ریپورتاژ آگهی
روستای انبوه

روستای انبوه

روستای تاریخی، توریستی و كوهستانی ” نوده ” در ۱۸۰ كیلومتری جنوب مركز استان گیلان و ۱۱۶ كیلومتری نیمه‌ شرقی شهرستان رودبار و درارتفاع هزار و ۳۲۰ متری از سطح دریا واقع شده است.
  • 1400/11/28
  • استان : گيلان
  • شهر : رودبار
  • دسته : روستاهای ایران
آدرس : استان گیلان, رودبار-این روستا دردامنه كوههای البرز شمالی در دل كوه و در امتداد گردنه ” نواخان ” واقع شده است
تلفن : 66059000-021

روستای تاریخی، توریستی و كوهستانی ” نوده ” در ۱۸۰ كیلومتری جنوب مركز استان گیلان و ۱۱۶ كیلومتری نیمه‌ شرقی شهرستان رودبار و درارتفاع هزار و ۳۲۰ متری از سطح دریا واقع شده است.

این روستا دردامنه كوههای البرز شمالی در دل كوه و در امتداد گردنه ” نواخان ” واقع شده و به لحاظ، موقعیت جغرافیایی، منابع طبیعی، مردم شناسی، باستانشناسی، محصولات كشاورزی و دامی، صنایع دستی و مراسم آئینی از موقعیتهای ممتازی برای رونق گردشگری برخورداراست.

مردم این خطه از استان گیلان به گویش تاتی “فارسی دری” صحبت می كنند و قدمت سكونت انسان در روستای “انبوه” به سه هزار و ۵۰۰ سال قبل از میلاد می رسد.

“پل خشتی طاقی” ، “مسجد جامع”، “قلعه باستانی چسیمارود” و “قبرستان باستانی گروچل ” از آثار تاریخی این روستاست و قدیمیترین سنگ قبر به دست آمده استان گیلان كه متعلق به دوره اسلامی سال ‪ ۴۵۱هجری قمری است نیز مربوط به این روستا است.

جاذبه‏ های گردشگری
روستای انبوه با موقعیت دره‏ای ـ دامنه‏ای و اقلیم معتدل از زیبایی‏های كم نظیر و جلوه‏های دل‏انگیزی برخوردار است. مناظر و چشم‏اندازهای ارتفاعات سرسبز، سواحل و حواشی رودخانه با باغ‏های میوه، در فصول بهار، تابستان و پاییز زیبایی منحصر به فردی می‏یابد و دوستداران طبیعت را به سوی خود جلب می‏كند. رودخانه پرآب شاهرود كه یكی از شاخه‏های رودخانه سفیدرود است در میان دره كنار روستا جریان دارد و حواشی آن در فصول بهار و تابستان، محل مناسبی برای گذران اوقات فراغت گردشگران است.
ارتفاعات پیركوه، كه روستا را در بر گرفته‏اند، پوشش گیاهی تنكی دارد و در بهار و تابستان، انواع گیاهان دارویی در آن می‏روید و مورد استفاده مردم قرار می‏گیرد. این ارتفاعات در تمام طول سال، میزبان كوهنوردان و علاقمندان به طبیعت كوهستان است.
قلعه چیمارود و پل انبوه دو اثر تاریخی مهم پیرامون روستاست. پل انبوه كه به پل شاهزاده تی‏تی خانم نیز معروف است، در فاصله ۳ كیلومتری روستای انبوه، بر روی رودخانه شاهرود بنا شده و یكی از عجایب معماری استان گیلان است.
نقل است كه دو برادر و خواهر، از خاندان سلاطین گیلان، این پل را ساخته‏اند كه گویا در قزوین (مركز حكومت وقت) زندانی بودند و به دیلمان فرار می‏كنند و پس از عبور از رودخانه شاهرود تصمیم می‏گیرند بر روی آن پلی بسازند. معماری این پل، بسیار زیبا است و مصالح اصلی آن آجر و گچ سرندی است، در پایه‏های اصلی پل نیز از سنگ و ملاط ساروج استفاده شده و جان‏پناه‏هایی نیز دارد. اهمیت ساخت و معماری پل انبوه، در یك طاقی بودن آن است كه آب شاهرود از زیر آن عبور می‏كند.
مردم روستای انبوه در اعیاد مذهبی قربان، فطر و غدیر به جشن و سرور و در ایام محرم و وفات ائمه به عزاداری می‏پردازند. در آستانه سال نو به پیشواز عید باستانی نوروز می‏روند و مراسم سیزده بدر و چهارشنبه سوری را نیز برگزار می‏كنند.
جشن انار یكی از مهم‏ترین مراسم محلی این روستاست. این جشن، در طلوع صبح روز جمعه (یكی از روزهای ۲۰ الی ۲۵ مهر) هر سال، با ندای «یا الله» پاكاركرپی ـ كسی كه به مدت یك سال از طرف باغداران، برای نگهبانی از باغات انار انتخاب شده است ـ برگزار می‏شود. در این روز، تمام مردم روستا (حتی كسانی كه بیرون از روستا زندگی می‏كنند) برای كمك و چیدن انار به روستا می‏آیند و با وسیله نقلیه به سمت باغات انار حركت می‏كنند. انجام این مراسم تا غروب طول می‏كشد.

مراسم عروسی در روستا هنوز به شیوه قدیم و سنتی با رسوم و آیین‏های خاص آن برگزار می‏شود.
موسیقی و انواع آواها و آهنگ‏های محلی در مراسم عروسی و جشن‏ها خوانده می‏شود و نوازنده نی نیز خواننده را همراهی می‏كند.
پوشاك غالب مردان روستا، كت و شلوار است ولی تعدادی از آن‏ها از كلاه و نیم تنه نیز استفاده می‏كنند. زنان روستا، از لباس‏های محلی استفاده می‏كنند. دامن‏های پرچین، پیراهن‏های بلند، جلیقه و روسری، تركیبی از پارچه‏های گلدار و زیبا كه به وسیله نوارها و پولك‏های رنگی تزیین می‏شوند، لباس محلی زنان را تشكیل می‏دهند.
قالی، نمد، جاجیم، گلیم، شال و جوراب از رایج‏ترین محصولات صنایع دستی روستای انبوه است.
غذاهای محلی گوشتی، مانند كباب و انواع خورشت، به همراه انواع آش و نان محلی در روستا طبخ می‏شود. مسما (فسنجان) از غذاهای محلی معروف روستا است.

روستای انبوه-h9KKEyOXoF



روستای انبوه-PPWIaHyHcP