سارا خوشنژاد در سفری به استان مازندران زیبا و سبز، خودش رو به دل جنگلهای هیركانی و آبشارهای زیبای این استان رسونده و به آبشار اوبن و بولا رفته. با ما همراه باشید تا با روایت سارا تمام نكات لازم رو برای این آبشارگردیها بدونیم.
ارا خوشنژاد؛ جهانگرد، ایرانگرد و بلاگر سفره. اون حقوق بینالملل خونده و علاوه بر مشاوره حقوقی، به بچههای دیرآموز زبان انگیلیسی آموزش میده. سارا سالهاست كه سفر میره و خیلی دقیق و زیبا راجع به تجربههاش مینویسه. در سفرش به استان مازندران تجربه آبشارگردی در جنگلهایی بكر و دیدنی رو داره.
اون درباره آبشار اوبن این توضیحات رو میده: "اینجا آبشار زیبای اوبن هست كه در بخش دودانگه و روستای سنگده در استان مازندران و در نزدیكی مرز این استان با استان سمنان واقع شده. آبشار اوبن یك آبشار خزهای و چشمنوازه كه حدود ۱۸۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع داره و آب این آبشار از چشمههای بالادستی تامین میشه. در بالای آبشار اوبن و اون دست جاده، آبشار زیبای بولا هم قرار گرفته كه بعضیا این دو آبشار رو یكی میدونن و به یك اسم صدا میكنن.در زبان محلی اوبن به معنی زیرآب هست."
چطور به آبشار اوبن برسیم
سارا از نحوه رسیدن به «آبشار اوبن» میگه: "برای رفتن به آبشار اوبن اول باید مسیر جاده فیروزكوه رو پیش بگیرین و خودتون رو به پل سفید در شهرستان سوادكوه برسونین. بعد از رسیدن به پل سفید، مقصد بعدی شما روستای سنگده هست. برای رفتن به سنگده باید از مسیر انحرافی كنار پمپ بنزین در ابتدای پل سفید استفاده كنین. بعد از گذر از یك مسیر ۲۵ كیلومتری فوقالعاده زیبا و جنگلی، به سنگده میرسین. بعد از سنگده و گذر از نگهبانی ، یك جاده جنگلی و خاكی حدودا ۳۵ كیلومتری شما رو به منطقه ی بكر بولا و آبشار اوبن و بولا میرسونه. از تهران تا این منطقه حدود ۲۰۰ كیلومتر رانندگی لازمه و تقریبا چهار ساعت طول میكشه."

سختی مسیر تا رسیدن به آبشار اوبن
اون در ادامه به چند نكته مهم برای دیدن آبشار اوبن اشاره میكنه: "مسیر فرعی از سنگده تا آبشار اوبن خاكی هست و خیلی مناسب ماشینهای سواری نیست ولی اگر روی ماشینتون حساس نباشین و مسیر بارندگی و گل هم نباشه میشه رفت اما نیاز به هماهنگی با نگهبانی هم داره. حدودا دو ساعت هم جادش طول میكشه. بهترین كار هماهنگی با نیسان های محلی یا رفتن با راهنمای محلی هست.
تا آبشار اوبن حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه پیاده راه دارین در یك مسیر شیب دار كه خیلی سخت نیست. تلفن همراه در این منطقه آنتن نمیده و اینترنت هم ندارین. بعد از نگهبانی، هیچ سوپرماركت، رستوران یا امكانات رفاهی وجود نداره. لطفا با فرهنگ باشیم و این طبیعت زیبا رو با زباله هامون زشت نكنیم و اگر زباله ای هم دیدیم از روی زمین برداریم."

آبشار بولا، آبشاری میان دو اقلیم
سارا بعد از دیدن آبشار اوبن، در همون منطقه به یك آبشار بینظیر دیگهای میره و حسابی این سفر رو پر بار میكنه. اون درباره «آبشار بولا» و ویژگیهای مثالزدنیش اینطور میگه: "اینجا آبشار بولا هست كه در نزدیكی آبشار اوبن در جنگل های انبوه سنگده واقع شده، آبشاری در منطقه محافظت شده بولا و استان مازندران كه این منطقه از سال ۱۳۷۸ تحت حفاظت قرار گرفته. آبشار بولا عریض و خزهای هست و جزو آبشارهای دائمی كشور و در واقع مجموعهای از چند آبشار محسوب میشه كه همین ویژگیهاش اون رو خاص میكنه.
همچنین این آبشار در نزدیكی پارك ملی كیاسر و پناهگاه حیاتوحش دودانگه و چهاردانگه و منطقه حافظتشده پرور واقع شده و اگر از ارتفاعات بولا به اطراف نگاه كنیم، یك طرف استان سمنان رو با اقلیم خشك و فاقد گیاه میبینیم و در طرف دیگه استان سرسبز مازندران رو مشاهده میكنیم. همراه با این آبشار میتونین از آبشار اوبن كه كمی پایینتر هست هم دیدن كنین."

نحوه رسیدن به آبشار بولا
اون برای رسیدن به آبشار بولا به طور كامل مسیر پیش رویمون رو توضیح میده تا به راحتی بدونیم كه چطوری به این جاذبه زیبا و دیدنی بریم: "برای رفتن به آبشار بولا اول باید مسیر جاده فیروزكوه رو پیش بگیرین و خودتون رو به پل سفید در شهرستان سوادكوه برسونین. بعد از رسیدن به پل سفید، مقصد بعدی شما روستای سنگده هست. برای رفتن به سنگده باید از مسیر انحرافی كنار پمپ بنزین در ابتدای پل سفید استفاده كنین. بعد از گذر از یك مسیر ۲۵ كیلومتری فوقالعاده زیبا و جنگلی، به سنگده میرسین. بعد از سنگده و گذر از نگهبانی ، یك جاده جنگلی و خاكی حدودا ۳۵ كیلومتری شما رو به منطقه بكر بولا و آبشار اوبن و بولا میرسونه. از تهران تا این منطقه حدود ۲۰۰ كیلومتر رانندگی لازمه و تقریبا چهار ساعت طول میكشه.

جدایی از اینترنت
سارا از نكات حائز اهمیتی كه نیاز به دقت و توجه داره تا سفرمون به این مقصد جذاب خوب برگزار بشه میگه: "مسیر فرعی از سنگده تا آبشار بولا خاكی هست و خیلی مناسب ماشینهای سواری نیست ولی اگر روی ماشینتون حساس نباشین و مسیر بارندگی و گل هم نباشه میشه رفت اما نیاز به هماهنگی با نگهبانی هم داره. بهترین كار رفتن با نیسان های محلی یا راهنمای محلی هست. تا آبشار بولا حدود ۵ دقیقه پیاده راه دارین و در نزدیكی جاده واقع شده. تلفن همراه در این منطقه آنتن نمیده و اینترنت هم ندارین. بعد از نگهبانی، هیچ سوپرماركت، رستوران،اقامتگاه و یا امكانات رفاهی وجود نداره. لطفا با فرهنگ باشیم و این طبیعت زیبا رو با زباله هامون زشت نكنیم و اگر زباله ای هم دیدیم از روی زمین برداریم."
