ریپورتاژ آگهی
موزه محلی سراوان

موزه محلی سراوان

موزه محلی سراوان در محل ساختمان قدیم فرمانداری این شهر واقع شده است . مصالح بكار رفته در معماری آن عمدتاً آجر و خشت خام می باشد . این بنا در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است و در سال ۸۸ به عنوان موزه محلی سراوان به بهره برداری رسیده است
  • 1401/01/02
  • استان : سيستان و بلوچستان
  • شهر : سراوان
  • دسته : موزه های ایران
آدرس : سراوان –خیابان آزادی- ساختمان فرمانداری تلفن: ۵۲۲۳۹۳۴- ۰۵۴۸
تلفن : 66059000-021

موزه محلی سراوان در محل ساختمان قدیم فرمانداری این شهر واقع شده است . مصالح بكار رفته در معماری آن عمدتاً آجر و خشت خام می باشد . این بنا در فهرست آثار ملی كشور به ثبت رسیده است و در سال ۸۸ به عنوان موزه محلی سراوان به بهره برداری رسیده است .موزه محلی سراوان شامل دو بخش مجزا اداری و گالریهای نمایش است كه قسمت اداری آن از بخش های مدیریت ، پژوهش ، سمعی و بصری ، كتابخانه و …. تشكیل شده است . فضای داخلی موزه از گالری های گذری بر تاریخ بلوچستان ، نگاهی بر نگاران ، گالری آئین ها و مراسم ، گالری صنایع دستی ، زندگی روزمره و گالری حیاط و حش با استفاده از صحنه سازی به روایت تصویر بیان شده است . در محوطه موزه، زندگی عشایر بلوچ به نمایش درآمده است ساخت سفال در روستای كلپورگان به صورت كاملاً ابتدایی و به روش لوله ای بدون لعاب و با نقوش سیاه رنگ توسط زنان بومی با دقت انجام می پذیرد كه به دلیل شباهت به سفالهای ما قبل تاریخ ، از شهرت خاص برخوردار است موزه خاك در سال ۸۸ به عنوان كارگاه زنده تولید سفال هم جنبه تولید و هم نمایش و عرضه آن می پردازد . بخشهای عمده موزه زنده كلپورگان شامل قسمت اداری ، تولید سفال كوه و بخش نمایش می باشد .

ساختمان قدیم فرمانداری (موزه محلی سراوان ) بین سالهای ۱۳۱۶ تا ۱۳۱۸ با مساحتی حدود ۴۰۰۰ متر مربع ۵۵۹ متر زیربنا و ۷۷۸ متر مربع عرصه توسط هنرمند معمار (حسین طالبی) بنا شد.بنا در مركز بافت قدیم شهرستان سراوان واقع شده است. در دوره پهلوی اول به عنوان منزل مسكونی شخصی به نام “كامران كافی” بود و پس از تبدیل شدن بخش به شهرستان به عنوان فرمانداری مورد استفاده قرار گرفت. سپس با توجه به قدمت و نوع معماری بنا پس از پیگیری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از طریق فرمانداری شهرستان سراوان مقرر شد بنای مذكور به موزه محلی شهرستان تبدیل شود.
معماری بنا از دو واحد مجزای ساختمان و محوطه‌ای وسیع تشكیل شده كه ساختمان اصلی به عنوان كوشك در میان محوطه حیاط ساخته شده است. مصالح بكار رفته در معماری آن عمدتا آجر و خشت خام است. این بنا در فهرست آثار ملی كشور به شماره ۱۴۹۹۳ به ثبت رسیده است و پس از مرمت و تغییر كاربری در سال ۱۳۸۸ به عنوان موزه محلی سراوان به بهره برداری رسید.موزه شامل دو بخش مجزای اداری و گالری‌های نمایش است كه قسمت اداری آن از بخش‌های مدیریت، پژوهشی، سمعی و بصری و كتابخانه تشكیل شده است.
در این شهرستان علاوه بر موزه محلی و موزه خاك در روستای كلپورگان یك موزه نیز با هزینه شخصی یكی از فرهنگیان منطقه با عنوان “تاس كپل” فعال است. در این موزه كه با هزینه شخصی و در باغ یكی از فرهنگیان این منطقه بنا شده است بیش از ۷۰۰ شی به نمایش گذاشته شده كه در نوع خود در ایران بی نظیر است.

تلفن: ۵۲۲۳۹۳۴- ۰۵۴۸

نشانی : سراوان –خیابان آزادی- ساختمان فرمانداری

موزه محلی سراوان-XcWmTV05hA



موزه محلی سراوان-Tbc9NTOGPG

موزه محلی سراوان-msYTR07AVh

موزه محلی سراوان-u26iQNNRmD