روستای شترخان در قسمت شمال شرقی استان قزوین در منطقه رودبار الموت شرقی واقع شده است . این روستا درحدود ۲۰۰۰ نفر جمعیت دارد.
روستای شترخان را میتوان از پراكنده ترین روستاهای الموت نام برد بطوریكه این روستا از قسمت غرب از روستای محمودآباد شروع و از شرق تا روستای لامان ادامه دارد و از قسمت شمال تا روستای گازرخان می رسد واز قسمت جنوبی به رودخانه الموت رود متصل است.
منطقه روبار الموت شرقی از سه بخش متشكل است بدین صورت كه بخش معلم كلایه به مركزیت معلم كلایه وبخش رودبارالموت پایین به مركزیت روستای زوارك و بخش رودبارالموت بالا به مركزیت روستای شترخان می باشد.
تـاریخچه روستـای شـترخان(مینودشت)
روستا شترخان دارای قدمت چند هزار ساله است ودر طول زمان دچار نوسانات زیادی گشته بطوریكه نامگذاری این روستا برمیگردد به دورانهای كهن كه بدلیل وجود جلوهای دیدنی طبیعی زیاد و زمینهای مسطحی كه داشته و همچنین بدلیل داشتن كاروان سرای بسیاربزرگ به آن مینودشت(دشت زیبا) گفتند.كه در قسمت جنوبی روستای شترخان كه معروف به بیلواردشت (جیربوكان)قرار داشته كه حتی امروزه نام ثبتی این روستا نیز مینودشت است.اما برگشت نامش به شترخان برمیگردد به دوران حكومت حسن صباح در الموت و چون روستای شترخان با داشتتن زمینهای بسیار حاصلخیز محل نگهداری و پرواربندی دامها بخصوص شترهای حكومت اسماعیلیه بوده بدین نام معروف گشته است.
روستای شترخان و لامان از رسومات خاص مربوط به خود برخوردار هستند، كه در مراسمات مختلف برگزار می كنند.و باید گفت كه مردمان دو روستای شترخان و لامان در بسیاری از مسائل و ارزش ها به هم گره خورده اند، وآن برمی گردد به چند صد سال قبل كه مردم هر دو روستا در یك محل تجمیع بودند، كه آن محل دشت بوكان(جیر بوكان) یا نام امروزی آن بیلواردشت ساكن بوده اند. كه بدلیل طغیان رود خانه فصلی گزدره كه در روستای شترخان است بیش از ۹۰ درصد روستا به زیر گل و لای رفت، و همین دلیل باعث شد كه مردمان دو روستا از آن زمان تفكیك شده و به دامنه های كوه های چوپان، ذغال كوه و نوكول كشانیده شدند و تا حدودی مستقل از هم گشتند ولی هنوز آداب و رسوم دو روستا چه در عزا و عروسی هیچ تغییری با هم ندارد و كاملا شبیه هم است.
این دو روستا جز تفكیك ناشدنی از هم می باشند بطوریكه از قدیم تاكنون مردگان خود را در یك مكان، دفن می كنند. مراسم های عزاداری دو روستا در محل امامزاده محمد (ع) می باشد، حتی آّب شرب روستای لامان از روستای شترخان رفته و آب كشاورزی روستای شترخان از روستای لامان می آید و بسیاری موارد دیگر كه احصای آن خارج از حوصله خوانندگان محترم می باشد.
