سرای حاجی بزی خالصی ، یكی از بناهای تاریخی مربوط به دوران قاجاریه در سیستان است كه دارای ارزش هنری و تاریخی بالایی می باشد. سرای حاجی بزی خالصی با پلان مستطیل شكل به ابعاد ۱۸ در ۱۵ متر با جهت ساختاری شرقی- غربی و با مصالح آجر خوش پخت به ابعاد ۲۰*۲۰*۵ سانتی متر ساخته شده است.این بنا دارای سه ایوان در جبهه های شمالی، شرقی و جنوبی است كه ایوان جنوبی ایوان اصلی این عمارت می باشد.این اثر نمونه ای كم نظیر از عمارتهای قاجاری منطقه است كه از حیث پلان و معماری و كیفیت ساخت در منطقه منحصر به فرد می باشد.در وضعیت فعلی منزل حاجی خالصی بزی از ایستایی خوب و مقاومی برخوردار است. سرای حاجی بزی خالصی یكی از جاهای دیدنی روستای بزی خالصی می باشد .
این بنا در فاصله ۱۵ كیلومتری شمال شرق شهرستان نیمروز و در شرق روستای بزی خالصی قرار دارد . در اواخر دوره قاجار توسط شخصی به نام حاجی بزی خالصی از بزرگان این منطقه ساخته شده است . تمام اتاق های عمارت از نوع طلاق چهار وجهی سبك سیستانی است كه در مركز بادگیرهای كوچكی به نام كولك وجود دارد .
با تكمیل مرمت این اثر می توان از آن به عنوان اقامتگاه بوم گردی و استفاده گردشگران داخلی و خارجی بهره گرفت. این اثر تاریخی و مشاركتی كه از ارزشمندترین آثار دوره پهلوی به جای مانده است با معماری منحصر بفرد در دل روستای بزی خالصی قرار گرفته و شكوه خاصی به این روستا بخشیده است.
تنها آسیب های جزیی در آن وجود دارد كه عبارتند از:
۱- تركهای سطحی
۲- رطوبت نزولی اندك در بخشی از ایوان
۳- مرمت و اندود نامناسب فضای داخل
قدمت : قاجاریه- پهلوی
مالكیت : خصوصی (محمود رضا بزی خالصی)
كاربری قبلی : مسكونی
كاربری فعلی: مسكونی



