ریپورتاژ آگهی
آشنایی با "جزیره سنتینل" معروف به باغ وحش انسانی

آشنایی با "جزیره سنتینل" معروف به باغ وحش انسانی

جزیره سنتینل شمالی یكی از جزایر آندامان در خلیج بنگال می باشد. جمعی از مردمان بومی، مشهور به سنتینلی ها در این جزیره زندگی می كنند
  • 1401/03/02
  • استان : تهران
  • شهر : تهران
  • دسته : مكانهای تفریحی جهان
آدرس : جزیره سنتینل شمالی یكی از جزایر آندامان در خلیج بنگال می باشد
تلفن : 66059000-021

جزیره سنتینل شمالی یكی از جزایر آندامان در خلیج بنگال می باشد. جمعی از مردمان بومی، مشهور به سنتینلی ها در این جزیره زندگی می كنند. سنتینلی ها از هر گونه رابطه با مردمان دیگر دوری كرده و با دنیای مدرن ارتباطی نداشته اند. بدین ترتیب دولت هندوستان كل جزیره را كه تقریبا به میزان جزیره لاوان میباشد و آب های اطراف آن تا سه مایل از جزیره را منطقه ممنوعه اعلام نموده است.

جزیره سنتینل كجاست؟
در هندوستان حدود ۱۲۰۰ جزیره وجود دارد. این جزیره ها، به دلیل دارا بودن صخره‌های زیبا، سواحل مرجانی، كوه‌های آتش‌فشانی و و طبیعت دیدنی توریست‌های زیادی را به خود جذب می‌كنند. یكی از بهترین و زیباترین جزیره های هندوستان، جزیره نورث سنتینل شمالی است.

جزیره نورث سنتینل شمالی ( (North Sentinel یك جزیره كوچك است كه در قسمت غربی بخش جنوبی جزیره آندامان واقع در خلیج بنگال می‌باشد. اطراف این جزیره از سنگ‌های مرجانی پوشیده شده. وسعت این جزیره حدود 28 مایل مربع و جمعیت آن بین ۵۰ تا ۴۰۰ نفر تخمین زده می‌شود. مردمان این جزیره به شیوه عصر حجر زندگی می كنند و هیچ گونه ارتباط و تماسی با دنیای خارج از جزیره ندارند.

زبانی كه آنها با هم صحبت می كنند شباهتی به زبان های ساكنین جزایر اطراف ندارد و می توان گفت كه آنها جز قدیمی ترین قبایلی هستند كه تا به حال مشاهده شده است. گفته می شود اهالی این جزیره، شكارچیانی هستند كه ۶۰ هزار سال پیش از آفریقا به این منطقه آمدند. از شیوه زندگی و رسم و رسوم ساكنین آن اطلاعاتی در دسترس نیست. ادعایی مبنی بر آدم خوار بودن اهالی جزیره وجود دارد. افرادی ادعا كرده اند كه توانسته اند به این جزیره بروند و بدون اینكه آسیبی به آنها برسد از این جزیره خارج شوند ولی شواهدی برای تایید ادعاهای آنها وجود ندارد.

آشنایی با "جزیره سنتینل" معروف به باغ وحش انسانی-QaL1oXHI35

واكنش دولت هندوستان در رابطه با جزیره سنتینل
كشور هندوستان از سال ۱۹۴۷ این جزیره را جزئی از كشور خود اعلام نموده است. دولت هندوستان بارها تلاش نمود تا با مردم این جزیره ارتباط برقرار كند ولی با حساسیت و واكنش بیش از حد آنها روبرو شد. بنابراین، دولت هندوستان اعلام كرد هیچ كس به منظور ماهیگیری و گردشگری حق نزدیك شدن بیش از 3 مایل به این جزیره را ندارد. زیرا ساكنین این جزیره تمایلی به خوشامد گویی به بیگانگان و توریست ها ندارند و اغلب كسانی كه به این جزیره پا گذاشته اند، زندانی یا كشته شده اند.

"جزیره سنتینل" معروف به باغ وحش انسانی
طی سال های متمادی، افراد زیادی برای برقراری ارتباط و دوستی با افراد ساكن در این جزیره و دعوت آنها به ادیان مختلف وارد جزیره سنتینل شدند ولی با استقبالی نظیر انسان های اولیه روبرو شدند. به همین دلیل، این جزیره به باغ وحش انسانی مشهور گشته است. دلیل دیگر منع دولت هندوستان، این است كه بدن افراد این قبیله در برابر انواع بیماری های به خصوص بیماری های عفونی و خطرناك ایمن نیست و ممكن است مردم آن به بیماری های خطرناكی دچار شوند.

آشنایی با "جزیره سنتینل" معروف به باغ وحش انسانی-guRHZ2Sxne

تحقیقات جان ریچن در جزیره سنتینل
اولین مشاهداتی كه از این جزیره صورت گرفت به سال 1771 بازمی گردد. هنگامی كه نقشه‌ بردار بریتانیایی "جان ریچن" به هنگام عبور از كنار این جزیره توسط كشتی، نورهایی را از این جزیره مشاهده نمود. "موریس ویدال پورتمن" درسال 1880 برای شناخت سنت ها و مردم این جزیره، به این منطقه سفر كرد. بدین منظور افراد پورتمن،6 نفر از افراد این جزیره را ربودند ولی دو نفر از آنها كه سالخورده و پیر بودند، بیمار شده و جان باختند و بقیه آنها كه خردسال و كم سن بودند، آزاد شدند. تحقیقات او 7 سال به طول انجامید.

اتفاقات عجیب رخ داده در سنتینل
در آگوست سال ۱۹۸۱، یك كشتی در جزیره سنتینل به گل نشست. چند روز پس از به گل نشستن كشتی، سرنشینان آن مردانی با جثه های كوچك و سیاه‌ چهره ای را مشاهده كردند كه با خود نیزه و پیكان حمل كرده و مشغول ساختن قایق در ساحل هستند. كاپیتان پریموس از دیدن آنها شوكه شده و به صورت رادیویی درخواست اضطراری برای رساندن سلاح گرم نمود تا او و خدمه كشتی در مقابل ساكنین جزیره از خود دفاع كنند. با طوفانی شدن دریا، جزیره نشینان از كشتی متوقف شده دور ماندند. پس از گذشت یك هفته یك بالگرد برای نجات خدمه كشتی به این جزیره نزدیك شد.

در سال ۱۹۸۶ یك زندانی كه توانسته بود از زندان فرار كند، اتفاقی به این جزیره رسید. چند روز بعد گروه تجسس جسد این زندانی فراری را در ساحل این جزیره پیدا كرد. در سال 2006، دو ماهیگیر ۴۸ و ۵۲ ساله كه به طور تصادفی به این جزیره رسیده بودند توسط مردم جزیره كشته شدند. در نوامبر ۲۰۱۸ ساكنین جزیره یك جهان‌گرد آمریكایی به كمك چند نفر به این جزیره پا نهاد ولی توسط بومیان جزیره با اصابت چند چاقو به گلو كشته شد. پلیس افرادی كه به او كمك كرده بودند را دستگیر نمود.

اولین ارتباط صلح‌آمیز با مردم "جزیره سنتینل"
یكی از مدیران مركز مطالعات انسان شناسی هند به نام پاندیت در سال 1991 توانست اولین ارتباط صلح‌آمیز را با سنتینلی‌ها برقرار كند كه 6 سال بعد این ارتباط قطع شد. در سال 2004 این جزیره دچار زمین لرزه و سونامی شد. سه روز پس از این حادثه، دولت هند تلاش نمود تا به ساكنین آن كمك كند ولی مورد اصابت سنگ و نیزه هایی قرار گرفت كه ساكنین به طرف آنها پرتاب نمودند. بنابراین اطلاعات دقیقی از تعداد كشته شدگان در این حوادث وجود ندارد. این سونامی باعث نابودی قایق ها و محل ماهیگیری ساكنین این جزیره شد.

آشنایی با "جزیره سنتینل" معروف به باغ وحش انسانی-6KY25i7fHe

تا قبل از این زمین لرزه، مساحت جزیره سنتینل حدود ۷۲كیلومتر مربع و محیطی تقریباً مربع شكل داشت، ولی بعد از وقوع زمین لرزه، جزیره به اندازه یك تا دو متر بالا آمد.

افراد زیادی با حمایت دولت به این مكان سفر كردند اما گفته شده كه استقبال مناسب و خوبی از آنها صورت نگرفته است.

نزدیك‌شدن هر گونه هواپیما، بالگرد یا چرخ‌بال به این جزیره با پرتاب سنگ، نیزه و تیر و كمان مواجه می‌شود، كشتی‌های كه با هدف یا به طور تصادفی به آن نزدیك می گردند، همگی ناپدید می‌شوند. ماهی‌گیرانی كه حتی به صورت اتفاقی به این جزیره برخورده اند، ناپدید و یا كشته شده اند. خلاصه اینكه نزدیك شدن به این جزیره، خطرناك و دور از عقل است.