

گرگان از شهرهای شمالی ایران است و آب و هوای معتدل دارد، هر چند تابستانهای این شهر نسبتا گرم و شرجی است. اقلیم منطقه بسیار گوناگون است و كوه، جنگل و چمنزار، جلگه و دشت، بیابان و شورهزار، دریا و خلیج، رودخانه و تالاب و زمین كشاورزی را شامل میشود. شهر گرگان و منطقه پیرامونش كه از نیمه سال ۱۳۷۶ شمسی به صورت رسمی به استان گلستان موسوم شده از ۱۳۱۶ شمسی تاكنون به نام گرگان و دشت شهرت دارد.

از مناطق و جاهای دیدنی گرگان امروز میتوان به جنگل ناهارخوران (جنگل النگدره)، روستای زیارت- تپه هزارپیچ (تپه سروگله یا سوگله)، تپه زیباشهر، جنگل رنگو، منطقه شربت (شهر بت)، روستای زیارت، كاروانسرای قزلق و جنگل توسكاستان اشاره كرد. از آثار تاریخی شهر گرگان (استرآباد) میتوان به این موارد اشاره كرد: مسجد جامع گرگان (دوره سلجوقی)، بقعه امامزاده نور، بافت تاریخی محله سرچشمه، خانه باقریها، خانه تقویها، خانههای شیرنگی، مفیدیان، خراسانی و... .
از سوغات گرگان نیز می توان به جاجیم، صنایع دستی، ماهی، خاویار، پنبه، حلوا اماج و انواع نان شیرینی اشاره كرد.
فرودگاه گرگان

فرودگاه گرگان یكی از فرودگاههای ایران است كه در بین شهرهای گرگان (مركز استان گلستان) و آق قلا قرار دارد. این فرودگاه مرز هوایی است و پروازهای حجاج گلستانی نیز از این فرودگاه صورت میگیرد. در سال ۲۰۱۶ میلادی ۲٬۴۳۵ نشست و برخاست هواپیما در این فرودگاه انجام شد و ۱۹۰٬۴۲۰ كیلوگرم بار و ۱٬۲۷۳٬۱۰۸ نفر مسافر از طریق آن جابجا شدند.
تاریخچه
فرودگاه گرگان یكی از فرودگاههایی است كه قدمت آن به ۵۰ سال قبل بر میگردد. این فرودگاه ابتدا در زمینی به مساحت ۱۰۰ هكتار و دو باند خاكی چمنی به شكل متقاطع و به طول ۱۰۰۰ متر احداث شد. فرودگاه به عنوان یك پایگاه جهت هواپیماهای سمپاش شركت هواپیمایی خدمات ویژه وابسته به وزارت كشاورزی و همچنین در مقطعی توسط وزارت پست و تلگراف و تلفن وقت به منظور مبادلات پستی مورد استفاده قرار داشت و تا سال ۱۳۷۴ فاقد هرگونه تجهیزات فرودگاهی و ناوبری بوده است.

در سال ۱۳۷۴ با تامین اعتبار ده میلیارد ریالی ساخت فرودگاه جدید گرگان آغاز شد. این مرحله از پروژه در ابتدا با ساخت باند به طول ۲۳۰۰ متر آغاز شد. طی سالهای ۷۵ الی ۷۹ و با اختصاص اعتبارات ملی و استانی سایر بخشهای فرودگاهی از جمله سطوح پروازی، ترمینال، نصب تجهیزات ناوبری، نصب و راهاندازی رادار در ارتفاعات درازنو، روشنایی باند و همچنین توسعه اراضی فرودگاه از ۱۰۰ هكتار به ۲۹۴ هكتار آماده بهرهبرداری شد. در بهمن ماه ۱۳۷۹ فرودگاه جدید گرگان با انجام دو پرواز در هفته در مسیر تهران-گرگان-تهران عملیاتی شد. از سال ۸۹ تاكنون نیز با توجه به افزایش تقاضای سفر هوایی، پروازها از دو پرواز در هفته به ۷۰ پرواز افزایش یافته است.

توسعه فرودگاه بینالمللی گرگان با توجه به مولفههایی همچون موقعیت استراتژیك گلستان در همسایگی با كشورهای CIS، انتخاب یك منطقه آزاد در داخل استان، وجود قومیتهای تركمن و قزاق در استان و پتانسیلهای طبیعی و گردشگری این منطقه و همچنین كشاورزی پر رونق آن، میتواند به عنوان كلید توسعه فرودگاه گرگان محسوب میشود. با اتمام عملیات ارتقای سطوح پروازی و با توجه به وجود TURN PAD در هر دو سر باند، از این پس هواپیماهای پهنپیكر نیز میتوانند عملیات APPROACH خود را از هر یك از طرفین باند پروازی انجام دهند. پروازهای حجاج با هواپیمایی سعودی به وسیله هواپیمای پهنپیكر 340 A در این فرودگاه انجام میشوند.
پایانهها و امكانات رفاهی
پایانه فرودگاه گرگان به دلیل انجام پروازهای حجاج دارای امكانات رفاهی مناسبی مانند شعبههای بانكی، رستورانها و كافهها، اتاق مادر و كودك، اینترنت رایگان و خدمات ویژه افراد توانخواه است.

مشخصات فرودگاه
- نوع فرودگاه: همگانی (عمومی)
- كد یاتا: GBT
- كد ایكائو: OING
- ارتفاع از سطح دریا: ۱۲ متر
- فاصله هوایی تا تهران: ۲۹۹ كیلومتر معادل ۵۲ دقیقه پروازی
موقعیت جغرافیایی و شماره تماس
ایران، استان گلستان، گرگان، كیلومتر هفت جاده آق قلا