استانبول بزرگترین شهر كشور تركیه و مركز فرهنگی و اقتصادی آن است. این شهر در كنار تنگه بسفر و دریای مرمره قرار دارد. تنگهٔ بسفر دو قاره آسیا و اروپا را جدا میكند و استانبول تنها شهر بزرگ جهان است كه در دو قاره قرار دارد. بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج در این شهر واقع است.
این كلان شهر به عنوان پایتخت فرهنگ اروپا در سال ۲۰۱۰ انتخاب شده است. همچنین از لحاظ تعداد گردشگران خارجی سومین شهر توریستی جهان به شمار می رود.
اسامی تاریخی استانبول عبارتند از: بیزانتیوم، رم جدید، استیمبول، آگوستا آنتونینا، كنستانتینوپل، اسلامبول. القاب استانبول در دوره عثمانی دارالسعادت، دار عالیه، باب عالی (عالی قاپو) و پایتخت بودند.
جاذبه های گردشگری و توریستی استانبول فراوانند. از مساجد و كاخ ها گرفته تا موزه ها و بازارهای تاریخی، در طول سال پذیرای توریست هایی از كل دنیا هستند. اكثر این جاذبه ها حول و حوش منطقه سلطان احمد واقع شده اند و منطقه هایی مانند بی اوغلو و تاكسیم هم چیزی كم از منطقه سلطان احمد ندارند. مسجد آبی (مسجد سلطان احمد) و مسجد ایاصوفیه مكان هایی هستند كه هر توریستی قطعاً از آنها بازدید می كند. غذا و خورد و خوراك یكی از اجزای اصلی فرهنگ ترك هاست، پس باید منوی غذاها را با دقت نقشه خوانی بخوانید. در بازارهای استانبول حتماً سوغاتی بخرید. اگر وقت داشتید به یك حمام ترك بروید و آب تنی و ماساژ ترك را امتحان كنید. ما حمام سلیمانیه را پیشنهاد می كنیم.
. ایاصوفیه
این مسجد به خاطر معماری شگفت انگیز، نماهای باشكوه داخلی و اهمیت تاریخی اش گردشگران را به شهر استانبول جذب می كند. بین سال های 532 و 537 ساختمان آن به مدت هزار سال كلیسا بود. سپس از سال 1453 تا 1934 كه تبدیل به موزه شود، مسجد بود. می توانید از این مسجد در محله سلطان احمد، در روزهای سه شنبه تا یكشنبه از ساعت 09:30 تا 04:30 دیدن كنید. ورودی آن 13 دلار آمریكا است.

. مسجد سلطان احمد (مسجد آبی)
سلطان احمد همیشه می خواست مسجدی بسازد كه با مسجد ایاصوفیه رقابت كند و همه تقریباً موافق هستند كه او در این كار موفق شده است. این مسجد یكی دیگر از جاذبه های توریستی اصلی استانبول است.
اگر می خواهید از این مكان مذهبی دیدن كنید، یادتان نرود كه لباس پوشیده به تن كنید. خانم ها روسری سرشان می كنند كه در این محل مرسوم است. اگر یادتان رفت می توانید از مسجد یك روسری قرض كنید.
مسجد آبی در محله سلطان احمد واقع شده است. این مسجد همه روزه از ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر باز است. ورودی آن رایگان است، ولی در ساعات نماز به خصوص جمعه ها، ورود ممنوع است.

كاخ توپكاپی (توپكاپی سارایی)
این كاخ منزلگاه سلاطین عثمانی از سال 1465 تا 1856 بوده است و یكی از محبوب ترین جاذبه های شهر استانبول است. معماری بی نظیر و حیاط های زیبایی دارد. این سرا در سال 1924 یعنی اندكی پس از دوره عثمانی تبدیل به موزه شد.
كاخ توپكاپی محل حرم سلطنتی نیز بوده است. تور حرم جداگانه است و گردشگرانی كه می خواهند از حرم دیدن كنند باید علاوه بر ورودی 13 دلاری این كاخ، 10 دلار دیگر هم بپردازند. این موزه از ساعت 9 صبح تا 7 بعد از ظهر همه روزه بجز سه شنبه ها باز است.

كاخ دلمه باغچه
این كاخ كه در راستای تنگه بسفر قرار دارد، زیبایی و اهمیت تاریخی زیادی دارد. كاخ دلمه باغچه در قرن نوزدهم ساخته شد، و آخرین سلاطین عثمانی از این كاخ به عنوان محل اقامت اولیه و كرسی حكومتی استفاده می كردند. معماری داخلی و خارجی این كاخ تركیبی از طراحی های عربی و اروپایی است كه فقط در این تقاطع دو قاره دیده می شود.
این كاخ همه روزه بجز دوشنبه ها و پنج شنبه ها از ساعت 9 صبح تا 4 بعدازظهر به روی عموم باز است.
. بازار بزرگ استانبول (كاپالی چارشی)
بازار بزرگ استانبول كه به تركی كاپالی چارشی یعنی بازار سرپوشیده نامیده می شود در یك مایلی غرب سلطان احمد است و یكی از بزرگترین مراكز خرید سرپوشیده در دنیاست. محصولاتی كه در آن فروخته می شوند عبارتند از فرش و قالی و پوشاك تا كارهای دستی و هنری و شطرنج. رستوران ها، كافه ها و مساجد زیادی هم در این بازار هست.

موزه باستان شناسی استانبول
در این موزه میلیون ها شیء عتیقه نگهداری می شود. خود موزه در سال 1891 باز شد و در واقع سه ساختمان جداگانه است كه شامل موزه شرق باستان می شود. این موزه در نزدیكی كاخ توپكاپی قرار دارد.
ورودی آن حدوداً 8 دلار است و همه روزه بجز دوشنبه ها از ساعت 9:30 تا 5 بعدازظهر باز است.
. میدان تاكسیم
تاكسیم یك محله مدرن و شلوغ در بخش اروپایی استانبول است. رستوران ها و كافه های باكلاس و هتل هایی همچون جیلان اینتركانتیننتال و گراند هایت استانبول، در این محله واقع اند. فست فود خور ها هم می توانند در این محله سراغ برگر كینگ بروند.ساختمان جمهوریت در بخش غربی این میدان واقع است كه به یاد جمهوری تركیه در سال 1923 ساخته شد.

كلیسای چورا
این كلیسا كه در ابتدا به منظور كلیسای بیزانسی ساخته شده بود بعدها تبدیل به مسجد شد و حالا یك موزه است. موزائیك ها و كاشی های زیبای این كلیسا، نمونه باقیمانده از هنر بیزانسی در دنیاست. بخش هایی از آن در سال 400 ساخته شده است، ولی ساختمانی كه امروزه می بینیم حدود سال 1500 ساخته شد. این كلیسا تقریباً در سه مایلی شمال غربی سلطان احمد قرار دارد. این موزه همه روزه بجز چهارشنبه ها از ساعت 9:30 تا 18:30 باز است. ورودی آن 6 دلار آمریكا است.
. برج گالاتا
بهترین نمای شهر استانبول از برج گالاتا از محله بی اوغلو مشخص است. این سازه بر روی تپه ای روبروی شاخ طلایی واقع شده است. این برج از ساعت 9 صبح تا 5 بعد از ظهر به روی بازدیدكنندگان باز است. ورودی آن 11 لیره ترك است.

لعه روملی حصار
این قلعه در تنگه بسفر در ساحل «روملی» در شهر استانبول در بندر طبیعی شاخ طلایی یا خلیج واقع شده است و یكی از قلعههای مشهور كشور تركیه است، بنای بسیار بزرگ و زیبا به شكل مستطیل، این قلعهٔ بسیار زیبا توسط سلطان محمد فاتح ساخته شدهاست.
از دیگر جاذبه های استانبول می توان به كلیسای سیسترن، مسجد سلیمانیه، موزه هنرهای اسلامی تركیه، برج دختر، بازار ادویه (میسیر چارشیسی)، جزیره بیوك آدا (پرنسس)، مسجد رستم پاشا، تنگه بسفر، كاخ بیلر بی، كاخ چراغان، تپه های چاملیجا (بام استانبول)، موزه فرش تركیه، مسجد اورتاكوی و غیره اشاره نمود.