قرهسو یكی از مهمترین رودخانههای منطقه مشگینشهر، دشت مغان و اردبیل است كه به رود مرزی ارس میریزد. قرهسو از به هم پیوستن دو شعبه دامنههای شمال غربی كوهستان طالش و دامنههای شمال شرقی كوههای بزغوش به نام حاج محمدچایی به وجود میآید. این رودخانه آبهای عمده مشگینشهر و اردبیل و خلخال مانند قوریچای و بالیقلیچای را دریافت میكند.
رودخانه قرهسو، توده كوهستانی و آتشفشانی سبلان را دور میزند و پس از عبور از قرهداغ در اصلاندوز به رود بزرگ ارس میپیوندد. رود قرهسو با جریان سیلابی تندی از كوهها سرازیر میشود و در آبهای ارس به هم خوردگی و آشوبی به وجود میآورد. از بركت برفهای سنگین و بارانهای مداوم، رودهای وابسته قرهسو در تابستانها خشك میشوند و همواره با بیشترین میزان آب جریان مییابد.
آبدهی قرهسو در محلی به نام قره چناق اردبیل ۶/۴ میلیون مترمكعب است، در طالب قشلاقی ۱۸۹/۲ میلیون مترمكعب است و در محل دولت بیگلوی مشگین شهر دارای ۳۴/۰۳ میلیون مترمكعب است. طول رودخانه ۱۰۸ كیلومتر است.
در مجموع دشت اردبیل گسترهای محصور است كه آبهای سطحی و زیرزمینی آن توسط رودخانه قرهسو در طالب قشلاقی تخلیه میشود. علاوه بر قرهسو، رودخانه بالیقلیچای، پرآبترین رودخانه اردبیل است كه از جنوب ارتفاعات سبلان سرچشمه میگیرد و در شهر اردبیل به دو قسمت تقسیم میشود كه پس از عبور از شمال اردبیل وارد قرهسو میشود.
كنارههای رودخانه بالیقلیچای و دیگر رودخانههای كوچك كه در جلگه اردبیل جاریاند، به عنوان گردشگاههای موقتی و مقطعی دوستداران طبیعت و كسانی كه علاقه دارند اوقات فراغت خود را به دور از هیاهوی شهر سپری كنند، مورد استفاده قرار میگیرد. استقرار این رودخانه در نزدیكی شهر و جریان آن در شهر اردبیل این امكان را فراهم میآورد كه مردم به خاطر دسترسی آسان به حاشیههای رودخانه، برای گذران اوقات فراغت خود در روزهای تعطیل و روزهای آخر هفته از آن استفاده كنند. این در صورتی میسر خواهد شد كه امكانات و تأسیسات لازم برای این گونه بهرهبرداریها در كنارهٔ رودخانههای دشت فراهم آید.
به این ترتیب، رودخانههای حوالی شهر اردبیل قابلیتهای قایقرانی و دیگر ورزشهای مشابه برای جهانگردانها را ندارد، ولی حاشیه آنها در برخی نقاط مساعد و مطلوب است و میتواند به عنوان گردشگاههای رودخانهای مورد استفاده قرار گیرد.