نگین مازندران! این لقبی است كه شمال نشینان كشور به مجموعه جنگلی عباس آباد داده اند. باغ تاریخی سرسبزی كه در دوران شاه عباس صفوی ساخته شد تا تفرجگاهی باشد كه شاه از آنجا دریا و سرسبزی های پایین دست را دید بزند.
برای گشت و گذار در جنگل سرسبز عباس آباد، باید به 9كیلومتری شمال شرق بهشهر یا به عبارتی 5كیلومتری جنوب جاده بهشهر - گرگان سفر كنید و در میان جنگل های دهكده التپه، راه ها و عمارت های به جا مانده از باغ عباس آباد را ببینید. عمارت هایی كه سد و برج كنترل جریان آب، دریاچه مصنوعی، برج های دیده بانی، جاده های سنگفرش، دریاچه، سد، صفه و حمام بخش های به جا مانده آن هستند و ذوق تاریخی گردشگران منطقه را زنده می كنند.
در این میان، سالم ترین بنای مجموعه، سد و دریاچه مصنوعی آن است كه می گویند شاه عباس در زمان ساخت این بنا، دستور ساخت آن را داده بود. به این ترتیب كه در یكی از دره های عمیق سد محكمی بسازند تا آب های زمستانی را از اطراف جمع كرده و برای آبیاری زمین های كشاورزی در تابستان ذخیره كنند. در برج كنترل آب هم دریچه هایی تعبیه شده كه با كشیدن آنها آب برای دهكده های اطراف فرستاده میشود.

جزیره شاه عباس
در میان این دریاچه، یك بنای آجری خواهید دید كه پایه ای برای كاخ شاه عباس بوده و با پل چوبی معلقی به صفه شمالی متصل می شده است اما در گذر زمان زیر آب رفته و این روزها فقط بخش كوچكی از آن قابل مشاهده است.
در صفحه 157 كتاب عباسنامه در این باره آمده است: «شاه عباس دوم پس از گردش و شكار به اشرف رفت و در عباس آباد هم توقف كرد. در دور و اطراف دریاچه دایره وار با بهترین وجهی چوب بندی و نرده كرده و آن حدود را نیز به بهترین وجهی زینت داده بودند و بر كنار دریاچه ای كه از آب زلال سرشار بود، چراغ هایی چیده و از فروغ و روشنایی آن بر صفای آب افزودند. شاه به جزیره (ساختمان وسط استخر ) رفت و در تالار نیای خود به بزم و شادمانی نشست ...»

سترسی به این عمارت ها از طریق جاده باریك آسفالته ای كه در 4 كیلومتری خارج بهشهر به جاده اصلی ساری-گرگان متصل میشود، امكان پذیر است. این جاده باریك از میان جنگل و دهكده التپه می گذرد و شما را به این مجموعه تاریخی وارد می كند. این صفه روی تپه ای با ارتفاع 30 متر از كف استخر و به شكل پلكانی ایجاد شده بود و با جریان جوی آب در داخل آن، شكل و شمایل یك باغ ایرانی را به وجود می آورد.
پارك جنگلی عباس آباد
بعد از بازدید از بناهای تاریخی عباس آباد، نوبت گشت و گذار در پارك 138هكتاری عباس آباد است. پاركی كه با طبیعت دیدنی و چشمه هایش می تواند فرصت خوبی برای گشت و گذار و استراحت شما فراهم كند.
در گوشه و كنار این پارك جنگلی می توانید درختان بلوط، خرمندی، توسكا، راش، داغداغان، لرگ، افرا، شیردار، انجیر، توت، ازگیل، انار، عشقه، تمشك و گوجه وحشی را ببینید و البته از امكاناتی مثل رستوران، قهوه خانه سنتی، كباب خانه، سوپر ماركت، نمازخانه، قایق های دریاچه مصنوعی و... استفاده كنید.