شیبان شهری است در استان خوزستان. این شهر در بخش باوی شهرستان اهواز قرار گرفتهاست. شیبان در سال ۱۳۸۵، تعداد ۲۳٫۲۱۱ نفر جمعیت داشتهاست و دارای مردمی بسیار میهمان نواز وخون گرمی است.
شهر شیبان متشكل از ۶ ناحیه:
۱-هسته مركزی شیبان
۲-كوی امام خمینی(ره)
۳-كوی شهید بهشتی
۴-كوی طالقانی
۵-كوی بوستان
۶- كوی گلستان است كه بیشترین جمعیت ساكن در هسته مركزی شیبان مستقر می باشد.
جمعیت
جمعیت شهر شیبان با احتساب مناطق شهری تحت پوشش بالغ بر ۳۵۰۰۰نفر بوده به دلیل اینكه مناطق كوی طالقانی و كوی شهید بهشتی از نظر تقسیمات كشور در آمارهای معاونت برنامه بریزی استانداری به صورت مستقل نامگذاری شده اند آمار شهری شیبان شامل دو منطقه دیگر بصورت مجزا اعلام می گردد.
وسعت
وسعت محدوده قانونی و خدماتی شهر شیبان بالغ بر چهارصد هكتار است كه مناطق مسكونی آن حدود دویست هكتار از وسعت را در برگرفته است.
حریم شهر
حریم شهر شیبان از جنوب به محدوده قانونی شهر اهواز و از شمال به حریم شهر ویس از شرق روستای سدین و از غرب به رودخانه كارون متصل است. این حوزه محدوده ای حدوداً ۶۰ كیلومتر مربع را در برگرفته است
گویش
گویش اصلی مردم منطقه به زبان عربی بوده بطوریكه ۹۵درصد اهالی به گویش عربی تكلم می نمایند.
آداب و سنن
ساكنین شهر شیبان به علت وجود بافت عشایری تابع آداب و سنن مخصوص به مناطق عشایری خوزستان بوده كه در بسیاری از جهات كاملاً به هم شبیه اند. این آداب و سنن كه از قرنها پیش با آنها همراه بوده باعث همگنی این گونه جوامع و حفظ اصالت فرهنگی و عدم رسوخ فرهنگ بیگانه به این قشر از جامعه گردیده است.
موقعیت جغرافیایی
شهر شیبان در فاصله ۲ كیلومتری شمال شرقی اهواز و در مسیر جاده اهواز – شوشتر واقع شده است این شهر در بازه (۴۸ درجه و ۴۶ دقیقه و۵۳ ثانیه تا ۴۸ درجه و ۴۸ دقیقه و ۷ ثانیه) طول شرقی و در بازه (۳۱ درجه و ۲۳ دقیقه تا ۳۱ درجه و ۲۵ دقیقه) عرض شمالی قرار دارد. این شهر در ۱.۵ كیلومتری رودخانه كارون قرار گرفته است و شیب كلی منطقه از نواحی شرقی به طرف نواحی غربی و غرب بوده و در نهایت دارای شیب عمومی بطرف رودخانه كارون می باشد. در نقشه موقعیت جغرافیایی شهر شیبان نشان داده شده است.
اقلیم شیبان
شیبان در منطقه مركزی دشت خوزستان قرار گرفته است كه دارای آب و هوای بیابانی و گرم میباشد تابستانهای گرم و نسبتاً خشك و طولانی و زمستانهای معتدل از ویژگیهای آب و هوایی این نوع اقلیم است. حداكثر درجه حرارت در بعضی مواقع از ۵۰ درجه سانتیگراد هم تجاوز می نماید .


