جاهای دیدنی خمینی شهر
در این بخش از وب سایت مجله گردشگری ایران توریسم جاهای دیدنی خمینی شهر را به شما معرفی خواهیم كرد. برای آشنایی با مكان های دیدنی این شهر در استان اصفهان در ادامه با ما همراه باشید.
اصفهان استانی در مركز ایران است. مركز این استان، شهر اصفهان میباشد. این استان ششمین استان پهناور و سومین استان پرجمعیت ایران است. شهر اصفهان یا همان نصف جهان، با توجه به معماری بی نظیر و جاذبه های گردشگری متنوعش یكی از شهرهای پر رفت و آمد از نظر صنعت توریستی می باشد. استان اصفهان یكی از مهمترین استان های تاریخی كشورمان است و هر ساله گردشگران داخلی و خارجی زیادی برای بازدید از آثار تاریخی و جاذبههای گردشگری این استان به اصفهان سفر می كنند. همچنین اصفهان قطب تولید آهن، فولاد و همچنین صنایع دستی در ایران است.
خمینیشهر (Khomeyni Shahr) یكی از شهرهای استان اصفهان در مركز ایران است. این شهر از سال ۱۳۳۵تا ۱۳۵۷ همایون شهر و پیش تر از آن سده (سه ده یا سه دژ) و ماربین نامیده میشد. فاصله خمینی شهر تا اصفهان 15 كیلومتر می باشد و در بخش مركزی شهرستان خمینیشهر قرار دارد. خمینی شهر پایتخت ساسانیان بوده و همین موضوع نشان دهنده اهمیت خمینیشهر در طول تاریخ است. این شهر غنی پر از جاذبه های تاریخی و طبیعی است كه معرفی تمام این جاذبه ها در یك مقال نمی گنجد. در این مقاله ما سعی كرده ایم مهمترین جاذبه های گردشگری خمینی شهر را به شما معرفی كنیم.
دیدنی های خمینی شهر
چشمه لادر
چشمه لادر منطقه ای كوهستانی در پنج كیلومتری شهرستان خمینی شهر می باشد كه دارای زیبایی بسیار منحصر به فردی است. از جمله جاذبه های گردشگری كه در این منطقه وجود دارد می توان به آبشار، چشمه، چشم انداز های دشت های اطراف و مسیر های عبور آب اشاره كرد. همچنین این منطقه دارای امكاناتی نظیر سرویس بهداشت ، فضای بازی كودكان، جاده و مسیر رفتوآمد مناسب و دو پاركینگ بزرگ با ظرفیت چند هزار خودرو است. همچنین زیپ لاین و پل معلق چشمه لادر به طول ۱۰۰۰ متر در این منطقه افتتاح شده است.
مسجد جامع خوزان
مسجد جامع خوزان كه در خمینیشهر قرار دارد دارای قدمتی ۷۰۰ ساله است كه در زمان ایلخانیان ساخته شده . بنای این مسجد روی آتشكده باستانی دوره ساسانی بنا شده است. این مسجد علاوهبر سبك معماری قدیمی، از نظر تزیینات و ظریفكاریهای داخلی اهمیت زیادی دارد. مسجد جامع خوزان یكی از جاذبههای تاریخی است كه توجه توریستها و گردشگران داخلی و خارجی را به خود جلب میكند.
خانه سرتیپ سدهی
خانه سرتیپ سدهی یا سرتیپ سدهای، خانهای مربوط به دوره قاجار است كه در خمینیشهر، در محله لادره فروشان، بلوار توحید واقعشده است. سرتیپ محمدحسن خان امینی سدهی فرزند یاور خان بود كه پدرش از منصبداران و نظامیهای دوره قاجار بوده است. خود سرتیپ فرمانده فوج جلالی ظل السلطان حاكم وقت اصفهان بوده است. وی در دوران انقلاب مشروطیت و سالهای جنگ جهانی اول و هرجومرج و قحطی و بیماری بااقتدار تمام نسبت به امنیت بخش وسیعی از اصفهان همت گماشته است.
خانه ابوالحسن خان مجیر
در محله «اندان» خمینی شهر خانه باشكوهی مربوط به اواخر دوره قاجار – اوایل دوره پهلوی وجود دارد كه ابوالحسن خان مجیری متوفی به سال 1286 تاجر معروف توتون و تنباكو در زمان سلطنت ناصرالدین شاه خشت بنای آنرا نهاده و به خانه مجیر مشهور است. بنای عصارخانه خمینی شهر متعلق به دوران صفوی است . با طاق زیبای فضای مركزی از نوع طاقهای كلمبو با كاربندی های زیبا و قوس جناغی دهانه ورودی و راهروهای طرفین آن كه با طاق و تویزه پوشیده شده و فضایی زیبا بوجود آورده است.
برج های كبوتر خانه
كود كبوتر در اقتصاد كشاورزی ایران چنان اهمیتی داشته كه غازان خان مغول در هفتصدسال قبل در ضمن سایر اقداماتش جهت احیای كشاورزی از جهت حفظ و حمایت كبوتران در روستاها نیز اقداماتی انجام داده و عمله دولت را از اینكه كبوتران را از روستائیان بگیرند منع كرده و قدغن كرده هرجا برج كبوتری وجود دارد دام بگذارند.
آتشگاه خمینی شهر
این بنای تاریخی در میان منطقه سرسبز ماربین در اصفهان و در فاصله اندك از رودخانه زاینده رود قرار گرفته است. اكثر مورخین آن را منسوب به دوره ساسانی می دانند. در كتب مورخین قرون دوم- سوم ه.ق احداث آتشكده به پادشاهان افسانه ای و اساطیری همچون طهمورث و كیكاووس منسوب شده است. این مجموعه برفراز كوهی منفرد، از جنس سنگهای رسوبی، و نه چندان بلند به ارتفاع ۱۰۰ متر واقع شده است.
قلعه خوشاب
این قلعه كه تنها دیواره های آن باقی مانده، به مسافت تقریبی دو هكتار دردوران حكومت احمد شاه بنا شده است. طول و عرض این قلعه حدود ۹۱۷ متر و دارای ۴ برج است. قلعه خوشاب در روزگار خود شامل حمام و دكان و چاه آب و اتاق های زیادی بوده و افراد زیادی درآن زندگی می كرده اند. چهار برجك برای دیده بانی در این قلعه احداث شده در هر برج سوراخهایی قراردارد كه بوسیله این شكافها تمام اطراف قلعه زیر نظر گرفته می شده تا راهزنان به قلعه حمله نكنند.
كهندژ
كهندژ خوزان از نظر تقسیمات شهرهای پیش از اسلام به بنایی گفته می شد كه بخش اداری و نظامی را تشكیل می داد و دیواری بلند این مجموعه را از سایر نقاط مجزا می كرد. كهندژ جایگاه و سكونت گاه حكام و درباریان واسپوهران بود این بخش در مركز و بهترین نقطه شهر و اغلب در سطحی بالاتر از سایر نقاط، جای داشت و توسط دروازه ای به سمت شرق به خارج راه داشت.
غار دستكند قهرمان
غار دستكند قهرمان یكی از شگفتیهای طبیعت است و مورد توجه غارنوردان و گردشگران زیادی است. این غار در میانه كوهی سنگی قرار دارد. یك قسمت غار آبانبار است كه هنوز هم مورد استفاده قرار میگیرد. قسمت دیگر غار، كه دسترسی به آن آسان نیست، مربوط به دوران غارنشینی است. دیوارهها و سقف غار در آن قسمت به دلیل قندیلهای مخروطیشكل بسیار دیدنی است.
از جاذبههای طبیعی بی شمار این شهر می توان به چشمه بژن، دره مویی، چشمه لاوه، پارك جنگلی، ارتفاعاتی چون سید محمد، پلارته، سرچاه، كوه صالح، هورموده و باغات خمینیشهر اشاره كرد.
همچنین از دیگر جاذبه ها و بناهای تاریخی خمینی شهر میتوان به این موارد اشاره كرد؛ خانه تاریخی زهتاب خوزان، عصارخانه صفوی محله گارسله در بازار قدیم ورنوسفادران، ایوان گزیها جنب امامزاده سید محمد، مجموعه حمام های اندوآن، مجموعه حمامهای گاردر، مسجد زنجیری پنج شنبه بازار، مسجد گلوله، مسجد آخوند، مسجد ملا محسن، گورستان ورنوسفادران، مسجد لادره، مسجد ملاحیدر علی، مسجد گاردر، مسجد آقا علی اكبر، مسجد ابوالبركات، مسجد امام حسن عسگری، مسجد جامع فروشان، امامزاده سید ابراهیم ورنوسفادران، حسینیه لادره، حمام درب سید، حمام كوبرز، برج كبوتر هویه، برج كبوتر تیرانچی، برج كبوتر وازیچه، عصارخانهٔ صفوی، آرامگاه ابن مردویه، خانه تاریخی خلیلیها متعلق به استاد علی صفاری و همین طور خانه تاریخی معروف به نوروزی ها متعلق به عباس قاسم كه قدمت آن به یازده قرن قبل از خانه تاریخی خلیلی ها برمیگردد و از آن می توان به عنوان قدیمی ترین خانه تاریخی واقع در پنج شنبه بازار نام برد.