كاروانسرای فخرآباد بجستان رباطی چهار ایوانی در حاشیه روستایی به همین نام واقع است. این مكان با فضاهای وسیع خود ظاهرا در زمان رونق و آبادانی مورد استفاده كاروانیانی بوده است .كه از این طریق قصد سفر به سوی كویر را داشته اند . بنای رباط متعلق به دوره قاجار است. و از معماری آن شامل سردر ورودی ایوانچه های طرفین ورودی به عنوان توقفگاه تابستانی،شاهنشین، فضای اصطبل، بارانداز و صحن است تزیینات جالب توجه این رباط استفاده از آجرهای با پخت ناقص است كه با تلفیق آن با آجرهای معمولی اشكال هندسی زیبایی در قسمت پیشانی سردر ورودی و بخش شاهنشین آن به وجود آمده است.
معماری كاروانسرای فخرآباد
پلان بنای كاروانسرای فخرآباد مربع شكل دارای چهار ایوان و یك هشتی ورودی است كه دو ایوان شاه نشین در دو ضلع شمال غربی و جنوب شرقی هستند. همچنین در پشت شاه نشین ها دو تالار سرتاسری قرار دارد كه به دوطرف ورودی و نیز پشت ایوان ضلع شرقی امتداد یافته است. در گذشته در روستای فخر آباد دو كاروانسرا وجود داشت كه كاروانسرای دوره صفوی آن در سال های گذشته تخریب شد. این كاروانسرا متعلق به دوره قاجار و یا قبل از آن می باشد. روستای فخر آباد از توابع یونسی بجستان است كه در ۲۹ كیلومتری مركز این شهرستان واقع است.
این اثر به عنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. كاروانسرای فخرآباد به لحاظ دارا بودن تزئینات معماری یكی از منحصر به فرد ترین كاروانسراهای استان خراسان رضوی در بجستان است.
