ریپورتاژ آگهی
فرودگاه بین المللی مهرآباد

فرودگاه بین المللی مهرآباد

شركت مادر تخصصی فرودگاههای كشور به عنوان متولی اداره و نگهداری و توسعه و تجهیز تعداد ۵۸ فرودگاه در سرتاسر ایران طی سالهای اخیر از یك شركت با ساختار متكی بر بودجه دولتی به شركتی با ساختار درآمد هزینه ای تبدیل شده است این شركت به منظورسود آور عنوان فعالیت ها تصمیم گرفته است كه مطالعات طرح تجاری برای تعدادی از فرودگاههای مذكور انجام شود با توجه به وضعیت عملكردی و اهمیت و موقعیت استراتژیك شهر تهران و به تبع آن فرودگاه مهرآباد تصمیم گرفته شد كه طرح تجاری در این راستا برای فرودگاه بین المللی مهرآباد تدوین شود.
  • 1400/11/17
  • استان : تهران
  • شهر : تهران
  • دسته : مناطق توریستی ایران
آدرس : تهران
تلفن : 66059000-021

مقدمه :

شركت مادر تخصصی فرودگاههای كشور به عنوان متولی اداره و نگهداری و توسعه و تجهیز تعداد ۵۸ فرودگاه در سرتاسر ایران طی سالهای اخیر از یك شركت با ساختار متكی بر بودجه دولتی به شركتی با ساختار درآمد هزینه ای تبدیل شده است این شركت به منظورسود آور عنوان فعالیت ها تصمیم گرفته است كه مطالعات طرح تجاری برای تعدادی از فرودگاههای مذكور انجام شود با توجه به وضعیت عملكردی و اهمیت و موقعیت استراتژیك شهر تهران و به تبع آن فرودگاه مهرآباد تصمیم گرفته شد كه طرح تجاری در این راستا برای فرودگاه بین المللی مهرآباد تدوین شود.

شهر تهران علاوه بر اینكه به لحاظ جمعیتی اولین شهر ایران می باشد به دلیل پایتخت بودن و وجود بزرگترین سازمان های دولتی و غیر دولتی دارای جایگاه ویژه ای از نظر جذب مسافر و … می باشد . هرچند كه بررسی و مطالعه آمار ارائه شده نشان می دهد كه طی سالهای اخیر تهران نه تنها به عنوان اصلی ترین و بزرگترین و مهمترین شهر ایران مطرج بوده است بلكه از لحاظ سیاحتی و گردشگری و نیز در برخی مواقع از سال به عنوان مركز نمایشگاه های ملی و بین المللی جایگاه ویژه ای را به خود اختصاص داده است . بدیهی است كه شرایط ویژه تهران تأثیر مستقیم بر عملكرد و ترافیك هوایی فرودگاه داشته و خواهد داشت . فرودگاه مهرآباد در حال حاضر با پذیرش قریب به دوازده میلیون مسافر اولین فرودگاه كشور است .

همچنین این فرودگاه به لحاظ تعداد پروازهای داخلی ( تا قبل از انتقال پروازهای خارجی به فرودگاه امام خمینی (ره)) در جایگاه اول كشور قرار گرفته است و بررسی ها نشان دهندۀ روند فزاینده ترافیك هوایی در فرودگاه مهرآباد می باشد .

پس از مباحثات در مورد اهداف و احتیاجات شركت فرودگاههای كشور از یك سو و محدودیت های موجود از قبیل عدم وجود طرح جامع جدید و به هنگام و كاربردی برای فرودگاه و محدودیت های بودجه ای و زمانی از سوی دیگر و انتقال پروازهای خارجی مقرر شد كه طرح تجاری برای فرودگاه مهرآباد در دست تهیه و تدوین قرار گیرد. بنابراین با عنایت به تمامی موارد مشروحه اقدامات لازم برای انجام مطالعات تدوین طرح تجاری فرودگاه مهرآباد باید آغاز شود .

تاریخچه فرودگاه بین المللی مهرآباد

نام اصلی این منطقه یا نام اصلی روستای مهرآباد “حسین آباد”بود . تا اینكه جزو مهریه عصمت الدوله درآمد و نام مهرآباد را بر آن گذاشتند . اما بعدها به مناسبت خرج های بی رویه مهرآباد به گرو رفت و از تملك خانواده او خارج شد و دادخواهی او نزد رضاخان هم بی فایده بود و به خاطر بی مهری خویشاوندان ، چنان آزرده شد كه دست از مهرآباد كشید . چندی بعد ، دریكی از روزهای سال ۱۲۹۶ شمسی و در اواخر جنگ جهانی اول ، مردم تهران برای اولین بار شاهد پرواز هواپیما در فراز آسمان بودند . این هواپیما به صورت قطعات مجزا ، از روسیه و از طریق بندر انزلی به وسیله اتومبیل به تهران حمل شد و پس از سوار كردن قطعات ، توسط خلبان روسی بر فراز تهران بی برج و باروی آن ایام و در ارتفاع پائین پرواز كرد و چون در آن زمان محلی به عنوان فرودگاه در تهران وجود نداشته ، خلبان در محل امور خارجه تهران ( میدان مشق ) به زمین نشست .

سالها بعد و به دنبال پیشرفت سریع صنعت هواپیمائی ، حق انحصاری هواپیمائی در ایران به موجب قانون ، در بهمن ۱۳۰۴ به شركت هواپیمائی آلمانی یونكرس (Junkers) واگذار شد و ۲۲ سال بعد و پس ازتأسیس باشگاه خلبانی با ۲۰ فروند هواپیما در سال ۱۳۱۷، عملاً فرودگاه مهرآباد تأسیس و متولد شد .

در سال ۱۳۲۵ اولین گروه خلبانان نیروی هوایی به آمریكا اعزام شدند و پس از آن نیروی هوایی در سال ۱۳۲۸ با هواپیمای T.86 و F.33 در مهرآباد شروع به كار و عملیات پروازی را آغاز نمودند . و در راستای رشد تكنولوژی صنعت هواپیمائی و عضویت ایران در سازمان ایكائو منجر به رشد روز افزون صنعت حمل و نقل هوایی مسافری و باری در فرودگاه مركز ایران (مهرآباد) گردید.

هدف از تدوین طرح تجاری فرودگاه بین المللی مهرآباد

هدف اصلی از تدوین این طرح تجاری، ارائه توصیه های است كه گستره ، ماهیت و زمان بندی برنامه اولویت های سرمایه گذاری برای توسعه كوتاه مدت فرودگاه را هدایت كند . مطالعات برنامه ریزی تجاری به منظور تهیه یك برنامه كوتاه مدت برای سرمایه گذاری مالی صورت می گیرد كه ضمن فراهم آوردن یك مجموعه فرودگاهی امن ، كارآمد، اقتصادی و از نظر زیست محیطی قابل قبول برای جامعه ، یك پارچگی عملیاتی فرودگاه بین المللی مهرآباد را نیز حفظ كند.

محقق ساختن این اهداف نیازمند توجه به مسائل زیر است :

· مطالعه در مورد وضعیت موجود فرودگاه برای درك شرایط موجود تسهیلات فرودگاهی و خدماتی كه در حال حاضر ارائه می شود .

· برآورد ترافیك برای یك دوره ۵ ساله .

· تدوین یك مدل مالی

· تجزیه و تحلیل پروژهای سرمایه گذاری بر اساس نوع درآمدها و نوع خدمات قابل ارائه و تأثیر آن به شرایط مالی

مقایسه میان چشم انداز فرودگاه بین المللی مهرآباد و چشم انداز بازار

فرودگاه مهرآباد با توجه به رشد ترافیك هوایی و افزوده شده شركتهای هواپیمائی و خطوط هوایی درهر برهه زمانی با نیازهای جدید مسافرین و مراجعین و شركتهای هواپیمائی و جانبی مواجه می شود كه درصد درفع نیازها و در جهت كسب درآمد فعالیت های تجاری قابل ملاحظه ای را در برنامه كاری خود دارد .

رستوران و مراكز تهیه و ارائه غذای سریع و آماده از جمله نیازهای مسافران می باشد . همچنین با توجه به كمبود فضای پارك اتومبیل خصوصاً در ایام حج ، از دیگر تسهیلاتی مورد نیاز مسافران ، فضای پارك اتومبیل است .

كاركنان خطوط هوایی كه در فرودگاه بین المللی مهرآباد به كار مشغولند ، از دیگر گروه های مشتریان می باشند كه این فرودگاه می تواند از تأمین خدمات و تسهیلات برای آنها منتفع شود .

در این رابطه ، شكاف عمده ای میان خدماتی كه در حال حاضر در فرودگاه بین المللی مهرآباد ارائه می شود و رشدی كه در آنجا در شرف وقوع است ، وجود دارد .

در عرصه خدمات هوانوردی نیز ، فرودگاه می تواند با ارائه خدمات ، نه تنها به منظور افزایش در آمدهای هوانوردی ، بلكه همچنین با تأمین خدمات جدید به بهره برداران هواپیماها ، به درآمدهای خود بیفزاید.

رابطه میان فرودگاه و استفاده كنندگان از تسهیلات كه می توان آنها را به مسافران و خطوط هوایی تقسیم كرد ، می تواند به رابطه ای سازنده تبدیل شود ، به گونه ای كه تأمین مالی به منظور توسعه فرودگاه ، توسط استفاده كنندگان اصلی از آن صورت گیرد ، بنابراین تشریك مساعی میان فرودگاه و مسافران و خطوط هوایی موضوع حساس و تعیین كننده ای در توسعه فرودگاه به شمار می آید .

اطلاعات فرودگاه
جایگاه وظیفه تلفن
ترمینال اطلاع رسانی پروازها ۳۱۸۳-۶۱۰۳۱۹۴
ترمینال ۲ اطلاع رسانی پروازها ۳۱۹۳-۶۱۰۲۳۱۸۹
ترمینال ۳ اطلاع رسانی پروازها ۳۴۶۰- ۶۱۰۳۴۶۱
ترمینال ۴ اطلاع رسانی پروازها ۳۱۹۲-۶۱۰۲۳۱۸۷
ترمینال ۵ اطلاع رسانی پروازها ۳۴۶۲- ۶۱۰۲۳۴۶۳
ترمینال ۶ اطلاع رسانی پروازها ۳۱۹۶- ۶۱۰۲۳۲۱۹

فرودگاه بین المللی مهرآباد-5IuY9h5Ts2

فرودگاه بین المللی مهرآباد-LtkoP1PX5o