جاهای دیدنی آبادان را در این مطلب جمع آوری كرده ایم . آبادان از آن جمله شهرهاست كه با رفتن آنجا محال است عاشقش نشوید . شهری زنده و دیدنی با مردمی خونگرم و مهمان نواز ، شهری با لنج های قدیمی و نخل هایی استوار كه در جنوب غربی ایران در استان خوزستان واقع شده است .برای رفتن به آبادان ۱۰۰ كیلومتر كه از شهر اهواز به سمت جنوب بروید، به شهر باصفای آبادان میرسید كه همچنان با غروبهای دلانگیز خود شور و هیجانی از جنس جنوب را تقدیمتان میكند. در آنجا كه دوست دارید تا ساعتها در كنار ساحل رود بهمنشیر و یا اروند بنشینید و تا تاریك شدن هوا مرغان ماهیخوار را تماشا كنید.
لنجهای رنگارنگ، رودهایی آرام و درختان نخل از جمله چیزهایی است كه میتوان در آنجا به وفور دید و به آرامش رسید. از بعضی نقاط شهر بوی فلافل به مشام میرسد كه با طعم تند و اصیل خود، با ادویههایی محلی تركیب شده و شما را شگفتزده میكنند. انواع سمبوسه، فلافل و آش آبادانی از جمله خوراكیهای این دیار به شمار میآیند كه بو و طعم آنها هر گردشگری را شیفتهی خود میكند. یكی از ویژگیهای جذاب شهر كه به جاذبه های دیدنی آبادان نیز تبدیل شدهاند، بازارهای شهراند كه مانند بازار مركزی آبادان با اجناسی داخلی و خارجی با قیمتهای مطلوب و كیفیت درجه یك به خریداران عرضه میشوند. بازار ته لنجی یكی از معروفترین بازارهاست كه با فروش انواع شكلات، زیتون، كفش، لباسهای خارجی و لوازم آرایشی لذت یك خرید محلی را برایتان به ارمغان میاورند. در حوالی آن دستفروشهایی نیز بساط كردهاند كه انواع اسباببازی و خوردنیها را عرضه میكنند و دوست دارید كه ساعتی در آنجا توقف كنید.در ادامه ۲۰ جاذبه گردشگری آبادان را معرفی خواهیم كرد .
جاهای دیدنی آبادان
سینما شیرین
اولین جایی كه در آبادان به سراغش می روید سینما شیرین است . سینمای هشتاد ساله شیرین یكی از چندین سینماهای آبادان قبل از انقلاب اسلامی است كه در سال ۱۳۱۰ هجری شمسی در دوره پهلوی اول با ظرفیت بیش از هفتصد نفر توسط بخش خصوصی و یكی از تاجرین كشور هندوستان بنا شد. پس از جنگ جهانی دوم، دو طبقه دیگر به ساختمان این سینما افزوده شد و این سینما لقب بزرگترین سینمای ایران را از آن خود كرد. در حال حاضر این سینما در فهرست ملی ایران به ثبت رسیده است.
آدرس: آبادان، منطقه امیری خیابان منتظری (شاپور سابق)

موزه پمپ بنزین آبادان
سر زدن به اولین پمپ بنزین ایران، تجربه هیجانانگیزیست. در موزه پمپ بنزین كه به موزه نفت آبادان هم معروف است، اولین جایگاه سوخت كشور را میبینید كه در سال ۱۳۰۶ و با همكاری كمپانی بریتیش پترولیوم ساخته شد.البته در آن سالها محل توزیع نفت سفید بود. وقتی ماشین وارد ایران شد، در همین محل پمپ بنزین نصب كردند. خلاصه در این موزه حالوهوای قدیم را تجربه میكنید.بعد از دیدن تابلوی اولین جایگاه پمپ بنزین ایران، وارد موزه میشوید. در بخش غربی ۱۲ دستگاه پمپ بنزین در كنار هم صف كشیدهاند، یكی از دیگری قدیمیتر.
شاید بشود گفت معروفترین بخش موزه در شمال محوطه قرار دارد، ساختمانی ششضلعی و آجرپوش كه روی آن نوشته شده: فقط بنزین پارس خالص استعمال نمایید. حتما توجهتان به سال تاسیس آن جلب میشود، یعنی سال ۱۹۲۷.ماشین اُپل قرمز و ماكت كارگر پمپ بنزین سفر در تاریخ را برای شما سادهتر میكنند. حالا به سالنها سر بزنید. انواع بشكهها و پیمانههای نفت را در سالن پیدا میكنید. همینطور عكسهای قدیمی كه به دیوار آویزان شدهاند و شهروندان آبادانی را در صف یا در حال دریافت نفت نشان میدهند. همینطور چراغهای نفتی قدیمی مثل پریموس و گردسوز بهنمایش گذاشته شده كه شاید در خانه پدربزرگ و مادربزرگها اثری از آنها پیدا شود.
آدرس: خیابان شهرداری، روبهروی ساختمان شورای شهر آبادان

مسجد رنگونی ها
یكی دیگر از جاهای دیدنی آبادان كه شاید كمتر شناخته شده، مسجد رانگونیها یا رَنگونیهاست. این بنا هیچ شباهتی با تصور شما از مسجدهای تاریخی ندارد، چراكه اهالی برمه در سال ۱۲۹۱ شروع به ساختنش كردند و در ۱۲۹۹ خورشیدی افتتاح شد.انگلیسیها پالایشگاه آبادان را با الهام از پالایشگاه برمه ساختند و تعدادی مهاجر از برمه یا میانمار كنونی به آبادان آمد. مهندسان و كارگران برمهای در نزدیكی پالایشگاه مسجدی بهسبك معماری خودشان برپا كردند كه در آبادان به مسجد رنگونیها معروف شد.
نمای بیرونی و داخلی این ساختمان خیلی چشمنواز و دیدنیست و بیشتر بخشهای آن با سیمان و آینه تزیین شده است. مسجد رنگونیها از جنگ و بمبارانها جان سالم بهدر برد. حالا موزهای از نسخههای خطی قرآن و سندهای بازرگانی تاریخی هم در این مسجد بهنمایش درآمده است.مسجد رنگونیها معمولا در تعطیلات نوروز كه تعداد گردشگران زیاد است، امكان بازدید عمومی دارد.
آدرس: آبادان، ابتدای خیابان پزشك، روبهروی انبار پخش داروی شركت نفت

آرامگاه ارمنی های ساكن در آبادان
آرامگاه ارامنه ساكن در آبادان، در واقع قبرستانی در منطقه شطیط در جنوبشرقی این شهر است كه بالاتر از اروند كنار واقع شده است. این قبرستان نزدیك به ۱۵۰۰ متر مربع مساحت دارد و حدودا سیصد و بیست مقبره در آن وجود دارد كه یادمان رفتگان را بهجای سنگ، روی قالبهای سیمانی و عموما به خط و زبان ارمنی نوشتهاند.
آدرس: آبادان، جنب تانك فارم چسبیده به بلوار شهید علی عیسیزاده

اروندرود
اردوندرود زیبا یكی از جاذبه های دیدنی آبادان است. تماشای موجهای ریز رودخانه كه روی هم سر میخورند، همراه با بوی رطوبت اروند میتواند مدتی شما را كنار ساحل نگه دارد.غروب آفتاب كنار رودخانه منظره دلچسبی میسازد. با رانندگی در بلوار خلیجفارس میتوانید منظره لنجها را تماشا كنید. اما برای پیادهروی محدوده ایستگاه ۷ مناسبتر است.

پل كابلی امام رضا آبادان
پل كابلی امام رضا آبادان كه در محله كوی فرهنگیان در آبادان واقع شده است، بهعنوان اولین پل كابلی واقع در خشكی در جهان نیز شناخته میشود. اگر به آبادان سفر كردید، حتما از این پل كابلی دیدن كنید.
آدرس: آبادان، بلوار طیب، پل كابلی امام رضا

سینما نفت
سینما نفت از جمله بناهای فرهنگی تاریخی آبادان است كه طراحی كلی آن نمایانگر هیبت یك شیر نشسته است و از قدیم آن را به نگهبان این شهر معروف كرده است. ساخت ساختمان این سینما پیش از جنگ جهانی دوم آغاز و سپس در سال ۱۳۲۳ هجری شمسی با نام سینما تاج شروع به كار كرد.
آدرس: آبادان، محله بوارده جنوبی

موزه آبادان
موزه آبادان با الهام از معماری سنتی ایرانی در سال ۱۳۲۸ ساخته شده است و گنبدی شبیه گنبد آرامگاه دانیال نبی در شهر شوش دارد. این موزه دارای مجموعهای از آثار ما قبل تاریخ و آثاری از دورههای متاخر تا دوره قاجاریه است و نیز آثاری از هنرمندان كارگاههای هنری سنتی گوشههایی از تاریخ آبادان را در معرض عموم به نمایش گذاشته است.
آدرس: آبادان، محله بوآرده شمالی، ضلع جنوب غربی دانشكده نفت (دانشكده مهندسی نفت شهید تندگویان)، تقاطع بلوار معلم و خیابان ۱۵ احمدآباد

آرامگاه سید عباس
آرامگاه سید عباس آبادان هر روزه بهویژه در جشنها، اعیاد و مناسبتهای خاص پذیرای زائرین بسیاری از شهرهای دور و نزدیك است. بر طبق گفته كارشناسان و مردم «سید عباس» یكی از سادات محترم و صاحب كرامت آبادان بوده كه در سال ۱۲۹۸ هجری شمسی در این شهر وفات یافته است.
آدرس: آبادان بلوار شهدای هفتم تیر

روستای شلحه امام حسن عسكری
روستای شلحه امام حسن عسكری در پنج كیلومتری آبادان در جاده خسروآباد قرار دارد و یكی از بكرترین جاهای دیدنی آبادان به شمار میرود. اگر به آبادان سفر كردید و از شلوغی شهر و بازدید از بناهای تاریخی خسته شدید، حتما سری به این روستای زیبا بزنید.

مقام خضر نبی
مقام خضر نبی، بقعهای با گنبدی سفید و سبز است كه در هفت كیلومتری شرق آبادان در میان رودخانه بهمنشیر و اروند جای گرفته است. این زیارتگاه كه از قبول عام و خاص برخوردار است، در كناری روستای طرة الحضر قرار دارد. این آرامگاه كه در سال ۹۲۰ هجری قمری بنا شده، به قدمگاه حضرت خضر نبی یا مقام خضر نبی معروف است.
آدرس: آبادان، ساحل رودخانه بهمنشیر و اروندكنار

موزه تنوع زیستی
موزه تنوع زیستی آبادان در فاصله ده كیلومتری جاده قفاص جای گرفته است. این موزه از مجموعهای بیش از ۱۵۲ كبوتر، ۲۱ خزنده و دو زیست، ۱۲ نمونه ماهیان آب شور و شیرین و همین طور انواع صدفهای دریاهای ایران تشكیل شده است.

كلیسای سورت گاراپت
كلیسای سورت گاراپت در سال ۱۳۱۹ هجری شمسی بنا شده است. این كلیسا در دوران جنگ آسیبهای فراوانی دید ولی بعدها توسط ستاد بازسازی مناطق جنگی مرمت شد. اكنون بهدلیل كم بودن مسیحیان آبادان، دیگر مراسمی در این كلیسا برگزار نمیشود، اما بهدلیل مجاور بودن با مدرسه ادب آبادان، این كلیسا همچنان پابرجا است. فقط اهالی مسلمان برمه نبودند كه در آبادان مسجد خودشان را میساختند؛ در این شهر جمعیت زیادی از ارامنه زندگی میكردند. كلیسای سورت گاراپت یا كلیسای ارامنه آبادان یكی از بناهاییست كه ارمنیهای ساكن آبادان در آن عبادت میكردند و دور هم جمع میشدند. حالا یكی از جاهای دیدنی آبادان، ساختمان كلیسا است.
اگر از خیابان امیری به خیابان طالقانی یا زند سابق بپیچید، كنار مسجد بهبهانیها، بنای كلیسا نمایان میشود. همسایگی مسجد بهبهانیها و كلیسای ارامنه نشان میدهد در این شهر مسلمان و مسیحی در آرامش كنار هم زندگی میكردند. كلیسای سورت گاراپت یا قاراپت در سال ۱۳۳۷ بنا شد، اما قبل از آن دو كلیسای دیگر در شهر ساخته شده بود.
آدرس: آبادان، ابتدای خیابان زند، جنب مسجد بهبهانیها

موزه هنرهای معاصر آبادان
موزه هنرهای معاصر آبادان، توسط ستاد بازسازی آبادان طراحی و ساخته شده است. شهرداری آبادان در سال ۱۳۸۲ هجری شمسی این موزه را در اختیار اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان قرار داد. موزه هنرهای معاصر آبادان دارای ۱۳۷۵ متر زیر بنا، سه گالری، یك آمفیتئاتر و یك مركز فروش كتابهای تخصصی است.

بازارهای آبادان
آبادان بهدلیل همجواری با كشورهای حوزه خلیجفارس و داشتن صادرات و واردات كالا از طریق لنج و كشتی، دارای بازارهای متنوع و متعدد با قیمتهای مناسب است كه مردم شهرها و استانهای دیگر را برای خرید و سیاحت راهی این شهر میكند. بازارهای آبادان شامل بازار كویتیها، بازار امیری، بازار احمد آباد، بازار ته لنجیها، بازار مركزی و بازار درجه یك ماهیفروشان میشود.
بازار مركزی آبادان
بازار مركزی آبادان روبهروی بازار ماهی فروشها نزدیك به آب در دو طبقه جای گرفته است. در این بازار میتوانید هر چیزی كه میخواهید، از لوازمخانگی گرفته تا كیف، كفش و لباس را پیدا كنید. جالب است بدانید كه این بازار بسیار قیمتهای مناسبی دارد و برخی اوقات در آن میتوان اجناس را با قیمتی بسیار ارزانتر و با جنس عالی پیدا كرد.
آدرس: آبادان انتهای خیابان دبستان، روبهروی بازار ماهی فروشها

بازار ماهیفروشان
یكی از بازارهای معروف آبادان، بازار ماهیفروشان است. اینجا كنار اروندرود قرار گرفته و بهشت طرفداران غذای دریایی بهحساب میآید. انواع ماهیهای تر و تازه جنوب و همینطور میگوی تازه و خرچنگ را از همینجا بخرید.
آدرس: بلوار خلیج فارس، ساحل اروندرود

بازار كویتیها
نوبتی هم باشد باید سری به خیابان امیری بزنید. خیابان دبستان را ادامه بدهید تا به تقاطع امیری برسید. اینجا از قدیمیترین خیابانهای شهر است كه بازار كویتیها را در دل خودش جا داده؛ بازاری كه زمانی گزینه اول خرید پوشاك خارجی، عطر و لوازم جانبی در آبادان بود.هنوز هم در بازار كویتیها جنسهای باكیفیت خارجی پیدا میكنید، مثل لباسهای قشنگ، عینك یا لوازم آرایشی.
آدرس : خیابان امیری

بازار تهلنجیها
احتمالا شناختهشدهترین بازار آبادان، تهلنجیهاست كه همیشه شلوغ و پرهیاهوست. اینجا بین گردشگران خیلی معروف شده است. درواقع تهلنجیها پیادهراهیست كه گذشته از فروشگاههایش، دستفروشها در همه جای آن بساطشان را پهن كردهاند.
همه لباسها با كیفیت یا قیمت مناسبی عرضه نمیشوند. اما از فروشگاههای ادویهفروشی آن نمیشود گذشت، همینطور از سوپرماركتهایی كه همه جور خوراكیهای خارجی رنگارنگ در قفسههایشان پیدا میكنید.میشود گفت جذابیت اصلی بازار تهلنجیها در شنیدن موسیقی شاد و سرزندگی آن است. میان فروشگاهها چشمتان به سمبوسه، فلال، پاكوره و كبه میافتد كه بوی روغنشان بلند شده. اگر غذای خیابانی دوست دارید، در امتحان كردن این خوراكیها تردید نكنید.
آدرس: خیابان امیری، لین ۱

جزیره مینو
اگر پا را از شهر بیرون بگذارید، جایی بین آبادان و خرمشهر از روی پل فلزی میگذرید و میان آبهای اروند به جزیره مینو میرسید. اینجا مقصد لوكسی بهحساب نمیآید، اما اگر بخواهید با فرهنگ بومی جزیره آشنا شوید، میان نخلستانها قدم بزنید یا حتا ماهی بگیرید، به شما خوش میگذرد.جزیره مینو به نخلستانهایش معروف است، نخلهایی كه بعضی از آنها در زمان جنگ سوختهاند. پیشنهاد میكنیم كفش راحت بهپا كنید و میان نخلها، نیزارها و در ساحل اروندرود پیادهروی و عكاسی كنید.
گاهی نهر از بین نخلستان میگذرد و زیباییاش را بیشتر میكند. بعضیها اینجا ماهیگیری میكنند، اما شغل اصلی مردمش كشاورزیست. گرسنه كه شدید میتوانید به مضیف حاج عبدالله سر بزنید. مضیف مهمانخانه سنتی عربهاست كه با نی ساخته میشود و در هوای گرم هم خنك میماند.اینجا هم غذاهای سنتی عربی و جنوبی مثل مفطح، مچبوس، قلیه و ماهی شكمپر سرو میشود و هم خوراكیهایی مثل پیتزا. تا حالا توی مضیف غذای سنتی خوردهاید؟ در جزیره مینو بستنی با شیر گاومیش هم پیدا میكنید كه نباید از دستش بدهید.
آدرس: ۱۱ كیلومتری مركز شهر آبادان

خانههای سازمانی شركت نفت
اگر میخواهید حس و حال آبادان قدیم را تجربه كنید، میتوانید سری به خانههای سازمانی شركت نفت بزنید، جاهای مثل بِرِیم یا بوارده. اینجا پر است از خانههای ویلایی شبیه به هم با خیابانبندی چشمنواز. معمولا حصار خانهها از شمشاد است و حیاط چمنكاری بزرگ دارد. میان خانههای بریم، ۳ تا ۱۵ اتاقه وجود دارد و بعضی از آنها دو طبقه هستند.
این خانهها دو نوع سیستم لولهكشی آب داشتند كه همزمان آب آشامیدنی و آب تصفیهنشده برای كارهایی مثل آب دادن به باغچه به خانهها میرساند.

سوغات و صنایع دستی آبادان چیست ؟
خوراكی :ماهی(سفید (زبیدی)، راشگو، شوریده، شانگ، زبان، سنگ سر، میش ، هامور، كفشك، صبور، قباد و شیر) ، خرما(برحی، گنطار، بریم، زاهدی و سعمران) ، ادویه جات و…
صنایع دستی : گلیم بافی ، كپو بافی ، حصیر بافی و…
غذاهای محلی آبادان چیست ؟
فلافل ، سمبوسه ،كبه ، امگشت ،پاكوره ، ماهی صبورو..
چرا پل كابلی امام رضا آبادان مهم است؟
به دلیل اینكه این پل بهعنوان اولین پل كابلی واقع در خشكی در جهان شناخته میشود.