ریپورتاژ آگهی
قاسم آباد

قاسم آباد

قاسم‌آباد شهری است در استان خراسان رضوی در شرق ایران. این شهر در بخش جلگه زوزن شهرستان خواف قرار دارد. شهر قاسم
  • 1400/11/16
  • استان : خراسان رضوي
  • شهر : مشهد
  • دسته : شهر-استان
آدرس : خراسان رضوی- مشهد- ۶۰ كیلومتری خواف
تلفن : 66059000-021

قاسم‌آباد شهری است در استان خراسان رضوی در شرق ایران. این شهر در بخش جلگه زوزن شهرستان خواف قرار دارد. شهر قاسم آباد در ۶۰ كیلومتری خواف قرار دارد. مذهب اكثریت غالب مردم این شهر تشیع می‌باشد. بیشتر اهالی این شهر از طایفه زنگنه و جوانشیری می‌باشند.

این شهرستان از شمال به شهرستان خواف، از غرب به شهرستان گناباد، از جنوب به شهرستان قاینات متصل است.

جمعیت این شهر در سال ۱۳۸۵، بر اساس اطلاعات مركز آمار ایران برابر با ۴۱۶۳ نفر بوده‌است

محصولات عمده كشاورزی این شهر گندم، جو، پنبه و پسته می‌باشد. سایر محصولات شامل خربزه، هندوانه، زعفران، زیره و خشكبار می‌باشد. دامپروری در این شهرستان به صورت سنتی رایج است و غالباً گوسفند و بز می‌باشد.

آثار و جاذبه‌های تاریخی

مسجد ملك زوزن

این مسجد در چند صد متری حاشیه شرقی شهر قاسم آباد واقع شده‌است از ساختمان اصلی این مسجد كه به اوایل قرن هفتم هجری قمری تعلق دارد، چند پایه و دو دیوار و سردری باقی‌مانده‌است و در كتیبه آن نیز تاریخ ۶۰۰ و ۶۱۰ هجری قمری قید شده‌است این مسجد از لحاظ تزیینات و نگاره‌های خط كوفی جالب توجه‌است آثار باقی‌مانده این مسجد معرف معماری و تزیینات قرن هفتم هجری قمری می‌باشند ساختمان ایوان و تاق‌ها و سایر ریزه كاری‌های هنری این بنا موجب شده‌است كه مسجد زوزن در شمار زیباترین مساجد تاریخی قرن هفتم هجری قمری محسوب شود این مسجد تحت شماره ۳۴۰ در شمار آثار تاریخی به ثبت رسیده‌است.

ارتفاعات كیبر كوه

آبشارها و طبیعت بكر این كوه خستگی كویر را از تن هر بیننده‌ای می‌زداید نظیر دره (بازه) و علی اباد، بیشه و خوخو
بزرگان و مشاهیر

ملك عماد زوزنی حاكم سرزمین زوزن كه سعدی شیرازی از وی به نیكی یاد كرده‌است.

ابونصر مشكان در یكی از سال‌های نیمه اول قرن چهارم هجری در ولایت زوزن به دنیا آمد. صاحب دیوان رسائل سلطان محمود و مسعود غزنوی است. او از جمله بهترین نویسندگان رسائل است وآنچه به قلم او نوشته شده در میان رسائل سادهٔ فارسی از بلیغ‌ترین است. وی در سال ۴۰۱ هجری قمری بعد از به وزارت رسیدن شمس الدّین الكفاه احمدبن حسن میمندی، به صاحب دیوانی رسائل دولت غزنوی برگزیده شد و از آن پس همواره در این شغل باقی‌ماند. ابونصر بر دو زبان فارسی و عربی تسلّط داشت. شاگرد او، ابوالفضل بیهقی، چند نامهٔ فارسی او را در تاریخ نقل كرده كه همهٔ آن‌ها در نهایت زیبایی و رسایی كلام است. وی در سال ۴۳۱ هجری قمری درگذشت.

 

قاسم آباد-cnL49DUzrx