كاروانسرای سنسن كاشان ، در قریه سنسن در ۴۰ كیلومتری جاده كاروانروی قم – كاشان بین دو روستای آب شیرین و مشكان، واقع شده است. این اثر در تاریخ ۲۷ مرداد ۱۳۶۴ با شمارهٔ ثبت ۱۶۷۷ بهعنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
معماری كاروانسرا
این بنا از نظر معمارى جزو كاروانسراهاى حیاطدار چهار ایوانى و به شكل مربع است. مصالح بنا، گل و خشت و آجرهایى به ابعاد ۴×۲۰×۲۰ و ۵×۲۶×۲۶ و ۴×۲۴×۲۴ سانتىمتر است.در داخل نیمتاق سردر، تزئینات آجری مشتمل بر پاباریك سوسنی و شاپركها تعبیه شده است و در لچكیها نیز، خفته و راسته آجری تزئینات بنا را تشكیل میدهند. نماى خارجى جبههٔ جنوب شرقى كه سردرِ ورودى در وسط آن قرار دارد، از ۱۴ طاقنما تشكیل شده است كه آخرین طاقنماى آن كوچكتر از بقیه است. در وسط جزرها و سكوهاى آنها، آثار جاى بستن حیوانات دیده مىشود.
نماى خارجى سایر جبههها، ساده و آجرى است. دالان و ورودى كه مشتمل بر سه دهانه تاق و چشمه است، از طرفین به اصطبلها راه دارد. فضاى داخلى، در هر چهار طرف، اتاقهایى دارد كه تعداد آنها در هر جبهه ۶ اتاق است. كاروانسرای تاریخی سن سن، از جمله كاروانسراهای بزرگ و معتبر می باشد كه بر سر راه ری و قم به كاشان واقع شده و در گذشته از كاروانسراهای معروف این راه بوده است.
دالان و ورودی كه مشتمل بر سه دهانه تاق و چشمه است، از طرفین به اصطبلها راه دارد. فضای داخلی، در هر چهار طرف، اتاقهایی دارد كه تعداد آنها در هر جبهه ۶ اتاق است.
تزیینات بنا
در داخل نیمتاق سردر، تزئینات آجری مشتمل بر پاباریك سوسنی و شاپركها تعبیه شده است و در لچكیها نیز، خفته و راسته آجری تزئینات بنا را تشكیل میدهند. نمای خارجی جبهه جنوب شرقی كه سردرِ ورودی در وسط آن قرار دارد، از ۱۴ طاقنما تشكیل شده است كه آخرین طاقنمای آن كوچكتر از بقیه است. در وسط جزرها و سكوهای آنها، آثار جای بستن حیوانات دیده میشود. نمای خارجی سایر جبههها، ساده و آجری است. دالان و ورودی كه مشتمل بر سه دهانه تاق و چشمه است، از طرفین به اصطبلها راه دارد. فضای داخلی، در هر چهار طرف، اتاقهایی دارد كه تعداد آنها در هر جبهه ۶ اتاق است. اخیرا كاروانسرای تاریخی روستای سن سن با هزینه ۳۰۰ میلیون ریال اعتبار مرمت شده است.
