وجه تسمیه:
خورزوق و یا خورزوك از دو كلمه خور و زوك ویا سوكتشكیل گردیده كه ((خور))به معنای خورشید وروشنایی وزوك یا سوك از ((سو))ویا((شید)) به معنای سرزمین در اوستا از آن یاد شده است.مردمان این دیار مذهب زرتشتی داشته اند و لز بنای مسجد جامع ۷۰۰ساله آن میتوان به قدمت وكهن بودن این سرزمین پی برد.براستی سرزمین خورشید است چون شهردر حاشیه كویر ودر دشتی مسطح با شیبی بسیار ملایم ساخته شده است و خورشید ازاولین لحظه طلوع تا آخرین دقیقه غروب همچون بیرقی درخشان بر آن می تابد و بدین جهت كشاورزان با كاشت گلهای آفتابگردان از آن بهره می برند.
موقعیت جغرافیایی شهر:
شهر خورزوق در شمال شهر اصفهان ودر حاشیه بزرگراه تهران ودر محدوده شهرستان برخواربا مساحتی بالغ بر۲۳۵هكتار مشتمل برسه محله (اسلام آباد-دلیگان و خورزوق)ودر نقطه مختصات ۳۲درجه و۴۸ دقیقه عرض شمالی از خط استوا و۵۱درجه و۳۷ دقیقه طول شرقی در نصف النهار گرینویچ قرار دارد.به عبارت دیگر خورزوق در عرض متوسط منطقه شمالی قرار گرفته است. از شمال به شهر دستگرد ، از شرق به شهر دولت آباد ، از غرب به اتوبان اصفهان- شاهین شهر و از جنوب هب شهر اصفهان محدود است.
ارتفاع آن از سطح دریا۱۵۷۲متر وفاصله آن تامركز استان۴كیلومتر میباشد.
صنایع دستی :
مهمترین صنایع دستی این شهر تولید سفره های قلمكاری می باشد كه در كارگاه هایی كوچك و سنتی با همت مردان وزنان با غیرت این شهر تولید می شود.
جمعیت شهر :
بر اساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت شهر بالغ بر۲۰۳۱۱نفر شامل ۱۰۵۴۲ نفر مرد و ۹۷۶۹ نفر زن در ۵۴۸۰ خانوار دارد.
