بخش هزارجریب منطقه ای است كوهستانی كه در استان های مازندران و گلستان در شمال ایران واقع است. به لحاظ تقسیمات كشوری این منطقه جزو حوزههای استحفاظیه شهرستان های : نكا، بهشهر، گلوگاه و كردكوی میباشد. هزارجریب نامی است كه از دیرباز تاكنون به منطقه ای مشتمل بر مناطق كوهستانی شهرستان های بهشهر، نكاء، ساری، و شرق سوادكوه در استان مازندران و قسمتی از ناحیه كوهستانی شهرستان های سمنان و دامغان اطلاق می شود. منطقه هزارجریب از دو قسمت دودانگه و چهاردانگه تشكیل شده است. هزارجریب بهشهر جزئی از هزارجریب بزرگ است كه در جنوب و جنوب شرقی شهرستان بهشهر قرار دارد. هزارجریب بهشهر به عنوان جزئی از منطقه كوهستانی البرز دارای روستاهای پراكنده و كوچك است. هزارجریب بهشهر (بخش یانه سر) است.
منطقه شكار ممنوع هزار جریب با وسعت حدود ۴۹ هزار هكتار واقع در جنوب شرقی شهرستان بهشهر و جنوب شهرستان گلوگاه دارای جاذبه های متنوع جغرافیایی، طبیعی و تاریخی و همچنین دارای تنوع پوششی، گیاهی و حیوانی فراوانی برخوردار است. این منطقه دارای پوشش جنگلی انبوع و فراوانی نظیر درخت ممرز، ال، كچف، شمشاد، بلوط، انجیلی، شیردار، مرس (راش)، ازگیل وحشی، آلوچه وحشی، زرشك كوهی، سیب وحشی، ولیك، تلكا، بارانك جنگلی می باشد و همچنین دارای پوشش گیاهان زینتی نظیر گل شقایق، گل رز، گل بنفشه، زعفران وحشی،… و گیاهان دارویی نظیر گل گاوزبان، گل آویشن، اسفنج، و گونه های فراوانی از گونه های وحشی است.
این منطقه دارای حیواناتی نظیر گوزن (مرال)، شوكا، پلنگ، خرس، گربه وحشی، شغال، گرگ، روباه، خرگوش، خوك و همچنین دارای پرندگانی نظیر قرقاوول، كبك، دلیجه، عقاب، شاهین، بحری، سارگپه، بلبل، كركس، هدهد، بلدرچین، تكا و انواعی از گنجشك ها است. پوشش جغرافیایی این منطقه شامل كوه های نظیر رشته كوه های جهان مورا، كوه سردر، كوه اندرك، كوه كبودریز، كوه پارمت، كوه قلع ادوك می باشد و همچنین رودخانه بنام مهربان رود زیبای خاصی را در این منطقه بوجود آورده است.
از جاذبه های دیدنی این منطقه نظیر آبشار سمبی در روستای یخكش، غار بادو لكلك در روستای پچت، شمشیر بر در روستای سفید چاه، چشمه كینوا در روستای ارضت، چشمه عبدالهی و استخر طبیعی و زیبای روستای كلا می باشد.
برای رسیدن به منطقه هزارجریب از بهشهر پس از خروج از شهرستان بهشهر و گذر از بهشت فاطمه و عبور (علی تپه) به عبور پاسند می رسیم و از آنجا جاده دسترسی به هزارجریب بطول ۱۸ كیلومتر بصورت آسفالت و مابقی بصورت شوسه می باشد. نزدیكترین روستا در فاصله ۲۵ كیلومتری از عبور پاسند می باشد كه روستای رودبار و روستای محمدآباد می باشد.