ریپورتاژ آگهی
روستاهای بندرانزلی ( معرفی ۲۸ روستای بندرانزلی )

روستاهای بندرانزلی ( معرفی ۲۸ روستای بندرانزلی )

در این مطلب به معرفی روستاهای بندرانزلی می پردازیم .۲۸ روستای بندرانزلی كه در نوع خود بی نظیرند
  • 1401/01/20
  • استان : گيلان
  • شهر : بندر انزلی
  • دسته : روستاهای ایران
آدرس : استان گیلان, بندر انزلی
تلفن : 66059000-021

در این مطلب به معرفی روستاهای بندرانزلی می پردازیم .۲۸ روستای بندرانزلی كه در نوع خود بی نظیرند . مردمانی مهمان نواز و خونگرم دارند . در ابتدا با شهرستان بندرانزلی آشنا خواهیم شد .شهرستان بندرانزلی یكی از شهرستان‌های شمالی استان گیلان در ایران است.مركز این شهرستان، شهر بندر انزلی است.شهرستان بندر انزلی از شمال با دریای كاسپین، از جنوب با شهرستان صومعه‌سرا، از شرق با شهرستان خمام، از جنوب شرق با شهرستان رشت و از غرب با شهرستان رضوانشهر همسایه است.

روستاهای بندرانزلی ( معرفی ۲۸ روستای بندرانزلی )-XO6QQpvCuD

موقعیت جغرافیایی بندرانزلی

شهرستان بندرانزلی در ناحیه‌ای كاملاً جلگه‌ای به صورت طولی و در ساحل دریای كاسپین واقع شده و دارای تابستان‌های گرم و مرطوب و زمستان‌های ملایم وگاهی سرد میباشد.مركز آن بندر انزلی از گذشته عنوان پر باران‌ترین شهر ایران را داشته‌است. بخشی از محیط زیست طبیعی این شهرستان را دریا ۴۴ كیلومتر نوار ساحلی) و بخش مهم دیگر را اكوسیستم ارزشمند تالاب انزلی تشكیل می‌دهد.

تقسیمات كشوری

بخش مركزی شهرستان انزلی
دهستان چهار فریضه
دهستان لیجاركی حسن رود
شهر: بندر انزلی

جمعیت

بنابر سرشماری مركز آمار ایران،جمعیت شهرستان بندر انزلی در سال ۱۳۹۵ برابر با ۱۵۹۰۱۶ نفر بوده‌است.

روستاهای بندرانزلی ( معرفی ۲۸ روستای بندرانزلی )-AktTjpAtdy

مردم و زبان

مردم شهر بندرانزلی گیلك هستند و به زبان گیلكی بیه پسی و با لهجه مخصوص به انزلی صحبت می كنند. به مردمان اهل انزلی، انزلیچی می گویند

اقلیم

این شهرستان دارای آب و هوای مرطوب ساحلی می‌باشد. میزان بارندگی شهرستان بسیار بالا بوده به‌طوری‌كه سالیانه متوسط ۱۸۹۲ میلی‌متر بارندگی دارد بیشترین بارندگی در ماه‌های شهریور و مهر با ۴۴۰٫۹ میلی‌متر گزارش گردیده‌است. میزان رطوبت نسبی سالیانه به‌طور متوسط حدود ۷۱ تا ۹۷ درصد و درجه حرارت محیط زیست بین ۲/۵ تا ۲۸ درجه سانتی گراد در نوسان بوده‌است. انزلی به‌طور كلی تابستان‌های گرم و مرطوب و زمستان‌های ملایم و گاهی سرد دارد. مركز آن بندر انزلی از گذشته عنوان پر باران‌ترین شهر ایران را داشته‌است.

جاذبه‌های گردشگری

بندر انزلی یكی از زیباترین شهرهای ایران است كه در آن تالاب انزلی، دریا، ساحل و چمن‌زار با یكدیگر تلاقی می‌كنند و چشم اندازی بدیع و خیال انگیز می‌آفریند. بندر انزلی با داشتن جاذبه‌های دل انگیز و طبیعی سالانه پذیرای میلیون‌ها گردشگر از اقصی نقاط كشور و جهانگردان خارجی است.

روستاهای بندرانزلی ( معرفی ۲۸ روستای بندرانزلی )-QkZrnp8gJ2

سوغات
انواع ماهیان خزری عمده‌ترین سوغات خوراكی این شهرستان است ولی انواع سبزیجات محلی، زیتون، سیر و ترشیجات محلی نیز برای عرضه به مسافران وجود دارد. بندر انزلی مركز تولید بسیاری از صنایع دستی چوبین و همچنین صنایع مروار بافی است. بازار ماهی و بازار محلی شنبه بازار فرصتی برای خرید سوغات یا تهیه خوراكی‌های محلی برای ایام اقامت در این شهر ساحلی است.

روستاهای بندرانزلی
روستای آبكنار
آبكنار یكی از روستاهای بندر انزلی در استان گیلان در شمال ایران است.روستای آب‌كنار در كنار مرداب انزلی و در دهستان چهارفریضه واقع شده‌است. این روستا دارای سه محل به نام‌های میرمحل، میان‌محل و مسجدمحل می‌باشد.كلمه آبكنار به معنی كنار آب است كه از چند قرن پیش بر روی این روستا گذارده شده زیرا این روستا در كنار آب قرار گرفته‌است.

روستاهای بندرانزلی ( معرفی ۲۸ روستای بندرانزلی )-m2fOQ1RDEq

قدمت آبكنار
تاریخ دقیق اولین كسانی كه قدم به آبكنار گذاشته و اولین خانه یا خانه‌ها را به پا داشته‌اند معلوم نیست ولی احتمال دارد مردم آبكنار بیش از ۴۰۰ سال پیش به آبكنار آمده و ساكن شده باشند.
یاسنت لویی رابینو در صفحه ۱۲۲ ولایات دارالمرز می‌نویسد: «آبكنار روی شبه‌جزیره‌ای در مرداب قرار دارد و دارای كارخانه‌ای برای خشك كردن پیله است” و در همین صفحه از دهكده‌های تابعه به نام‌های تربه‌بر، خمیران، شیله‌سر و صافخانه كرگان» یاد نموده‌است. نگارنده تاریخ بقعه آقا سید خرم كیا را نیز ۴۸۰ سال نقل كرده كه با احتساب سال ۱۳۶۸ هجری شمسی می‌شود ۸۸۸ هجری شمسی و با سال ۱۴۰۸ هجری قمری كه می‌شود سنه ۹۲۸ هجری قمری.
فتح‌الله شكوفه محقق و نویسنده آبكناری: روستای آبكنار دو هزار هكتار است. این آبادی از سال ۱۳۰۷ هجری شمسی برق داشته. اولین دبستان ایران را همراه با تبریز در اینجا داشتیم. تا سال‌ها در آبكنار هزار و پانصد دانش‌آموز وجود داشت و خیلی‌ها از اطراف برای درس خواندن به اینجا می‌آمدند.
محله‌های آبكنار
میرمحله
در گذشته به سادات میر هم می‌گفتند كه بیشتر متداول بوده‌است و چون بستگان و نژاد سید خرم كیا در این محل ساكن بودند این محله را «میر محله» و همچنین بومیان به این محل جیر محله می‌گویند كه كلمه‌ای گیلكی است و معنی پایین محله می‌دهد.
مسجدمحله
از گذشته‌های دور اهالی محلات سه‌گانه مصمم شدند كه مسجدی در محل فعلی «مسجد جامع آبكنار» احداث كنند كه در ابتدای ورود به آبكنار نظر هر تازه‌واردی را جلب می‌نماید. چون مسجد در محوطه گورستان عمومی آبكنار قرار دارد مورد احترام همه مردم بوده لذا آن را مسجد محله نامیده‌اند.
میئَن محله
این محل بین دو محل فوق واقع است و به همین دلیل نام میئَن محله (یعنی محلهٔ میانی، به زبان گیلكی) را به آن داده‌اند. همچنین حمام قدیمی آبكنار و اولین مكتب خانه آبكنار در این محل تأسیس گردیده و به گفته بزرگان آبكنار حمام به دستور میرزا كوچك خان جنگلی و توسط سران آبكنار ساخته شده و متأسفانه به‌طور كامل ویران شده و هیچ اثری از آن به جای نمانده‌است.
بازارهای آبكنار
پیلّه بازار (میئَن‌محله)
محلی را با مساحت تقریبی چند هزار متر مربع، در محل فعلی بازار میان‌محله، تعیین و دكان‌هایی را به صورت دایره با دیواره‌هایی از گل و رس و تیرك‌های نازك چوبی و سرپوش گالی پوش و متصل به یكدیگر احداث نمودند و محوطه بازار ساخته شده را به نام پیله بازار (در زبان گیلكی به معنی بازار بزرگ است) نامیدند و سر دالان دایره‌ای نیز كه از سمت غرب، جنوب شرقی و شمال شرقی باز می‌شد بدان اضافه نمودند. در دكان‌ها كالاهای مورد نیاز و مایحتاج عمومی را به فروش می‌رساندند. پس از احداث در سمت شرق محوطه پیله بازار حمام و در طرف جنوبی دكان‌های دیگری بنا گردید و مغازه‌های جدید آنچنان رونق گرفت كه بازار قدیمی از رونق افتاد.
بازار مسجدمحله
مردم اولیه آبكنار كه در مسجدمحله تشكیل خانواده داده بودند چون رفت وآمدشان به بازار میان‌محله یا پیله بازار مشكل بود در مسجد محله مبادرت به احداث بازار نمودند كه ابتدا و به مرور زمان وسعت یافت. این بازار در سمت شرق مسجد جامع قرار گرفته‌است. این بازار به مرور زمان از سمت شرق و غرب گسترش پیدا كرد كه گوشه‌ای از آن به نام شیطان بازار مشهور است. بازار مسجدمحله بعدها محل توقف خودروها و ورود و خروج مسافران به آبكنار گردید و همچنین به علت وجود مسجد جامع در آن از دیگر بازارهای آبكنار بیشتر مشهور شد.
بازار میرمحله
اهالی میر محله آبكنار نیز خواه ناخواه به تبعیت از اهالی دو محله دیگر بازار كوچكی در محوطه باز كنونی خود ساختند و زمانی كه مرداب سیاه گیشه محل فعالیت صیادان ماهی و شكارچیان مرغابی و غیره بود رونق و اعتبار زیادی داشت. این بازار در عمر شكوفایی اقتصادی آبكنار به علت نزدیك بودن به مرداب سیاه گیشه و هم به خاطر این كه سر راه عبور و مرور صیادان و مسافران قرار داشت محلی برای خرید و فروش ماهی و معاملات مختلف دیگری بوده‌است، از این راه سود سرشاری می‌بردند تا اینكه به علت پائین رفتن و خشك شدن مرداب سیاه گیشه و كساد شدن صید ماهی و شكار و مرغابی رونق سابق را از دست داد.
از گذشته در وسط بازار میرمحله، درخت آزاد كهنسال و بسیار بلند و تنومندی وجود داشت كه قسمت عمده میدان را ریشه آن پوشانده و سایه‌اش زینت بخش بازار بود. در سال ۱۳۲۵ هجری شمسی به علت كثرت سن و اینكه طعمه حریق گشته بود از میان رفت. این همان درختی بود كه به علت ارتفاع زیادی كه داشت قبل از شهریور ۱۳۲۰ به وسیلهٔ ارتش ایران برفراز آن پاسگاهی جهت دیده‌بانی احداث گردید زیرا از آنجا تا دور دست‌های مرداب و سواحل آن به خوبی در معرض دید قرار می‌گرفت.
جغرافیا
آبكنار در منطقه جلگه‌ای و جنگلی و در طول جغرافیائی ۴۹ درجه و ۱۹ دقیقه و عرض ۲۷ درجه و ۲۶ دقیقه و دارای نسخ ۴۰۰ ساله (در سال ۱۳۶۳ شمسی) و از نظر ثبتی جزو بخش ۷ بندر انزلی می‌باشد، مسافتش تا ضیابر ۷ كیلومتر تا كپورچال ۱۸ كیلومتر و تا انزلی ۳۸ كیلومتر و فاصله‌اش از طریق مرداب به انزلی ۱۲ كیلومتر است. از شمال به مرداب انزلی از طرف مشرق به دماغه ماهروزه از جنوب به مرداب سیاه كیشم و از غرب به كپورچال متصل است.بر پایه سرشماری سال ۱۳۹۵، جمعیت این روستا ۱۹۵۱ نفر بوده است .در روستای آبكنار همانند دیگر نقاط شهرستان انزلی، زبان گیلكی رایج است.

 

روستاهای بندرانزلی ( معرفی ۲۸ روستای بندرانزلی )-CrOraekacd

روستای اشپلا
اشپلا، روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۶ نفر بوده‌است.

روستای اشتركان
اُشْتَركان، روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۶ نفر بوده‌است.

روستای بشمن
بشمن،روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳۲۰ نفر بوده‌است.

روستای تربه بر
تربه بر، روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. كه از شمال به تالاب انزلی، از جنوب به رودخانه بهمبر و جادهٔ آبكنار به ضیابر، از خاور به آبكنار و از باختر به روستای اشپلا محدود است.«تروب» به زبان گیلكی به نوعی (لی = لیغ) می‌گویند از نوع پست و داخل آن پر و از نظر استقامت از لی حصیربافی بسیار ضعیف است و معمولاً روی سر خانه ها می ریختند و از ظاهر كلمه اینطور بر می‌آید «تربه بر» به معنی «بردن لی» است.

عده‌ای عقیده دارند «تربه» همان «توبره» است كه كیسه‌ای كوچك محتوی كاه – یونجه – جو بوده كه با بندی به پشت سر اسب می انداختند و دهان حیوان داخل توبره رفته از داخل آن می خورد. گویا «توبره» اسبی را از محل دزدیدند و بردند و این اسم را بر محل نهادند. یعنی محلی كه توبره را برده‌اند.این روستا در منطقه جلگه‌ای و در كنار جاده كپورچال – آبكنار و در طول جغرافیایی ۴۹ درجه و ۱۹ دقیقه و عرض جغرافیائی ۳۷ درجه و ۲۷ دقیقه واقع شده‌است.تا كپورچال ۱۸ كیلومتر و تا انزلی ۳۸ كیلومتر از راه زمینی فاصله دارد.از شمال به تالاب انزلی، از جنوب به رودخانه بهمبر و جادهٔ آبكنار به ضیابر، از خاور به آبكنار و از باختر به روستای اشپلا محدود است.
براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۷۷ نفر بوده‌است.

روستای تربه گوده
تربه گوده، روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان لیچارگی حسن رود قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۸۲ نفر بوده‌است.

روستای جفرود پایین
جفرود پایین (به گیلكی: پیل ٚ جفرۊ) روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان لیچارگی حسن رود قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۶۰ نفر بوده‌است.

روستای چای بیجار
چای بیجار،روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۸ نفر بوده‌است.

روستای حسن‌رود
حسن رود،روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان لیجاركی حسن رود قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۶۶ نفر بوده‌است.

روستای خمیران
خمیران، روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستای زیبا با چشم‌انداز تالاب بین‌المللی بندر انزلی یكی از زیباترین روستاهای ایران نیز هست.این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۴۰۵ نفر بوده‌است.

 

روستاهای بندرانزلی ( معرفی ۲۸ روستای بندرانزلی )-ln4cmgd2XG

روستای رودپشت
رودپشت، روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۹۶ نفر بوده‌است. در ادامه همچنان با سیری در ایران همراه باشید تا با دیگر روستاهای بندرانزلی آشنا شوید .

روستای سنگاچین
سنگاچین روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲٬۴۲۱ نفر (۷۰۸خانوار) بوده‌است.
روستای سنگاچین روستایی خطی است كه در منطقه‌ای جلگه‌ای و در طول جغرافیایی ۴۹.۲۹۸۳۷ شرقی و عرض جغرافیایی ۳۷.۵۲۲۸۸ شمالی قرار گرفته است. سنگاچین از شرق به روستای بشمن، از غرب به روستای كوچك محله، از شمال به دریای كاسپین و از جنوب به تالاب انزلی متصل است.فاصله این روستا تا انزلی در حدود ۱۲ كیلومتر است.موقعیت جغرافیایی روستای سنگاچین، بسیار خاص و كم نظیر است؛ از این جهت كه در این ناحیه، فاصله‌ی دریای كاسپین با تالاب بین المللی انزلی، به كم ترین میزان خود می رسد.این ویژگی سبب شده تا روستای سنگاچین، همواره نقشی راهبردی در منطقه ایفا كند و مورد توجه گردشگران و مردم شهر های اطراف قرار گیرد.
در روستای سنگاچین همانند دیگر نقاط شهرستان انزلی، زبان گیلكی رایج است.مردم روستای سنگاچین مسلمان هستند و مذهب آنها نیز تشیّع است. مرقد مطهر امامزاده ابراهیم(ع) در روستای سنگاچین قرار دارد. این بقعه متبركه در مجاورت جاده اصلی و در ساحل دریای خزر قرار دارد و بدلیل قرار داشتن در نزدیكی جاده اصلی امكان توسعه حرم وجود ندارد. روستای سنگاچین دارای ۲ مسجد است كه یكی مسجد امام حسین(ع) بوده و در پایین جاده و درون محل قرار دارد و دیگری نیز مسجد جامع سنگاچین است كه در بالای جاده و جوار مرقد مطهر امامزاده ابراهیم(ع) و آرامستان و گلزار شهدای سنگاچین قرار دارد. از جمله مهم ترین مراسم های مذهبی كه در این روستا برگزار می شود، مراسم دهه محرم است. همه ساله جوانان غیور روستای سنگاچین، این دهه مقدس را گرامی داشته و ارزش های واقعه كربلا را زنده نگاه می‌دارند.
اقتصاد روستا
شغل عمده مردم سنگاچین، ماهیگیری می‌باشد كه در كنار آن به كشاورزی می‌پردازند اما امروزه با توسعه صنعت گردشگری، عدّه ای هم به تأسیس هتل‌های كوچك و مهمانپذیر پرداخته‌اند.توسعه گردشگری در این منطقه موجب رشد سطح اقتصادی مردم شده و مشاغل مختلفی از جمله رستوران داری، پلاژ داری، اجاره قایق و جت اسكی، خدمات فنی اتوموبیل، قایقرانی در تالاب و … به وجود آورده‌است.پرورش كرم ابریشم نیز از جمله مشاغلی است كه اهالی سنگاچین در كنار صیادی و كشاورزی و در فصول خاصی از سال به آن می‌پردازند كه متأسفانه در سال‌های اخیر به دلیل زحمت فراوان و درآمد پایین این كار، كمتر به آن پرداخته می‌شود.
وجه تسمیه روستای سنگاچین
طبق گفته حسن دادرس، مدرس دانشگاه و كارشناس ارشد جغرافیای گیلان،كلمه سنگاچین از دو كلمه سنگ و آچین به معنی چیدن سنگ ها به وجود آمده و سنگ فرش كردن جاده را معنی می‌دهد. وی با اشاره به اینكه سنگاچین دارای معادن شن و ماسه بود كه برای سنگ فرش كردن جاده‌ها به كار می رفت، به دلیل برداشت‌های بی‌رویه در حال حاضر معادن معدودی به چشم می خورد.

روستای سیاوزان
سیاوزان، روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا طی سالیان اخیر پیشرفت های چشم گیری داشته و از حال های قدیمی در امده و رو به سوی پیشرفت است. همچنین بر اساس تحقیقات صورت گرفته،این روستا پیشرفته ترین روستای آن ناحیه است. این روستا در سال۱۳۹۷ یكی از مناطق مناسب برای سفر های خانوادگی استان گیلان انتخاب شده‌است.این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۸، جمعیت آن ۲۵۰ نفر بوده است

روستای سیاه خاله سر
سیاه خاله سر، روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۶۱ نفر بوده‌است.

روستای شانگهای پرده
شانگهای پرده، روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان لیچارگی حسن رود قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۶۶ نفر بوده‌است.

روستای شیله سر
شیله سر، روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۴۹ نفر بوده‌است.

روستای طالب‌آباد
طالب‌آباد،روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان لیچارگی حسن رود قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۹۹۲ نفر بوده‌است.

روستاهای بندرانزلی ( معرفی ۲۸ روستای بندرانزلی )-TLDjuHiEdO

روستای علی‌آباد كپورچال

علی‌آباد كپورچال،روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸۹۶ نفر بوده‌است.

روستای كپورچال

كپورچال، روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۸۳۸ نفر بوده‌است.

روستای كچلك

كوچك محله،روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۹۱ نفر بوده‌است.

روستای كربلایی مهدی گرده

كربلایی مهدی گرده،روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۶ نفر بوده‌است.

روستای كركان

كَركان، روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این محل یكی از مراكز عمدهٔ پرورش مرغ در گذشته بوده‌است. مرغ را به زبان محلی «كرك» می‌گویند و اگر كرك كه همان مرغ باشد جمع بسته شود می‌شود كركان.

روستاهای بندرانزلی ( معرفی ۲۸ روستای بندرانزلی )-wF9iK7g0rG

روستاهای بندرانزلی ( معرفی ۲۸ روستای بندرانزلی )-y7GNhgnAhn

روستاهای بندرانزلی ( معرفی ۲۸ روستای بندرانزلی )-YsmqmaJVNG

روستای كوچك محله
كوچك محله، روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۳۲۸ نفر بوده‌است.برای آشنایی بیشتر با روستاهای بندر انزلی همچنان با سیری در ایران همراه باشید .

روستای گلشن
گلشن،روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. از جمله سوغاتی معروف این روستا می‌توان به حصیربافی و برنج اشاره كرد.این روستا در منطقه آزاد بندر انزلی قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۳۸ نفر بوده‌است. از مهمترین دلایل اهمیت استراتژیك این روستا قرارگیری بندر در حال ساخت كاسپین در این محدوده است.این روستا دارای اراضی شالیزار زیادی می باشد و هم اكنون افزون بر ۱۲۰ نفر از بانوان روستای گلشن، از توابع منطقه آزاد انزلی در بخش صنایع دستی، حرفه حصیر بافی مشغول به كار هستند.از جمله سوغاتی معروف این روستا می‌توان به حصیربافی و برنج اشاره كرد.

روستای گلوگاه
گلوگاه یك منطقهٔ مسكونی در ایران است كه در دهستان چهارفریضه در شهرستان بندر انزلی واقع شده‌است.

روستای لیجاركی حسن‌رود
لیجاركی حسن‌رود،روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. از چهره های به نام این روستا میتوان از استاد محمدمسعود بن‌ كریم یاد نمود.این روستا در دهستان لیچارگی حسن رود قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن۱۹۴۸ نفر بوده‌است.

روستای ماهروزه
ماهروزه، روستایی از روستاهای بندرانزلی از توابع بخش مركزی كه در استان گیلان واقع شده است. این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۵ نفر بوده‌است.

روستای معاف
معاف، روستایی بسیار زیبا و با اهمیت از توابع بخش مركزی شهرستان بندر انزلی در استان گیلان می باشد.این روستا در دهستان چهارفریضه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۱۹ نفر بوده‌است.

روستاهای بندرانزلی ( معرفی ۲۸ روستای بندرانزلی )-hvBGCezAov

روستاهای بندرانزلی ( معرفی ۲۸ روستای بندرانزلی )-sWUKwKbHuG