آبشار آب ملخ در كنار روستایی به همین نام در نزدیكی شهرستان سمیرم در استان اصفهان قرار داردشهرستان سمیرم در ۱۶۰ كیلومتری جنوب غربی اصفهان قرار دارد. روستای آب ملخ در دامنه كوه دنا سرشار از چشمهساراهای گوارا و سرد و آبشارهای خروشانی است كه آب خود را از ذوب شدن برف كوه دنا تامین میكند.
آبشار آب ملخ ، یكی از عجیبترین آبشارهای ایران است كه تركیبات خاص موجود در آب آن، تمام ملخهای مهاجم را درجا نابود میكند. این روستا و چشمه آن نیز به همین علت آب ملخ نام گرفتهاند. به گفته اهالی روستا سالها قبل، وقتی مزارع گندم روستاهای اطراف مورد تهاجم ملخها قرار گرفت، از آب این چشمه بزرگ برای دفع آفت استفاده كردند و آنها را یكجا نابود كردند.

آبشار آب ملخ به آبشار تخت سلیمان نیز معروف است. وجه تسمیه این منطقه به دلیل قطعه سنگ بزرگ و طبیعی است كه به مانند یك پل روی رودخانه آب ملخ قرار گرفته است و دو دره را به یكدیگر متصل میكند. برخی از اهالی این منطقه اعتقاد دارند كه این پل به مانند یك تخت، محل استراحتگاه حضرت سلیمان بوده است. منظره خیال انگیز و بی مانند تخت سلیمان روی رودخانه آب ملخ همچون تخت طاق مانندی كه بر بالای رودخانه قرار گرفته است بسان پلی زیبا و طبیعی مسافران و گردشگران را به غار داخل كوه هدایت میكند.

از دهانه غار طبیعی كه در تخت سلیمان وجود دارد، چشمهای با آب زلال و گوارا میجوشد و از اطراف این تخت به رود پایین دست آن میپیوندد. موقعیت جغرافیایی روستای آب ملخ به شكلی است كه بیش از ۳ ساعت نمیتوان خورشید را بالای سر روستا دید.

آبشار آب ملخ از دو بخش تشكیل شده است. اولین قسمت آن سرچشمه آبشار است كه از دل كوه بیرون میآید و بخش دیگر كه در زیر سرچشمه آن قرار گرفته، طاقدیسی سبز رنگ است كه مثل پل روی رودخانه ماربر خم شده است. پشت آبشار پرتگاه خطرناك و زیبایی وجود دارد كه آب ملخ را به یكی از خطرناكترین آبشارهای ایران تبدیل كرده است. بهترین زمان بازدید از آبشار آب ملخ فصلهای بهار و تابستان است.

در محل تخت سلیمان، طی یك پدیده نادر طبیعی، آب رودخانه ماربر برای مدتی ناپدید شده و سپس كمی جلوتر در بستر خود هویدا می شود.
این پدیده منحصر بفرد، صدها سال پیش طی ریزش عظیمی از كوه در این محل ایجاد شده و جلوی عبور آب را مسدود كرده است. سپس جریان آب توانسته در همان بستر قبلی خود راهی تونل مانند به طور تقریبی هشتاد متر باز كرده و به جریان خود ادامه دهد اما آنچه كه زیبایی خاصی به این پدیده بخشیده است وجود چشمه یا سرابی با آبدهی فراوان است كه از دیواره های شمالی بالای سقف تونل خارج شده به شكل آبشاری آبپاش مانند، هر دو دهانه تونل را پوشانده است. در حقیقت آب ملخ نام همین آبشار یا سراب خروشان است.

آبشار آب ملخ از دو بخش تشكیل شده است. اولین قسمت آن سرچشمه آبشار است كه از دل كوه بیرون میآید و بخش دیگر كه در زیر سرچشمه آن قرار گرفته، طاقدیسی سبز رنگ است كه مثل پل روی رودخانه ماربر خم شده است.
پشت آبشار پرتگاه خطرناك و زیبایی وجود دارد كه آب ملخ را به یكی از خطرناكترین آبشارهای ایران تبدیل كرده است. بهترین زمان بازدید از آبشار آب ملخ فصلهای بهار و تابستان است.

شاید برایتان جالب باشد اگر بدانید كه موقعیت جغرافیایی روستای آب ملخ مانع از آن می شود كه آفتاب بیش از سه ساعت در این روستا توقف كند. بنابراین، شما در آب ملخ ظرف سه ساعت هم طلوع خورشید را خواهید دید و هم غروب آن را. به همین دلیل است كه این روستا به روزستای نیمروز نیز معروف است.
مسیر دسترسی
اگر از سمت استان اصفهان راهی آب ملخ می شوید، باید از شهرهای اصفهان و سمیرم بگذرید و این شهر را به سمت یاسوج ترك كنید. در جاده سمیرم- یاسوج، بلافاصله بعد از روستای چهار راه، جاده ای خاكی می بینید كه در مسیر آن دو دوراهی وجود دارد. در هر دو مورد راه سمت چپ را در پیش بگیرید و حدود ۷ كیلومتر در آن پیش بروید، تا به روستای آب ملخ برسید. روستایی در شمالی ترین قسمت خط الراس دنا و مردمی كه اصالتشان بختیاری است.
