اگر دوست دارید مناظر زیبا و چشمنواز دریایی و جاذبههای طبیعی و گردشگری بكر ایران را ببینید، جزیرههای دیدنی جنوب ایران یكی از بهترین گزینهها برای سفر شما هستند. با ما همراه باشید تا بیشتر از جزیرههای جنوب بدانیم.
جزیرههای دیدنی جنوب ایران از بهترین و جذابترین مقاصد برای سفر، گردش، تفریحات آبی، آرامش و استراحت هستند. این جزیرهها هر یك ویژگیهای خاص و منحصر به فرد خود را دارند و با وجود قرارگیری در یك اقلیم مشترك، تفاوتهای محسوسی را شامل میشوند. از این رو سفر به هر كدام از جزیرههای جنوبی ایران میتواند به نوعی ویژه و شگفتانگیز باشد.
تعداد این مناطق از خشكی كه به نوعی با آب احاطه شدهاند، در جنوب ایران به ۴۰ میرسد. جزایر جنوب ایران با توجه به مسكونی و غیرمسكونی بودنشان، تقسیمبندی میشوند. در ادامه به بعضی از زیباترین و چشمنوازترین جزیرههای جنوب با اشاره به خصوصیت آنها میپردازیم.
جزیرههای دیدنی جنوب ایران
جزیرههای دیدنی جنوب ایران كم نیستند و همین امر این منطقه جغرافیایی را به یك منطقه بینظیر در گردشگری تبدیل كرده است، منطقهای كه با پا گذاشتن به آن تمایل چندانی به برگشتن از آن را نخواهید داشت. مسافر، گردشگر و طبیعتگردهای بسیاری از تفاوت رنگ آب جنوب در مقایسه با شمال ایران میگویند و همین یك عامل آدمهای زیادی را شیفته جنوب و جزایر بینظیرش كرده است.
شاید شما هم با شنیدن عبارت جزیرههای جنوب ایران، بدون درنگ به یاد جزایر كیش، قشم، هرمز و هنگام بیوفتید اما بهتر است بدانیم جنوب ایران به همین چند جزیره جذاب ختم نمیشود. آبادان، ابوموسی، تنب بزرگ، تنب كوچك، خارك، خاركو، سیری، شیف، صدرا، جزیره فارسی، فارور، لاوان، لارك، مینو، نگین و هندورابی از دیگر جزیرههای جنوب ایران هستند كه در سه استان هرمزگان، بوشهر و خوزستان با مقاصد گردشگری مثالزدنی قرار دارند.
آبیاری عجیب و پرندهنگری در جزیره مینو
جزیره مینو: یكی از جزایر استان خوزستان جزیره مینو است كه با داشتن ارتفاعی ۱۰ متری از سطح دریا بین آبادان و خرمشهر قرار گرفته و در آن میتوان شاهد نخلستانهای زیبایی بود. مردم مهماننواز این جزیره اكثرا عرب زبان هستند و بدون هیچ وسیلهای زمینهای كشاورزی خود را آبیاری میكنند، آنها به شیوه بركشند و فروكشند آبیاری انجام میدهند و این امر به عنوان كاری انگشتشمار در دنیا به حساب میآید.
اگر به دنبال پرنده نگری در سفر خود به جنوب ایران هستید، جزیره مینو با داشتن محیطزیستی مناسب برای پرندگان مخصوصا پرندگان مهاجر یك انتخاب كمنظیر است.
جزیره سیری، جزیرهای با ساحل بكر
جزیره سیری: در اصل نام این جزیره «راز» است كه به دلیل نزدیكی محل قرارگیری آن با عربنشینهای خلیج فارس، به سری معروف شده و اروپاییها آن را سیری تلفظ میكنند. این جزیره زیبا تنها ۹۹ كیلومتر با شهر دبی و ۲۷ كیلومتر با شهرستان ابوموسی فاصله دارد. جزیره ذوزنقه شكل راز، در استان دیدنی هرمزگان قرار گرفته و جمعیت بسیار اندك آن سبب شده تا ساحلهای شگفتانگیزی برای قدم زدن داشته باشد.

جزیره خارگ، جزیرهای باستانی
جزیره خارك: جزیرهای مروارید نشان در استان بوشهر كه فاصلهای ۳۸ كیلومتری با بندر گناوه دارد. خارگ یا خارك یكی از بهترین انتخابها برای سفر به جنوب در اواخر پاییز به دلیل بارانهای پاییزی و اوایل زمستان است چرا كه دمای هوا در این بازه زمانی حدود ۱۷ درجه سانتی گراد است و كیفیتی مطلوب و مطبوع به سفر شما میبخشد.
یكی از جاذبههای دیدنی خارگ، فانوس دریایی كوچكی است كه بر روی بلندترین نقطه این جزیره یعنی كوه دیدهبان قرار گرفته است. تعزیهخوانی مردم محلی در این جزیره بیش از ۲۵۰ سال قدمت دارد. نكته جالب توجه در این جزیره، بیرون راندن اشغالگران هلندی از خارگ و باقی ماندن قلعهای از آنان است.
وجود كتیبهای باستانی به خط میخی كه به دوره هخامنشی باز میگردد، نشان از قدمت و دیرینگی این جزیره هیجانانگیز است. این سنگ نبشته كه به زبان پارسی باستان است یك سند بینظیر برای نام خلیج فارس به شمار میآید. خط راهآهن، گورستانهای مسیحی و پیش از اسلامی، دخمهها و باغ هلندیها از جمله جاذبههای گردشگری جزیره خارگ به حساب میآیند.
