قلعه سید در ۵ كیلومتری كازرون روستایی با حدود ۷۰۰ خانوار است.
جمعیت:
قلعه سید از بزرگترین روستاهای كازرون بوده و براساس آخرین سرشماری مركز آمار ایران كه در سال ۱۳۸۵ صورت گرفته، جمعیت آن ۳۵۱۲نفر (۵۵۱خانوار) بودهاست.
توضیحات:
این روستا تقریبأ به ۳ الی ۴ محله تقسیم شده كه امكانات آنها با هم متفاوت می باشد بافت قدیمی روستا محله دهنو نامیده می شود كه هنوز خانه های خشتی در آن وجود دارد محله دیگری كه گودال بزرگی در آن وجود دارد كه سابقأ مردم برای ساخت خانه و ایجاد خشت از آن خاك برداری نموده اند به قول مردم روستا محله گورو نام دارد, سایر محلات :محله سگی “محله كردستان “محله باغ نو” ومعروفترین قسمت آن سرآسیو می باشد. امكانات روستا اغلب در محله و بخش ورودی روستا واقع شده این روستا دو نانوایی دارد كه یكی در همان ابتدای روستا واقع می باشد حسینیه بزرگ ثارالله در بخش غربی روستا واقع می باشد نزدیك به جاده امامزاده میرعماد الدین
شغل:
شغل اكثر مردم این روستا كشاورزی و دامداری است همچنین ورزش مورد علاقه جوانان فوتبال است .
راهها:
این روستا از سمت شرق با شهرستان كازرون ار تباط دارد واز سمت جنوب با روستای ساختمان و كاسكان ازسمت شمال نیز با روستاهای ناصر آباد و بنه میرزاعلی اكبر در ارتباط می باشد
جنگ ایران و عراق:
۱۷ نفر از اهالی این روستا در جنگ ایران و عراق كشته شدند.
امكانات:
این روستا سالهاست كه از نعمت آب و برق وتلفن و گاز برخوردار بوده با این حال به علت مشكلاتی چون كاهش فشار آب به ویژه در فصول گرما نیمی از روستا به خصوص محله دهنو با مشكل تأمین آب شرب مواجه بودند تا اینكه یكی از چاههای آب شرب منطقه كه اكثرأ برای استفاده استان بوشهر بودند برای استفاده مردم روستا بهره برداری شد واین مشكل تقریباَوبه صورت مقطعی برطرف شده.
رسم و رسوم:
در این روستا اكثر مردم در برگزاری مراسم ازدواج رسم دیرین چوب بازی با ساز و نقاره را اجرا می كنند اما اخیرا استقبال كمتری از این رسم شده و ساز و نقاره را تنها در مراسم خاكسپاری جوانان (ترجیحا پسرهای بالای ۱۲سال تا مردان زیر ۵۰ سال)ونیز مراسم تعزیه كه سابقه حدود یك قرن دارد استفاده می كنند.
مراسم ازدواج اخیرا با ارگ (كیبرد)و تقریبا شبیه سایر نقاط برگزار و كم كم همه تفاوتها
عیب (بی كلاسی) محسوب می شود. در مورد تعزیه كاش دوستان توضحی بدهند
در این روستا تعزیه از شب ششم محرم آغاز میشود و تا شب ۱۳ ادامه دارد . تعزیه های مسلم ، دوطفل مسلم ، حر ،ابوالفضل ، علی اكبر ، تعزیه روز عاشورا ، شام غریبان ، ثاربان و تعزیه شب سیزده برگزار می گردد. همچنین عزاداری برای امام حسین نیز هر شب از نماز شروع میشود و تا اواخر شب ادامه دارد . سبك سینه زنی این روستا عموما واحد(بوشهری)است و بعد از سینه زنی نیز زنجیر زنی برپا میشود . در ایام محرم در این روستا بالغ بر ۳ الی ۴ هزار كیلو برنج نضری درست میشود و بین مردم علی الخصوص قشر ضعیف پخش میشود.
منبع:كمیته تخصصی نام نگاری و یكسان سازی نام های جغرافیایی ایران
درگاه ملی آمار ایران.
راستی زبان محاوره این مردم از نوع محلی نزدیك به لری و مذهب آنان شیعه است و فاصله از دریا این روستا ۹۰۰متر است