ریپورتاژ آگهی
روستاهای دیواندره ( معرفی ۱۸۹ روستای دیواندره )

روستاهای دیواندره ( معرفی ۱۸۹ روستای دیواندره )

این شهرستان به علت وجود دشتهای بسیار وسیع اوباتو و سارال از مراكز اصلی تولید گندم و دامداری استان كردستان است و این فعالیتها در زندگی مردم این منطقه نقش اساسی دارد
  • 1401/05/11
  • استان : کردستان
  • شهر : ديواندره
  • دسته : روستاهای ایران
آدرس : شهرستان دیواندره یكی از شهرستانهای استان كردستان در غرب ایران است كه در شمال این استان قرار گرفته‌است
تلفن : 66059000-021

روستاهای دیواندره را در این مطلب به شما معرفی خواهیم كرد . ۱۸۹ روستای دیواندره كه آشنایی با آنها خالی از لطف نیست . اگر علاقمند به روستا گردی هستید پیشنهاد می كنیم سفری به استان كردستان شهرستان دیواندره داشته باشید . در ابتدا با شهرستان دیواندره آشنا خواهیم شد .شهرستان دیواندره یكی از شهرستانهای استان كردستان در غرب ایران است كه در شمال این استان قرار گرفته‌است. مركز این شهرستان شهر دیواندره است. این شهرستان به علت وجود دشتهای بسیار وسیع اوباتو و سارال از مراكز اصلی تولید گندم و دامداری استان كردستان است و این فعالیتها در زندگی مردم این منطقه نقش اساسی دارد. این شهرستان از نظر آب و هوایی یكی از مناطق سردسیر و برفگیر كشور محسوب می‌شود. مردم این شهرستان به زبان كردی با لهجه كردی مخصوص به خودشان تكلم می‌كنند. جمعیت این شهرستان بر طبق سرشماری سال ۱۳۹۰، برابر با ۸۱۹۶۳ نفر بوده‌است.

روستاهای دیواندره ( معرفی ۱۸۹ روستای دیواندره )-IXox19NbT1

شهرستان دیواندره با مساحتی معادل ۲۴۰۳ كیلومتر است. این شهرستان بین ۳۵ درجه عرض شمالی و ۵۵ دقیقه و ۴۷ درجه طول شرقی از نصف النهار گرینویچ قرار گرفته‌است.

شهرستان دیواندره دارای سه بخش مركزی، كرفتو و سارال و ۹ دهستان (حومه، قراتوره، چهل چشمه، اوباتو، كانی شیرین، زرینه، سارال، كوله و حسین‌آباد شمالی) است.

دیواندره در فاصله ۹۸ كیلومتری شمال سنندج با وسعت ۴۲۰۳ كیلومتر مربع و با ۱۸۵۰ متر ارتفاع از سطح دریا، در ۴۷ درجه و یك دقیقه شرقی از نصف النهار گرینویچ و ۳۵ درجه و ۵۴ دقیقه عرض جغرافیایی قرار دارد، كه از شمال با تكاب، از شرق با شهرستان بیجار، از شمال غربی با سقز، از غرب با مریوان و از جنوب با سنندج همسایه است.

در شهرستان دیواندره قومیت‌ها و طوائفی همچون گوران، ایل گلباغی، تیلكوئی، جاف، منمی (مندمی)، برازی، خواجه‌وند، ایل كلهر، طایفه زند و قاقالی وجود دارد. اخیراً این عناوین در منطقه پررنگ شده و نه تنها صرفاً جنبه محلی نداشته بلكه از قدیم جنبه فراگیر در بین اكراد داشته‌است، اما هیچ گونه وجه تمایزی بین افراد وجود نداشته و تمام قشرها همزیستی مسالمت آمیزی با هم دارند.

تغییرات دمای سالانه دما از ۲۰ – تا ۳۲ + درجه می‌باشد. شهرستان دارای زمستان‌های سرد و طولانی و بهار و تابستان معتدل می‌باشد تعداد روزهای یخ بندان در سال برابر ۱۳۵ روز خواهد بود.

وجود آثار باستانی غار كرفتو نشانگر وجود تمدن و حیات تا دو هزار سال قبل از میلاد در این منطقه می‌باشد. زبان گویش مردم كردی اردلانی و دارای لهجه مخصوص هر منطقه می‌باشد.و روستای وزمان در بخش مركزی دهستان قراتوره یكی از قدیمی‌ترین روستاهای این شهرستان می‌باشد.

روستاهای دیواندره ( معرفی ۱۸۹ روستای دیواندره )-ZTGCfctTZ0

تقسیمات كشوری

بخش مركزی شهرستان دیواندره
دهستان چهل چشمه
دهستان حومه
دهستان قراتوره
شهر: دیواندره

بخش كرفتو
دهستان اوباتو
دهستان زرینه
دهستان كانی شیرین
شهر: زرینه

بخش سارال
دهستان حسین‌آباد شمالی
دهستان سارال
دهستان كوله

روستاهای دیواندره ( معرفی ۱۸۹ روستای دیواندره )-OTrOrClCpW

جاذبه‌های فرهنگی و گردشگری

غار كرفتو: این غار در فاصله ۷۲ كیلومتری از شمال دیواندره در نزدیكی روستای یوزش باش كندی قرار دارد و ازپر جاذبه‌ترین مكانهای گردشگری استان می‌باشد. كتیبه‌ای یونانی بر سر در یكی از اتاق‌های طبقه سوم وجود دارد كه از این غار به عنوان معبد هراكلس نام برده‌است.
منطقه سارال یكی از مناطق بومگردی (اكوتوریستی) استان است كه در غرب دیواندره واقع می‌باشد.
منطقه چهل چشمه: در شمال غربی دیواندره كوه‌های چهل چشمه قرار دارد كه هر ساله جمعیت زیادی از گردشگران و كوهنوردان از این منطقه دیدن می‌نمایند احی چهل چشمه مطلق به روستای آبباره می‌باشد كه قدمتی كهن را دار است روستای خوش اب وهوااست كه در تمام فصل‌های سال این منطقه زیبایی خاص خودرا دار می‌باشد.

روستاهای دیواندره ( معرفی ۱۸۹ روستای دیواندره )-OrUcctSyhV

روستاهای دیواندره

روستای آب‌باره

روستایی از توابع شهرستان دیواندره در استان كردستان است. طبق آمار سرشماری ابتدای سال ۱۳۸۵ روستاهای شهرستان دیواندره در این روستا ۴۴ خانواده و مجموعاً ۲۴۴ نفر زندگی می‌كنند. قدمت این روستا به حدود ۵۰۰ سال پیش برمی‌گردد. نادرشاه افشار در سفر خود به مولان آباد خرخره برای زیات قرآن تاریخی شیخ حسن مولان آباد از این روستا عبور كرده‌است.این روستا در چهل و پنج كیلومتری شهرستان دیواندره و در ۱۰ كیلومتری كوه چهل چشمه قرار دارد. این روستا زادگاه ماموستاملا عبدالقادر زاهدی عارف و اندیشمندان مذهبی كردستان می‌باشد.

روستاهای دیواندره ( معرفی ۱۸۹ روستای دیواندره )-ay64kh5VcT

روستای آب‌باریك

آب‌باریك (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۰۳ نفر بوده‌است.

روستای آخكند

آخكند (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۷۰ نفر بوده‌است.

روستای آقاجری

آقاجری (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۷۱ نفر بوده‌است.

روستای آق‌بلاغ (سارال)

آق‌بلاغ روستایی در دهستان سارال بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسكن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۶۳ نفر (۱۶ خانوار) بوده‌است.

روستای آق‌بلاغ (كوله)

آق‌بلاغ روستایی در دهستان كوله بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسكن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۹۹ نفر (۳۲ خانوار) بوده‌است.

روستای آلیجان

آلیجان (دیواندره)،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۱نفر بوده‌است.

روستای ابراهیم‌آباد

ابراهیم‌آباد (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۰۲۴ نفر بوده‌است.

روستای ابراهیم‌آباد علیا و سفلی

ابراهیم‌آباد علیا و سفلی، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۲ نفر بوده‌است.

روستای احمدآباد

احمدآباد (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۹۶ نفر (۷۲ خانوار) بوده‌است.

روستای احمدكر

احمدكر، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰۰ نفر بوده‌است.

روستای اسلام‌آباد

اسلام‌آباد (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۲ نفر (۲۱ خانوار) بوده‌است.

روستای اصحاب سفلی

اصحاب سفلی، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین آبادشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۶ نفر بوده‌است.

روستای اصحاب علیا

اصحاب علیا، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین آبادشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۲ نفر بوده‌است.

روستای افراسیاب

افراسیاب (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین آبادشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۶۹ نفر بوده‌است.

روستای اكبرآباد

اكبرآباد (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین آبادشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۷۶ نفر (۵۳ خانوار) بوده‌است.

روستای الله‌دره سفلی

الله‌دره سفلی، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۶۴ نفر (۹۳ خانوار) بوده‌است.

روستای الله‌دره علیا

الله‌دره علیا، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۴۴ نفر (۶۹ خانوار) بوده‌است.

روستای امین‌آباد

امین‌آباد (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۶۲ نفر (۳۷ خانوار) بوده‌است.

روستای انبار آب

انبار آب (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۷ نفر بوده‌است.

روستای بابارار

بابارار، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۰ نفر بوده‌است.

روستای باش قشلاق

باش قشلاق (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳۲ نفر بوده‌است.

روستای باغچله

باغ چله، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۲۵ نفر (۱۱۹ خانوار) بوده‌است.

روستای باقرآباد

باقرآباد (سنندج)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان سنندج كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین آبادشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۹۳ نفر (۱۸۰خانوار) بوده‌است.

روستای بایزیدآباد

بایزیدآباد (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۴۶ نفر (۴۰خانوار) بوده‌است.

روستای برده‌سفید

برده سفید (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۹ نفر بوده‌است.

روستای برده‌رش تبریزخاتون

برده‌رش تبریزخاتون یكی از روستاهای استان كردستان است كه در دهستان چهل‌چشمهٔ بخش مركزی شهرستان دیواندره واقع شده‌است.

روستای برقلعه

برقلعه (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۲ نفر بوده‌است.

روستای بركه

بركه (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۷ نفر بوده‌است.

روستای بست

بست (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۸۹ نفر بوده‌است.

روستای بناوچان

بناوچان، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۶ نفر بوده‌است.

روستای بهارستان

بهارستان (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین آبادشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۰۵ نفر بوده‌است.

روستای پاپاله

پاپاله، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا را كه در شمال شهرستان دیواندره و جنوب شهرستان تكاب و در شمال غرب شهرستان بیجار واقع شده‌است.این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۵۹ نفر بوده‌است. روستای پاپاله قبل از انقلاب دارای ۳۵۰ خانوار جمعیت بود و به‌دلیل مهاجرت جمعیت آن كاهش یافته‌است.

روستای پنجه سفلی

پنجه سفلی،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۴ نفر بوده‌است.

روستای پنجه علیا

پنجه علیا،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۷ نفر بوده‌است.

روستای تازه‌آباد آصف

تازه‌آباد آصف، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است.
موقعیت جغرافیایی
دهی از دهستان سارال بخش دیواندره شهرستان سنندج ۲۰ هزار گزی جنوب باختری دیواندره دو هزار گزی كانی كبود كوهستانی و سردسیر است .(فرهنگ دهخدا)
از جمله كوههای نزدیك روستا می‌توان نچیر گاه (به معنی محل شكار) را نام بردوهمچنین قابل ذكر است كه شغل مردم روستا مثل تمام مردم منطقهٔ سارال كشاورزی ودامداری است از جمله روستاهای مشرب روستا می‌توان به كپك وكانی كبود وحاجی موسی و اسلام اباد (تازه ده) ومیشیاب اشاره نمود. و از نظر اب وهوا بهاری بسیار سرسبز و زمستانی بسیار سرد را داراست، در صورت سفر به این روستا در فصل زمستان یخبندان و سرمای شدید و بسته شدن جاده‌ها را انتظار داشته باشید.
این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳۱ نفر بوده‌است.

روستای تازه‌آباد امین

تازه‌آباد امین یك روستا در ایران است كه در دهستان سارال در شهرستان دیواندره استان كردستان واقع شده‌است.تازه‌آباد امین ۲۵۵ نفر جمعیت دارد.

روستای تازه‌آباد بزن قران

تازه‌آباد بزنقران، روستایی از توابع بخش حسین آباد شهرستان سنندج كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین آبادشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۳۳۰ نفر بوده‌است.

روستای تازه‌آباد دوله‌رش

تازه‌آباد دوله‌رش روستایی در دهستان سارال بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسكن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۱۱۷ نفر (۳۰ خانوار) بوده‌است.

روستای تازه‌آباد سردالان

تازه‌آباد سردالان، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۷ نفر بوده‌است.

روستای تازه‌آباد قاضی علی

تازه‌آباد قاضی علی، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۱ نفر بوده‌است.

روستای تازه‌آباد گلانه

تازه‌آباد گلا نه، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۷۶ نفر (۵۴خانوار) بوده‌است.

روستای تازه‌آباد مران

تازه‌آباد مران، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۲ نفر بوده‌است.

روستای تازه‌آباد وزیر

تازه‌آباد وزیر،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۳۲ نفر (۴۶ خانوار) بوده‌است.

روستای تازه‌آباد هیجان

تازه‌آباد هیجان، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۶۷ نفر (۲۸ خانوار) بوده‌است.

روستای تبریزخاتون

تبریزخاتون یكی از روستاهای استان كردستان است كه در دهستان چهل‌چشمهٔ بخش مركزی شهرستان دیواندره واقع شده‌است.(جمعیت=زیر۳خانوار)لازم به ذكر است زبان اهالی این روستا تركی آذربایجانی می باشد كه به كردی نیز تسلط دارند.

روستای تفتیله

تفتیله، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین آبادشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۰۰نفر (۲۴ خانوار) بوده‌است.

روستای تگرباری

تگرباری، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. روستاهای همجوار از غرب به روستای كانی شیرین شمال غرب تازه آباد مران از شرق به روستای گزدره و جنوب شرقی به روستای نوبهار (دیواندره) نزدیك میباشد. از شهرهای نزدیك میتوان به شهرستان تكاب ۲۰ كیلومتر شهرستاندیواندره ۷۰ كیلومتر و شهرستان سقز۹۷ كیلومتر اشاره كرد. كه مردم برای تهیه نیازهای روزمره شهرستان تكاب در استانآذربایجان غربی را برگزیده اند. زبان محلی مردم روستا كُردی سُورانی میباشد.این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۴ نفر بوده‌است.

روستاهای دیواندره ( معرفی ۱۸۹ روستای دیواندره )-0VmNyxgz1i

روستاهای دیواندره ( معرفی ۱۸۹ روستای دیواندره )-pfqh1Kak9G

روستای توكلان

توكلان،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۵۸ نفر بوده‌است.

روستای جعفرآباد

جعفرآباد (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۴۵ نفر (۸۳خانوار) بوده‌است.

روستای جقلو

جقلو،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۵ نفر بوده‌است.

روستای جیران منگه

جیران منگه، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۵ نفر بوده‌است.

روستای چول بلاغ

چول بلاغ، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۷۱ نفر بوده‌است.

روستای حاجی موسی

حاجی موسی، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۲ نفر بوده‌است.

روستای حسین‌آباد مران

حسین‌آباد مران، (شوانكاره) روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۸ نفر بوده‌است.

روستای حیدر دیده‌بان

حیدر دیده‌بان، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۶۶ نفر (۳۳خانوار) بوده‌است.

روستای حیدرآباد

حیدرآباد (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۳۲ نفر (۵۰خانوار) بوده‌است.

روستای خاكی بیگ

خاكی بیگ، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا دارایی تپه باستانی به اسم چاووك است كه در كنار چشمه اصلی تأمین‌كننده آب آشامیدنی و كشاورزی قرار دارد.دارای مردم متدین وانقلابی وجذابترین روستا در اوباتومی‌باشد.این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن۳۵۵ نفر بوده‌است.

روستای خاله‌بازه

خاله‌بازه،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۳ نفر بوده‌است.

روستای دالان

دالان (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۶۵ نفر بوده‌است.

روستای دباغ

دباغ (دیوان دره)،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۶۰ نفر (۳۰ خانوار) بوده‌است.

روستای دربند

دربند (دیواندره)،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۸۱ نفر بوده‌است.

روستای درویان

درویان، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بوده‌است.

روستای درویان فارس

درویان فارس، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۹ نفر بوده‌است.

روستای درویشان

درویشان (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۱ نفر بوده‌است.

روستای دره اسب

دره اسب، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۸۹ نفر بوده‌است.

روستای دره سفته

دره سفته، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۵ نفر بوده‌است.

روستای دره گاوان

دره گاوان، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۴ نفر بوده‌است.

روستای دره وزان

دره وزان، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۱۷ نفر (۶۱خانوار) بوده‌است.

روستای دلو آمده

دلو آمده، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین آبادشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹۲ نفر بوده‌است.

روستای دوزخ‌دره، دیواندره

دوزخدره، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۹۵ نفر (۴۷ خانوار) بوده‌است.

شهر دیواندره

شهر دیواندره مركز شهرستان دیواندره در استان كردستان در غرب ایران است.این شهر كه از طرفی رشته كوه‌های هوازو و از طرفی دیگر منطقه‌های بیجار گروس و تیلكو آن را احاطه كرده‌اند. غاركرفتو با فاصله ۷۲ كیلومتر در شمال غربی شهرستان دیواندره قرار دارد كه نمونه‌ای بارز از دوران زندگی پیشینیان مردمان كرد در این منطقه می‌باشد. از مناطق دیدنی دیواندره منطقه چهل چشمه و سارال می‌باشد كه هر سال در اواخر خرداد ماه جمعیت زیادی از مردم كردستان و ایران را به سوی خود می‌كشد. سد سیاه زاغ از سدهای استان كردستان ایران است كه در نزدیكی شهر دیواندره واقع شده‌است. در شهر‌ دیواندره مرتفع ترین دشت استان وجود دارد كه نام آن دشت هوتو این دشت با ارتفاع ۲۲۰۰متر از سطح دریا بزرگترین دشت استان است و در شمال دیواندره قرار دارد. مردم دیواندره به زبان كردی لهجه دیواندره ای تكلم می‌كنند.
وجه تسمیه
نام اصلی دیواندره در ابتدا (نیوان دره) [نیازمند منبع]به معنی شهری میان دو دره بوده كه با گذشت مدت زمانی از زندگی قشرها و مردم‌های مختلف این نام از نیوان دره به دیواندره تغییر یافته‌است.
دیواندره از دو كلمه دیوان + دره تشكیل شده‌است، دیوان یعنی جایگاه و محل قانون، عدالت و جای حل اختلافات و چون این دیوان خانه معروف گشته‌است. در ضمن مردم دیواندره به زبان كردی با لهجه اردلانی صحبت می‌كنند.
دیواندره همچون كلمه دیولان كه شهری نزدیك به آن است از كلمه باستانی دیو به معنای خدا ساخته شده‌است؛ یعنی دره خدایان. دهگلان در واقع همان دیولان می‌باشد.
آب و هوا
دیواندره از نظر موقعیت جغرافیایی و آب وهوایی شهری با آب و هوای كوهستانی می‌باشد كه دارای زمستانهایی سرد و تابستانی ملایم و معتدل و در فصل بهار بارانی می‌باشد.شهر زرینه از توابع این شهرستان مرتفع ترین و سرد ترین شهر ایران است.
اماكن گردشگری
منطقه سارال
چهل چشمه
غاركرفتو
هه وازو (واقع در روستای تبریزخاتون)
سد سیاه زاغ

روستاهای دیواندره ( معرفی ۱۸۹ روستای دیواندره )-nKsdPSVawY

روستای ذكی بیگ سفلی

ذكی بیگ سفلی، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۲ نفر بوده‌است..

روستای ذكی بیگ علیا

ذكی بیگ علیا، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. شغل مردم این منطقه دام داری و كشاورزی است و داری مردمی مهمان نواز است.این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۸۶ نفر بوده‌است.همچنان با سیری در ایران همراه باشید تا با دیگر روستاهای دیواندره آشنا شوید .

روستای ذلكه

ذلكه (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره در استان كردستان یك روستای كاملاً خوش آب و هوا با مردمانی خون گرم و مهمان نواز است.این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۹ نفر بوده‌است.

روستای رحیم كژیاگ

رحیم كژیاگ روستایی در ۵۰ كیلومتری شهرستان دیواندره از بخش اوباتو و همسایه روستاهای همجواری چون كرفتو، علی آباد، كرد كند، اصحاب، كانی سرخ، قلعه كهنه حبیبی و گور بابا علی می‌باشد.

جمعیت روستا حدود ۵۳ نفر می‌باشد كه همگی به كشاورزی و دامداری مشغول فعالیت می‌باشند. مساحت تقریبی مراتع این روستا در حدود ۳۸۰۰۰ هكتار و اراضی دیم حدود ۸۰۰ هكتار می‌باشد اراضی آبی نیز در حدود ۱۰۰ هكتار، نهالستان بید و چنار و قلمستانهای به سنتی در حدود ۵۰۰۰۰ قلم می‌باشد.

روستای رشیدآباد

رشیدآباد (دیواندره)،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۱۹۷ نفر (۲۴۹خانوار) بوده‌است.

روستای زاغه سفلی

زاغه سفلی، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۱۲ نفر بوده‌است.

روستای زاغه علیا

زاغه علیا، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۰۱ نفر بوده‌است.

روستای زردك

زردك (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۶ نفر بوده‌است.

روستای زرینه

زَرّینه شهری است در استان كردستان در غرب ایران. این شهر در بخش كرفتو شهرستان دیواندره قرار گرفته‌است. جمعیت این بخش، برابر با ۱۹هزار نفر بوده‌است كه به زبان كردی لهجه اردلانی تكلم می كنند.شهر زرینه در جاده دیواندره به سقز واقع شده‌است. زرینه با دمای میانگین ۷/۶ درجه سانتیگراد بالای صفر سردترین شهر ایران از لحاظ میانگین دما است. حریم قانونی شهر زرینه ۴۳۰ هكتار می باشد مساحت حریم خدماتی ۷۷ هكتار و مساحت معابر زرینه ۱۹ هكتار می باشد فاصله زرینه از دیواندر ۲۱ كیلومتر و از سقز۶۵ كیلومتر و از سنندج ۱۱۰ كیلومتر است
وجه تسمیه زرینه از دوكلمه زرینه و هه وه تو ساخته شده است زرینه به معنای طلا و هه وه تو به معنای هوای سرد و معنای دیگر ان معنای هه وه در كوردی به معنای شما و معنای دیگر ان هوو نزدیكترین معنا همان شما می باشد و تو در كوردی یعنی طایفه
وجه تسمیه هه وه تو یعنی طایفه شما و بیشتر یك مرز را می رساند چون منطقه زرینه محل قشلاق ییلاق طوایف تیلكو گلباغی و جافهای عراق بوده است (تحلیل از یوسف نادری)
زرینه در سال ۱۳۷۹ به شهر تبدیل شد. جاذبه های زرینه شامل آب شفا بخش كه با یك بار مصرف این آب سنگهای كلیه دفع می شود افرادی كه دارای كلیه سنگ ساز هستند می توانند با مصرف این آب برای همیشه از شر سنگ كلیه رها شوند. چمنزارهای این منطقه جز بیشتر امار چمن زار طبعی در كشور است كه نابترین و كم یاب ترین گیااهان داروی كشور را دارد گیاه ثعلب از مهمترین گیانهان منطقه هه وه تو است كه در نوع خود بی نظیر است

روستای زرینه ورمزیار

زرینه ورمزیار،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۶۶ نفر بوده‌است.

روستای سراب قره خان

سراب قره خان،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۳ نفر بوده‌است.

روستای سراب میرزا

سراب میرزا، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین آبادشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۲ نفر بوده‌است.

روستای سرقلعه

سرقلعه (دیواندره)،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۷۵ نفر بوده‌است.

روستای سه تپان

سه تپان (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره در استان كردستان ایران است. این روستا با روستاهای جیرانمینگه، گومه ایی، گل تپه و چالگه همجوار است. چون در بین سه تپه قرا گرفته به این نام مشهور شده‌است. مردم این روستا در حدود ۹۳ درصد باسواد هستند. مذهب آن‌ها تسنن شافعی است.این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۱ نفر بوده‌است.

روستای سیر سفلی

سیر سفلی (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۲۴ نفر (۵۲ خانوار) بوده‌است.

روستای سیر علیا

سیر علیا (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۰۵ نفر (۲۱ خانوار) بوده‌است.

روستای شالی شل

شالی شل، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در فاصله ۴۲ كیلومتری از شهر دیواندره و ۲۲ كیلومتری شهر زرینه قرار دارد.نام شالی شل برگرفته از نقطه‌ای پر آب و آبشار به زبان عربی است ،وجود چشمه‌های فراوان آب در روستایی شالی شل و همچنین وجود آسیاب آبی در مسیر رودخانهٔ قدیمی آن دلیل بر همین مدعا است.
جاهای تفریحاتی
سرچشمه‌های آب شالی شل : كانی گرمه، كانی زیارت، كانی چه رمو، كانی خوروه، كانی سید كاظم
در روستایی شالیشل جاهای فراوان تفریحی كه پوشید از درخت و چمن زارهای دل‌نشین می‌باشد وجود دارد.
همچنین مزار سید بزرگوار سید رستم هم در این روستا قرار دارد كه در بین مردم منطقه دارای احترام و تخلص خاصی به ایشان دارند.این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۱۰ نفر بوده‌است.

روستای شاه ولی

شاه ولی (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۸ نفر بوده‌است.

روستای شریف‌آباد

شریف‌آباد (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۵۶ نفر (۱۷۸خانوار) بوده‌است.

روستای شكربلاغ

شكربلاغ،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۱ نفر بوده‌است.

روستای شیخ حیدر

شیخ حیدر (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بوده‌است.

روستای صادق‌آباد

صادق‌آباد روستایی در دهستان حسین‌آباد شمالی بخش مركزی شهرستان سنندج كه در استان كردستان واقع شده است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسكن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مكان ۱۷۹ نفر (۵۸ خانوار) بوده‌است.

روستای طیطاق

طیطاق، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و جمعیت آن بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۵، ۴۰ نفر بوده‌است.

روستای ظفرآباد

ظفرآباد (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۸۸ نفر (۹۴ خانوار) بوده‌است.

روستای عباس‌آباد

عباس‌آباد (دیواندره)،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۹ نفر (۷ خانوار) بوده‌است.

روستای عزیزآباد (قراتوره)

عزیزآباد یك روستا در ایران است كه در دهستان قراتوره واقع در بخش مركزی شهرستان دیواندره استان كردستان قرار دارد. عزیزآباد ۵۱ نفر جمعیت دارد.

روستای عزیزآباد (چهل چشمه)

عزیزآباد (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای علی‌آباد

علی‌آباد (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۰۴ نفر (۸۵ خانوار) بوده‌است.

روستای علی‌آباد دوله‌رش

علی‌آباد دوله‌رش، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۱۸ نفر (۲۳خانوار) بوده‌است.

روستای علی‌آباد كرفتو

علی‌آباد كرفتو، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰۱ نفر بوده‌است.

روستای علی‌آباد مران

علی‌آباد مران، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۳ نفر بوده‌است.

روستای غار كرفتو

غاركرفتو، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای غیاث‌آباد

غیاث‌آباد (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۶۹ نفر (۵۳ خانوار) بوده‌است.
روستا های اطراف این روستا :دربند،دالان و قره قایه(دیواندره)،درویش خاكی،تپه محمدی،امیر آباد و زرده كمر(بیجار) می باشد.
۹۵ درصد مردم مشغول دامداری و كل مردم مشغول باغداری و كشت و كار هستند

روستای غیبی سور

غیبی سور، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۳۴ نفر بوده‌است.

روستای فتاح‌آباد

فتاح‌آباد (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۲۱ نفر (۴۰خانوار) بوده‌است.

روستای قاچیان

قاچیان، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۴ نفر بوده‌است.

روستای قالوجه

قالوجه (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن۹۵ نفر بوده‌است.

روستای قجر

قجر (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۱۷ نفر بوده‌است.

روستای قراتوره

قراتوره،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶۲ نفر بوده‌است.

روستای قراچی قران

قراچی قران، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۱ نفر بوده‌است.

روستای قراگل

قراگل (دیواندره)،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۴۷ نفر بوده‌است.

روستای قره‌دره

روستای قره دره یكی از زیباترین روستاهای شهرستان دیواندره در استان كردستان است اما متأسفانه مورد بی لطفی مسئولان قرار گرفته‌است.از مكان‌های دیدنی این روستا: سرنچك جو، آبشار زیبای قراوه ش، سی شوكره، مرقد پیرمكائیل، غار قاضی و … هستند.روستاهای همجوار روستای قره دره عبارت اند از: قلعه روتله، قالوجه، تازه آباد و…
قره دره (دیواندره)، روستایی از توابع بخش مركزی دیواندره شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۵۴ نفر بوده‌است.

روستاهای دیواندره ( معرفی ۱۸۹ روستای دیواندره )-DfSOEKwTNt

روستای قره غیبی

قره غیبی، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۱۵ نفر بوده‌است.

روستای قره‌قایه

قره قایه، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۵ نفر بوده‌است.

روستای قزگه

قزگه، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۱ نفر بوده‌است.

روستای قزلبلاغ

قزلبلاغ، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۱۰ نفر بوده‌است.

روستای قشلاق سرخه

قشلاق سرخه،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. قشلاق سرخه دهی از بخش مركزی شهرستان دیواندره است كه در ۲۰ كیلومتری این شهر واقع شده است.از جنوب غرب با گلقباغ از شمال شرق با درویش خاكی از شمال با باغچله از شمال غرب با نساره سفلی همسایه است.موقعیت جغرافیایی آن تپه ماهور و هوای آن سردسیری آب آن از چشمه تامین میشود .بیش از ۸۵٪ زمین های این روستا حاصلخیز و قابل كشت است.محصولات روستا غلات و لبنیات است.شغل اهالی زراعت و گله داری است.صنایع دستی از قبیل : قالیچه، گلیم و جاجیم بافی دارد.زبان مردم قشالق سرخه كُردی سورانی لهجه دیواندره ای ، دین اسالم ، مذهب تسنن شافعی.پوشش مردان این روستا لباس كُردی سورانی همراه با دستار در سر و شال در كمر لباس زنان با رعایت اصل تنوع در رنگ كُردی سورانی در میان نسل قدیم و كردی سنندجی در میان نسل جدید است .
محیط جغرافیایی این روستا نشان می دهد كه از پیشینه تاریخی قابل توجهی برخوردار است، از جمله:
۱-وجود آثار سفال های شكسته و پراكنده در جنوب شرقی روستا نوع خاك بسیار مرغوب و مستعد برای كشاورزی بخصوص محصول گندم.
۲-وجود چندین آسیاب آبی در چند نقطه مختلف روستا
۳- قرار گرفتن قبرستان معروف ( یه كه قه ور ) در مجاورت محوطه سفال گری ( شهر ویران شده خاوران )
۴- وجود حمام قدیمی گچ كاری شده واقع در محوطه فعلی روستا
۵-آثار خرابه های به جا مانده قلعه های خان لَرخان با چهار برج
۶- وجودآثار به جا مانده از لوله كشی گِلی در پایین روستا.
۷-وجود سنگ قبرهای بزرگ تراشیده شده حكایت از صنعتی بودن این پیشه در شهر معروف كاشی (خاوران) دارد.
تخریب چندین باره روستا از جمله بر اثر حمله بیرونی (نظریه تایید نشده) حكایت از آن دارد كه قشالق سرخه طی ۲۰۰ سال گذشته سه بار تخلیه و نابود شده است.بر اساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ ،جمعیت این روستا ۲۴ نفر می باشد.

روستای قشلاق سفید

قشلاق سفید،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۰ نفر بوده‌است.

روستای قلاته رشكه

قلاته رشكه، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین آبادشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۵ نفر بوده‌است.

روستای قلعه‌جقه

قلعه جلقه  (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۲۷ نفر بوده‌است.

روستای قلعه‌جقه سفلی

قلعه جقه سفلی،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۳ نفر بوده‌است.

روستای قلعه روتله

قلعه روتله، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۳۰ نفر بوده‌است.

روستای قلعه ریحانه

قلعه ریحانه،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۴ نفر بوده‌است.

روستای قلعه كهنه (كانی شیرین)

قلعه كهنه یك روستا در ایران است كه در دهستان كانی شیرین شهرستان دیواندره استان كردستان واقع شده‌است. قلعه كهنه ۵۵۰ نفر جمعیت دارد.

روستای قلعه كهنه (اوباتو)

قلعه كهنه (اوباتو)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۴۵ نفر (۱۱۴خانوار) بوده‌است.

روستای قلعه‌گاه

قلعه گاه (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۸۰ نفر (۳۷ خانوار) بوده‌است.

روستای قلعه ولیانه

قلعه ولیانه، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰۳ نفر بوده‌است.

روستای قوچاق

قوچاق (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸۰ نفر بوده‌است.

روستای كاقلی

كاقلی،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای كانی چای

كانی چای (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۰۸ نفر بوده‌است.

روستای كانی‌سفید (كرفتو)

كانی سفید (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۹۱ نفر (۳۶ خانوار) بوده‌است.

روستای كانی سیدمراد

كانی سیدمراد، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۸ نفر بوده‌است.

روستای كانی شیرین

كانی شیرین، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۱ نفر بوده‌است.

روستای كانی كبود

كانی كبود (دیواندره) (به كردی سورانی: كانی كه‌وه) روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. روستای كانی كبود از ضلع شمال‌غربی به كوهی محدود می‌شود كه محل قبرستان مشترك آن با روستای حاجی موسی می‌باشد.این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۸ نفر بوده‌است.

روستای كانی كبودمران

كانی كبودمران، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۸ نفر بوده‌است.

روستای كانی‌سفید

كانی‌سفید یك روستا در ایران است كه در دهستان چهل چشمه واقع شده‌است. كانی‌سفید ۴۷۷ نفر جمعیت دارد.

روستای كپك

كپك (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۹۳ نفر بوده‌است.

روستای كتك

كُتِك، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۷۹ نفر بوده‌است.

روستای كرفتو

كرفتو یك روستا در ایران است كه در دهستان اوباتو واقع شده‌است. كرفتو ۳۲۶ نفر جمعیت دارد.

روستای كس نزان

كس نزان (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۹۲ نفر بوده‌است.

روستای كلكان

كلكان (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۹۱ نفر بوده‌است.

روستای كلكه جار

كلكه جار، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۸ نفر بوده‌است.

روستای كلهرآباد

كلهرآباد ، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین آبادشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۰۵ نفر بوده‌است.

روستای كوس عنبر

كوس عنبر، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۷۲ نفر بوده‌است.

روستای كول

كول (به كوردی:كۆڵ)(دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در ۶۵ كیلومتری‌ شهرستان‌ دیواندره‌ در بخش سارال‌ و در میان‌ كوه‌های‌ سر به‌ فلك‌ كشیده‌ای‌ قرار دارد كه‌ گاه‌ با ابرها در ارتباط‌ است. روستای‌ كول‌ دارای۱۴۰خانه؛۸۵۰ نفر جمعیت‌ میباشد. قدمت‌ این‌ روستا به ۳۳۵ سال‌ پیش‌ بر میگردد البته‌ این‌ قدمت‌ روستای‌ كنونی‌ است‌ اما به‌ روایتی‌ و به‌ گفته‌ بزرگان‌ و به‌ روایتی‌ از روزنامه‌ سیروان‌ قبل‌ از این‌ تاریخ‌ روستای‌ دیگری‌ نیز بوده‌ است‌ كه‌ اسمش‌ گل‌ بوده‌ و در اثر بارش‌ برف‌ زیاد ویران‌ شده. این روستا به‌علت‌ طبیعت‌ بكر و موقعیت‌ جغرافیایی‌ كه‌ دارد مكان‌ خوبی‌ برای‌ گردشگران‌ و طبیعت‌ دوستان‌ عزیز میباشد. از جمله‌ جاهای دیدنی‌ این‌ روستا آرامگاه‌ مرحوم‌ سید محمود حسینی‌ میباشد كه‌ توجه‌ شمار زیادی‌ از گردشگران‌ را به‌ خود جلب‌ كرده‌ و سالانه‌ از تمام‌ نقاط‌ ایران‌ زمین مسافران زیادی برای‌ زیارت‌ به‌ این‌ روستا سفر میكنند همچنین‌ چندین‌ شخصیت‌ بزرگ‌ دیگر از جمله‌ حاج‌ سید باقی،حاج‌ سید فتح‌الله‌ در این‌ روستا میباشد. دیگر مكان‌ زیبای‌ این‌ روستا چشمه یا كانی‌ احمد مری است كه تمام طول‌ سال‌ مقدار زیادی‌ اب‌ از این‌ چشمه‌ می جوشد. كوه‌های‌ رمضان‌ گولوه‌ن، حمه‌شوان، تاله‌سوار و سه‌په‌لكان‌ ازجاهای‌ دیگر این‌ روستاست‌ كه‌ مكان‌ خوبی‌ برای‌ گذراندن‌ اوقات‌ فراغت‌ میباشد…

روستاهای دیواندره ( معرفی ۱۸۹ روستای دیواندره )-a1p74Smr2k

روستای كوله

كوله (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۰۹ نفر (۷۶ خانوار) بوده‌است.این روستا در ۱۵كیلومتری دیواندره و۷۵كیلومتری شهر سنندج قرار گرفته مردم این روستا اكثراً مشغول كار دامداری و كشاورزی می باشند.۱۰۰درصد مردم این روستابا زبان كردی سخن میگویند.

روستای كه كوسان

كه‌كه‌وسان،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۰ نفر بوده‌است.

روستای كهریزه

كهریزه (دیواندره)،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰۳ نفر بوده‌است.

روستای كیله سفید

كیله سفید (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حسین آبادشمالی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۷ نفر بوده‌است

روستای كیله كبود

كیله كبود، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۴۳ نفر بوده‌است.

روستای گادمه گتر

گادمه گتر، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۴۱ نفر بوده‌است.

روستای گاوآهن تو

گونتو، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا میان كوه های سرد سارال قرار دارد:از شمال:كوه شخص از غرب:دره فیض الله(فیضه)،چشمه آسیاب(چم آسیاو) از شرق:مله سورمایی از جنوب:پل مامو شیخ
این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۲۲نفر (۸۶ خانوار) بوده‌است.

روستای گاوشله

گاوشله (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۷۶ نفر بوده‌است.

روستای گرجی

گرجی (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۴ نفر بوده‌است.

روستای گل تپه سفلی

گل تپه سفلی، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۵۷ نفر (۱۰۲خانوار) بوده‌است.

روستای گل قباغ

گل قباغ، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۶ نفر بوده‌است.

روستای گل‌قلعه

گل‌قلعه (به كردی: شاقه‌ڵا)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۲۸ نفر بوده‌است.

روستای گلانه

گلانه، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۹۲۱ نفر (۱۵۸خانوار) بوده‌است.

روستای گل‌تپه علیا

گل‌تپه علیا، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۴۵ نفر (۴۴ خانوار) بوده‌است.

روستای گله سور

گله سور، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۵ نفر بوده‌است.

روستای گورباباعلی

گورباباعلی، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۱۸ نفر بوده‌است.

روستای گومه‌ای

گومه‌ای، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان زرینه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۲۲ نفر بوده‌است.

روستای گیزمل سفلی

گیزمل سفلی، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸۵ نفر بوده‌است.

روستای گیزمل علیا

گیزمل علیا، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۲۶ نفربوده‌است.

روستای محموده

محموده، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۴ نفر بوده‌است.

روستای مرادقلی

مرادقلی (دیواندره)،روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. موقعیت: این روستا در فاصله ۵۰كیلومتری شهر دیواندره و فاصله ۵۶كیلومتری شهر تكاب و فاصله ۵۰كیلومتری شهر بیجار از شمال با روستاهای سراب قره خان و پنجه علیا – از جنوب با روستای قشلاق سفید – از شرق با روستای پنجه سفلی و از غرب با روستای جقلو همسایه است‌ .امكانات روستا: جاده شوسه، برق، گاز، آب شرب، مدرسه ابتدایی، تلفن(دكل ایرانسل) ، مسجد، طرح هادی،فاضلاب
شغل مردم : كشاورزی و دامپروری، سطح زیر كشت روستا حدود ۳۰۰۰هكتار اراضی دیم می باشد ،
عمده محصولات تولیدی روستا:گندم،جو،نخود و یونجه می باشد .
چشمه های معروف روستا: كانی ملا، كانی اولگنجه، كانی تال، كانی سوركه
این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۳ نفر بوده‌است.

روستای مران سفلی

مران سفلی، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۶ نفر بوده‌است.

روستاهای دیواندره ( معرفی ۱۸۹ روستای دیواندره )-0xiQjkNK1M

روستای مران علیا

مران علیا، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۱۳ نفر بوده‌است.

روستای مره دره

مره دره، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۷ نفر بوده‌است.

روستای مسعودآباد

مسعودآباد ، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن۱۷۸ نفر (۳۷خانوار) بوده‌است.

روستای معین‌آباد

معین‌آباد (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۶۷ نفر (۳۱خانوار) بوده‌است.

روستای مودی

مودی یك روستا در ایران است كه در دهستان زرینه در شهرستان دیواندره استان كردستان واقع شده‌است.مودی ۲۲۹ نفر جمعیت دارد.

روستای میشیاب

میشیاب، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۱۶ نفر بوده‌است.

روستای نرگسله

نرگسله، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰ نفر بوده‌است.

روستای نساره سفلی

نساره سفلی، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. مردم این روستا به كشاورزی ودامداری وباغ داری مشغول هستند.در ۵ كیلومتری شهرستان دیواندره واقع شده‌است.یكی از روستاهای است كه رودخانه قزل اوزن از كنار آن گذشته است و به همین دلیل زمستانهای سردی را سپری می‌كند.اولین روستای غرب كشور كه دهیار آن زن میباشد.این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۱۳ نفر بوده‌است.

روستای نساره علیا

ساره علیا، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستای زیبا در ساحل جنوبی رودخانه قزل اوزن واقع شده است.این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۸۱۲ نفر (۴۶۳ خانوار) بوده‌است.

روستای نعل‌شكن

نعل‌شكن (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان سارال قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۲۸ نفر (۴۹ خانوار) بوده‌است.

روستای نوبهار

نوبهار (دیواندره)، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كانی شیرین قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۷ نفر بوده‌است.

روستای وزمان

وزمان (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن بالغ بر ۱۰۰۰ نفر (۳۰۰خانوار) بوده‌است.

روستای وزمان

وزمان یك روستا در ایران است كه در دهستان قراتوره واقع شده‌است. وزمان ۹۳۷ نفر جمعیت دارد.

روستای وزیر

وزیر روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. كه در ۳۵ كیلومتری شهرستان دیواندره قرار داردطبق سرشماری عمومی سال ۱۳۸۵ جمعیت این روستا ۴۵۴ نفر (۹۴خانوار) بود.
آثار باستانی:
● قلعه سعید خان
(متأسفانه قلعه روستا كه قدمت شیشصد ساله دارد با بی‌توجهی مسئولین استان تقریباً تخریب شده‌است.)
●كوه تاریخی تپه رش

روستای هیئت‌آباد

هیئت‌آباد (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۱۵نفر (۲۲ خانوار) بوده‌است.

روستای هیجان

هیجان یك روستا در ایران است كه در استان كردستان واقع شده‌است. هیجان ۱۷۲ نفر جمعیت دارد.

روستای یاپل

یاپل، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان چهل چشمه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۸۶ نفر بوده‌است.

روستای ینگی ارخ

ینگی ارخ (دیواندره)، روستایی از توابع بخش سارال شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان كوله قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۲۲ نفر بوده‌است.

روستای ینگی كند

ینگی كند (دیواندره)، روستایی از روستاهای دیواندره از توابع بخش مركزی كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان قراتوره قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۷ نفر بوده‌اس

روستای یوزباشی كندی

یوزباشی كندی، روستایی از توابع بخش كرفتو شهرستان دیواندره كه در استان كردستان واقع شده است. این روستا در دهستان اوباتو قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۲۳ نفر بوده‌است.