عمارت كلاه فرنگی عشرت آباد (یا كاخ عشرتآباد پیشین) از بناهای قاجاری و دیدنی های تهران در منطقه شرق است و در تاریخ ۲۳ فروردین ۱۳۴۶ با شماره ثبت ۶۴۸ بهعنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسید.
عمارت عشرتآباد در سال ۱۲۹۱ قمری به فرمان ناصرالدین شاه قاجار ساخته شد. این عمارت در میان باغ عشرتآباد قرار داشت كه كاخها و كوشكهای پهناور و بزرگ داشت. در میانه باغ، حوض و چشمه و فوارههای گوناگونی وجود داشت و دور تا دور این حوض بزرگ، نزدیك به سی خانه كوچك دو اتاقه به شكل نیم دایره ساخته شده بود كه در و پنجره چوبی آنها به سوی مركز حوض باز میشد و در هر یك از آنها یكی از زنان شاه زندگی میكردند. این باغ بیشتر مكان برگزاری مراسم عروسی و تفریحات شاه بود و در آن ساختمان كلاهفرنگی، به صورت برج چهار طبقه ساخته شده بود كه پوشش سقف طبقه چهارم از شیروانی و طبقه سوم آن دارای شاهنشین با آینه كاری و مقرنس بود.
پس از سرنگونی دودمان قاجار این باغ و كاخ همراه با خانههای دور حوض برای كاربری پادگانی به شهربانی واگذار شد و از آن رو آن را پادگان «شهربانی» یا «عشرتآباد» نامیدند. از همین رو تاریخچه عمارت كلاهفرنگی «عشرتآباد» با نظامیان همراه شد، تا جایی كه زندان درون پادگان به نام «زندان عشرتآباد» خوانده میشد. در زمان انقلاب ۱۳۵۷ یكی از راهبردیترین تسخیرهای انقلابیون بود. در جریان تسخیر پادگان بنای كاخ عشرتآباد هم بسیار آسیب دید و هنوز هم آثار تیر و گلوله بر دیوارها و بدنه آن دیده میشود. این عمارت در حال حاضر در پادگان نیروی هوایی سپاه واقع شده و امكان دسترسی به اون وجود ندارد.