مسعود آشنا؛ راهنما و بلاگر سفره. اون عاشق طبیعت و فرهنگ لرستانه و معتقده، فرهنگ و كتاب ها به چشمانی كه میفهمن تعلق دارن. مسعود تورهای زیادی رو اجرا و همراهی كرده و طی یك لرستانگردی راجع به تپهای تاریخی و باستانی میگه كه در شهر زیبای خرمآباد قرار گرفته. با ما باشید تا با روایت این راهنمای سفر و گردشگری جوان و خوشانرژی بیشتر و بهتر از « قلعه فلك الافلاك» بدونیم.
قلعه دوازده بُرجی، دژِ شاپورخواست و قلعه فلكالافلاك نامهای بنایی هستن كه به زیبایی هر چه تمام تر به صورت آجری در دوره ساسانیان بر فراز تپهای در شهر خرمآباد ساخته شده و در حال حاضر به عنوان اثری تاریخی و گردشگری در فهرست آثار ملی ایران در اومده. فلكالافلاك در دورههای متفاوت، كاربریهای مختلفی داشته. از این بنای چشمگیر با توجه به داشتن موقعیت استراتژیك به عنوان مقر حكومتی، خزانه حكومتی، دژ و زندان استفاده میشده و اكنون كاربری موزه داره. مسعود توصیفات زیبندهای درباره این اثر ملی داره: "دژ شاپور خواست یا قلعه فلك الافلاك بر فراز تپه ای باستانی و صخره ای به ارتفاع حدود ۴۰ متر در مركز شهر خرم آباد قرار داره. تپهای كه قلعه بر روی آن قرار گرفته از دوران تمدن كهن ایلام و حتی قبلتر از آن مسكون بوده. احتمالا در حدود قرن سوم میلادی در زمان شاپور اول ساسانی این نقطه، مورد توجه به منظور ساخت دژ قرار میگیره و یكی از اركان مهم شهر شاپور خواست ساخته میشه. قلعه فلك الافلاك در طول تاریخ با نام هایی نظیر: دژ شاپور خواست، دژ سیاه، دز بز، قلعه خرماباد، قلعه سفید، سلاسل، كاخ اتابكان، قلعه بالا، كوشك و قلعه فلك الافلاك ثبت شده و بومیان لرستان آن را با نام دوازده برجی میشناسن."

اون در ادامه به فضاهای مهم در مجموعه فلك الافلاك اشاره میكنه و درباره هزینه و زمان مورد نیاز برای بازدید از این مجموعه و موزهها اینطور میگه: "مجموعه فلك الافلاك به مساحت تقریبی ۵۳۰۰ متر كه از آن به عنوان یكی از شاه كارهای معماری قِلاع باستانی نام برده میشه دارای اندام های معماری چون: ۸ برج، دو صحن، ۳۰۰ جان پناه، چاه قلعه كه به سرچشمهی چشمه گلستان راه دارد، بقایای حمام، اطاقك زیر زمینی، دو شاه نشین، چند مخفی گاه، راه گریز، آب انبار هست. از جمله مهمترین كاربری های قلعه فلك الافلاك اینكه: در قرن چهارم هجری خزانه حكومتیِ خاندان بدر بوده، در دوران صفوی و قاجار از قلعه بعنوان مقر حكومت اتابكان و والیان لرستان (لرستان در این دوران شامل دو استان ایلام و لرستان و بسیارشهرهای لر نشین دیگر بوده) استفاده شده، در دوران پهلوی هم از قلعه بعنوان پادگان نظامی و زندان سیاسی استفاده شده تا اینكه در سال ۱۳۴۹ خورشیدی قلعه به شماره ۸۸۳ در رده آثار ملی كشور ثبت میشه و هم اكنون شامل دو موزه غنیِ باستان شناسی و مردم شناسی هستش. تصاویر در فصول مختلف سال و از نماهای مختلفی چون كوه مدبه و سفید كوه گرفته شدن. زمان مورد نیاز برای عموم تور ها جهت بازدید با توضیحات عمومی: ۱ ساعت و ۴۵ دقیقه. تورهای مردم شناسی: حد اقل ۴ ساعت. تور های باستان شناسی: حد اقل سه ساعت. هزینه بلیط ورودی برای هر بازدید كننده داخلی ۹ هزار تومان در حال حاضر (۱۳۹۹). تایم كاری موزه: دو شیف صبح و عصر از حدود ۸ صبح تا ساعت ۱۹:۰۰. استفاده از راهنمای بومی فراموش نشه."
