رشته های هنری بسیاری در كشور رایج هستند كه برخی ریشه در پیشینه این مرز و بوم دارند و برخی دیگر از هنرهای غرب و شرق اقتباس شده كه بصورت كلاسیك در بین مردم مشهور هستند و تعدادی از این هنرها نیز بومی كشور شده اند. شاید یكی از هنرهای باب ایرانی معرق باشد هنری كه امروزه در همه جا دیده می شود ولی آشنایی چندانی با آن وجود ندارد. برای یك معرق كار پیش نیازهای خطاطی ، نقاشی و هنرهای دستی از ملزومات او هستند چرا كه همه اینها در هنر معرق كاری نقشی اساسی دارند و چنانچه با تبحر در این رشته های هنری وارد معرق كاری شوی توفیق بیشتری خواهی یافت.
استاد كیومرث صیاد از آن دسته هنرمندانی كه نقاشی را نزد استادان شیرازی و چیت ساز آموزش دیده و هنر خطاطی را نزد استاد خلج آموخته است. این هنرمند كه امروز ساكن جزیره كیش است یكی از مدیران موفق در حوزه امور مجامع و حسابرسی می باشد و در كنار كار اصلی خود ساعات اوقات فراغت را نزد خانواده هنر دوستش به هنر معرق كاری می پردازد كه حاصل كار وی تاكنون ارائه ۲۸ اثر ارزشمند در انداختن نقش های جذاب از سوژه ای مذهبی، تاریخی و فرهنگی است. تمامی آثار این هنرمند از نوع معرق تمام چوب بوده و در رنگ آمیزی و طراحی این تابلوها از هیچ رنگ و خطی با قلم یا مداد استفاده نشده است، رنگ درخشان تابلوها مربوط به رنگ واقعی چوبهای بكار رفته در اثر بوده و تمام خطوط این تابلوها نیز مربوط به برشهای اره می باشد.
استاد كیومرث صیاد در سال ۱۳۳۴ در شهرستان ری متولد شد و از كودكی نزد پدر هنرمند و هنرپرور خود به كار صنایع دستی پرداخته و در سالهای تحصیل در دانشگاه نیز بصورت تخصصی با هنر معرق آشنا شد وی در سال ۱۳۷۰ به طور اتفاقی با استاد شمسیان یكی از بهترین اساتید هنر معرق ایران آشنا شده و از همان زمان و تحت تعلیم و نظارت ایشان به ساخت تابلوهای معرق مشغول شد كه نتیجه آن چندین تابلوی با ارزش است و هنر معرق او را با هنر خاتم كاری نیز آشنا كرده و وی در این هنر نیز دستی بر آتش دارد. صیاد در بیش از ۱۵ نمایشگاه فردی و جمعی آثار خود را به نمایش گذاشته است و چند اثر او در نمایشگاههای آثار چوبی دو سالانه میراث فرهنگی در سال ۱۳۷۸ و همچنین در هشتمین نمایشگاه قرآنی به عنوان اثر برگزیده انتخاب شده اند. آخرین كار این هنرمند تابلو بازار می باشد كه كار ساخت آن در اسفندماه سال ۱۳۹۳ در جزیره كیش به پایان رسید. از دیگر آثار معروف صیاد به تابلوهای عصر عاشورا، مولود كعبه ،علمدار كربلا، سهراب و گردآفرید برگرفته از كارهای استاد فرشچیان ، تابلو گوساله سامری اثر نیكولاس پازین ، تابلو یوسف و برادرانش اثر فرانكویس پاسكال و تابلو هاجر و اسماعیل از فرانسیسكو كوزاو تابلوی نماز در جبهه می توان اشاره كرد.















