حضرت سلطان علی، فرزند امام محمدباقر (ع)، از امامزادگان معتبر است و در فرهنگ عامه منطقه كاشان ارج و اعتبار بالایی دارد. تظاهرات مردم در مراسم سالانه شهادت این امامزاده كه به دعوت مردم كاشان در اوایل قرن دوم ش به ایران آمده بود، شكلی ویژه دارد كه با گونههای دیگر متفاوت است. در مراسم قالیشویان، سوكواران به شكلی انتفامجویانه، با چوبهایی كه در دست دارند، یا حسینگویان، قالیای را كه در حرم نگهداری میشود به كنار چشمه آب میبرند و چنین مینمایانند كه آن را غسل میدهند و دوباره به همان ترتیب قالی را به حرم باز میگردانند.
این قالی، نشانه همان قالی است كه گفتهاند حضرت را پس از شهادت در ان پیچیدهاند و به محل دفن بردهاند. وجود این نشانه، با توجه به جایگاه مهم قالیبافی در كاشان، اهمیت ویژهای دارد.
چنین بود كه «قالیشویان» نمونه برجسته تلفیق دین اسلام و مذهب شیعه با ملیت ایرانی، و همبستگی و تداوم این دو قالب سنتهای كهن شد.
اردهال كجاست؟
هم اكنون (۱۳۸۵ ش/۲۰۰۶م) روستای مشهد اردهال را به نام روستای غیاثآباد میشناسند كه جزء دهستان نیاسر از بخش نیاسر شهرستان كاشان است و مردم اردهال به كشاورزی، دامداری و قالیبافی میپردازند.
نام اردهال
مشهد به معنی شهادتگاه است و در هر مكان كه این نام را بر خود دارد، باید نشانی از تقدس جست. مشهد اردهال نیز مكانی مقدس است، و بقعه و بارگاه حضرت سلطان علی در جایگاهایی مقدس برپا شده است.
مراسمقالیشویان
مراسم قالیشویان هر سال در نزدیكترین جمعه به شانزدهم مهرماه مطابق تقویم محلی برگزار میشود. انتخاب روز جمعه، دو وجه دارد؛ یكی مقدس بودن این روز، و دیگری تعطیل بودن و امكان سفر تعداد بیشتری از مردم برای شركت در مراسم و در نتیجه رونق بازار روز شانزدهم مهرماه، و نیز چنان كه توضیح داده شد، روز مهرگان از روزهای مقدس تقویم كهن ایرانی است كه آن را جشن میگرفتند؛ بنابراین هر دو ویژگی جمعه دوران اسلامی را دارا بوده است.