روستاهای گنبد كاووس را در این مطلب به شما معرفی خواهیم كرد. ۱۴۹ روستای گنبد كاووس كه اكثر آنها تاریخی غنی دارندو از جاذبه های طبیعی زیادی برخوردارند . در ابتدا با شهرستان گنبد كاووس آشنا خواهیم شد.شهرستان گنبد كاووس یكی از شهرستانهای ایران است كه در استان گلستان قرار گرفتهاست. جمعیت آن در سال ۱۳۹۵، برابر با ۳۴۸۷۴۴ نفر بودهاست.اغلب ساكنان شهر گنبد تركمن های ایرانی هستند. اندكی از جمعیت این شهرستان را بومیان، فارس زبانان و همچنین مهاجرانی از مناطق دیگر از جمله سیستان و بلوچستان، آذربایجان، شاهرود، سمنان و خراسان تشكیل می دهند. ۶۰٪ مردم سنی مذهب (تركمن و بلوچ) و ۴۰ درصد شیعه (فارسی زبانان و ترك ها) هستند.
تقسیمات كشوری
بخش مركزی شهرستان گنبد كاووس
دهستان آقآباد
دهستان باغلی ماراما
دهستان فجر
دهستان سلطانعلی
شهر: گنبد كاووس
بخش داشلیبرون
دهستان اترك (گنبد كاووس)
دهستان كرند
شهر: اینچهبرون.
ریشه نامگذاری
گنبد یا گنبد كاووس یا گنبد قابوس كه پیشتر جرجان خوانده میشد. جرجان (نام سابق گنبد كاووس) نام شهر و شهرستان و نیز نام سرزمینی باستانی در جنوب شرقی دریای مازندران است.
زبان
مردم این شهرستان به زبانهای فارسی و تركمنی گویش میكنند.

تاریخچه
كاوشهای باستانشناسی پیشینه تمدن این منطقه را ۵ تا ۶ هزار سال اعلام كردهاند. با این تمدن كهن، تاریخی پرفراز و نشیب، آثار و بقایای باستانی فراوان و با دانشمندانی نامدار و اقوامی مقتدر و نجیب، گنبد كاووس جایگاهی رفیع و سهمی ارزشمند در تاریخ و تمدن باشكوه ایران دارد. با ورود اسلام و در سدههای آغازین آن ایالت هیركانیا جایگاه ارزشمندی در شكوفایی فرهنگ و تمدن اسلامی داشت. شهرهای جرجان (گنبدكاووس فعلی) از این ایالت مهد دانشمندان بزرگ آن دوران بود. عنصرالمعالی كیكاوس (از آخرین امیران آل زیار و نگارنده كتاب گرانقدر قابوسنامه) و عبدالقاهر جرجانی (صاحب تألیفات گرانبها در صرف و نحو و معانی و بیان عربی) در تحول ادبیات فارسی و عربی نقش مهمی داشتند. قابوسنامه را، همچنین، مجموعه تمدن اسلام پیش از مغول نام نهادهاند.
در علم پزشكی نیز این منطقه سهم عمدهای در جهان اسلام داشته بهگونهای كه دو تن از معروفترین پزشكان ایران و جهان، ابوسهل مسیحی و سیداسماعیل (حكیم) جرجانی صاحب دایرةالمعارف ذخیره خوارزمشاهی، از این سرزمین بودهاند.
گنبدكاووس در سدههای اخیر تابع ولایت استرآباد بود. در تقسیمات جدید كشوری كه در سال ۱۳۱۶ خورشیدی شكل گرفت، نام استرآباد رسماً به گرگان تغییر یافت و یكی از شهرستانهای استان مازندران شد. گنبدكاووس نیز مركز بخش تركمن صحرا و از بخشهای تابعه شهرستان گرگان شد. به تصویب هیئت وزیران در ۲۰ بهمن ۱۳۲۶ دشت گرگان به شهرستان تبدیل شد و شهرستان گنبدكاووس نام گرفت.

آب و هوای گنبد كاووس
گنبد كاووس در دامنه ارتفاعات شمالی رشته كوه البرز قرار دارد و بهخاطر جلگهاى بودن منطقه، آبوهوایى معتدل و مرطوب دارد؛ بهطوری كه میانگین دماى سردترین و گرمترین ماه سال بهترتیب به هشت درجه و ٢٩ درجه سانتیگراد میرسد.با وجود اینكه گنبد كاووس شهری چهار فصل است، گردشگران اغلب بهار و پاییز را به عنوان بهترین زمان سفر به گنبد كاووس انتخاب میكنند. زمانیكه طبیعت و جنگلهای این منطقه به شدت دلربایی میكنند. قرارگیری در مركز تركمن صحرا و همجواری با رودخانه گرگان باعث شده است كه این شهر همیشه آبوهوای بسیار مناسبی داشته باشد و بهدلیل طبیعت زیبا و خاص این خطه سبز و آثار باستانى بسیار، گردشگران داخلى و خارجی بسیاری در تمامى فصلهاى سال، گنبد كاووس را بهعنوان مقصد سفر خود انتخاب میكنند.

جاهای دیدنی گنبد كاووس
دیدنی های گنبد كاووس؛ از سد گلستان تا تالاب آجی گل همواره گردشگرانی را از داخل و خارج از كشور به سمت خود جلب میكند. كسانی كه قصد سفر به گنبد كاووس را دارند، میتوانند بازدید از جاهای دیدنی متعدد این شهر زیبا را در برنامهی خود بگنجانند و خاطرهای بهیادماندنی برای خود بسازند. برخی حقایق جالب درباره گنبدكاووس نیز وجود دارد كه دانستن آنها، رنگ و بوی متفاوتی به سفر شما خواهد بخشید.

جاذبه های فرهنگی و تاریخی گنبد كاووس
مطمئنا شاخصترین جاذبه این شهر را میتوان گنبد قابوس، مقبرهی قابوس پسر وشمگیر شمسالمعالی، دانست. میل گنبد، بلندترین برج تمام آجری جهان است كه در فهرست آثار یونسكو قرار دارد و ثبت جهانی شده است. مجتمع سواركاری گنبد كاووس، مجموعهی زیارتگاه و گورستان خالد نبی در روستای گچی سو، دیوار بزرگ گرگان، شهر باستانی جرجان، آق تپه گنبد كاووس، بازار روسها و… دیگر دیدنی های گنبد كاووس را تشكیل میدهند كه برای هر گردشگری جذاب خواهند بود. گردشگران برای خرید خوراكی و مواد غذایی تازه و خوشمزه میتوانند به بازار روز گنبد نیز سری بزنند.

جاذبههای طبیعی گنبد كاووس
علاوه بر آثار باستانی به جا مانده از تاریخ كهن منطقه كه در هر گوشه از شهر به چشم میخورد، گنبد كاووس شهری رنگارنگ با توع اقلیمی گوناگون است و جاذبههای طبیعی بسیار باارزشی را در دل خود جای داده است و بهتر است در سفر به گنبد كاووس از تماشای آنها غافل نشوید. شما با پیمودن مسیری از گنبد كاووس به طرف شمال و مرز تركمنستان، شاهد طیف وسیع تنوع اقلیمی، از كوهستان های سرسبز و مرطوب تا رملهای شنی و شترهای تركمن صحرا خواهید بود. همچنین زیباییهای روستای هیوه چی بالا، رودخانه آق بند و سد گلستان، حیرت و تحسین هر گردشگری را به همراه خواهد داشت. ضمن اینكه بازدید از دریاچه مصنوعی گنبدكاووس نیز خالی از لطف نیست.
تالابهای آلما گل، آجی گل، و آلا گل نیز همگی كنار هم و در نزدیكی مرز تركمنستان قرار گرفتهاند و رفتن به آنها، سفری هیجانانگیز را برای هر گردشگری رقم خواهد زد؛ بهخصوص كه میتوانند ضمن صید ماهی از تالابها (در صورت عدم ممنوعیت فصلی)، از بازارچه نزدیك آنها خریدی داشته باشند و از هتل و رستوران مستقر در آنجا نیز استفاده كنند.
بازارها و مراكز خرید گنبد كاووس
خرید كردن، یكی از لذتبخشترین قسمتهای هر سفر است. گنبد كاووس مهد صنایع دستی است و در این سفر، زیباترین صنایع دستی خاص منطقه را شاهد خواهید بود؛ كه ممكن است بهندرت در شهرهای دیگر دیده باشید.
بازار بزرگ روسها، در ورودی شهر قرار گرفته و راستهی بازاری بسیار طولانی و بزرگ است. این بازار یكی از مهمترین مراكز اقتصادی شهر بوده و ارزانترین اجناس را دارد. بازارچه مرزی اینچه برون، علاوه بر جاذبهای دیدنی، نمونهای از همكاری تجاری بین دو كشور ایران و تركمنستان است كه بیشترین میزان بازدید و رفت و آمد را داراست.برای خرید خوراكی و مواد غذایی تازه و خوشمزه، به بازار روز گنبد سر بزنید.

سوغات گنبد كاووس
با توجه به شرایط محیطی، محصولات كشاورزی خاص و آیین و رسوم فرهنگی اقوام بومی، گنبد كاووس سوغاتیهای بسیار متنوع و خاصی دارد كه میتواند یادگاریهای جذابی برای گردشگران باشد و در عین حال به اقتصاد مردم محلی نیز كمك كند.پشتیهای تركمنی، جاجیم، ابریشم، قالی تركمنی، سوزندوزی و زیورآلات بسیار خاص و زیبای زنان تركمن، نمونههایی از صنایعدستی این شهر هستند. از خوراكیهای بسیار خوشمزه برای سوغاتی میتوان به حلوای آماج، سرغربیلی، نان پادرازی، جزحلوا، خاویار و عسل اشاره كرد.

غذای محلی گنبد كاووس
گردشگران در طول سفر به گنبد كاووس نباید چشیدن طعم لذیذ خوراكیهای محلی این خطه از ایران را از دست بدهند؛ بیشك غذاهای محلی بخشی از فرهنگ مردم هر گوشه از ایران به حساب میآیند. بولامه، قاوور تماچلی چوروك، كلچه چوروك، چكدرمه، شیرینی بیشمه، انواع آش محلی و… جزو خوراكیهای محلی گنبد كاووس هستند.

آداب و رسوم مردم گنبد كاووس
اعیاد مذهبی و مراسم دینی، ارزش زیادی در میان مردم تركمن دارند همانند قربان بایرام (عید قربان)، آراز بایرام (عید فطر)، مولودی (در زمان ولادت پیامبر)، مراسم دعای باران، نماز تراویح (در ماه مبارك رمضان) و مراسم اعتكاف.علاوه بر این، قوم تركمن احترام و ارزش بسیار زیادی برای ماه محرم و مراسم و دعا در روز عاشورا قائل هستند به حدی كه متولدین این ماهها، نامهایی همچون عاشورقلی یا عاشورتاج دارند. یكی از مراسمهای جالب كه قوم تركمن اعتقاد به برگزاری آن دارند، جشن ۶۳ سالگی است كه برای بزرگداشت ۶۳ سالگی پیامبر اسلام (ص) برای هر مردی كه به این سن میرسد، برگزار میشود.
روستاهای گنبد كاووس
روستای آبادانتپه
آبادان تپه ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۲۶۷۵ نفر بوده است.
روستای آرازمحمد آخوند
ارازمحمد آخوند، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. كه در سال ۱۲۰۷ شاید هم قیل از آن بنیان نهاده شد.در ابتدا به عنوان قریه خان الوم سفلی نام گذاری گردیده و سپس در دهه۵۰ به احترام روحانی ای كه پدرانش از بنیان گذاران روستا بوده نام روستا به ارازمحمد آخوند تغییر یافته ولی در بین مردم و ساكنین منطقه به مختوم شهرت یافتهاست.از افراد برجسته روستا میتوان به حسن حاجی كدخدا ، حالت بردی پهلوان ، اراز محمدآخوند ، تقی كدخدا و حاجی صالح كدخدا نام برد كه در گذشته از بزرگان روستا شناخته میشدند.
روستای اراز محمد آخوند در دهستان فجر در ۹ كیلومتری جنوب شهرستان گنبد روستای اراز محمد آخوند از توابع بخش مركزی شهرستان گنبد واقع شدهاست. این روستا از شمال به روستای ارتق مختوم، از جنوب به روستای قول حاجی و از غرب به محور آزادشهر گنبد متصل است و رودخانه نوده از شرق این روستا میگذرد. این روستا فاقد جنگل و درخت است. قدمت این روستا به دوره قاجار بازمیگردد در حال حاضر در این روستا دو طایفه تركمن در شمال و شرق روستا و سیستانیها در جنوب این روستا سكونت دارند كه با تعداد ۷۸۲ خانوار و جمعیتی بالغ بر ۲۹۸۷ نفر در این روستا زندگی میكنند از این تعداد خانوار ۳۷۶خانوار تركمن و ۴۰۶خانوار سیستانی و بلوچ هستند و علاوه بر جمعیت اعلام شده ۱۳۵نفر افغانی نیز در این روستا زندگی میكنند. بیشتر مردم در این روستا به كشاورزی و دامداری مشغول هستند.
تپه اراز محمد آخوند مربوط به پیش از دورانهای تاریخی پس از اسلام است و در شهرستان گنبد كاووس، بخش مركزی، روستای اراز محمد آخوند واقع شده و این اثر در تاریخ ۳۰ تیر ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۲۴۸ بهعنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن در حدود ۳۰۰۰نفر (۷۸۲ خانوار) میباشد.
روستای آراقویی
آراقویی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۳۶۹ نفر بوده است.
روستای آرتقحاجی
آرتقحاجی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۲۴۹ نفر بوده است.
روستای آقآباد
آق آباد ، (آق در مجموعه زبانهای تركی به معنای سفید است) روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۵۵۳۴ نفر بوده است.
از سمت شمال به بخش اترك، از غرب به بخش مركزی بندرتركمن، گمیشان، از جنوب به بخش مركزی گرگان و دهستان ملك و از شرق به دهستان كتول و بخش مركزی شهرستان گنبد قابوس محدود است.
منابع درآمد مردم این شهرستان نخست زراعت و پس از آن تجارت و بعد فروش صنایع دستی است. محصولات عمده آن: گندم، جو، برنج، پنبه، حبوبات، نباتات علوفهای، سیب زمینی و دانههای روغنی است كه از طریق آبیاری و دیم به دست میآید.
روستای آقبند
آر بند، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۴۱۵ نفر بودهاست.
روستای آقچلی سفلی
آقچلی سفلی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۲۵۹ نفر بودهاست.
روستای آققایه
آققایه، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۵۱۱۴ نفر (۱۱۵۷ خانوار) بوده است.
روستای آیتمر
آی تمر، روستایی است از توابع دهستان كرند در بخش داشلیبرون در شمال شهرستان گنبد كاووس نزدیكی مرز تركمنستان در استان گلستان واقع شده است.بر اساس سرشماری سال۱۳۹۵ جمعیت این روستا ۱۱۵۱ نفر بودهاست.
روستای ابهپلنگ
ابهپلنگ ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۴۱۷ نفر بوده است.
روستای اچقوئی
اچقوئی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۶۱۱ نفر بوده است.
روستای ارتق قلیچچشمه
ارتق قلیچ چشمه، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۹۰ نفر بوده است.
روستای ارمیآباد
ارمیآباد، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۶۹۵ نفر بودهاست.
روستای اسلامآباد
اسلامآباد روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسكن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مكان ۱۲۷۶ نفر بودهاست.
روستای اگریبوغاز
اگری بوغاز ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۰۰۰ نفر (۲۳۳ خانوار) بوده است.
این روستا محل اصلی وقوع حوادث جلد اول كتاب آتش بدون دود اثر نادر ابراهیمی است. (در كتاب از تلفظ ایری بوغوز استفاده میشود).
روستای امان قرهجه
امان قره جه، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. اسم روستا برگرفته از اسم بانی آن امان آقا امانی معروف به امان قره جه میباشد.این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۸۶۳ نفر بودهاست.
روستای امان گلتپه
امان گل تپه ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۵۵۰ نفر بودهاست.
روستای امیدآباد
امیدآباد، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۷۴۰ نفر بوده است.
روستای اوخیتپه
اوخی تپه، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۳۷۱ نفر بودهاست.
روستای ایشانلر
ایشانلر ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۴۸۰ نفر (در ۱۳۲ خانوار) بودهاست.
روستای ایگدر سفلی
ایگدر سفلی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۲۳۱۸ نفر (۴۸۷ خانوار) بوده است.
روستای ایگدر علیا
ایگدر علیا، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۱۳۹۱نفر (۲۶۹ خانوار) بوده است.
روستای ایمر تورهملا
ایمر تورهملا، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. كشاورزی( شالیكاری-گندم-جو-كلزا-پنبه- صیفی جات- و…. ) و دامداری از شغل اصلی مردم این روستا میباشد. جلیل ایمری بازیكن و كاپیتان سابق تیم ملی والیبال نشسته ایران نیز از ساكنان این روستا میباشد. این روستا در ۳۵ كیلو متری جنوب غربی منطقه گنبد كاووس واقع میباشد.این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۷۷۱ نفر (۱۷۳ خانوار) بودهاست.
روستای ایمر حاجی اللهیار
ایمر حاجی اللهیار ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۳۶۶ نفر (۷۹ خانوار) بوده است.
روستای ایمر محمد
ایمر محمد ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۱۴۶۱ نفر (۳۳۴ خانوار) بوده است.
روستای ایمر محمدقلیآخوند
ایمر محمدقلیآخوند، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۹۴۸ نفر (۱۷۹ خانوار) بوده است.
روستای ایمر ملاساری
ایمر ملاساری ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما از توابع شهرستان گنبد كاووس قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۲۴۱۸ نفر (۵۴۶ خانوار) بوده است.
روستای بارانیها
بارانیها، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۲۲۶ نفر بوده است.
روستای باغلی ماراما
باغلی ماراما ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۲۲۷۶ نفر بوده است.
روستای بایلر
بایلر، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۱۴۶۸ نفر بودهاست.
روستای بزاقآباد
بزاقآباد، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۱۲۰ نفر بوده است.
روستای بلوچایمر محمد
بلوچایمر محمد ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۵۷۸نفر (۱۳۳خانوار) بوده است.
روستای بوئین اوزین قجق
بوئین اوزین قجق ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۶۲۰نفر (۱۰۲خانوار) بوده است.
روستای بهرامآباد
بهرامآباد، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۱۹۵نفر (۵۰خانوار) بوده است.
روستای بیبیشیروان
بیبیشیروان ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۴۱۹۹ نفر بودهاست.
روستای بیشكتپه
بیشك تپه، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۵۸ نفر بوده است.
روستای پشمك پناده
پشمك پناده، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. كه در مسیر گنبد كاووس به مینودشت قرار دارد و نام آن برگرفته از نام نوعی گیاه بومی منطقه میباشد بنام “پشمك” كه اطراف رودخانهها و جاهای حاصل خیز میروید و برای چرای دام مناسب میباشد.آن منطقه یك زمان چراگاه دامهای پسران تقانبوسگ (جد امان قره جه) بوده و به پیشنهاد امان قره جه برادر ناتنی كوچكترش ددك حاجی پشمكی در آن منطقه ساكن میشود و رفته رفته جمعیت افزایش می یابد پنج سوم روستا را نوه های ددك حاجی پشمكی پسر خدای بردی پشمكی تشكیل میدهند زمانی كه عالم و عارف روحانی عبدالقادر آخوند داغستانی به آنجا پناه میبرد پسونده “پناده” میگیرد و اسم روستا میشود “پشمك پناده”.
این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۲۴۱۳ نفر بودهاست.

روستای پشهلر
پشه لر، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۱۴۵ نفر بودهاست.
روستای پلی حاجی
پلی حاجی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۳۰۵۵ نفر بوده است.
روستای تاقانپای پنكه
تاقانپای پنكه ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۵۳۸نفر (۱۱۲خانوار) بوده است.
روستای تپه نورجان
تپه نورجان ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۶۳۸ نفر بودهاست.
روستای ترشكلی
ترشكلی’، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. از شمال با تركمنستان و از جنوب با داشلی برون همسایه است.این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۴۰۴ نفر(۶۶ خانوار) بودهاست.
روستای تكهلر
تكه لر، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۱۸۰ نفر بودهاست.
روستای تنگلی
تنگلی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۱۹۵ نفر (۲۴۳ خانوار) بودهاست.
روستای توتلی كوچك
توتلی كوچك ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۳۱۱ نفر بوده است.
روستای توقلاجیقتپه
توقلاجیقتپه ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۵۶۴ نفر بودهاست.
روستای ثمه مختوم
ثمه مختوم، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۱۴۸ نفر بوده است.
روستای جلائینتپه
جلائینتپه، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۳۲ نفر بوده است.
روستای چاروایلقی
چاروایلقی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۹۵۳ نفر بوده است.
روستای چایقوشان بزرگ
چای قوشان بزرگ ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در شهرستان گنبدكاووس بخش مركزی دهستان اق اباد روستای چای قوشان بزرگ قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۰جمعیت آن ۲۹۷۱نفر (۷۵۵خانوار) بودهاست.فاصله ان ازمركزشهرستان (شهرگنبد)۲۳كیلومتر میباشد سمت شمال به فاصله حدود ۵۰۰ متری دیوار معروف گرگان قرار داردودرجنوب ان رودخانه گرگان و بین دو فاز سد گلستان وبوستان قرار دارد.از آنجا كه این روستا در محل تلاقی رود گرگان رود و سرچشمه چای قرار دارد به چای قوشان(قوشان در زبان تركمنی اتصال معنی میشود)قرار داشت به این نام نامیده میشود.درقدیم روستای چای قوشان را پست لی اوبه میگفتند یعنی روستایی كه پست خانه داشته(اوبه همان مركزجمعیتی است كه امروزه روستا یاشهرنامیده میشود یعنی همان فلان اباد (فلان اوبه)مثل گدم ابادونورابادوفبروز اباد)دردوران جنگ جهانی دوم در زمان اشغال ایران توسط بیگانگان محل اتراق قوای نظامی روس بودهاست محل ان نیز درب۸ش جنوبی روستا حاشیه رودخانه گرگان بود.
روستای چایقوشان كوچك
چای قوشان كوچك، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۹۶۷ نفر بودهاست.
روستای چپرقویمه
چپرقویمه، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۷۱۱ نفر بوده است.
روستای چكرعطا
چكرعطا ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۱۴۱ نفر بوده است.
روستای حاجی بلخان
حاجی بلخان، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. حاجی بلخان روستای از توابع شهرستان گنبد كاووس در استان سرسبز گلستان روستای با مساحت حدود ۸۰ هكتار با مزارع زیبا در نزدیكی رشته كوه البرز واقع در بین سه شهر گنبد آزادشهر مینودشت میباشد . جاهای دیدنی روستای حاجی بلخان عبارت از: دشتی سرسبز.چشمه های زیر زمینی.تپه های باستانی. شالیزارهای زیبا. قنادهای باستانی .فرودگاه قدیمی و باغ امیری كه یكی از دیدنی ترین باغهای ایران میباشد.۷۰% شغل مردم این روستا كشاورزی . دامپروری و بقیه هم در كارهای فنی و … هستند.
آب و هوای روستای حاجی بلخان در تابستان خیلی گرم (۵۵درجه)و در زمستان تا حدودی سرد(۱۰-درجه)است.بهترین زمان برای بازدید در فصل بهار می تواند باشد كه با هوای معتدل می توان نهایت لذت از این روستای دلگرم برد.
روستای شهید پرور حاجی بلخان دو شهید از جنگ هشت سال دفاع مقدس را به جا گذاشته است.این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۷۲۳ نفر بوده است.
روستای حاجی قلیچ
حاجی قلیچ ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۱۵۳ نفر بودهاست.
روستای حاجیقوشان
حاجی قوشان، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. مختومقلی فراغی، از بزرگترین شاعران زبان تركمنی در این روستا بهدنیا آمد.این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۴۵۴۶ نفر بوده است.همچنان با سیری در ایران همراه باشید تا با دیگر روستاهای گنبد كاووس آشنا شوید.
روستای حاجیلر قلعه
حاجیلر قلعه، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. جمعیت این حدود ۳۵۰۰ نفر هست ، همه ساكنان این روستا تركمن هستند .میدان بزرگ اسبدوانی كشور در این روستا واقع هست در این روستا از طوایف مختلف تركمن زندگی میكنند بیشترین مردم این روستا از طایفه اوزونی دوجی هستند. در قسمت شمالی این روستا رودخانه گرگان قرار دارد و در جنوب ان میدان اسبدوانی واقع است در غرب حاجیلرقلعه روستای پلی حاجی و در شرق ان زمینهای كشاورزی قرار دارد.كار بیشتر مردم این روستا كشاورزی است.این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۳۵۰۰ نفر بوده است.
روستای حالی آخوند
حالی آخوند، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۲۲۰۹ نفر بودهاست.
روستای حسنآباد
حسنآباد، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۱٬۲۷۷نفر (۲۷۹خانوار) بوده است.
روستای خوجملی
خوجملی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۴۳۸ نفر بودهاست.
روستای خیرخواجه سفلی
خیرخواجه سفلی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۳۷۸ نفر بودهاست.
روستای خیرخواجه علیا
خیرخواجه علیا، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۵۹۱ نفر بودهاست.
روستای خیرخواجه نجف
خیرخواجه نجف، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۱۷۴ نفر (۴۶ خانوار) بودهاست.
روستای داده الوم
داده اُلوم، یا دادهدِه روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرند قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۲۳۸ نفر بوده است.روستای داده الوم تقریبا در ۴۰ كیلومتری غرب مراوه تپه و ۱۳۰ كیلومتری شمال شرقی گنبدكاووس قرار دارد. همسایگان این روستا (قولاق بورته-قربان قلیچ-هوتن-كلیجه)
روستای داشلی سفلی
داشلی سفلی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۳۰۵ نفر بودهاست. مردم ان روستا به كار دامداری و كشاورزی مشغول میباشند.
روستای داشلی علیا
داشلی علیا، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۹۰۹ نفر بوده است.
روستای داشلیبرون
داشلی برون، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستای تركمننشین در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۴۵۱ نفر بودهاست.
روستای دانشمند
دانشمند، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۲۳۰ نفر بوده است.
روستای داودی سپاهی دادگر
داودی سپاهی دادگر، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۲۴۵ نفر بودهاست.
روستای دماغ
دماغ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۲۸۶ نفر بوده است.
روستای دیگچه
دیگجه ویسیرگچن، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۲٬۷۵۰نفر (۷۵۰خانوار) بودهاست.
روستای زابل آباد
زابل آباد، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا از یك خیابان اصلی به نام خیابان شهدا و ۱۲ خیابان شهدای جنوبی و ۹ خیابان شهدای شمالی تشكیل شدهاست.این روستا دارای ۵ مسجد (۴ مسجد شیعه و یك مسجد اهل تسنن)، یك دبستان و یك مدرسه متوسطه اول (دو شیفته) است.تركیب جمعیتی آن عمدتاً از قوم سیستانی تشكیل شده و اقوام بلوچ و ترك و تركمن و … بهطور مسالمتآمیز در كنار هم زندگی میكنند.قطعا یكی از چهره سرشناس این روستا مصطفی موحدی نژاد كه با نام مصطفی بزی هم شناخته می شود است .وی جز داوران و مربیان فدراسیون فوتبال است كه سابقه حضور در مسابقات استانی و كشوری را دارد . همچنین وی یكی از كاندیدای انتخاباتی سال ۱۴۰۰ شورای روستا زابل آباد بود.
این روستا از شمال به شهرك بهارستان از جنوب به روستای كوچك الوم و از شرق به روستای تقیآباد منتهی میشود.
با توجه به موقعیت ایدهآل روستا و قرار گرفتن بین دو شهرك و پروژه مسكن مهر فاز دو كه در اینجا كلنگ خورده است در حال حاضر رو به پایان میباشد و یك سالن ورزشی نیز در كنار این پروژه به چشم میخورد؛ و نیز دارای دفتر خدمات ارتباطی (پست بانك) هست.این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۳۹۴۲ نفر بودهاست.
روستای زابلیآباد
زابلیآباد ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۷۸۳ نفر بودهاست.
روستای زابلیمحله قوچمراد
زابلیمحله قوچمراد ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۴۴۹ نفر (۱۰۲ خانوار) بوده است.
روستای سارجه كر
سارجا كر، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. سارجا یا ساریجا برگرفته از واژه ساری (زرد) و پسوند تصغیر ـجا/ جه در زبان تركمنی به معنای زرد و طلایی میباشد .این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۳۰۰۲ نفر بودهاست.
روستای سارلی سفلی
سارلی سفلی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۱۷۶۰ نفر بودهاست.
روستای سارلی علیا
سارلی علیا، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۴۷۹ نفر بودهاست.
روستای سارلی مختوم
سارلی مختوم ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۶۹۵ نفر بوده است.
روستای ساریبخش
ساریبخش، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۱۹۵۰ نفر بودهاست.
روستای سرپل
سرپل ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۸۳۵ نفر بوده است.
روستای سلاق امان خرلر
سلاق امان خرلر ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۷۹۷ نفر بوده است.
روستای سلاق تاجمحمد
سلاق تاجمحمد ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۰جمعیت آن ۷۹۰نفر (۱۱۲خانوار) بوده است.ساكنین اولیه روستای سلاق تاج محمد از خویشاوندان روستای تاتار (علیا و سفلی كه موقعیت آن حدود ۱۰ كیلومتری در جنوب-شرق این روستا می باشد) بودند ساكنین اولیه این روستا حمد آقا ، قربان هان ، ماللی حاجی و قووجق بودند كه همه با هم خویشاوند بودند. بعدها در زمان جنگ جهانی دوم آق محمد كه از سربازهای جنگ و از تركمنهای تركمنستان بود خسته از جنگ آمده و مدتی را در این روستا كار میكرده و بعدها ساكن گردید كه بازماندگان وی فامیلی سلاقی را دارند. حمد آقا به لحاظ سنی بزرگتر از همه بوده است و لفط “آقا” در نام ایشان نیز به سن بزرگ ایشان در مقایسه با دیگران دلالت دارد. همه به كار گله داری گوسفند و پرورش گاو و ماكیان و كشاورزی اشتغال داشتند. قووجق از لحاظ سنی از همه كوچكتر بود.
روستای سلاق غایب
سلاق غایب، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. اعضای شورای اسلامی سلاق غایب قره قولجایی مشهداخوندسلاقی ناصرسلاقی دهیاراقای عبدلحامدسلاقی.تیم فوتبال سلاق غایب در۳ماه اخیر۲جام بین روستایی جام دهه فجر وهفته وحدت راكسب كرده ویكی ازبهترین تیم های روستایی منطقه بشمارمیروداسامی بازیكنان بترتیب دروازه بان مرتضی سلاقی خط دفاع اقای ایوب سلاقی(كاپیتان)علی عطایی كمیل سلاقی وطاهركورهافبك دفاعی فرزادسلاقی هافبك های هجومی وبازی سازاحمدسلاق صالح سلاقی نجم الدین بگنجی عبدالباسط سلاقی خط حمله صابرسلاقی مربی غفورقولجایی سرپرست تیم كامبیزقولجایی حاجی محمدسلاقی اسپانسرومدیرتیم عبدالحامدسلاقی لیست ذخیره میكائیل سلاقی سیناپیرانجم الدین سلاقی عبدالرحمن سلاقی سهیل سلاقی ابوطالب چپرلی پویاسلاق میباشدكه تیم واقعایكدست وقدر راتشكیل میدهد لازم بذكراست كه بازیكنای این تیم كاملااهل روستای سلاق غایب بوده وهیچ بازیكن دیگری ندارد
این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۱۸۶ نفر بودهاست.
روستای سلاق قلیچتپه
سلاق قلیچتپه ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۱۴۴نفر (۳۴خانوار) بوده است.
روستای سلاق نوری
سلاق نوری ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۴۴۵ نفر بودهاست.
روستای سلاق یاسیتپه
سلاق یاسیتپه ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۷۷۸ نفر بوده است.
روستای سلطانعلی
سلطانعلی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۸۰۰ نفر بوده است.
روستای شورالنگ
شورالنگ ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۲۱۲ نفر بودهاست.
روستای شوردگش
شوردگش، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۴۵۶ نفر بوده است.
شهرك بهشتی
شهرك بهشتی ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۷۷۸ نفر بوده است.
شهرك گلستان امام خمینی
شهرك گلستان ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۲۲۲ نفر بوده است.
شهرك وحدت اسلامی
شهرك وحدت اسلامی ، روستایی است از توابع بخش وشمگیر شهرستان آق قلا در استان گلستان واقع شده است .این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۶۲۲ نفر بوده است.
روستای طالقانتپه
طالقانتپه، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۸۴۳ نفر بودهاست.
روستای عباسآباد
عباسآباد، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۵۰ نفر بوده است.
روستای عرب سرنگ
عرب سرنگ ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۴۳۶ نفر (۲۱۵ خانوار) بوده است.
روستای عطاآباد
عطاآباد، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۵۲ نفر بوده است.
روستای عطالر
عطالر ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۴۳۳ نفر بوده است.
روستای علیآباد سیستانیها
علیآباد سیستانیها، ر روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۳۸۹ نفر بودهاست.
روستای عوضحاجی
عوض حاجی ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۷۴۴ نفر بودهاست.
روستای غراولر
غراولر ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۲۴۰ نفر بوده است.
روستای فجر
فجر، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۳۱۹ نفر بوده است.
روستای فدوی
فدوی، (دوزالوم=سرزمین نمك) روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۲۱۰۱ نفر بوده است.
روستای قراولتپه
قراولتپه، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۴۳۰ نفر بوده است.
روستای قربان قلیچ ملا
قربان قلیچ ملا، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرند قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۹۲ نفر بوده است.
روستای قرهدانگ
قره دانگ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۲۵۶ نفر بوده است.
روستای قرهكسلخه
قره كسلخه، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در ۲۵ كیلومتری شمال غربی گنبد و ۲۵ كیلومتری جنوب شرقی اینچه برون قرار دارد.این روستا فاقد هر گونه جاده ارتباطی حتی شن ریزی ساده میباشد.همچنین این روستا فاقد خانه بهداشت جداگانه میباشد و بهطور مشترك از خانه بهداشت روستای مجاور كه در ۵ كیلومتری روستا قرار دارد استفاده میشود و در ایام بارندگی رفت و آمد بسیار سخت میباشد.این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۸۴ نفر بودهاست.
روستای قرهماخر
قره ماخر، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۳۰۴ نفر بوده است.
روستای قرهمحمدتپه
قره محمدتپه، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۶۶۷ نفر بودهاست.
روستای قزاقلی
قزاقلی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۳۲۳ نفر بوده است.
روستای قزلچه پشمك
قزلچه پشمك، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۳۵۹ نفر بودهاست.
روستای قلاق بورته
قلاق بورته یا قولاق قورته(تركمنی)، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۳۷۱ نفر بوده است.
روستای قلندرآباد بالا
قلندرآباد بالا، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۹۹۲ نفر بوده است.
روستای قلندرآباد پایین
قلندرآباد پایین، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ ، جمعیت آن۷۴۷ نفر بودهاست.
روستای قوچمراد
قوچمراد ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۲۸۰ نفر بودهاست.
روستای قورپلچه
قورپلیچه، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و بزرگترین روستا از نظر جمعیت در دهستان سلطانعلی محسوب میشود و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۳۰۴۴ نفر بودهاست.
روستای قول حاجی
قول حاجی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۵۲۸ نفر بودهاست.
روستای قوینلی
قوینلی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۲۸۵ نفر بودهاست.
روستای قیزلردیار
قیزلر، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۴۲۷ نفر بودهاست.
روستای كاكا
حسینقلی ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۷۳۳ نفر بوده است.
روستای كسكن قجق
كسكن قجق ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. اصل نام این روستا «كِسگین قوجوق» (Kesgin Gojuk) میباشد. كسگین در زبان تركمنی به معنای بُرّنده است و قوجوق نام طایفه ای از طوایف تركمنهای ایران است كه به جسارت و شجاعت مشهورند.این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۱۲۰۹ نفر بودهاست.
روستای كلیجه
كلیجه، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. روستای كلیجه در ۹۷كیلومتری شمال شهرستان گنبدكاووس و ۵۰ كیلومتری بخش داشلیبرون در مرز تركمنستان و در كناره جنوبی رود اترك به صورت روستایی تركمننشین در امتداد محور گنبد – كرند در طول ۵۵ درجه ۶ دقیقه ۴۰٫۷۸ ثانیه شرقی و عرض ۳۷ درجه ۵۵ دقیقه ۲۱٫۲۴ ثانیه شمالی واقع گردیده است گوگل. متوسط ارتفاع آن از سطح دریا ۷۶مترمی باشد.
این روستا مابین روستای قلاق بورته و دماغ واقع شدهاست و با دهستان كرند ۴۰ كیلومتر فاصله دارد.

تاریخچه
روستای فعلی كلیجه كه در كنار رود اترك واقع است از دیرباز معروف به بایرام اولوم بوده و بایرام اولوم گذرگاه مهمی قبل از تشكیل شوروی سابق بودهاست و سابقاً كلیجه به روستای واقع در سمت غربی بایرام اولوم بافاصله۵ كیلومتر اطلاق میشد ولی در نتیجه توسعه فرسایش كناررودخانهای و باكوچ تمامی اهالی كلیجه سابق به بایرام اولوم، نام بایرام اولوم منسوخ و تبدیل به كلیجه تبدیل گردید.
با توجه به آثار یافته شده در دفینهها كه قدمت آن به دهها قرن میرسد دال بروجود ساكنان باستانی است و مهمترین واقعه وقوع جنگ “بنگ بان” در شمال كلیجه و دیگری نبرد “ارازحاجی” در جنوب كلیجه در دفاع از تركمنها در مقابل تهاجم سالداتهای روس است كه تركمنهای زیادی كشته شدند. و”مقبره قربان شهید” و”قره مات شهید” از سرداران و شهدای آن زمان در بین اهالی تقدس و احترامی خاصی دارد باقدمت صدساله تنها قبرستان فعال محل است و مقبره “یاغمور شهید” كه معروف به “یكه (تنها) شهید “نیز مورد احترام است كه مقبره بدون نامی است كه مربوط به یك بچه چوپان بوده كه توسط روسها كشته شدند.
این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۴۶۱ نفر (۱۳۶ خانوار) بودهاست. مردم این روستا به زبان تركمنی صحبت میكنند ونیز سنی مذهب هستند از لحاظ طبقهبندی طایفهای تماماً یموت واكثراازطایفه شیرمحمدلی است و تعدادی خانوار از طایفه مشرق هم وجود دارد و بایلی آخوند از شخصیتهای معروف محلی است. .
مناظر طبیعی و ناهمواریها
اراضی شمالی روستا كه از نظر جنس لسی. به دلیل قرارگیری دراطراف رودخانه اترك مقاومت كمی داشته دراین بخش براثر فرسایش آبی بدبومها و غارهایی به وجود آمدهاند.تیپ اراضی منطقه تراسهای رودخانهای است كه این اراضی به وسیلهٔ رودخانههای دائمی وفصلی و در حاشیه آنها تشكیل میشوند. شیب آنها صفر تا ۵ درصد و پستی و بلندی كمتر از ۵ متر است واكثرا در اثر طغیان رودخانهها و عریض شدن بستر آنها و بجای گذاشتن مواد رسوبی به وجود آمدهاند. این اراضی در حوزه آبریزاترك سفلی اكثراً از رسوبات آبرفتی و در بعضی مناطق از مواد لسی تشكیل شدهاست بهطور كلی این تیپ از اراضی از دو قسمت كم شیب با كاربری زراعت و مناطقی با پستی و بلندی و تپه ماهوربا كاربری مرتع تشكیل شدهاست در مناطق تپه ماهور به دلیل حساسیت زیاد مواد مادری به فرسایش، فرسایش شدید وجود دارد.

زمینشناسی
با رعایت اختصار وضعیت زمینشناسی به قرار ذیل است:
كل منطقه متشكل از رسوبات لسی است و در دشتها با ضخامتی ۱۰۰ تا ۱۵۰ متر گسترش یافتهاند كه در دوران چهارم زمینشناسی تشكیل یافته اندو عارضه زمینشناسی دیگر وجود گسل در حدود ۳–۴ كیلومتری جنوب روستای كلیجهاست.
در حفاریهای اكتشافیِ چاهی به عمق ۱۵۰ متر در شمال شرق روستای كلیجه حفاری شدهاست. حاصل نتایج از چاه اكتشافی، آب زیرزمینی شور است مقدار هدایت الكتریكی در سفرههای تحت فشار بین ۳۶۰۰۰ تا ۷۲۰۰۰ میكروموس بر سانتیمتر متغیر بودهاست.
اقلیم منطقه
اقلیم منطقه آب و هوای خشك و نیمه خشك با اقلیم نیمه بیابانی است متوسط بارش سالانه بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ میلیمتر است.مقدار متوسط بارندگی سالانه منطقه بر اساس آمار ایستگاههای هواشناسی چات ۱۹۲٫۷ میلیمتر وباران مؤثر ۲۵٫۶ میلیمتر كه بیشترین میزان بارندگی در فصول پاییز و زمستان است.دوره خشكی هوا حدود شش ماه كه از اوایل خرداد ماه تا اواخر آبان ماه طول میكشد و در فصل زمستان دارای یخ بندان است.
بر اساس مطالعات انجام گرفته مربوط به حوزه رودخانه اترك برمبنای ایستگاه هواشناسی چات متوسط حداكثر دما ی ماهیانه ۲۴٫۸ وحدانی مطلق ۴۳٫۰۱ درجه سانتی گراد در تیر ماه و متوسط حد اقل دما ۱۱٫۴و حد اقل دمای مطلق منطقه ۴٫۲۷ درجه سانتیگراد زیر صفر در بهمن ماه است.جهت وزش باد غالب منطقه در طول سال شمال غربی و دارای فراوانی ۱۵٫۲ در صد است و حد اكثر سرعت باد ۷۶ كیلومتر در ساعت است.
پوشش گیاهی
درصد پوشش گیاهی حدود ۱۴٪ با تولید علوفه مرتعی سالیانه ۳۱ كیلوگرم در هكتار جزو مراتع ضعیف استان محسوب میگردد. تیپ غالب گونه گیاهی منطقه نیز با توجه به به دلیل شوری خاك منطقه نباتات طبیعی اكثراً گیاهان مقاوم به شوری میباشند و گرمی هوا و كمی بارندگی و اراضی شوردرمنطقه باعث شده منطقه پوشش گیاهی مخصوص به خودرا دارا باشد كه گیاهان خانواده (چمن) پواسا، سالسولا، خارشتر واسپند است.در امتداد رودخانه اترك نی زارهای زیاد و بلند و درختچه گزكم ارتفاع وجود دارد.
قسمت اعظم زراعت كشت جو به صورت دیم است.
اغلب اراضی به صورت مراتع طبیعی بوده و گیاهان مرتعی آن عبارتند از: گیاهانشوره زی(گیاهان شورهزی) نظیر: سوئدا، سالیكورنیا و سالسولا گیاهان مقاوم به شوری نظیر: اسپند، خارشتر وجغجغه نباتات تیره گرامینه مانند: پوآسا، مرغ، چمن، پنجه نمازی ویولاف وحشی نباتات سایر تیرهها كه نسبتاً كمتر ازتیرههای بالایی است مانند: همیشه بهاروحشی، آناغالس، گلایول وحشی وبوریا.
كشاورزی و دامپروری
شرایط اقلیمی خشك بیابانی و نوع آب و خاك و سخت كوشی مردمان این دیار زمینه را برای پرورش احشام فراهم نموده است. بنابرای اكثر روستایان دامدارند وروستا رابه عنوان ییلاق استفاده میكنند. انواع گیاهانی كه در اینجا كشت مینمایند عبارتند از: انواع صیفی- جات، گندم، جو، و … كه كاشت گندم و جو و در سالهای پرآبی كاشت صیفی جات بخصوص هندوانه از رونق بیشتری برخوردار است. یكی از بهترین و خوشمزهترین خربزه و طالبی تركمن دركلیجه تولید میشود.

روستای كوچكالوم
كوچكالوم، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۱۲۹۹ نفر بودهاست.
روستای كوچكبردی كر
كوچكبردی كر ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۳۸ نفر بوده است.
روستای كوچكخرطوم
كوچكخرطوم، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۱۲۶۵ نفر بوده است.
روستای كوچكدیگ سید
كوچكدیگ سید، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۶۱۲ نفر بوده است.
روستای كوچكیورت شیخان
كوچكیورت شیخان، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۸۸۴ نفر بودهاست.
روستای كوركلی
كوركلی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. كه در ۲كیلومتری غرب حرم مطهر حضرت یحیی ابن زید قرار دارد.این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۶۷۳ نفر بوده است.
روستای گدمآباد
گدمآباد، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستاجزو شهرستان گنبد كاووس بوده وتوسط رودخانه گرگان ازشهرگنبدكاووس جدا میشود درضمن شهر باشهرستان فرق دارد. روستای گدم آباد در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۸۲۵۰ نفر بودهاست.
روستای گوزنیتپه
گوزنی تپه ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۳۱۵ نفر بوده است.
روستای گوزنیتپه بالا
گوزنی تپه بالا، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۲۵۳ نفر بوده است.
روستای ماسان كوپ
ماسان كوپ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۳۳۳ نفر بودهاست.
روستای محمدآباد
محمدآباد ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۴۸ نفر بوده است.
روستای مزرعه احمدمحمدی
مزرعه احمدمحمدی یك آبادی در ایران است كه در دهستان باغلی ماراما واقع شدهاست. مزرعه احمدمحمدی ۶۶۲ نفر جمعیت دارد.
روستای مزرعه حاجی قاسمی
مزرعه حاجی قاسمی یك آبادی در ایران است كه در دهستان باغلی ماراما واقع شدهاست. مزرعه حاجی قاسمی ۲۱۶ نفر جمعیت دارد.
روستای مزرعه نورجان شیرمحمدی
مزرعه نورجان شیرمحمدی یك آبادی در ایران است كه در دهستان سلطانعلی واقع شدهاست. مزرعه نورجان شیرمحمدی ۵۳۴ نفر جمعیت دارد.
روستای ملاتقی
ملاتقی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۳۹۷ نفر بودهاست.
روستای ملاتقی
ملاتقی، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان فجر قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۹۴۶ نفر بوده است.
روستای ملاعلیتپه
ملاعلی تپه ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۲۸۹ نفر بودهاست.
روستای ملكعلیتپه
ملك علی تپه ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان آقآباد قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۲۹۹۸ نفر بوده است.

روستای مهدیآباد
مهدیآباد، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۷۰۰ نفر بوده است.
روستای میدان مراد
میدان مراد ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۱۶۳ نفر بوده است.
روستای نارلیداغ
نارلی داغ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان اترك (گنبد كاووس) قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۸۶۲ نفر بودهاست.
روستای نورآباد
نورآباد، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۷۹۹ نفر بوده است.
روستای هادیآباد
هادیآباد ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۶۸۴ نفر بوده است.
روستای هجرت
هجرت (گنبد كاووس)، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان سلطانعلی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵ ، جمعیت آن ۹۳ نفر بودهاست.
روستای هوتن
هوتن (گنبد كاووس)، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش داشلی برون كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان كرند قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۸۲۲ نفر بودهاست.
روستای هیوهچی بالا
هیوهچی بالا ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۲۰۷۶ نفر بوده است.
روستای هیوهچی مركزی
هیوهچی مركزی ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. مردم خوبی هستند.تركمن،زابلی،بلوچ،كاشمری.این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۸۵جمعیت آن ۹۷۹ نفر بودهاست.
روستای یارتیقایه
یارتیقایه ، روستایی است از روستاهای گنبد كاووس از توابع بخش مركزی كه در استان گلستان واقع شده است. این روستا در دهستان باغلی ماراما قرار داشته و براساس سرشماری سال ۱۳۹۵جمعیت آن ۸۷۸ نفر بودهاست.