مكان های دیدنی سردشت
شهرستان مرزی سردشت در جنوب آذربایجان غربی با داشتن چندین جاذبه طبیعی و تاریخی یكی از شهرهای دیدنی ایران زیبایمان می باشد.سردشت به دلیل وجود جاذبه های طبیعی و محیطی، با داشتن پوشش جنگلی وسیع و منابع آب فراوان دارای جاذبه های بسیار زیادی است . در ادامه همراه ایران توریسم باشید تا با مكان های دیدنی سردشت بیشتر اشنا شوید.
آبشار شلماش سردشت
آبشار شلماش یكی از مهمترین آبشارهای استان آذربایجان غربی به حساب میآید كه مورد توجه بسیاری از گردشگران میباشد .این آبشار از ۳ آبشار تشكیل شده كه به ترتیب و پشت سر هم قرار گرفتهاند كه اولین آنها در نزدیكی محل پاركینگ قرار دارد. برای دیدن دو آبشار بعدی باید مسافتی نسبتا زیاد را طی كرد و وارد درهای عمیق شد. امروزه با احداث راه پله و حصارهایی، بالا و پایین رفتن از دره راحت تر و كم خطرتر صورت میگیرد.
چشمه كانی گراوان
كانی گراوان بعد از شلماش معروفترین جاذبه گردشگری سردشت است و در زبان كردی به معنی آبی سخت و سنگین است و شاید به دلیل وجود املاح زیاد در آب این چشمه به آن كانی گراوان میگویند.شهرت اصلی گراوان، به جوشیدن آبی سرد از دل آن است، آبی كه میگویند خواص درمانی برای پوست دارد و جزو آبهای گازدار معدنی به حساب میآید.

حمام تاریخی سردشت
حمام قدیمی سردشت یا همان حمام بیستون كه یادگاری از دوران قاجار و زمانی است كه حمامها عمومی بودند و مردم در خانههایشان حمام نداشتند. معماری این حمام شبیه معماری حمامهای دوره قاجار در دیگر مناطق كشور است. این حمام در لیست آثار ملی ثبت شده است .

پل قلاتاسیان
روی رودخانه زاب صغیر ۳ پل ساخته شده است: «پل قلاتاسیان» را در اواسط قرن سیزدهم شیخ مولانا صادق از مریدان شیخ یوسف شمس الدین برهان میان روستاهای بنی آوا و موسالان ساخت. «پل فلزی» كه در سه راهی سردشت ـ مهاباد ـ بانه است از سوی عزیزخان مركی سردار كل از رجال معروف دوره قاجاریه و داماد میرزا تقی خان فراهانی ساخته شده است. سومین پل نیز «پل تیت» در ۶ كیلومتری روستای «بیتوش» است.

غار آهكی روستای درمان آباد
این غار بزرگ در جنوب غربی شهر سردشت واقع شده ولی هنوز به صورت رسمی شناسایی و مسیریابی نشده است و فقط اهالی این روستا و تعدادی از كوهنوردان منطقه به درون آن راه یافته اند.

روستای زمزیران
زمزیران روستایی است با جنگلهای پوشیده از درخت در منطقه كوهستانی بخش وزینه شهرستان سردشت با جمعیتی نزدیك به ۴۰۰ نفر و چشماندازهای زیبای طبیعی, اكثر مردم روستا به دامداری و كشاورزی مشغول هستند و انگور سیاه یكی از سوغاتهای این روستاست.
