این اثر كه با شمارة ۱۴۲۱۷-۹/۱۱/۸۴ در فهرست آثار باستانی به ثبت رسیده در مركز محلة تاریخی شهر كه به محلة توده معروف است واقع گردیده و منسوب به دورة قاجار میباشد.
مشخصات اثر: حمام توده متشكل از چهار فضای متوالی ازقبیل ورودی ، سربینه ، گرمخانه و خزینه میباشد. سربینه به شكل فضای هشتی كشكولی كه طول ضلع كوچكتر ۲/۱ طول ضلع بزرگتر میباشد در مفصل یكی از اضلاع كوچك با راهروی ورودی مرتبط میباشد. فضای سربینه متشكل از دولایه فضایی بوده ، یكی فضای میانی كه حوض آب در وسط آن جانمایی گردیده است به فضایی ارتباطی اختصاص یافته و فضای كناری دورتادور فضای میانی كه در روی سكو جهت نشستن و استراحت تعبیه گردیده است. سربینه ازطریق راهرویی ازجانب یكی از اضلاع كوچك هشتی با انحراف مسیر به گرمخانه ارتباط مییابد این راهرو كه طولی برابر با ۱۲ متر دارد ارتباط سربینه با گرمخانه میباشد ، درضمن ورودی ثانوی حمام ازطریق این راهرو با كالبد ساختمان مرتبط گشته و ازطریق ارتباطات عرضی بار سیركلاسیون حمام را منتقل میكنند. گرمخانه بصورت فضایی متقارن و هندسی متشكل از دولایه كناری و یك فضای میانی با سازه متشكل از چهار ستون سنگی با مقطع دایره به قطر ۷۵ سانتیمتر كه در ارتفاع ۴۰/۱ متر به مقطع مربع مماس بر محیط آن تبدیل شده و درنهایت بار بوسیلة قوسهایی با خیز تند به پایهها منتقل میگردد. خزینه بصورت فضایی الحاقی به توسط حائلی به ارتفاع ۲۰/۱ متر به گرمخانه منتقل میگردد.
یكی از ویژگیهای منحصر به فرد بنا فرم ارتباطات درونی بنا میباشد. در ناحیة ورود به سربینه مسیر به اندازة ۹۰ درجه چرخش یافته و در امتداد عمود بر محور ورودی به سربینه ختم میگردد سپس سیركلاسیون در فضای سربینه با ۹۰ درجه چرخش به راهرو هدایت میگردد و درنهایت حركت به سمت گرمخانه از گوشه و در محوری غیرمتجانس با محور خروجی سربینه انجام میگردد. این امر نشان دهندة ویژگی كالبدی این حمام در ارتباطات پیچیدة فضایی به جهت استقلال فضایی هر واحد به لحاظ مسائل اجتماعی و مسائل فنی ازجمله سرمایشی و گرمایشی بوده است.