نصیرمحله منطقه ای جلگه ای ,با طول جغرافیایی ۴۹دقیقه و ۲۰ ثانیه و عرض جغرافیایی ۴۹ دقیقه و ۷ ثانیه در جنوب غرب شفت واقع است . رودخانه سیاهمزگی از جنوب شرقی آن میگذرد . كوه خیر سنگ در ۲ كیلو متری جنوب غربی و نساء كوه در یك كیلو متری شمال آن واقع است . زبان مردم آن تالشی است . از محصولات آن برنج، ابریشم ، چای ،لبنیات و عسل است .
مالیات نصیرمحله در سال ۱۳۳۰ هجری ۱۵۱۸/۳۲ قران بوده و در نیم فرسنگی امامزاده اسحاق (ع) واقع است . می گویند بانی این روستا نصیر خان بوده است . نصیر خان از حكمرانان منطقه در اواخر قرن سیزدهم هجری بود كه خود سرانجام به عللی این روستا را ترك كرد .
نصیرمحله در مسیر جاده شفت به سیاهمزگی واقع است و حدود ۸ كیلومتر با شهرستان شفت فاصله دارد . از این روستا جاده ای آسفالته به طرف دژ قلعه رودخان كشیده شده است .
نصیرمحله مركز دوخت البسه پشمی در گذشته شفت بود . وجه تسمیه ی این روستا بر گرفته از نام شخصی است كه آن را ساخته است و اهالی خود را در همین محل اسكان داده بود .
نصیرمحله در گذشته مركز یكی از دهستانهای تابع شفت بود . این محل ۵۰۰هكتار برنج زار ،۲۰ هكتار باغ چای ، و ۱۵ هكتار توتستان دارد . سرشماری ۱۳۸۵ ، ۸۰۳ خانوار با ۳۲۳۴ نفر جمعیت دارد كه ۲۳۰۹ نفر بالای ۶ سال آن باسوادند .
نصیرمحله دفتر مخابرات ،خانه بهداشت ، به ورز ، مسجد ،شورای اسلامی روستا ، شركت تعاونی روستا ، برق ، آب لوله كشی ، دبستان ، مدرسه راهنمایی و دبیرستان دارد .
از محلات آن میتوان آهنكل ، بالا چلافت ، پایین چلافت ، چوكا و شاهرز را نام برد . در این روستا روزهای چهارشنبه بازار هفتگی است . نصیر محله در سال ۱۱۳۵ ، ۱۰۷۰نفر جمعیت داشت .
یكی از مساجد قدیمی این منطقه مسجد امام حسن مجتبی (ع) است كه در سال ۱۲۹۰ شمسی ساخته شد .
از جاذبه های دیدنی آن میتوان با استخر زیبای آن نام برد كه زیبایی منحصر به فردی دارد .
منبع : كتاب تاریخچه شفت (نادر افشاریان )
گردآورنده : وبلاگ نصیرمحله