جاهای دیدنی بندرلنگه
بندرلنگه یكی از بنادر استان هرمزگان در جنوب ایران می باشد كه در گذشته به دلیل صید مروارید آن را بندر مروارید نامیده بودند.بندرلنگه با فاصله ۱۹۲ كیلومتر از مركز هرمزگان یعنی بندرعباس یكی از بنادر مهم كشور می باشد.جاذبه های گردشگری این بندر مسافران زیادی را به خود جذب می كند در ادامه همراه باایران توریسم شوید تا با جاهای دیدنی بندرلنگه آشنا شوید.
سایه خوش یكی از جاذبه های گردشگری بندر لنگه
سایهخوش محلی است كه در آن صحرا به دریا میپیوندد. منطقه بیابانی سایهخوش در نزدیكی خلیج فارس قرار دارد. این منطقه صحرایی به دلیل شكل عجیب صخرهها و سكوت و آرامش زیادش شناختهشده است. كلوتهای جالب سایهخوش بر اثر فرسایش آب و باد شكل متفاوتی دارند. نخلستانها نیز جلوهای زیبا به این منطقه بخشیدهاند.
جاذبه توریستی عمارت فكری
عمارت فكری از خانههای تاریخی و از جاهای دیدنی بندرلنگه است. عمارت فكری توسط عبدالواحد فكری در دوره قاجار بنا شد. عبدالواحد از تاجرهای معروف بندر لنگه بود و این عمارت را با هدف سكونت خانواده و محلی برای تجارت و بازرگانی ساخت؛ به همین دلیل عمارت در دو بخش اندرونی و بیرونی ساخته شده است. ۲۵ اتاق، دو زیرزمین و یك حیاط مركزی از اجزای تشكیلدهنده عمارتند. در عمارت پنج بادگیر مشاهده میشود كه از شاخصههای معماری شهرهای جنوبی است و جلوهای زیبا به خانه فكری بخشیده.
بركه دریا دولت
آب انبار تاریخی بركه دریا دولت، بعد از آب انبار (كل) گراش در استان فارس و آب انبار (سردار) محله راه ری شهر قزوین به عنوان سومین بركه بزرگ ایران است. بركه دریا دولت آب انباری تاریخی در كناره بندر كنگ از توابع بخش مركزی شهرستان بندر لنگه و از نقاط دیدنی استان هرمزگان و جاهای دیدنی بندرلنگه است. به خاطر بزرگی غیر قابل تصور این بركه «دریا دولت» نامیده شده است. این آب انبار كه محل جمعآوری آب آن به صورت دایرهای است قطری ۲۸ متری دارد و عمق آن نیز ۱۴ متر است. نیمی از این آب انبار دارای سقف است اما به دلیل بزرگی، نیمه دیگر آن سقف ندارد.
مسجد ملك بن عباس
به احتمال زیاد بنای اولیه مسجد ملك بن عباس در زمان تیموریان پایهریزی شده بوده است، كه دو بار در زمان صفوی و قاجاریه مورد بازسازی قرار گرفته است. در سال ۱۲۳۷ خورشیدی محمدبنعباس بحرینی دستور داد تا در همان مكان قدیمی، مسجدی برای اهالی و آقا سید محمد عالم شرفالبحرانی (از مجتهدین شیعه) ساخته شود.
ساخت مسجد توسط استاد محمد نامی (معمار منارههای بارگاه امام علی (ع) به صورت مسجد یك ایوانی با قوسها و طاقهای دو ابرویی با سبك هندی آغاز شده است.
شبستان مسجد دارای یك ردیف ستون است كه ۶ عدد از ستونها در داخل و ۲ ستون در دو جانب آن قرار دارد، پا ستونها با آجرهای قالبی از گچ با نقوش زیبا تزیین شده است. ایوان مسجد هم دارای ۶ ستونه و ۲ درگاه در دو سوی ایوان است. گچبری سقف شبستان و ایوان مسجد، تركیبی از قالبگیری و قطعات گل و بته است و نماسازی آن با گچ مزین شده است. نكته جالب در مورد این بنا انحراف مناره آن است كه شكل كج این مناره باعث شده تا به این مسجد لقب برج پیزای ایران داده شود.
قلعه شیخ سلطان از جاهای دیدنی بندرلنگه
قلعه مغویه از توابع بخش مركزی شهرستان بندر لنگه و از نقاط دیدنی استان هرمزگان در جنوب ایران است.
این بنای تاریخی در بندر مغویه واقع شدهاست، و متعلق به شیخ سلطان المرزوقی یكی از حكمرانان منطقه و رئیس «قبیله المرازیق» و حاكم مغویه میباشد و به «حصن شیخ سلطان المرزوقی» مشهور است. ساختمان قلعه دارای دو حیاط اندرونی و بیرونی بوده كه قدمت حیاط اندرونی از بیرونی بیشتر است. این بنا در دو طبقه و در قسمتهایی نیز در سه طبقه ساخته شده و دارای تعداد زیادی اتاق به همراه حمام سنتی، یك برج نگهبانی و دو بادگیر میباشد. ساخت این بنا در سال ۱۳۲۱ هجری قمری پایان یافتهاست.
بندر كنگ
بندر كنگ در ۶ كیلومتری شرق بندر لنگه قرار دارد. فاصله بندركنگ تا بندرعباس ۱۶۵ كیلومتر است. منطقهای گسترده ای است از توابع بخش مركزی شهرستان بندر لنگه در استان هرمزگان واقع در جنوب ایران. بیشتر اهالی كنگ شافعی مذهب و فارسی زبان هستند و با لهجه بندری صحبت می كنند
قلعه لشتان
قلعه لشتان نام قلعهای است بر فراز كوه «شاهینكوه» در بخش مركزی شهرستان بندر لنگه است ، «قلعه لشتان» در شش كیلومتری شمال شرقی شهرستان بندر لنگه ودر شمال روستای بارچاه واقع شدهاست.تاریخ بنای این قلعه به سدهٔ نهم هجری بر میگردد ، قلعه لشتان در دوران گذشته و در جنگ های محلی نقش مهمی داشته است ، آثار این قلعه هنوز در لب دریا و نزدیكی شهر كنگ باقی مانده است و نزد مردم واهالی منطقه بنام «قـَلعُـوْ» معروف است و از جاهای دیدنی بندرلنگه می باشد.
موزه مردم شناسی بندر لنگه
موزه مردم شناسی بندر كنگ از موزه های مهم تاریخی و مردم شناسی در جنوب ایران است. این موزه در حال حاضر به یك جاذبه گردشگری در شهر كنگ تبدیل شده است.
چشمه آب گرم بادون
چشمه آب گرم بادون در مسیر بندر لنگه به روستای گزیر قرار دارد. آب این چشمه از شكاف سنگهای مارنی از زمین خارج میشود. در اطراف چشمه، استخری احداث شده كه آب آن به مصرف كشاورزی میرسد.
آبشار بدو
وجود آبشار در منطقهای گرم بسیار دلچسب است. آبشار بدو در روستای لمزان و سرچشمهاش در كوه بدو داخل بندرلنگه قرار دارد. اگرچه این آبشار فصلی است اما با حوضچههای پلكانی منظمی كه دارد منظرهای تماشایی آفریده است. برای دیدن آبشار باید مسیری خاكی به طول چهار كیلومتر را از روستای لمزان طی كنید.