این هنر كه نوعی نازك كاری روی چوب محسوب می شود به طور معمول در مناطقی از كشور رایج است كه چوب در آنجا بیشتر یافت می شود. خراطی شیوه ای از تولید محصولات چوبی است كه طی آن توسط ابزار و وسایل مختلف و به طور عمده به وسیله دستگاه خراطی سنتی یا برقی، استوانه چوبی به دور خود چرخیده و در این حین به وسیله مُغار اضافات چوب را برداشته تا فرم دلخواه تشكیل شود.
چوب های اصلی مورد استفاده در خراطی شامل: گردو، نارون، توسكا، زبان گنجشك ، بید، چنار، چوب سفید، گلابی، عناب و كیكم می باشد . در خراسان جنوبی به علت فراوانی چوب گردو ، عناب و بید، خراطان منطقه بیشتر از چوب این درختان استفاده می كنند .
از محصولات ساخته شده به وسیله خراطی سنتی می توان به انواع پایه های مبل، تختخواب، میزو صندلی، وَردَنه، چرخ و دوك نخ ریسی، نی و بدنه قلیان و … اشاره نمود .
ابزارهای مورد استفاده در هنر خراطی شامل دستگاه خراطی، مُغار، اِسكَنه، انواع پَرما ( مَته )و دسته پَرما ،گیره، سوهان و چوب ساب، سنگ سُو، مداد، خط كش و متر می باشد. این حرفه دربیشتر شهرستانهای استان از جمله بیرجند، سرایان ، بشرویه و فردوس رواج داشته است.بیرجند، سرایان ، بشرویه و فردوس
منبع : سایت میراث فرهنگی خراسان جنوبی