ریپورتاژ آگهی
روستاهای اردل ( معرفی ۱۱۶ روستای اردل )

روستاهای اردل ( معرفی ۱۱۶ روستای اردل )

در لغت نامه كلمه ارد به معنی مقدس آورده شده است و اردل متشكل از دو كلمه ارد+ اله می باشد كه اله نیز به معنای كوه كوچك یا تپه می باشد و معنای اردل، «تپه مقدس» است.
  • 1401/05/10
  • استان : چهارمحال و بختياري
  • شهر : اردل
  • دسته : روستاهای ایران
آدرس : شهرستان اردل یكی از شهرستان‌های استان چهارمحال و بختیاری است كه مركز آن، شهر اردل است.
تلفن : 66059000-021

روستاهای اردل را در این مطلب به شما معرفی خواهیم كرد. در ابتدا با شهرستان اردل و سپس ۱۱۶ روستای اردل آشنا خواهیم شد. شهرستان اردل یكی از شهرستان‌های استان چهارمحال و بختیاری است كه مركز آن، شهر اردل است.

وجه تسمیه

در لغت نامه كلمه ارد به معنی مقدس آورده شده است و اردل متشكل از دو كلمه ارد+ اله می باشد كه اله نیز به معنای كوه كوچك یا تپه می باشد و معنای اردل، «تپه مقدس» است. وجود یك تپه در محله قدیم اردل كه امامزاده عزیز در آنجا مدفون هستند، موید این واقعیت است .

روستاهای اردل ( معرفی ۱۱۶ روستای اردل )-SUJB6Gh0Fp

جغرافیا

اردل در فاصله ۷۵ كیلومتری جنوب باختری شهركرد، در مسیر جاده ارتباطی شهركرد – اهواز قرار دارد. آب و هوای آن معتدل مایل به سرد و خشك و بیش‌ترین درجه حرارت در تابستان‌ها ۳۵ درجه و كم‌ترین درجه حرارت در زمستان‌ها ۷ درجه زیر صفر می‌باشد. میزان بارش سالانه اردل به‌طور متوسط ۵۰۰ میلی‌متر است.

جمعیت

بر پایهٔ آمار سال ۱۳۹۰ جمعیت اردل بالغ بر ۸۹۹۲ نفر می‌باشد. اردل در سال ۱۳۶۹ شهرستان مستقلی شد .

روستاهای اردل ( معرفی ۱۱۶ روستای اردل )-fcehP3HcNV

تقسیمات كشوری

بخش مركزی شامل دهستان پشتكوه و دهستان دیناران:
شهرها: اردل، كاج و دشتك
روستاها: سرپیر و ریگك
دهستان پشتكوه
روستاها: رستم‌آباد، قلعه رشید، قلعه درویش، حسین‌آباد، زرمیتان و آلیكوه
دهستان دیناران
دهستان مشایخ
بخش میانكوه، شامل سه دهستان است:
دهستان هلیساد
دهستان سرخون
دهستان شلیل
شهرها: سرخون

روستاهای اردل ( معرفی ۱۱۶ روستای اردل )-hbn3kKkxON

آب و هوای اردل

شهر اردل با قرارگیری در ارتفاعات رشته كوه زاگرس و با ارتفاع ۱۸۰۰ متر از سطح دریا، از آب و هوای معتدل كوهستانی، ولی خشك برخوردار است. بیشینه دمای هوای تابستان در این شهر به ۳۵ درجه سانتیگراد و كمینه دما در بهمن ماه به منفی ۱۰ درجه می‌رسد. از این رو بهترین زمان سفر به اردل را می‌توان فصل بهار در نظر گرفت. زمانی كه كوهستان و دشت‌های منطقه در اوج سرسبزی خود هستند و دمای هوا برای گشت و گذار بسیار مطبوع است. در فصل تابستان نیز اگرچه ممكن است گرمای هوا در طی روز در بعضی مناطق آزاردهنده باشد، اما شب‌های خنك و ییلاقی، خستگی روز را از تن شما به در خواهد كرد.

روستاهای اردل ( معرفی ۱۱۶ روستای اردل )-0VWrdlsylz

سوغات اردل

بارندگی كافی و خاك مناسب، شهرستان اردل را به یكی از مناطق حاصلخیز استان تبدیل كرده است. از این رو پرورش محصولات كشاورزی و انواع دام، رایج‌ترین كسب و كار اهالی اردل به شمار می‌آید كه به تبع آن، محصولات لبنی و فرآورده‌های دامی محلی اردل، از محبوبیت خاصی در میان گردشگران برخوردار هستند.
صنایع دستی اردل نیز همچون سایر مناطق بختیاری، شامل انواع هنرهای بومی عشایر منطقه می‌شود. از آن جمله می‌توان به قالی‌های دستبافت قیصری و دشتكی و انواع دیگر منسوجات عشایری اشاره كرد كه در عین سادگی، از زیبایی منحصربه‌فردی متأثر از طبیعت و زندگی بومی، برخوردارند.

روستاهای اردل ( معرفی ۱۱۶ روستای اردل )-6l60wjyJfh

مناطق گردشگری

آبشار زردلیمه
آبشار لندی
رودخانه كارون
سد كارون۴
پل معلق دوپلان(بزرگترین زیپ لاین ایران)
چشمه سرداب در رستم آباد
چشمه مولا در آلیكوه
آبشار دره عشق

روستاهای اردل ( معرفی ۱۱۶ روستای اردل )-iCVSKvCCCu
چشمه سرخون
چشمه های باغ رستم در اردل
منطقه حفاظت شده هلن
آبشار كرودیكن
پل تاریخی بهشت آباد
رودخانه بهشت آباد
چشمه گوگردی روستای معدن
رودخانه كاج
رودخانه بازفت
رودخانه ارمند (كارون علیا)
پارك جنگلی روستای شیاسی
پارك جنگلی روستای گندمكار
جاده تاریخی دزپارت
كاروانسرای روستای شلیل

روستاهای اردل

روستای آب‌تلخك

آب‌تلخك (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۱۸ نفر بوده‌است.

روستای آبسرده

ابسرده (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸۰ نفر بوده‌است.

روستای ابگلور

آبگلور، روستایی در دهستان مشایخ از توابع بخش ناغان شهرستان كیار كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان مشایخ قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۲ نفر بوده‌است.

روستای ارجل

دهكده ای كوچك از توابع بخش مركزی شهرستان اردل در استان چهارمحال بختیاری است این ابادی در مكانی بسیار زیبا در دامنه ی یكی از كوههای سر به فلك كشیده بختیاری (هفت چشمه)و در كنار یكی از رودخانه های سرچشمه رود كارون (رودخانه ابسرده) واقع شده است.زمین های اطراف ابادی و دامنه كوه از درختان بلوط پوشیده شده كه در فصل بهار و تابستان مناظر چشم نوازی از طبیعت به هر رهگذرى تقدیم میكند.اب و هوای بی نظیر در فصول بهار و تابستان دارد كه بیشینه ی دمای هوا در فصل گرم سال ٢٥ درجه سانتیگراد و كمینه ی دمای هوا در فصل زمستان ١٠ درجه سانتیگراد زیر صفر می باشد. كوههای اطراف این ابادی در فصل تابستان نیز پوشیده از برف می باشد كه متاسفانه در سالهای اخیر بدلیل افزایش دمای كره ی زمین ذوب شدن برفها در كوههای مذكور درانتهای تابستان مشاهده میگردد.
جمعیت ، كسب و كار
این ابادی در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران سرشماری عمومی نفوس و مسكن در سال (۱۳۹۵)، جمعیت آن ۳۳۲ نفر بوده‌است.شغل بیشتر ساكنین روستا كشاورزی و دامپروى می باشد كه در سالیان اخیر زمینه توسعه و اشتغال در زمینه گیاهان دارویی نیز برای ساكنین فراهم شده است.همچنین بخش زیادی از ساكنین این ابادی در سالیان اخیر به شهرهای دیگر از جمله اصفهان،شاهین شهر،ایذه،شهركرد،فولادشهر،ایمانشهر، بوشهر مهاجرت نموده اند.
اقوام و طوایف بختیاری
مردم این دهكده از قوم اصیل و بزرگ بختیاری هفت لنگ، طایف اورك و دینازانی باب و تیره چهار بنچه می باشند.این ابادی نشیمنگاه ییلاقی یكی از تیره های چهاربنچه (كی كریمی) بوده و نشیمنگاه قشلاقی انها در استان بختیاری روستای چنده و در استان خوزستان منطقه دزپارت /تخت كبود/رمه چر مى باشد.نشانه های سكونت در این روستا از قبرستان های موجود و اشیا تاریخى بدست امده مربوط به ایران باستان و دورهاى اسلامى می باشد ولیكن سكونت فعلى اهالی مربوط به دوره رضاخانى می باشد.

روستای الیكوه

الیكوه، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۲۰۶ نفر بوده‌است.

روستای امامزاده اسماعیل

امامزاده اسماعیل (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰ نفر بوده‌است.

روستای بادامستان

بادامستان (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای بادره سمی یاگردوا

بادره سمی یاگردوا، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۷ نفر بوده‌است.

روستای بالد

بالد، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا از قدیمی ترین روستاهای استان به حساب می آید كه دارای طبیعت بسیار زیبایی می باشد دو چشمه آب سرده و صمصامی در این روستا به هم می پیوندد و در فصل بهار گردشگران زیادی را به خود جذب می نماید.مردم این روستا اكثرا مشغول فروش فرش و صادرات آن می باشند و از دیگر مشاغل این روستا میتوان به دامپروری و پروش آبزیان اشاره نمود.این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۴ نفر بوده‌است.

روستای بردشلاندان

بردشلاندان، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای بهشت‌آباد

بهشت اباد (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن۳۱۹ نفر (۶۳ خانوار) بوده‌است.

روستای بهلول‌آباد

بهلول‌آباد (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۲۴ نفر (۴۱ خانوار) بوده‌است.

روستای تلتاك

تلتاك، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۹ نفر بوده‌است.

روستای تلفگیر

تلفگیر، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای تولدان

تولدان، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۲ نفر بوده‌است.

روستای تیریز

تیریز، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای جاروی علیا

جاروی علیا، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای چم زرد

چم زرد، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۳۵ نفر(۸ خانوار) بوده‌است.

روستای چشمه سلیمان

چشمه سلیمان، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۱ نفر بوده‌است.

روستاهای اردل ( معرفی ۱۱۶ روستای اردل )-VN1XC6goQj

روستای چم بلا

چم بلا، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای چم قجر

چم قجر، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای چنده

چنده، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳۶ نفر بوده‌است.

روستای چوله‌دان

چوله‌دان، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۴۲ نفر بوده‌است.

روستای چویلان

چویلان، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۷ نفر بوده‌است.

روستای چهارتخته

چهارتخته (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای حسین‌آباد

حسین‌آباد (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۷۵ نفر (۳۲خانوار) بوده‌است.

روستای دره دون

دره دون (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای دره شور

دره شور (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۳ نفر (۶ خانوار) بوده‌است.

روستای دره قحطی

دره قحطی، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۵۵ نفر (۳۱ خانوار) بوده‌است.

روستای دماب

دماب (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۵ نفر (۹ خانوار) بوده‌است. ولی امروزه به بیش از ۱۳۰۰ نفر می رسد . در روستایی دماب خانوار هایی كه در روستا زندگی میكنند ۱۲۰ خانوار است .مردم روستای دماب از قوم لر و ایل بختیاری می‌باشند و به زبان لری با گویش بختیاری تكلم می‌كنند.اكثر طوایف روستای كری چهاربنیچه از شاخه هفت لنگ شامل دوركی باب شامل طایفه زراسوند و شامل تیره مشایخ می‌باشند.همچنان با سیری در ایران همراه باشید تا با دیگر روستاهای اردل آشنا شوید.
آب وهوا
در این روستا آب هوا در بهار معتدل در تابستان گرم در پاییز كمی سرد و در زمستان بسیار سرد است.

روستای دورك رحمان

دورك رحمان، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۱۲ نفر (۱۷ خانوار) بوده‌است.

روستای دورك قنبری

دورك قنبری، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۱۱ نفر بوده‌است.

روستای ده خلیلی

دورك قنبری، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۱۱ نفر بوده‌است.

روستای ده دلی

ده دلی، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۹ نفر بوده‌است.

روستای ده عزیزی گندمكار وسطی

روستای گندمكار ، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان سرخون -گندمكار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۲۶۹۶نفر (۵۶۸خانوار) بوده‌است. اهالی آن ازطایفه اولادحاجعلی ازایل اورك بختیاری می‌باشند. جاده تاریخی دژپارت از این روستاگذرمی‌كند. درگندمكارمكانهایی وجودداردكه به آنهاسنگرمی گویندكه درقدیم نگهبانانی دراین سنگرهامحافظت از این جادهاراعهده داربودند. هم‌اكنون نیزجاده مهم شهركرد-خوزستان از این روستامی گذرد. این روستادرنزدیكی سدونیروگاه كارون ۴قراردارد. واهالی آن مالك ۳۱كیلومترازحاشیه پشت سدكارون۴هستند. گندمكارخودشامل پنج محله بنامهای گندمكارعلیاء، وسطی، سفلی وده خلیلی وچشمه بنییو می‌باشد.

روستای ده كل

ده كل، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای ده كهنه روگر

ده كهنه روگر، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۴۹ نفر بوده‌است.

روستای ده كهنه هلو سعد

ده كهنه هلو سعد، مركز دهستان میانكوه از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۹۴ نفر بوده‌است.

روستای ده‌نو

ده نو (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۳۲ نفر (۲۷ خانوار) بوده‌است.

روستای دهنونده

دهنونده، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. كه ۹۰درصد مردم حاضردر روستا از ایل گندلی-طایفه ی صالح بابری -تیره علیرضاوندهستند.این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۰۹ نفر بوده‌است.

روستای رستم‌آباد

رستم‌آباد، مركز دهستان پشتكوه از توابع بخش مركزی شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۰۹۱ نفر (۲۷۶ خانوار) بوده‌است.

روستای رفن

رفن، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن۹۹۱ نفر بوده‌است.
جاذبه های گردشگری روستا
داشتن هوای مطبوع و دلپذیر و رودخانه طبیعی و پوشش غنی گیاهی و جانوری و قرار داشتن در محدوده منطقه حفاظت شده هلن بر جذابیت های این روستا افزوده است.

روستای روپینه

روپینه، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸ نفر بوده‌است. بر اساس سرشماری مركز آمار ایران این روستا در سال ۱۳۹۰، ۳۷ نفر جمعیت (۹ خانوار) و در سال ۱۳۹۵، ۲۸ نفر جمعیت(۷ خانوار) داشته است.

روستای ریگك

ریگك (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا قبل از روستای ده كهنه ومنطقه گردش گری گورمیزه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن۳۰ نفر بوده‌است. فعلا این روستا به دلیل نداشتن امكانات گاز و آب -سكنه ندارد و فقط تبدیل به چند دامداری شده است

روستای زردلیمه

زردلیمه، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. آبشار زردلیمه یكی از زیباترین آبشارهای ایران است و در قعر دره ای جای گرفته كه به رودخانه بازفت منتهی می شود . دسترسی به این آبشار برای افراد عادی سخت است و مستلزم پیاده روی حداقل ۸ ساعته و همراه داشتن حداقل وسایل كوه پیمایی و اقامت یك شبه در طبیعت زیبای منطقه است .همراه داشتن راهنمای و بلد محلی از مهمترین نكاتی است كه باید در نظر داشت، با بهره گیری از امكانات جدید همچون GPS های پیشرفته و راهنمای محلی میتوان تجربه بازدید ازین اثر منحصر به فرد را زیبا و خاطره آفرین كرد .

از مهمترین راه های دسترسی به آبشار زردلیمه میتوان به راه تعاونی كه مسیر دسترسی به آن از روستای كاج ،رستم آباد،عباس آباد،گرده پینه ،چسمه سلیمان،لاخشك و لشتر و در ادامه با انتخاب راه وسط به بقایای ساختمان شركت تعاونی می رسیم در مسیر پاكوب به سمت آبشار سیاه چادرهای عشایر وجود دارند این مسیر دارای شیب تندی است و با حدودا ۶ تا ۸ ساعت پیاده روی سخت به آبشار منتهی می شود.همراه داشتن آب از مهمترین نكاتی است كه باید در نظر داشت .
راه دسترسی دیگر از مسیر دره است.۴۵ نفر

روستاهای اردل ( معرفی ۱۱۶ روستای اردل )-qldNNCbqQY

روستای زرمیتان

زرمیتان، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۱۱ نفر بوده‌است.

روستای زیتون

زیتون (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای سربنه

سربنه (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۷ نفر بوده‌است.

روستای سرپیر

سرپیر (اردل) روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در ۱۰۰ كیلومتری از شهركرد و در ۵ كیلومتری شهر دشتك قرار دارد. مردم این روستا به زبان لری تكلم میكنند.نام سرپیر به معنای مجاور پیر است و به جهت استقرار این روستا در كنار امامزاده حلیمه خاتون مشهور شده‌است.گرچه نام پیر، می‌تواند یادآور دوران رونق تصوف و صوفی گری باشد، كه با بنای تاریخ امامزاده بی ارتباط نیست.در حومه روستای سرپیر، چند بردگوری (گوردخمه پیش از اسلام) وجود دارد، بردگوری سرپیر ۱ تا ۵ كه در زبان محلی به بردسیلا معروف است از بی نظیرترین آثار سنگی و صخره ایی در استان چهارمحال و بختیاری است.

به هر روی، اقلیم روستای سرپیر، به سبب آب فراوان و مراتع غنی، ییلاق كوچگران بختیاری بوده. زندگی یك جانشینی و تشكیل روستای سرپیر، هم‌زمان با بنای امامزاده حلیمه خاتون صورت گرفت.این روستا در كنار تنگ قیصری، در بن‌بست كامل جاده‌ای و در میان كوه‌ها و تپه‌ها و بر سر راه كوچ عشایر و ایلاتی نظیر شهنی، سادات سلطان ابراهیم، گله دار و سلحشور (سله چین) قرار دارد.

از شهركرد كه به طرف اردل و بازفت می‌رویم، در شهر دشتك از كنار چنار كهنسال به سمت راست از جاده اصلی خارج می‌شویم و پس از طی حدود ۵ كیلومتر و گذر از كنار بردگوری سرپیر ۱ تا ۵(بردسیلا) كه در گردنه سرپیر واقع است، به روستای سرپیر می‌رسیم.ساكنین این روستا از ایل بزرگ بختیاری و از شاخهٔ هفت لنگ می‌باشند و به زبان بختیاری صحبت می‌كنند.در وسط روستا امامزاده حلیمه خاتون قرار گرفته‌است، كه به روایتی آن را از خواهران امام رضا می‌دانند.
مكان‌های دیدنی
در روستای سرپیر چندین بردگوری وجود دارد كه نظر هر بیننده ایی را به خود جلب می‌كند. از دیگر مكان‌های دیدنی این روستای بكر و دست نخورده می‌توان به چشمه‌های فراوان اشاره كرد. این چشمه‌های پرآب نه تنها برای كشاورزی اهالی روستا مفید هستند، بلكه زیبایی چشم گیرشان بر جلوهٔ این روستا افزوده‌است. سرپیر نیز، همانند بسیاری از روستاهای ایل بختیاری شیر مردان بزرگی داشته‌است، كه بر روی قبر آنان شیرهای سنگی قرار داده‌اند و اكنون از آثار تاریخی این روستا می‌باشند. گرچه تعداد این شیرهای سنگی به دلیل سادگی و بی درایتی برخی از اهالی و سودجویی برخی دیگر، بسیار كمتر از سال‌های قبل شده‌است.
اعتقاد شدید ساكنین این روستا به امامزاده ایی كه در این مكان وجود دارد، سبب شده‌است كه گاهی چنان روی به خرافات آورند و داستان‌هایی ساختگی را بیان كنند، كه نظیر به این قصه‌ها را در تخیلی‌ترین كتاب‌ها نخواهیم خواند!! در صورتی كه برخی می‌گویند این امامزاده فقط یك قدم گاه است و دلیل ساختن مقبره ایی كه بر روی آن می‌باشد، خواب دیدن یكی از اهالی روستا است، كه جریان خواب دیدن خود را به صورت شعر بر سر در این امامزاده نوشته‌است.
به گفته برخی از اهالی كهنسال روستا، كتیبه و شجره نامه امامزاده نزد بازماندگان خوانین ایلخانی كه به روستای سیف آباد دوآب صمصامی مهاجرت كرده‌اند می‌باشد.
آثار باستانی
از آثار تاریخی این روستا، سنگی است كه دارای هفت سوراخ كه به همدیگر راه دارند به نام بردگوری سرپیر ۱ تا ۵(بردسیلا) و در گردنه ورودی روستا قرار دارد. برخی بر این باورند كه این سنگ را گذشتگان برای نشان گذاشتن بر روی اشیاء قیمتی خود، كه در زیر این سنگ پنهان شده بود، قرار داده‌اند، چرا كه در سال‌های اخیر در زیر این سنگ، گنج‌هایی یافت شده‌است.
همچنین در شمال روستا، در سینه كشی كوه گوردخمه‌ای از گذشتگان وجود دارد، كه به بردگوری مشهور می‌باشد. بر طبق مطالعات تاریخی در سال‌های دور عشایری كه برای قشلاق و ییلاق مجبور به ترك محل اسكان خود می‌شدند، به ناچار برای پیرزنان و پیرمردانی كه قادر به همراهی سایر اعضا نبودند، در دل كوه مكانی را می‌ساختند و اغذیه كافی برای آن‌ها قرار می‌دادند و اگر شانسی برای زنده بودن آن‌ها وجود نداشت، همان مكان محل دفن آن‌ها می‌شد. برخی نیز بر این عقیده‌اند كه قبرستان‌های دوره‌های پیشین را در دل كوه قرار می‌دادند و چون برد به زبان محلی به معنی سنگ می‌باشد به این مكان «بردگوری» یعنی گورهایی از سنگ، می‌گفتند.
در كل آثار باستانی و تاریخی سرپیر به شرح ذیل می‌باشد:
امامزاده حلیمه خاتون
بردگوری سرپیر ۱ تا ۵ (بردسیلا)
بردگوری
شمشیربر
موقعیت جغرافیایی
روستای سرپیر، از توابع بخش مركزی شهرستان اردل می‌باشد، كه به فاصله ۳۱ كیلومتری شمال باختر این شهر واقع است.
این روستا در ۲۶/°۵۰ طول جغرافیایی و ۱۱/°۳۲ عرض جغرافیایی در ارتفاع ۲۱۴۰ متر از سطح دریا قرار دارد.
رشته كوه سالدارون در شمال خاور و كوه چال گندوا در شمال باختری آن واقع‌اند. اقلیم این روستا كوهستانی و دره‌ای است و به همین علت زندگی در آن بر پایه كشاورزی (دیم و باغداری) و دامداری استوار است.براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۸۸ نفر بوده‌است. البته قابل ذكر می‌باشد افزون بر چند هزار سرپیری در شهركرد و اصفهان وتهران ساكن می‌باشند.

روستای سرتنگ

سرتنگ (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن در حال حاضر ۴۸ نفر بوده‌است.
بخش زیادی از این روستا در سال ۱۳۸۶به مكان جدیدی منتقل شد؛ علت این انتقال قرار گرفتن این روستا روی گسل و سختی دسترسی به آن ذكر شده است.

روستای سرچاه

سرچاه (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۶۶۴ نفر بوده‌است.

روستای سرقلعه

سرقلعه (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰ نفر بوده‌است.

روستای سرمازه

سرمازه، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۲۵ نفر بوده‌است.

روستای سرمور

روستای سَرمُور (شهرستان اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. روستای سرمور در دهستان دیناران قرار دارد.مور یك كلمه بختیاری به معنای چمن است و سر مور یعنی روی چمن
مردم سرمور از طایفه روگری ایل زراسوند میباشند و به گویش لری بختیاری صحبت میكنند.
وجه تسمیه روگر:نویسنده تاریخ شهر گهرو معتقد است: روگر از دو واژه تشكیل شده است یكی رو كه مخفف همان كلمه روی به معنی بالا است و دیگری گر كه به گویش بختیاری به صخره بزرگ اطلاق می‌شود چون اكًثر روستاهای این منطقه در كرانه رود خروشان كارون ساخته شده‌اند و روی بلندی هستن به رو گر معروف شده است، و همچنین ایشان معتقدند: كه این منطقه ابتدا روور بوده كه روی سنگ قبرهای كه حدود ۲۰۰ سال قدمت دارند بعد از نام متوفی پسوند رووری نوشته شده است كه از دو واژه تشكیل شده است یكی رود و دیگری ورده‌ به‌ گویش بختیاری، كه همان آورده است و رود مخفف رود خانه است چون زمانی كه خلیل خان دوركی فرزند ابدال خان به این منطقه آمد با تعجب از او پرسیدن چگونه با این سرعت به اینجا آمدی گفت: رود آورده ام كه این منطقه به رود آورده موسوم گردید و جهت سهولت در تلفظ بتدریج به روور تبدیل شده است.(منبع: مقاله اسكندر شهبازی گهرویی)

جمعیت روستای سرمور با توجه به مهاجرت‌های این چند ساله كاهش چشمگیری داشته و امروز تقریباً۱۰۰۰نفر می‌باشد كه پهنای هرم سنی جمعیت روستا به همانند كل كشور جمعیت جوان و جویای كار را نشان میدهدوبراساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۹۸۳ نفر (۱۸۸خانوار) بوده‌است.روستای سرمور در جنوب غربی استان چهار محال وبختیاری واقع شده‌است و جزء بخش مركزی شهرستان اردل محسوب می‌شود.فاصله روستای سرمور با مركز شهرستان حدود بیست كیلومتر می‌باشد و همچنین فاصله روستای سرمور تا مركز استان چهارمحال و بختیاری حدود ۹۵ كیلومتر است.۷۰ درصد بافت ساختمانی سرمور نوساز است.

قدمت روستای سرمور حدود ۴۰۰ سال است كه با توجه به آثار تاریخی باید بیش از این قدمت داشته باشد.آثار تاریخی سرمور بردگوریست كه در فروردین سال ۱۳۸۲ با شماره ۸۱۸۹ به ثبت ملی رسید.رو ستای سرمور در سر راه گذرگاه تاریخی دزپارت هخامنشیان بوده‌است.جوان‌های روستای سرمور استعداد وصف نشدنی در ورزش فوتبال دارند كه متأسفانه مثل مابقی استعدادهای استان حتی كشور نابود می‌شود.زمینی به متراژ ۹۰۰۰متر به تربیت بدنی واگذاری شده كه هیچ اقدامی توسط تربیت بدنی برای ساخت مجموعه‌ای ورزشی در این روستا نشده‌است.روستای سرمور در دهه گذشته تیم فوتبال مطرحی به نام ظفر به سرمربیگری اسداله ظفری در سطح استان داشت كه متأسفانه به دلایل مالی ادامه فعالتش متوقف شد.روستای سرمور علاوه بر ورزش در آموزش هم استعداد بی نظیری در منطقه دارد.
روستای سرمور در حاشیه رشته كوهی زاگرس و در پایكوهی كوه مغول كشته واقع شده‌است.روایت شده كه در كوه مغول كشته سرمور جلوی هجوم لشكر مغول گرفته شد و همین دلیل نامگذاریش بود.متأسفانه به دلیل برداشت بی‌رویه از جنگل‌های روستا در سال‌های پیش روستا فاقد جنگل است.در پایین روستای سرمور جاذبه دیدنی بر اثر رانش زمین در سال ۷۲ پدید آمد كه پرتگاهای به طول ۱۰۰ متر ایجاد كرده كه دیدنی می‌باشد.علت رانش را در آن سال مهندسان منبع عظیم گاز ونفت می‌دانند كه چند سال پیش هم مهندسان ایرانی وخارجی بر این قضیه مهر تأیید گذاشتند كه فعلاً سِكرت است.

فاصله روستای سرمور با بزرگترین رودخانه كشور یعنی رود كارون از راه پیاده‌روی ۵۰۰ .۶۰۰ متر است.یكی از اساسی‌ترین مشكلات روستا سرمای زمستان ونبودن گاز خانگی بود كه خوشبختانه از تابستان ۹۲ تمام منطقه از جمله سرمور از این نعمت برخوردار شدند.یكی دیگر از مشكلات اساسی روستا پروژه آب رسانی به بخش كشاورزیست كه با توجه به موقعیت جغرافیای و زمین‌های هموار و حاصلخیز مناسب هیچ اقدام مثمر ثمری توسط مسئولین در این چند سال نشده‌است كه می‌توانیم دلیل عدم اجرای شدن این امر را در كم‌كاری مردم روستا هم پیدا كنیم.

روستای سره زرد

سره زرد، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۴۳ نفر بوده‌است.

روستای سنگ بیل

سنگ بیل، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای شهرك دوازده امام

دوازده امام ، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۱۶۹۴ نفر(۴۰۷ خانوار) بوده‌است.

روستای سوهران

سوهران (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای شكرآباد (شلیل)

شُكر آباد، مركز دهستان شلیل از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. دهستان شلیل متشكل از سه قسمت، شلیل علیاء(پاكول)، عزت آباد و شكر آباد می‌باشد . شكرآباد به نسبت دو قسمت دیگر جمعیتش بیشتر است،شكر آباد در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۰۳ نفر (۱۴۵ خانوار) بوده‌است.در حالی كه روستای شكرآباد به عنوان مركز دهستان مطرح می‌باشد ، روستاهایی چون شهرك محمدیه، بهلول آباد، شهرك تلخاب، دورك قنبری، چنده، گوزلك و لندی اطراف این دهستان هستند.

روستای شكرآباد

شكرآباد (اردل) روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۴۱ نفر (۴۸ خانوار) بوده‌است.

روستای شلیل سفلی

شلیل سفلی، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۲۱ نفر بوده‌است.

طبق تاریخ نادرشاه افشار هنگام لشگركشی به هندوستان تعداد زیادی از جوانان آن دیار را كه مردمانی رزم‌آور وجنگجو بوده‌اند با خود همراه میسازد كه بنا بر مستندات تاریخی عامل اصلی فتح هندوستان و پیروزی نادر نیز آنان بودند….در بازگشت از هندوستان تعدادی از آنان در اشهر اصفهان سكنا گزیدند كه هم‌اكنون به نام محله بیدآباد و جوزدان در مركز شهر اصفهان معروف است ..جالب توجه اینكه با گذشت چندین قرن از سكونت آنان هنوز گویش بختیاری و رسم ورسومات خود را حفظ نموده‌اند.

روستای شلیل علیا

شلیل علیا، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۳۲ نفر بوده‌است.

روستای شوران

شوران (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۸ نفر بوده‌است.

روستای شهرك ۱۲ امام

شهرك ۱۲ امام یك روستا در ایران است كه در دهستان پشتكوه (اردل) واقع شده‌است. شهرك ۱۲ امام ۱۵۲۹ نفر جمعیت دارد.

روستای شهرك بره مرده

شهرك بره مرده، روستایی در دهستان مشایخ از توابع بخش ناغان، شهرستان كیار كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان مشایخ قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۷۵ نفر بوده‌است.

روستای شهرك چلو

شهرك چلو، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۴۱ نفر بوده‌است.

روستای شهرك شهیدامامی

شهرك شهیدامامی، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۶ نفر بوده‌است.

روستای شهرك شیاسی

شهرك شیاسی، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۷۱ نفر بوده‌است.

روستای شهرك قراب

شهرك قراب، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۲۲ نفر بوده‌است.

روستای شهرك كاظمیه

شهرك كاظمیه، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۷۷ نفر بوده‌است.

روستای مور

مور (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۱۶۵ نفر (۳۳ خانوار) بوده‌است.

روستای شهرك كوران‌آباد

شهرك كوران‌آباد ، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن۴۴۵ نفر بوده‌است.

روستای شهرك محمدی

شهرك محمدی، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای شهرك ممسنی

شهرك ممسنی، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۹۲۴ نفر بوده‌است.

روستای شیخ‌محمود

شیخ محمود، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۶ نفر بوده‌است.مردم این روستا بختیاری، اكثرا” از طایفه خدری ایل زراسوند میباشند و به زبان بختیاری صحبت میكنند.از بزرگان و مفاخر این روستا می‌توان ب محسن خان رئیسی و خواهر بزرگوارشان بی‌بی عفیفه رئیسی اشاره كرد.

روستای طولدان عوضی

طولدان عوضی، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۰ نفر بوده‌است.

روستای عباس‌آباد

عباس‌آباد (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۶۴ نفر (۲۷ خانوار) بوده‌است.

روستای عزت‌آباد

عزت‌آباد (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۴۸ نفر (۹۹ خانوار) بوده‌است.

روستای عزیزآباد سفلی

عزیزآباد سفلی، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۶۸ نفر (۸۶ خانوار) بوده‌است.

روستای عزیزآباد علیا

عزیزآباد علیا، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۷۱ نفر (۴۳ خانوار) بوده‌است.

روستای علی عسگر

علی عسگر، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۰۳ نفر (۴۴ خانوار) بوده‌است.

روستای قائیدان

قائیدان، روستایی است از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. بخش عمده اهالی منطقه بازماندگان طایفه قدیمی كی های چهارده تا هستند ‌‌‌‌كه در ابتدای دوران صفوی در این منطقه ساكن شدند.این روستا در دهستان میانكوه قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۲۷۶ نفر (۵۸خانوار) بوده‌است.

روستای قراب

قراب، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۳ نفر (۷ خانوار) بوده‌است.

روستای قلعه درویش

قلعه درویش، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۴۱ نفر بوده‌است.

روستای قلعه رشید

قلعه رشید، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۳۸ نفر (۱۴۵خانوار) بوده‌است.

روستای كاروانسرای شلیل

كاروانسرای شلیل، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بوده‌است.

روستای كاهیدان

كاهیدان، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۲۳ نفر بوده‌است.

روستای كبوتردان

كبوتردان (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای كتولا

كتولا، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۸نفر (۱۳ خانوار) بوده‌است.

روستای كری چهاربنیچه

كری چهاربنیچه، روستایی از توابع دهستان دیناران، شهرستان اردل در استان چهارمحال و بختیاری است. بنیچه به معنای ریشه است و چهار بنیچه یعنی گرفته شده از چهار ریشه. منطقهٔ كری چهار بنیچه نام چهار طایفه وابسته به هم در چهار روستای نزدیك به هم است. روستاهای لیرابی، نوتركی، ده كری، آبسرده ،اَرجُل و دره توت از روستاهای وابسته به منطقهٔ چهاربنیچه هستند.این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۸ نفر بوده‌است.
مردم روستای كری چهاربنیچه از قوم لر و ایل بختیاری می‌باشند و به زبان لری با گویش بختیاری تكلم می‌كنند.اكثر طوایف روستای كری چهاربنیچه از شاخه هفت لنگ شامل باب دینارانی شامل طایفه اورك و شامل تیره چهار بنیچه می‌باشند.

روستای كریم‌آباد

كریم‌آباد (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۵۳ نفر (۸۷خانوار) بوده‌است.

روستای كل كله

كل كله، روستایی در دهستان مشایخ از توابع بخش ناغان شهرستان كیار كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان مشایخ قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۶۵ نفر بوده‌است.

روستای كنمی

كنمی، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳۸ نفر بوده‌است.

روستای كول میشان

كول میشان، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای گردپینه

گردپینه، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۷ نفر بوده‌است.

روستای گرمتاب علیا

گرمتاب علیا، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای گل شور

گلشور، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۷۳ نفر ( ۳۴ خانوار ) بوده‌است.

روستای گندمكار سفلی

گندمكار سفلی، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۱۳ نفر (۱۵۷ خانوار) بوده‌است.

روستای گندمكار علیا

گندمكار علیا، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان سرخون-گندمكار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۵۸۵ نفر (۱۴۲خانوار) بوده‌است.

روستای گوزلك

گوزلك، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن۴۲۸ نفر بوده‌است.

روستای لاخشك

لاخشك (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶ نفر بوده‌است.

روستای لشتركی شمس

لشتر كی شمس، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای لشترگوروئی

لشترگوروئی، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۸۷ نفر (۳۱ خانوار) بوده‌است.

روستای لندی

لندی (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۷۴ نفر بوده‌است.

روستای لیرابی

لیرابی (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۸۹ نفر بوده‌است.
مردم روستای لیرابی از قوم لر و ایل بختیاری می‌باشند و به زبان لری با گویش بختیاری تكلم می‌كنند.
طوایف بختیاری
اكثر طوایف روستای لیرابی از شاخه هفت لنگ شامل باب دینارانی شامل طایفه اورك و شامل تیره چهار بنیچه می‌باشند.

روستای مرادآباد

مرادآباد (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸ نفر بوده‌است.

روستای مرغك

مرغك (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان شلیل قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای ملكشیر

ملكشیر، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۲۰ نفر بوده‌است.

روستای مهریك

مهریك، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان ناغان قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بوده‌است.

روستای نجف‌آباد

نجف‌آباد (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بوده‌است.

روستای نوتركی

نوتركی، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان دیناران قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۲ نفر بوده‌است.
مردم روستای نوتركی از قوم لر و ایل بختیاری می‌باشند و به زبان لری با گویش بختیاری تكلم می‌كنند.اكثر طوایف روستای نوتركی از شاخه هفت لنگ شامل باب دینارانی شامل طایفه اورك و شامل تیره چهار بنیچه می‌باشند.

روستای نیسیاق

نیسیاق، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۰۲ نفر بوده‌است.

روستای ورزرد

ورزرد، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۱۷ نفر بوده‌است.

روستای وقفی

وقفی (اردل)، روستایی از توابع بخش میانكوه شهرستان اردل كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان میانكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۵ نفر (۱۶ خانوار) بوده‌است.

روستای هفت پیران

هفت پیران ، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۱ نفر بوده‌است.

روستای یوسف‌آباد

یوسف‌آباد (اردل)، روستایی است از روستاهای اردل از توابع بخش مركزی كه در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است. این روستا در دهستان پشتكوه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۳ نفر (۲۳ خانوار) بوده‌است.

روستاهای اردل ( معرفی ۱۱۶ روستای اردل )-fNTaLJAb3g