محمدشهر شهری با بیش از ۱۴۰ هزار نفر جمعیت است كه در استان البرز و در بخش مركزی شهرستان كرج قرار دارد.این شهر در قسمت جنوبی كرج در بین راه كرج و ماهدشت تشكیل شده و با مهرشهر و ماهدشت و مشكین دشت و صفادشت(در استان تهران) همسایهاست. این منطقه از چند محله مهم و با پتانسیل بالای رشد در طی سالهای متمادی تشكیل شده است و شامل كوی جعفریه (جعفرآباد)، همایونویلا،كوی ولایت (ولدآباد)، محله اصفهانیها، چمران، عباسآباد، و است. گفتنی است روستاهایی نظیر فرخ آباد و زییادشت و همچنین روستای علیآباد گونه (حسنآباد) در جوار این شهر قرار گرفته اند.
شهر محمدشهر با آب و هوائی نسبتا معتدل كه ارتفاع آن از سطح دریا ۱۳۲۰ متر و در طول ۵۵ /۵۰ و عرض ۴۶ /۳۵ جغرافیایی قرار دارد. معدل حداكثر درجه حرارت محمد شهر ۲۱ درجه و حداقل ۹ درجه و معدل متوسط آن ۱۵ درجه سانتی گراد میباشد.محمدشهر چسبیده به ضلع جنوبی كرج كه تا مركز كلانشهر كرج تنها ۶ دقیقه فاصله دارد. محمدشهر پل ارتباطی كرج با شهرهای جنوبی همانند صفادشت- ماهدشت – اشتهارد و جاده اصلی آن نیز جاده ترانزیت و رابط استان البرز با استانهای غربی كشور میباشد.
شایان ذكر است كه شهر محمدشهر در سالهای اخیر كانون و جایگاه مناسبی برای حضور سرمایه گذاران خارجی و داخلی در بخش های خصوصی و دولتی گردیده و شاهد اجرای پروژه های تجاری و مراكز خرید عظیمی همچون مجتمع تجاری شریعت پروما، مجتمع تجاری پردیسان ، مجتمع تجاری و اداری الماس شهر ،مجتمع تجاری میلاد نور ، مجتمع ورزشی برنا و یكی از مشخصه های بارز و پتانسیل شهر محمدشهر حضور بسیار قوی بخش خصوصی در خصوص احداث مسكن و همچنین تعاونی های مسكن میباشد كه مجتمع مسكونی طلائیه با بیش از ۱۲۰۰ واحد مسكونی و… و همچنین چندین شركت خصوصی در رابطه تولید انبوه مسكن را میتوان نامبرد.
گفتنی است در حریم شهر محمدشهر و ماهدشت (در ضلع جنوب) و در قالب مسكن مهر، هزاران واحد مسكونی ساخته شده است كه بی شك با اتمام واگذاری این منطقه به شكل فزاینده ای به جمعیت جنوب شهرستان كرج (شهرهای محمدشهر و ماهدشت) اضافه خواهد شد.

محمدشهر در نگاه تاریخی جاده انجم آباد ( یا همان جاده ابریشم ) را در خود جای داده است كه از اراضی قزل قشلاق یا همان جعفر آباد می گذرد كه امروز آن مكان به پارك جنگلی فدك تبدیل شده و مساحتی بالغ بر ۸۰ هكتار نهال كاری و فضای سبز را تحت پوشش دارد. محمد شهر با داشتن آب وهوایی بسیار مناسب و نزدیكی به پایتخت محلی جهت تفرج گاه پایتخت نشینان در طی سالهای قبل بوده و وجود باغات بسیار و شهركهای ویلائی زیبا به لحاظ آب و هوائی مناسب و وجود مراكز ورزشی و تفریحی و مجتمع های اسب دوانی و همچنین زمین چوگان است.
قابل ذكر است كه این شهر در چند سال گذشته شاهد حضور سرمایه گذاران بزرگ صنایع چوب كشور است كه همین مسئله عاملی شده تا مسئولین منطقه در پی ساماندهی و اعلام آمادگی برای میزبانی از افرادی برآیند كه تمایل به سرمایه گذاری در بخش صنایع چوب را دارند و در هیمن ارتباط طرحی با عنوان طرح پایانه صنایع چوب كشور با توجه به نزدیكی فرودگاه پیام در دست مطالعه قرار گرفت.
بی تردید وجود باغات میوه و زمینهای كشاورزی در شهر محمدشهر یكی از شاخصه های مهم دیگر این شهر اس و آن را به یك قطب كشاورزی در استان البرز و فراتر از آن تبدیل كرده و در همین ارتباط سازمانها و موسسات كشاورزی زیادی در این منطقه به فعالیت می پردازند؛ همانند: اداره آب و خاك –نهال و بذر و خاك شناسی ،اداره هواشناسی و همچنین محمدشهر مركز صادرات میوه و صیفی جات به كشورهای حاشیه خلیج فارس می باشد و بزرگترین سردخانه های كشور و مراكز سورتینگ میوه در این شهر استقرار یافته است .
(ایستگاه متروی محمدشهر)
با افتتاح متروی محمدشهر در سال ۱۳۸۹ به عنوان یك ایستگاه میان راهی در خط ۵ (كرج-تهران) قطارشهری تهران و حومه، جذابیتهای محمدشهر برای مهاجرپذیری چندین برابر شد و همین امر هم موجب جذب و افزایش جمعیت افزونتری برای این منطقه شد. (همچنین قرار است یكی از خطوط داخلی مترو ( خط ۵) به داخل محمدشهر وارد شود.)
نزدیكی بیشتر محدودههای شمالی این شهر به متروی محمدشهر و آزادراه تهران- كرج جذابیت بیشتری را برای سرمایه گذاران مسكن ایجاد كرده است و گرایش بیشتری به ساخت و ساز در محلات شمالی شهر همچون محمدآباد، دشت بهشت و سیدآباد مشاهده میشود. اراضی بایر و خالی میان هستههای روستایی محمدشهر نیز بویژه در مناطق مركزی شهر چون حجت آباد، ولد آباد بزرگ و ولد آباد كوچك به سرعت به زیر ساخت و ساز مسكونی میرود و الگوی آپارتمان نشینی در غالب ساختمانهای بلندمرتبه را در این شهر رواج میدهد. محلات همایون ویلا (مجتمع ۱۰۰۰ واحدی)، شهرك امیدوار و شهرك طالقانی ماحصل این دست ساخت و سازهای انبوه میباشند.

