كمر پشت با آب و هوای كوهستانی و ییلاقی در منطقه سواد كوه استان مازندران واقع شده است . طبیعت بكر، جنگل سرسبز و انبوه و خانه های روستایی چوبی از شاخصه های اصلی این روستای زیباست. روستای كمرپشت حدود ۲۰۰ خانوار جمعیت دارد كه اغلب خویشاوند هستند. كوه لاكمر و امامزاده عباسعلی بر روی قله ، معدن فلورین و غار اسپهبد خورشید شاه ( لاب كمر) در نزدیكی این روستا قرار گرفتهاند كه همواره كوهنوردان و طبیعت گردان زیادی را به خود جذب می كند .
بعد از ورود به روستا و با رعایت سكوت و آرامش ساكنین منطقه می توانید با پارك كردن ماشین ها و گذر از روستا وارد محدوده ی جنگلی خواهید شد. با ورود به جنگل كمرپشت بافت گیاهی رشته كوه های البرز شرقی شما را مسحور خواهد كرد اما هنوز به جادوی اصلی پیش روی مسیر شماست . بعد از حدود سی یا چهل دقیقه پیاده روی و كوهنوردی سبك ، دشتی فراخ و سرسبز نمایان می شود كه گویی تكه ای از بهشت است . دشت زیبای كمر پشت با كوه های در هم تنیده و شروع دوباره درختان جنگل احاطه شده. رودخانه ای كه همواره پر آب است و بركه ی فرودست دشت بر لطافت این منطفه افزوده است .
در حالی كه از خستگی راه به آسودگی دشت رسیده اید ، چشمانتان چندین كلبه چوبی زیبا را در اعماق این منظره خواهد دید . این كلبه ها استراحتگاه چوپان هایی است كه از این مسیر گذر می كنند. در زبان مازندرانی به این كلبه ها “تلار” گفته می شود . درون كلبه ها بخاری هیزمی وجود دارد. این منطقه برای كمپ گروه های طبیعت گردی جای بكر و فوق العاده ای است و حتی می توان در سرمای شب و در صورت خالی بودن كلبه ها به داخل آن پناه برد و در صورت آشنایی و رعایت اصول از بخاری هیزمی بهره مند شد . در صورت ابری نبودن هوا ، آسمان شب در دشت كمرپشت روشن از ستارگان بیشماری است كه چشمانتان را پر از زیبایی خواهد كرد. دور بودن از فضای روستا باعث شده آلودگی نوری در این مكان وجود نداشته باشد و فرصت مناسبی برای رصد آسمان شب فراهم شود.
فراخی دشت ، رودخانه پر آب ، بركه در فرودست دشت ، طراوت هوا، آسمان شب ، جنگل انبوه و تنهایی و خلوت منحصر به فردی كه این محدوده بكر به شما هدیه می كند، یكی از زیباترین خاطرات شما را رقم خواهد زد.
بهار و پاییز بهترین فصول برای سفر و كمپ در روستای كمرپشت است. اگر اواخر زمستان كه هوا گرم تر شده هم به كمرپشت سفر كنید دشت زیبایش را سفیدپوش از برف خواهید یافت.
نكته جالب درباره روستای كمرپشت جایگاه ویژه موسیقی در بین ساكنین این روستاست تا جایی كه در هر خانواده ای یك نوازنده (معمولاً ساز نی) را می توان یافت. از معروفترین نوازنده های این روستا میتوان از حسین رضا احمدی، كیوان قربانی، بابایی ،عادل احمدی، هوشنگ احمدی ، موسی و بهزاد احمدی نام برد .
برای رسیدن به روستای زیبای كمر پشت مسیر دسترسی از تهران به این صورت است : در جاده فیروز كوه و منطقه سوادكوه بعد از ورسك ، سمت راست قبل از خطیر كوه خروجی ارژنك رودبار را می بینید و با توجه به تابلوهای راهنما به سمت روستای كمر پشت حركت می كنید. جاده نزدیك به روستا پر پیچ و خم و خاكی است ولی مسیر هموار است و سخت نیست .