در این مطلب به معرفی روستاهای رامسر پرداخته ایم . ۱۴۱ روستای رامسر كه سرسبز و زیبا هستند و هر سال مسافران و گردشگران زیادی به این شهرستان سفر می كنند و از سرسبزی و طبیعت بی نظیرش لذت می برند . در ابتدا با شهرستان رامسر آشنا می شویم. شهرستان رامسَر از شهرستانهای استان مازندران در شمال ایران است.این شهر كه پیش از این سخت سر نام داشت در تاریخ ۱۳۱۴/۳/۸، براساس تصویب نامهٔ شماره ۳۱۸/۶۵۰۲ نام سختسر به رامسر تغییر یافت.
رامسر از سمت شرق به شیرود از غرب به شهر چابكسر دهستان اوشیان استان گیلان، از جنوب به كوههای البرز و از سمت شمال به دریای مازندران محدود است. آبوهوای رامسر در تابستان گرم و مرطوب و در زمستان معتدل است. نزدیكی جنگل و دریا در این شهر زیبایی ویژهای به این شهر دادهاست و این امر موجب جذب گردشگران در همه فصلهای سال میشود. رامسر دارای فرودگاه است. مناطق ییلاقی رامسر مانند جواهرده (كه تغییر یافته «جؤر ده» به معنای دهِ بالا) بسیار زیبا و خوش آبوهوا است. شهر رامسر بالغ بر ۷۴٬۱۷۹ نفر جمعیت دارد. این شهر سابقاً جزئی از شهرستان تنكابن بوده كه در سال ۱۳۶۴ طبق تقسیمات جدید كشوری از این شهرستان جدا شدهاست. مردم رامسر به گویش رامسری سخن میگویند.
ریشه نامگذاری
نام قدیم رامسر، سخت سر بود. به استناد مصوبه هیئت وزیران در شهریور سال ۱۳۱۴ شمسی نام سخت سر به رامسر تبدیل گردید. احتمالاً نام سخت سر، به دلیل مقاومت مردم این منطقه در برابر اعراب بودهاست. سخت سر قبل از دوره میلاد تابع حاكمانی بود كه بر گیلان و مازندران حكومت میكردند. بعدها حكام رویان بر غرب مازندران فعلی تا لنگرود مسلط شدند. در اواسط قرن هشتم هجری قمری سخت سر دارای حكومت مستقل شد و «سید ركابزن كیا حسنی» بر آن حكومت میكرد و «سفید تمشك» حد غربی آن بود. در عصر زندیه سخت سر و تنكابن ضمیمه خاك گیلان گردید و سراسر گیلان تابع یك حكومت شد. با ظهور قاجاریه سخت سر و تنكابن از گیلان جدا شدند و ولایت مجاور آن مثل گرجیان، كلاج كوه (كلیجكوه) و تنهیجان توسعه یافت و نسارود مرز شرقی و قزوین مرز شرقی آن شد.
پوشش
رامسر پوشش محلی خاصی ندارد و مردم این منطقه لباسهای محلی مازندران را بر تن میكنند. پوشاك سنتی زنان شامل چادر، چاقچور، نیم ساق، روبند، نقاب، چارقد، شلیته و تنبان است. پوشاك مردان شامل جومه، پشمبال، چوخت، قبا، لباده، بوشلوق، كلاه نمدی، شب كلاه، جرب و شیخی كوش میشود.
آداب و رسوم
یكی از رسوم مهم در رامسر، مراسم نوروزخوانی است. نوروز خان فردی است كه ۱۵ روز قبل از عید به روستاها میرود و آوازی میخواند. در روز چهارشنبهسوری، در رامسر آشی مخصوص از هفت نوع مزه ترش مثل آبنارنج، آبلیمو، آب انار یا سركه پخته میشود و در غروب این روز خورده میشود.مردم مازندران و رامسر در اواسط مردادماه جشنی به نام نوروز ماه دارند؛ وقتیكه اولین محصول برنج زودرس رسید، بعد از جمعآوری و درو با همان برنج غذا درست میكنند و در خارج از روستا جشن پایان كار میگیرند. این مراسم درست مانند سیزده به در است و اعتقاد دارند كه این روز را حتما باید بیرون از روستا به سر برد؛ در واقع این جشن نوعی سپاسگزاری به درگاه خداوند است.
صنایعدستی
از جمله صنایعدستی مازندران و رامسر میتوان به قالیبافی، گلیمبافی، جاجیمچه بافی، چوقا، سوزندوزی، چاپ سنتی، سرامیكسازی، حصیربافی و موج بافی اشاره كرد.
سوغات
از سوغاتیهای خوراكی مازندران و رامسر باید به رشته برشته، كماج، عسل كوهی، انواع ترشیجات، انواع مركبات و دوغ و كره محلی اشاره كرد.
غذای محلی
از جمله غذاهای محلی رامسر میتوان به قلقلی اسفناج، ناز خاتون، كدوبره، باقلا وابیج اشاره كرد.
جاذبههای تاریخی
از جاذبههای تاریخی شهرستان رامسر میتوان به كاخ مرمر، مسجد آدینه، غار تاریخی گرگرلوكا، غار یاغی لوكا، هتل قدیم رامسر ، قلعه تاریخی گرسماسر، گورهای تاریخی گبری جواهرده ،قلعه ماركوه و… اشاره كرد.
جاذبههای طبیعی
شهرستان رامسر پر است از جاذبههای طبیعی، از جمله زیباترین آنها باید به روستای جواهرده، بوستان جنگلی صفارود، غار بام بامه، غار شبپره چال، جنگل دالخانی، آبشار ازارك، آبشار خشكا، شیطان كوه، سیاه كند كوه و تركرودو… اشاره كرد.
روستاهای رامسر
روستای آخوندمحله
آخوندمحله یكی از روستاهای استان مازندران در شهررامسر در شمال ایران واقع شده است. پیش از حكومت صفویان و تسلط ایشان بر حكومت كیاییانیعنی شاهان كیایی لاهیجان، نام آن كیامحله بودهاست. پس از تسلط صفویان با اعزام روحانیون شیعی برای تبدیل مذهب زیدی مردمان گیلان، آخوندمحله به عنوان مركز دینی و حوزوی شیعی مطرح شد و عالمان بزرگی به جامعه علمی و شیعی ایران تقدیم كرد كه از آن جمله میتوان به ملا شریف معروف به شل شریف، ملا عبدالباقی، شیخ علیاكبر الهیان سمامی سمامی، حاج شیخ محمدرضا تنكابنی پدرآیت الله علی فلسفی و آیتالله محمد تقی فلسفی و مانند آن اشاره كرد.
آخوند محله، میان دو رودخانه توررود (تركرود) و رودخانه صفارود یا اسپی رود قرار دارد و در گذشته مركز شهر بوده و بازار آن معروف بودهاست.آخوند محله سخت سر یكی از معروفترین و بزرگترین محلات رامسر است. این محله در كناره غربی و شرقی صفارود قرار دارد. در گذشته نیمه غربی آن مركزیت داشته و اكنون نیمه شرقی آن به سبب قرار گرفتن بازار و منطقه تجاری از ارزش و اعتبار بیش تری برخوردار است.آخوند محله كنونی در حد فاصل نارنج بن و توساسان از شرق، كوی زینبیه و كركت محله از شمال، لات محله از جنوب و حیدر محله و دزكول بن از غرب قرار دارد. از نظر وسعت از محلات دیگر بزرگتر است.
در گذشته منطقه غربی آن آبادتر و مركز علم و دانش بوده و مساجد و حوزههای علمیه چندی داشتهاست. به سخن دیگر منطقه ای كه در آن مسجد كهن میر عبدالباقی آخوند محله قرار داشت و امروزه مسیر جاده حیدرمحله و تالش محله فتوك در آن قرار گرفته از مركزیت بیش تری برخوردار بودهاست. امروزه نیز آخوند محله مركز شهر رامسر است.
نام پیشین آن كیا كلایه بودهاست. در اسناد تاریخی مربوط به سالهای ۱۱۴۶ و ۱۱۹۰ هجری قمری از نام این محله به كیا كلایه یاد شدهاست.در سالهای ۱۳۱۴ مقارن با تغییر نام سخت سر به رامسر، آخوند محله به صفا سرا تغییر نام یافت ولی مردم از كاربرد آن خودداری كرده و به زودی به بوته فراموشی گذاشته شد.در سال ۱۳۴۰ نامش را به شادسر تغییر دادند كه این نام نیز رواج عمومی نیافت و هم چنان نام آخوند محله برقرار ماند. در گذشته آخوند محله، گهواره دانش بود و مدارس قوی و غنی داشت كه مناطق شرقی گیلان و غرب مازنداران تا اشكورات در مناطق ییلاقی و كوهستانی را از نظر علمی و تبلیغ دین تحت پوشش داشت.
آخوندمحله از زمان شاهان صفوی مركز شیخ الاسلام بودهاست؛ چنانكه تنكابن به عنوان مركز سیاسی و نظامی از اعتبار خاصی برخوردار بوده و از آن به شهسوار یاد میشدهاست؛ به ویژه كه دارای میدانی بزرگ برای مشق نظامی بوده و شهسوار در كنار تنكابن از اعتبار خاص نظامی برخوردار بودهاست.در گذشته خانههای سخت سر مانند خانههای دیگر روستاهای گیلان و مازنداران بسیبار ساده و معمولاً با سنگ و چوب و گل ساخته میشده و لت پوش و دارای شیروانی بودهاست.مردم آخوند محله بیش از هشت ماه از سال را در جواهرده سكونت داشته و خانه مجلل خویش را در آن جا میساختهاند و از آخوند محله به عنوان منطقه سردسیری در زمستان بهره میگرفتهاند.
آثار تاریخی آخوند محله
در آخوند محله آثار و سازههای تارخی كهن وجود داشت كه بسیاری از آنان تخریب و نابود شدهاست. از جمله سازههای تاریخی دوره صفوی و قاجاری كه از میان رفته میتوان به سازه مسجد میر عبدالباقی آخوند محله قدیم، حمام قدیمی آخوند محله، مساجد و حوزههای علمیه در كش باغ و كندسر و مانند آن اشاره كرد. (نك: كتاب نضره الناظرین باب دوم)
اتاق از دیگر سازهها و مراكز مهم آخوند محله بودهاست. از آن جایی كه آخوند محله مركز شیخ الاسلام غرب مازنداران و شرق گیلان بودهاست، اتاقی در آن جا ساخته شده بود كه مركز مرافعات و داوریها و اجرای حدود و تعزیرات شرعی بودهاست. این سازه دارای چندین اتاق و یك سالن پذیرایی بوده و شیخ الاسلام منطقه در آن جا مینشست و به عنوان فقیه ولایت میكرد. همه هزینههای اتاق از محل درآمد زمینهای كشاورزی و شالیزارها تأمین میشدهاست و زمینهای وقفی آن را خرج اتاقی مینامیدند.
در اتاق نوعی زندان زیر زمینی وجود داشت كه بزهكاران بهطور موقت در آن بازداشت و تنبیه میشدند. پس از آن نهاد شیخ الاسلامی از میان برداشته شد و آخرین شیخ الاسلام از مسند قدرت بركنار شد این اتاق رو به ویرانی نهاد. منصب شیخ الاسلام تا پایان انقراض حكومت قاجاری وجود داشتهاست. در اوایل دوره پهلوی اول از این اتاق برای برخی از امور استفاده میكردند. كربلای محمدتقی شل آقاخانی برای نگارنده تعریف میكرد كه وی مدتی در این اتاق مشغول به كار شد ولی به جهاتی انصراف داده از كار كردن در آن جا خودداری ورزیدهاست. وی به نمایندگی از آقاجان شل آقاخانی كدخدای منصوب از سوی حكومت رضا شاهی در این اتاق حضور مییافت؛ بنابراین در سالهای نخست دولت پهلوی كه منصب شیخ الاسلامی از میان رفته بود كارهای آن دیگران سپرده و اتاق فعالیتهای خویش را به شكل دیگر ادامه میدادهاست تا این كه این بخش منحل و اتاق نیز تعطیل و رو به ویرانی گذاشت.
محل این اتاق كه اكنون باغ مركبات است در حد فاصل منازل مسكونی آقایان سید علی نقی و سید حسین شیخ الاسلامی در خیابان شهید مصطفی خمینی آخوندمحله میباشد.
مسجد میر عبدالباقی در اوایل دوره ناصری ساخته شده و بیش از ۱۷۰ سال قدمت داشت. مسجد پیش از تخریب به درازای نوزده و پهنای چهارده متر بودهاست. دوسرنال (حمال) در طول مسجد قرار گرفته بود و سرنالهای روی سه ستون چوبین كهن استوار بودهاست. بالای سرنالها، واشان كشی و پل كوبی شده بودند و طرف شرقی مسجد ارسیهای قدیمی داشت و ستونهای چوبین ایوانها لاچ لنگری مارپیچ و هفت و هشت بود.در ورودی مردان كه قاب كاری و قدیمی بود در طرف شرقی قرار داشت و در سمت جنوبی آن هم یك در قدیمی كار شده بود. بام مسجد نیز سفالپوش بود.
روستای اربه كله
اربه كله ، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۴۳ نفر بودهاست.
روستای اربهگله
اربه كله، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۲۱ نفر بودهاست.
روستای ارمو
ارمو روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . بر پایه سرشماری عمومی نفوس و مسكن در سال ۱۳۹۵ جمعیت این مكان این روستا بدون جمعیت بودهاست.
روستای ازارچال
ازارچال،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۱۷ نفر بودهاست.
روستای اسالمدشت
اسالم دشت، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۱ نفر بودهاست.
روستای استلكنار
استل كنار،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۱ نفر بودهاست.
روستای آسیابسر
اسیابسر، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۱۰ نفر بودهاست.
روستای اشكور
اشكور در امتداد سلسله كوههای البرز قرار دارد و از جنوبیترین نقطه شهرستان رودسر آغاز تا جنوبیترین نقطه شهرستان رامسر ادامه دارد. محدوده اشكور از جنوب به استان قزوین از مغرب به شهرستان املش، شهرستان سیاهكل و بخش رودبار الموت و از شرق به كوهستان شهرستان رامسر – شهرستان تنكابن و از شمال به دامنههای كوهستانی بخش رحیمآباد و شهرستان رامسر متصل است. اشكور به ییلاق سه شهرستان رودسر، املش و رامسر محدود میشود.
روستای اشكهتچال
اشكه تچال، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای اغوزكتی
اغوزكتی،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۱ نفر بودهاست.
روستای افی
افی، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان اشكور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۶ نفر بودهاست.
روستای اكراسر
اكراسر،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۰، جمعیت آن ۳۵۰ نفر ۸۰ خانوار) بودهاست.۰
روستای اكنه
اَكَنه، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان اشكور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۸ نفر بودهاست.
روستای ایزكی
ایزكی، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و جمعیت آن در زمستان ۵ نفر و در تابستان بیش از ۵۰۰ نفر بودهاست.
روستای بالاجلو
بالاجلو،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بودهاست.
روستای بالاجیركوه
بالاجیركوه، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بودهاست.
روستای بامسی
بامسی، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۹ نفر بودهاست.
روستای بزشیمحله
بزشی محله، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای بصلكوه
بصل كوه، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . در ضمن روستای بصل كوه زادگاه شهید سرلشگر حسین خلعتبری نیز است.این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۵۳ نفر بودهاست.
روستای بهارپشته
بهارپشته،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۴ نفر بودهاست.
روستای پایینمازو
پایین مازو، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بودهاست.
روستای پسكرات
پس كرات، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای پلسه
پلسه، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای پلهمجان
پلهم جان،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای پیازكش
پیازكش،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۸۲ نفر بودهاست.
روستای تازهپتك
تازه پتك،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵۸ نفر بودهاست.
روستای ترمك
ترمك، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳ نفر بودهاست.
روستای تلیجكوه
تلیچ كوه،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۸ نفر بودهاست.
روستای تمل
تمل یك روستا در ایران است كه در شهرستان رامسر استان مازندران واقع شدهاست.این روستا در دهستان اشكور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۴۵ نفر بودهاست.
روستای تنگدره غربی
تنگ دره غربی، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است .این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲۷۳ نفر بودهاست.
روستای توبن
توبن (رامسر)، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۷۵ نفر بودهاست.
روستای تولهسر
توله سر،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای جلمه
جلمه، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۶ نفر بودهاست.
روستای جلو (رامسر)
جلو، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۵ نفر بودهاست.
روستای جنترودبار
جنت رودبار،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش دالخانی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۷۴ نفر بودهاست.
روستای جواهرده
جواهرده یكی از روستاهای شهرستان رامسر در استان مازندران است. این روستا در فاصله ۲۷ كیلومتری رامسر در دهستان سختسر و در ارتفاعات ۲۰۰۰ متری البرز قرار دارد. جمعیت روستای جواهرده بر اساس سرشماری سال ۱۳۹۰ حدود ۹۸۰۰ نفر (۲۴۷۰ خانوار) است.البته این جمعیت هرگز در تمامی طول سال ساكن این روستای مدرن نیستند؛ چرا كه تنها چهار ماه از سال در این روستا مردم زندگی میكنند و در ماههای دیگر سال جز چند نفر نگهبان و سریدار كسی در آن جا ساكن نیست. مردم روستا به دامداری، كشاورزی و باغداری مشغول اند و صنایع دستی آن شامل نمدمالی، سفال، آهنگری و مسگری است. تنها راه ارتباطی جواهرده به رامسر منتهی میشود و از راه كوهستان با قزوین نیز مرتبط است.
امروز آب آشامیدنی منطقه نیز از چشمههای متعددی چون «سلیمان»، «برشی» و «كوه كین» تأمین میشود كه در گذشته افراد خیرخواه، آب چشمهها را تا نزدیكی ده هدایت كردهاند. «جواهرده» ۱۲ محله قدیمی دارد كه «جولاخیل» بزرگترین محله ده و بعد از آن «اوشیان سر»، «سید محله»، «برشی محله»، «آموسی خیل»، «صیقل محله»، «چاك دشت»، «سراب یا كربلا بنه»، «رمك محله»، «تنگدره»، «فتوك محله»، «كهنه تنگدره» و «شل محله» از دیگر بخشهای این ده بهشمار میروند. در داخل گورهای باستانی جواهرده حفاریهای غیرمجاز زیادی انجام میشود.
در مورد نام این روستا عقاید مختلفی وجود دارد. یكی از كهنترین اشارهها به نام این روستا در كتاب «تاریخ گیلان و دیلمستان» از سیدظهیرالدین مرعشی است كه نوشتهٔ سدهٔ ۹ هجری قمری میباشد و ضمن بازگویی رویدادهای سال ۸۸۸ هجری قمری از این روستا با نام «جئورده» یاد میكند. در گذشته و در زبان گیلكی نام این روستا به صورت «جؤردی» یا «جؤرده» یاد شدهاست.
برخی پژوهشگران اطلاق نام جواهرده بر این روستا را نادرست میدانند. چراكه اینگونه استدلال میكنند كه «جؤرده» به معنی ده بالا (زِبَر ده) در مقابل جیرده یعنی ده پایین (زیر ده) میباشد. همچنین باید توجه داشت كه در استان گیلان چندین محل و روستا با نامهایی كه از مشتقات جئور یا جیر باشند وجود دارند. به همین دلیل نام «جواهرده» را از این رو كه با واژهٔ «جواهر» بستگی دارد نادرست میدانند.
در نقطهٔ مقابل برخی پژوهشگران نیز با در نظر گرفتن رسم دیرینهٔ دفن مردگان در بلندیها و درون دخمهها همراه با لوازم زینتی (جواهرات) توسط زرتشتیان و رایج بودن این عمل از دوران ساسانیان تا پیش از دوران آل بویه در این منطقه،اینگونه استدلال میكنند كه چون رسم نامگذاری مكانها به دو گروه غربی و شرقی، و سفلی و علیا امری متأخر بوده و مربوط به دوران نظام خانی و خانزادگی و ملوك الطوایفی است، پس نام «جؤرده» نمیتواند به معنی ده بالا باشد، و همان گوهر و جواهر منظور بوده، و «جواهرده» نام درست این روستا میباشد.بر این پایه، اینان به دلیل به دست آمدن آثار قیمتی، طلا و جواهرات از این روستا آن را همان «جواهرده» مینامند. یك استدلال دیگر نیز این است كه وجود نام «جواهردشت» در رودسر نیز خود تأئیدی است بر تصادفی نبودن نام «جواهرده» بر این روستا كه در رامسر واقع شدهاست. یعنی اگر قرار بود جئور در یك جا به اشتباه جواهر تعبیر شود، دیگر اینكه بگوییم در دو جای متفاوت، در هر دو به اشتباه به جواهر تعبیر شده، امری دور از واقع به نظر میرسد.
به نظر برخی جواهر دشت نیز تحریف شده جؤردشت است. در اشكورات روستاهایی دیگر به نام جورده و جیرده وجود دارد كه خود مویدی بر تحریف خواهد بود.
برخی نیز چون این روستا زمانی آكنده از كشتزارهای گندم و جو بوده، نام جواهرده را تغییریافتهٔ «جَوادَهار» به معنی گندمزار میان شكاف دو كوه میدانند. در اوستا جاوا به معنی گندم، و در پهلوی جاو به معنی جو است.دهار نیز به معنی شكاف كوه است.
فرضیهٔ دیگر آنست كه چون به اعتقاد مردمان قدیم، در روزگاران گذشته زنی به نام جواهر حاكم این منطقه بوده، جواهرده از نام او برگرفته شدهاست.دكتر عنایت اله رحیمیان در كتاب (سخت سر یا رامسر در گذر زمان) از كلمه (جواردیه) استفاده كرده است.
معروفترین كوههای آن عبارتاند از سرخ تله (بخش شرقی قله سماموس یا سماموس كوچك) واژكٰ (وژك یا وجك هم بیان می شود)، سه براره رژه (رجه)، سیاكند. مرتفعترین این قلهها، قله سرخ تله است. لپاسر با چشمههای معروف و درمانی آن و سماموس و مقبره شاه یحیی كیایی بر چكاد قله سماموس كه دارای یخچالهای دایمی است از جاهای دیدنی و جذاب آن است. جویبارهای بالادست این روستا با آبشارهای زیبا، پارك جنگلی وسیعی در میان دره كه در كنار رود صفارود جای دارد و رودخانهای با آب معدنی گازدار از جاذبههای گردشگری این منطقه بهشمار میرود.
آثار تاریخی چون مسجد آدینه كه گویا در گذشتههای دور معبد و آتشكدهای زرتشتی بودهاست و نیز گورهای گبری كه در منطقه پراكندهاست از آثار تاریخی آن بهشمار میآید.
البته برخی معبد را مربوط به دوره میتراپرستی میدانند به ویژه كه زرتشتیها هرگز مردگان خویش را دفن نمیكنند بلكه آنان را در جای بازمیگذارند تا توسط پرندگان خورده شوند. وجود دخمهها و گورها خود بیانگر وجود دفن است كه در آیین میتراپرستی وجود داشتهاست.
هر چند مسجد آدینه در سالهای اخیر در اثر برخورد آذرخشی به درخت زبان گنجشك كنار آن طعمه حریق شد، ولی مسجد كنونی گویا تمدن گذشته نیز است. در گذشته مراسم گلكاری دختران دوشیزه و جشنهای همراه آن دیدنی بود و از همه مناطق گیلان برای شركت در این جشن گرد میآمدهاند. اولین تاریخ بنای مسجد آدینه به حدود ۷۰۰ سال و توسط شخصی به نام «شل شریف» برمی گردد كه نامبرده از بزرگان جواهرده بودهاست.
جواهرده دارای تقویم گالشی است. در این تقویم ماههای سال به ترتیب عبارتاند از: «اول ماه»، «مردال ماه»، «ده ماه»، «ورفه ماه»، «اسفندار ماه»، «نوروز ماه»، «كرچه ماه»، «اركه ماه»، «تیرماه»، «سیه ماه»، «شرر ماه» و «امیرماه».
روستای جیرچابك
جیرچابك، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای جیرود
جیرود،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای چابك
چابك،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بودهاست.
روستای چاك
چاك، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای چالكرود
چالَكرود نام روستایی است از توابع بخش دالخانی شهرستان رامسر در استان مازندران می باشد .تا سال ۱۳۹۰ شمسی مقبره دو یونانی به نامهای «لئونیداس میكلیدیس» (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ) درگذشته در ۱۹۱۷ میلادی معروف به «لیان صاحب» و زنی دیگر به نام «آناستازیا كاساندرا» (ΑΝΑΣΤΑΣΑ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ) درگذشته در ۱۹۱۷ میلادی در نزدیكی مسجد این روستا وجود داشت كه به دلیل تعریض جادهٔ اصلی تخریب شد. البته این مقبره سالها قبل توسط خانوادهٔ این دو یونانی خالی شده بود. اطلاعات زیاد و درستی از چگونگی و دلیل دفن آنها در این منطقه در دست نیست.همچنین پل فلزی چالكرود یكی از جاذبههای تاریخی فرهنگی این روستا است كه توسط مهندسینی از شركت اشكوداوُركس كه در زمان اشغال چكسلواكی توسط آلمان نازی به بخشی از en:Reichswerke Hermann Göring تبدیل شده بود، در دوران سلطنت پهلوی اول بر روی رودخانه چالكرود ساخته شدهاست.
این روستا در دهستان چهلشهید قرار گرفته و مركز این دهستان بشمار میآید. بر اساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۷۷ نفر بودهاست.
روستای چوتك
چوتك،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بودهاست.
روستای چورته
چورته، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۴ نفر بودهاست.
روستای چوكاسراپشته
چوكاسراپشته، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای حسنسرا
حسن سرا، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۷۱ نفر بودهاست.
روستای داقلنگه
داق لنگه، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بودهاست.
روستای دالخانی
دال خانی، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بودهاست.
روستای دراززمین
دراز زمین، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای درمود
درمود(Dermod)، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بودهاست.
روستای درهدم
دره دم، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۴ نفر بودهاست.
روستای دریاپشته
دریاپشته، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۶۵ نفر بودهاست.
روستای دمسرا
دم سرا، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای دوجهگنه
دوجه گنه،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۹ نفر بودهاست.
روستای دولمه
دولمه، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای دیسر
دیسر، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۱۵ نفر بودهاست.
روستای راجوب
راجوب،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۰۳ نفر بودهاست.
روستای راشپشته
راش پشته، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بودهاست.
روستای رشولنگه
رشولنگه،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۳ نفر بودهاست.
روستای رنگاپشته
رنگاپشته، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۹ نفر بودهاست.
روستای زروسرا
زروسرا،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای زروك
زروك،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای سپارده
سپارده،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان اشكور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۱۰ نفر بودهاست.
روستای سده
سده، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۲ نفر بودهاست.[۱] این روستا پل ارتباطی بین روستای نمكدره و دهستان جنت رودبار است . بیشتر بومیان قدیمی در این روستاكه ییلاق و قشلاق میكنند از روستای {كراتكوتی}رشیدیه به این روستا سفر میكنند.
روستای سرایدشت
سرای دشت،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بودهاست.
روستای سركوسرا
سركوسرا، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۲ نفر بودهاست.
روستای سرلیماك
سرلیماك،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰۷ نفر بودهاست.
روستای سرمشك
سرمشك، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۶۱۸ نفر بودهاست.
روستای سفیدتمشك
سِفیدتَمِشك (نام قدیمی: سفیدتَمیشه) یكی از روستاهای شهرستان رامسر استان مازندران واقع شده است .این روستا در منتتهیالیه باختر استان مازندران و شهرستان رامسر در جادهٔ رامسر به چابكسر و در فاصلهٔ كمی از شهر چابكسر قرار گرفته.پیرامون سفیدتمشك باریكهای است جلگهای كه از شرق به اردوگاههای تربیتی رامسر، از غرب به رودخانه سورخانی، از جنوب به كوه و جنگل و از شمال به جاده اصلی گیلان و مازندران محدود است.
رود سفیدتمشك كه بین چابكسر و رامسر جاری است، استان مازندران را از استان گیلان جدا میكند.سفیدتمشك در نزدیكی كوه ایلمیلی واقع شده و غار گرگر لوكا در بلندیهای این كوه از مكانهای گردشگری منطقه است. دریاپشته، جنگسرا و میانده از روستاهای نزدیك به سفیدتمشك هستند.در ۷۵۰ قمری كه سید ركابزن كیای حسنی سختسر (رامسر) را تختگاه خود قرار داد سفیدتمیشه سرحد غربی سختسر شد.در قدیم تنها راه ارتباطی ساحلی كه به جاده شاهعباسی معروف بود از محل این روستا می گذشت و این جاده به خاطر وجود راهزنان كه كوه ایلمیلی پناهگاهشان بهشمار میآمد.
در اواخر قرن سیزدهم شمسی بانو مرجان پورشمسیان ملك سفید تمشك را از خانهای منطقه خریداری نمود و برای ایجاد آبادی و امنیت، سایرین را نیز در این منطقه سكنا داد. بعدها افرادی مثل حاج مراد (برادر بانو مرجان)و حاج غلامحسین پورشمسیان (پسر ارشد بانو مرجان)با ایجاد باغهای چای و مركبات به آباد كردن منطقه و توسعه روستا كمك كردند.امروزه طرحهایی مثل مجموعه گردشگری تله كابین رامسر در همین منطقه تأسیس شدهاست كه گردشگران زیادی از سراسر ایران و حتی جهان از آن استفاده میكنند.
روستای سلمل
سلمل،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷ نفر بودهاست.با توجه به امكانات كم روستا و زمستانهای بسیار سرد فقط تعداد كمی از ساكنین آن به صورت تمام مدت سال در آن ساكن هستند و بخش بسیار زیادی از ساكنین فقط در تابستانها از شهرستان رامسر به سلمل كوچ برده و در آن ساكن میشوند. تعداد خانههای سلمل به بیش از ۵۰۰ خانه می رسد.
روستای سلمل داری یك نانوایی، یك مسجد، دو سوپر ماركت و چندین فروشگاه عرضه محصولات محلی میباشد.یكی از معضلات اصلی این روستا نبود سیستم منظم جمعآوری زباله میباشد كه موجب نارضایتی بسیاری از ساكنین آن بخصوص در فصل تابستان میشود.
برای اسكان مسافرین نیز چندین خانه توسط اهالی روستا به صورت روزانه اجاره داده میشود.فندق از مهمترین محصولات این روستا بوده و هر ساله مسافرانی كه از این روستا گذر میكنند از فندقهای تازه و مرغوب آن استفاده میكنند.رب آلوچه جنگلی كه توسط اهالی تهیه میشود نیز در فروشگاههای محلی قابل تهیه میباشد.
روستای سنگپشته
سنگ پشته، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۱ نفر بودهاست.
روستای سوته
سوته، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای سیاسان
سیاسان،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۴ نفر بودهاست.
روستای شادمرادمحله
شادمرادمحله،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۱۳ نفر بودهاست.
روستای شادمنصورمحله
شادمنصورمحله، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۹۹ نفر بودهاست.
روستای شستا
شستا دهی از شهرستان رامسر . آب از رودخانه چالكرود تأمین میشود. سكنه آن ۲۷۵ تن و محصول آنجا برنج و مركبات است. دارای تعداد ۱۸۵ خانوار و ۷۵۰ نفر میباشد كه فاصله تا شهر ۱۴ كیلومتر است. این روستا در جاده میرزا كوچك خان (هریس) قرار دارد و در شمال آن روستای شاهمراد محله و در جنوب آن روستای راجوب قرار دارد. از شرق به رودخانه چالكرود و از غرب به رودخانه نسارود متصل است
روستای طالشسرا
طالش سرا، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۳ نفر بودهاست.
روستای طالشمحلهفتوك
طالش محله فتوك، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۰۶ نفر بودهاست.
روستای طلارسر غربی
طلار سر غربی، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۳۶۶ نفر بودهاست.
روستای طلارسر شرقی
طلارسرشرقی، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۶۸ نفر بودهاست.
روستای عسل پشته
عسل پشته،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بودهاست.
روستای فیلدم
فیلدم، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بودهاست.
روستای كانگسر
كانگ سر،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۵۸ نفر بودهاست.
روستای كراتكلهلو
كرات كله لو، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱ نفر بودهاست.
روستای كردخیل
كردخیل، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای كركتك
كركتك،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای كشگرما
كش گرما، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بودهاست.
روستای كلاكولی
كلاكولی، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای كلالم
كلالم،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای كلایه
كلایه، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان اشكور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۲ نفر بودهاست.
روستای كلایهبن
كلایه بن، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۴۰۹ نفر بودهاست.
روستای كلك
كلك، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶ نفر بودهاست.
روستای كلیجكوه
كلیج كوه، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۹ نفر بودهاست.
روستای كناررود
كناررود، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بودهاست.
روستای كوی پریان
كوی پریان، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بودهاست.
روستای كهنهپتك
كهنه پتك،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱ نفر بودهاست.
روستای كیت
كیت، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان اشكور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۲ نفر بودهاست.
روستای گالشمحله
گالش محله،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش دالخانی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و بر اساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۰۹ نفر بودهاست.
روستای گاورمك
گاورمك،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۲۷ نفر بودهاست.
روستای گاولیماك
گاولیماك،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۱ نفر بودهاست
روستای گراسماسر
گراسماسر،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بودهاست.
روستای گركش
گركش، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن كمتر از سه خانوار بودهاست.
روستای گریكش
گریكش، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال۱۳۹۵، جمعیت آن ۰ نفر بودهاست.
روستای گلچیگی
گل چیگی،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹ نفر بودهاست.
روستای گلین
گلین،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۵۳ نفر بودهاست.
روستای گوگین
گوگین، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰ نفر بودهاست.
روستای گوهرسرا
گوهرسرا، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ ، جمعیت آن ۸۷ نفر بودهاست.
روستای گهوارهپشته
گهواره پشته، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۷ نفر بودهاست.
روستای لاتمحله
لات محله، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۰ نفر بودهاست.
روستای لاتدیسر
لاتدیسر،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۶ نفر بودهاست.
روستای لاتی
لاتی، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است .این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰ نفر بودهاست.
روستای لپاسرك
لپاسرك، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است .روستای لپاسرك براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۴۷ نفر نفر بودهاست.موقعیت جغرافیایی روستای لپاسرك در موقعیت كوهپایه ای قرار گرفته است و شكل استقرار روستا به صورت پراكنده میباشد. اراضی كشاورزی ان به صورت اراضی باغی است.
استان مازندران شامل ۳ ناحیه، غربی (به مركزیت رامسر و نوشهر مشتمل بر چهار شهرستان رامسر، تنكابن، چالوس و نوشهر)، شرقی (به مركزیت شهر ساری شامل ۶ شهرستان سوادكوه، قائمشهر، جویبار، ساری، نكاه و بهشهر) و میانی (به مركزیت امل مشتمل بر ۵ شهرستان نور، امل، محمودآباد، بابل، بابلسر) میباشد.
طبق آخرین تقسیمات اداری – سیاسی شهرستان رامسر، روستای لپاسرك در دهستان سخت سر به مركزیت سخت سر از بخش مركزی واقع شده است. روستای مزبور از شمال و جنوب به اراضی منابع ملی، از سمت شرق به روستای طالش محله و از طرف غرب به روستای سفید تمشك محدود میشود.
روستای لپاسرك در موقعیت كوهپایه ای قرار گرفته است و شكل استقرار روستا به صورت پراكنده میباشد. اراضی كشاورزی ان به صورت اراضی باغی است و اراضی باغی ان نیز به صورت ابی میباشد. به لحاظ تیپ اراضی؛ زمینهای این روستا جزو واحدهای اراضی درجه یك و دو كشاورزی میباشد. روستای مزبور از لحاظ موقعیت جغرافیایی در ۳۶ درجه و ۵۶ دقیقه عرض شمالی و ۵۰ درجه و ۳۷ دقیقه طول شرقی شده است.
روستای لتر
لتر، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۹۴ نفر بودهاست.
روستای لترنسا
لترنسا، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۰ نفر بودهاست.
روستای لج
لج، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان اشكور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۸ نفر بودهاست.
روستای لرسانور
لرسانور، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۸۷ نفر بودهاست.
روستای لرگدشت
لرگ دشت، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۷ نفر بودهاست.
روستای لوسر
لوسر، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۳۴ نفر بودهاست.
روستای لیگاه
لیگاه، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۸ نفر بودهاست.
روستای لیماك
لیماك، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۱۸۳ نفر بودهاست.
روستای لیماكلام
لیماك لام، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بودهاست.
روستای لیماكده
لیماكده، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . .اكثر مردمان لیماكده در فصل بهار و تابستان در این روستا زندگی میكنند.این روستا كه به عنوان ییلاق تلقی میشود یكی از زیباترین ییلاقات شهرستان رامسر است.این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۴ نفر بودهاست.
روستای لیماكش
لیماكش، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۷۷ نفر بودهاست.
روستای مازوباغسر
مازوباغسر، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان چهلشهید قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۷۴ نفر بودهاست. كاراغلب مردم آن كشاورزی و دامداری میباشد . محصولات عمده آن مركبات، چای، كیوی، عسل و محصولات دامی میباشد.
روستای مازولنگه
مازولنگه،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۴۴ نفر بودهاست.
روستای متكوه
متكوه، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۰ نفر بودهاست.
روستای مدك
مدك، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن زیر سه خانوار بودهاست.
روستای مهرمیجه
مهرمیجه، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۱۹ نفر بودهاست.
روستای میانلات
میان لات، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان سختسر قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ ، جمعیت آن ۳۶۰ نفر بودهاست.
روستای میج
میج،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان اشكور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۱۳۸ نفر بودهاست.
روستای نارنه
نارنه، روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان اشكور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۸۰ نفر بودهاست.
روستای نداك
نداك،روستایی است از روستاهای رامسر از توابع بخش مركزی كه در استان مازندران واقع شده است . این روستا در دهستان اشكور قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۴۶ نفر بودهاست.
روستای نمكدره
نمكدره، روستایی است كه در كیلومتر۵۰ جاده میرزاكوچك خان (هریس) از توابع شهرستان رامسر شهرستان رامسر در استان مازندران واقع شده است .این روستا در دهستان جنترودبار قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۲۶ نفر بودهاست.
روستای نیاسته
یاسته منطقه شهری است در كتالم رامسر.منطقه شهری حومهٔ بخش رامسر كه در ۱۲ كیلومتری جنوبشرقی رامسر و ۲ كیلومتری جنوب جادهٔ رامسر به تنكابن. در كنار رودخانه و در دشتی معتدل واقع است.آب نیاسته از رود نسارود است و هوای خنك و مرطوبی دارد. محصول عمدهاش برنج و مركبات و شغل اهالی آن زراعت، باغبانی و پرورش گل است.نیاسته بیشتر دارای زمین های زراعتی و باغی است و قلعه تاریخی ماركوه در آن وجود دارد.