مزار چهار گنبد افین یا آرامگاه عمربن داوود از بناهای مربوط به دوره تیموری (قرن هشتم هجری) است و در روستای افین زیركوه ( حاجی آباد ) واقع شده است. این مزار خانه شیخ رجب محدث افینی است كه در قسمت مركزی روستای افین قرار دارد. مزار چهار گنبد آرامگاه عمربن داوود است. بنای این مزار وقفی بوده و علاوه بر مزار عمربن داوود مقبره مجتهد و روحانی عالیقدر شیخ محمد باقر درخشی متوفی به سال ۱۳۱۹ دیده می شود.
مزار چهار گنبد یا آرامگاه عمربن داوود از بناهای مربوط به دوره تیموری (قرن هشتم هجری) است. وجه تسمیه این ارامگاه شاید به خاطر وجود چهار گنبد كوچك بر فراز مقبره باشد. مرحوم آیتی بر اساس كتاب عمده الطالب فی انساب آل طالب عمربن داوود را از احفاد ابوالفضل العباس می داند كه با چند واسطه نسبش به عباس ابن امیرالمومنین (ع) می رسد. با توجه به اینكه داوود از احفاد حضرت عباس در كلاته مزار در همین نزدیكی دفن است احتمال اینكه عمر فرزند داوود باشد بسیار زیاد است.

معماری چهار گنبد افین
باستناد گزارش باستان شناسان میراث فرهنگی با توجه به فرم معماری، بنای فعلی بر روی آثار بجای مانده از بنای اولیه احداث شده كه مربوط به دورة تیموری می باشد. این بنا دارای پلانی مربع شكل و به ابعاد ۱۱/۷۰ متر طول و ۱۰/۲۰ متر عرض می باشد. ایوان ورودی ساده و به صورت قوس تیزه دار با سكوهایی جهت نشستن و طاقچه هایی در آن و نزدیك به پوشش قوس است كه در جنوب شرق بنا واقع شده است. در جبهه جنوب شرقی بنا ۱۴ پله وجود دارد كه امكان دسترسی به پشت بام مزار را فراهم نموده است. بعد ازعبور از داخل حیاطی مستطیل شكل به فضای گنبدخانه می رسیم.

این فضا به چهار قسمت تقسیم شده كه هر كدام با گنبدی نسبتاً كوچك پوشانده شده كه قسمتی از وزن هر گنبد توسط ستونی از خشت و گل به ابعاد ۲/۲۰ × ۱/۳۰ متر تحمل می شود. فضای داخلی بنا از خشت و گل و رومالی گچ و دیوارهای بیرونی از سنگ لاشه و ملات ماسه آهك ساخته شده است. بنا از داخل و خارج دارای تزئینات خاصی نبوده و دیوارهای داخلی بنا از گچ پوشانده شده است. عمده مصالح بنای فعلی از خشت و گل و سنگ لاشه ساخته شده و در وسط یك ستون وظیفه نگهداری سقف را بر عهده دارد. در داخل مزار، دو سنگ نوشته وجود دارد كه بر روی یكی از آنها نام مجتهد و روحانی معروف بنام «محمد باقر درخشی متوفی به سال اواخر ذی الحجه ۱۳۱۹ هـ. ق» دیده می شود.





