ریپورتاژ آگهی
خانه استاد شهریار تبریز

خانه استاد شهریار تبریز

خانه استاد شهریار تبریز ، با قدمت دوره پهلوی دوم (۱۳۴۷) در مركز شهر تبریز قرار دارد.استاد شهریار كه غزل‌های دلنشین بسیاری سروده از جمله غزلی با مطلع «آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا» در این خانه زندگی می‌كرده است.
  • 1401/01/11
  • استان : آذربايجان شرقي
  • شهر : تبريز
  • دسته : عمارت های تاریخی ایران
آدرس : استان آذربایجان شرقی, تبریز-در یكی از محله‌های قدیمی شهر تبریز به نام محله مقصودیه و در خیابان ارتش جنوبی واقع است. پلاك ۲۱
تلفن : 66059000-021

خانه استاد شهریار تبریز ، با قدمت دوره پهلوی دوم (۱۳۴۷) در مركز شهر تبریز قرار دارد.استاد شهریار كه غزل‌های دلنشین بسیاری سروده از جمله غزلی با مطلع «آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا» در این خانه زندگی می‌كرده است.این خانه در ۲ طبقه و با مصالح كاملا جدید در عرصه ۲۲۵ متر مربع و زیربنای ۱۲۵ متر مربع ساخته شده است.خانه استاد شهریار بعدها به تملك شهرداری شهر تبریز درآمد و به موزه ادبی استاد شهریار تبدیل شد.خانه استاد شهریار در سال ۱۳۸۶ توسط سازمان میراث فرهنگی و گردشگری با شماره ۲۲۷۲۹ در فهرست اثار ملی ایران به ثبت رسید.

خانه استاد شهریار تبریز استان آذربایجان شرقی, تبریز-fV7l2befoN


این خانه قدیمی و كوچك بوده اما سرشار از خاطره های ماندگاری است كه ما را با این شاعر گرانقدر بیشتر آشنا می كند.شهر تبریز كه شهر مدرن می باشد در دوره قاجار در اوج شكوفایی بود، در دوره معاصر هم یكی از شهرهای مهم و اقتصادی كشور محسوب می شود و با آثار تاریخی فراوان خود مانند خانه ها و موزه هایی كه در اصل خانه های قدیمی هستند، نظر گردشگران زیادی را جذب می كند.

خانه استاد شهریار تبریز استان آذربایجان شرقی, تبریز-C2QhtZ2p2w

استاد شهریار كه بود ؟

سید محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به “شهریار” شاعری ایرانی و اهل آذربایجان بود. او در سال ۱۲۸۵ چشم به جهان گشود. پدر وی، حاج میرزا آقا خشكنابی از وكلای مبارز تبریز و مردی فاضل بود. استاد شهریار در كودكی و در جریان حوادث دوره مشروطه، به خواست پدرش به روستایی در خشكناب منتقل شد و دوران كودكی خود را در دامان طبیعت سپری كرد. بازتاب این بخش از زندگی او در منظومه حیدربابا كاملا محسوس است. استاد شهریار در سال ۱۳۰۰ برای ادامه تحصیل عازم تهران شد و تا سال ۱۳۰۳ در مدرسه دارالفنون تحصیل كرده و پس از آن در دانشگاه به تحصیل در رشته پزشكی پرداخت.

او مدتی پیش از فارغ التحصیلی به علت شكست در عشق، تحصیل را ناتمام گذاشت و به شعر و شاعری روی آورد. این شاعر توانا پس از سرودن اشعار زیبا و به یادماندنی در سال ۱۳۶۷ درگذشت و پس از فوت بنا به وصیت خود در مقبره ملك الشعرای تبریز به خاك سپرده شد.

خانه استاد شهریار تبریز استان آذربایجان شرقی, تبریز-GTyUopVGd0

خانه استاد شهریار تبریز

خانه استاد شهریار یكی از موزه های تبریز محسوب می شود و در یكی از محله های قدیمی تبریز به نام محله مقصودیه واقع شده است. این خانه كه قدمت آن به سال ۱۳۳۰ باز می گردد، سومین منزل استاد شهریار بوده كه در سال ۱۳۴۷ توسط وی خریداری شده است. زیر بنای خانه در حدود ۲۵۰ مترمربع بوده و مساحتش ۲۴۱ متر مربع می باشد. این بنا در دو طبقه ساخته شده است و پس از درگذشت استاد در سال ۱۳۶۷ این منزل توسط شهرداری خریداری شد؛ سپس منزل یاد شده با وسایلی كه از استاد به جا مانده اند و با همكاری خانواده وی به یك موزه تبدیل شد. خانه استاد شهریار تبریز

این موزه در سال ۱۳۶۸ توسط میراث فرهنگی و گردشگری در فهرست آثار ملی به ثبت رسید و موزه ادبی استاد شهریار نام گرفت. موزه ادبی استاد شهریار دارای دو بخش فوقانی و زیرزمین است كه بخش فوقانی دارای بیش از ۵۰۰ قطعه از آثار و وسایل استاد شهریار شامل كتاب، كیف، عصا، دفتر اشعار و اوراق دست نویس وی، نسخه قرآنی كه ایشان با خط نسخ نوشته اند، آلبوم ها، یادبودها و هدایایی است كه به این شاعر گرانقدر و فرزانه اهدا شده است.

در بخش زیرزمین عكس های دوره های مختلف زندگی استاد در معرض بازدید قرارداده شده اند. واحد سمعی بصری نیز در این قسمت قرار دارد و فضایی برای استراحت میهمانان و بازدید كنندگان نیز در نظر گرفته شده است. از آثار با ارزش دیگر در این موزه می توان به سه تار استاد شهریار و آثار خط نستعلیق وی اشاره كرد كه برای بازدید عموم به نمایش گذاشته شده اند. این آثار ساده ولی با ارزش، دنیای به ظاهر كوچكی را برای ما به تصویر می كشند كه برای استاد هرگز كوچك نبود؛ زیرا روح و جان او این توانایی را داشت كه از قفس تن رهایی یافته و در كوه، دشت و صحرا به تماشا بنشیند و شعرهای زیبا بسراید.

خانه استاد شهریار تبریز استان آذربایجان شرقی, تبریز-Wq8awyu2hD

نحوه دسترسی به خانه استاد شهریار تبریز

خانه موزه استاد شهریار از دیدنی های استان آذربایجان شرقی به شمار می‌آید و در یكی از محله‌های قدیمی شهر تبریز به نام محله مقصودیه و در خیابان ارتش جنوبی واقع است.برای دسترسی به این مجموعه می‌توانید از از سمت خیابان طالقانی یا ارتش جنوبی به خیابان ارگ جدید وارد شوید و پس از كمی پیاده‌روی به محله مقصودیه برسید. خانه استاد شهریار با پلاك ۲۱، در كوچه مقصودیه قرار دارد. نزدیك‌ترین ایستگاه مترو به این مكان نیز ایستگاه میدان ساعت است.

خانه استاد شهریار تبریز استان آذربایجان شرقی, تبریز-s1nipKaKdQ

خانه استاد شهریار تبریز استان آذربایجان شرقی, تبریز-vKyojpILie

خانه استاد شهریار تبریز استان آذربایجان شرقی, تبریز-9WLrLaVy9f

خانه استاد شهریار تبریز استان آذربایجان شرقی, تبریز-CGFPbAw97g

خانه استاد شهریار تبریز-PjrDPlf1C2

پرسش‌های متداول

خانه استاد شهریار كجاست؟

خانه موزه استاد شهریار در یكی از محله‌های قدیمی شهر تبریز به نام محله مقصودیه و در خیابان ارتش جنوبی واقع است.

در خانه موزه استاد شهریار از چه چیزهایی می‌توان دیدن كرد؟

درمجموع، بیش از ۵۰۰ قطعه از آثار لوازم شخصی این شاعر اندیشمند و فرزانه در خانه موزه استاد شهریار در معرض نمایش عموم قرار داده شده است.

ساعات بازدید خانه استاد شهریار كدامند؟

ساعات بازدید خانه استاد شهریار از ۷:۳۰ تا ۱۴:۳۰ و از ۱۵ تا ۱۹ است.

هزینه ورودی خانه استاد شهریار چقدر است؟

بلیط ورودی خانه استاد شهریار در سال ۱۳۹۹، ارزشی معادل سه هزار تومان داشته است.