ریپورتاژ آگهی
برای جلوگیری از بیماری حركت چه كنیم؟

برای جلوگیری از بیماری حركت چه كنیم؟

این دردسری است كه می تواند هر سفری را به كام تان تلخ كند. فرقی ندارد مسافر قطار باشید یا با اتومبیل شخصی تان سفر كنید یا حتی اتوبوس و هواپیما. در هر صورت سفر حال شما را بهم می زند!
  • 1401/02/15
  • استان : تهران
  • شهر : تهران
  • دسته : دانستنی های سفر
آدرس : تهران-تهران
تلفن : 66059000-021

این دردسری است كه می تواند هر سفری را به كام تان تلخ كند. فرقی ندارد مسافر قطار باشید یا با اتومبیل شخصی تان سفر كنید یا حتی اتوبوس و هواپیما. در هر صورت سفر حال شما را بهم می زند!

بیماری حركت
 بیماری حركت یا Motion sickness كه به آن ماشین گرفتگی هم گفته می شود، یكی از بیماری‌های شایع در طول سفر است كه باعث بروز ناخوشی و خاصه استفراغ می‌شود. این بیماری بر اثر حركت‌های نامعمول ناشی از سفر با ماشین، هواپیما، قایق و قطار ایجاد می‌شود.

این حركت های نامعمول كه به صورت مداوم در طول سفر ادامه دارند، سبب برهم خوردن مایع گوش میانی و رسیدن پیام هایی به مغز می شود كه طی آن فرد احساس از دست دادن تعادل، ناامنی، تهوع و استفراغ می كند.
 
از دیگر علائم شایعی كه به واسطه آنها می توان بیماری حركت را تشخیص داد، عرق كردن، افزایش و سرازیر شدن بزاق دهان، سردرد، احساس سرما و رنگ پریدگی است.

در موارد شدید گاه اضطراب، بوی قوی غذا یا بنزین و حتی خواندن كتاب یا نقشه نیز می تواند آغازگر بیماری حركت باشد. این بیماری بیشتر در كودكان و همچنین زنان دیده می شود. بیشتر كودكان در بزرگسالی درمان می شوند، اما اكنون افراد بزرگسال بسیاری از بیماری حركت در طول سفر رنج می برند. با انجام كارهای پیشگیرانه می توان علاوه بر جلوگیری از این بیماری و آسیب های آن، سفری خوش را در كنار همسفران تجربه كرد.

 چطور پیشگیری كنیم؟
برخی از راهنمایی های كلی برای جلوگیری از بیماری حركت عبارتند از:

حركت و تكان ها را به حداقل برسانید. برای این منظور در طول سفر با ماشین بهتر است در صندلی جلو بنشینید. صندلی های جلوتر از بال در هواپیما نیز برای افراد مبتلا به این بیماری مناسب تر است. افراد نیز بیمار هنگام سوار شدن بر قایق، بهتر است در وسط آن قرار گیرند.
 
در طول مسیر بهتر است از هوای آزاد بهره ببرید. برای مثال در ماشین شیشه ها را پایین بیاورید. بستن چشم ها و استراحت یكی از گزینه های مناسب است. توجه داشته باشید كه افراد مبتلا هرگز نباید در طول مسیر به خواندن كتاب یا نگاه كردن فیلم مشغول شوند.

توصیه می شود در طول مسیر به هیچ وجه به سوژه های متحرك موجود در اطراف همچون دیگر ماشین های در حركت، یا موج های دریا نگاه نكنید. بهترین توصیه جهت تماشای مناظر اطراف، خیره شدن به یك خط ثابت كمی بالاتر از افق است.

 قبل از سفر و در طول مسیر از خوردن غذاهای سنگین و اجتناب كنید. خوردن غذاهای چرب و ادویه دار به افزایش مشكلات احتمالی كمك خواهد كرد.
 
در صورت داشتن علائم زمینه ای مانند فشار خون، قند، بیماری های مغزی و عصبی و یا افرادی كه حساسیت دارویی دارند باید با پزشك خود در خصوص مصرف این دارو مشورت كنند.
 
اگر در اتومبیل هستید سعی كنید صاف بنشینید. با این كار شما قادر خواهید بود كه مسیر حركت خود را پیش بینی كنید و به یك نقطه خیره شوید.

 برخی فكر می كنند كه در هنگام بروز حالت تهوع باید چشم ها را بست اما این واكنش حالت تهوع را كاهش نمی دهد و بدترین كاری است كه می توان در این مورد انجام داد.

 استفاده از دارو
داروهای بسیاری جهت پیشگیری و كاهش نشانه های بیماری حركت وجود دارد.

بیشتر این داروها پایه آرام بخشی دارند و برای همین ممكن است سبب خواب آلودگی شوند، پس در صورت مصرف آنها از قبول مسئولیت های مهمی چون رانندگی كه جان دیگران را به خطر خواهد انداخت، پرهیز كنید. بر این اساس بهتر است پیش از اقدام به خرید به پزشك مراجعه كرده تا بتوانید مناسب ترین داروی متناسب با شرایط فردیتان را دریافت كنید.

پیشنهاد می شود داروهایتان را یك نصفه روز پیش از شروع سفر، آغاز كنید تا از بروز مشكلات احتمالی پیشگیری شود؛ در غیر این صورت با بروز عوارض بیماری حركت نیز می توانید از داروهای مرتبط استفاده كنید.

برای جلوگیری از بیماری حركت چه كنیم؟-N8PIv81NTh