روستای گیاهدان قشم ، روستایی از توابع بخش مركزی شهرستان قشم، واقع در استان هرمزگان می باشد. معمولا كسانی كه به این روستا و مسیر آن را رفته اند، آن جا را برای خرید لوام برقی می شناسند، غافل از این كه این مسیر دارای دو اثر ثبت جهانی می باشد. برای رفتن به این مسیر حتما وازلین همراه خود داشته باشید چرا كه ممكن است بعد از بارندگی پشه های آن جا برایتان دردسرساز شوند.
در ابتدای مسیر نهر دست كن پرتقالی ها را مشاهده خواهید كرد و بعد از آن سد درهاش و منظره ی خاص و بی نظیر آن پیش روی شما قرار دارد كه بسیار مناسب عكاسی و گرفتن عكس های خاص می باشد.برای دیدن این مناظر بكر باید ۱۰ دقیقه با ماشین از خود روستا، مسیر خاكی را رانندگی كنید كه بعد از آن به نزدیكی سد درهاش رسیده و از آن جا هم با ۱۵ دقیقه پیاده روی به مناظربكری از كوه هایی زیبا خواهید رسید.
این روستا در دهستان حومه قرار دارد و براساس سرشماری مركز آمار ایران در سال ۱۳۸۵، جمعیت آن ۲٬۴۱۶ نفر (۵۰۷خانوار) بوده است.

سد درهاش روستای گیاهدان:
این سد كه هم اكنون آثاری از آن برجا مانده است را به زمان مادها نسبت می دهند. در هنگام بارندگی و جمع شدن آب در این سد، نمای طبیعی زیبایی به وجود می آورد كه گردشگران زیادی را به خود جذب می كند.

آداب و رسوم روستای گیاهدان
مراسم قبله دعا یا نماز باران
قبله دعا از مراسم قدیمی است كه تا كنون دراین روستا حفظ گردیده . برای اهالی جنبه تقدسی پیدا كرده است زمانیكه در این روستا یا دیگر روستاهای جزیره در فصل بارندگی باران نمی بارد وآب بركه ها وچاهها تمام می شود. امام جماعت این روستا به تكاپو می افتد وبه كمك مؤذن مردم را خبردار می كند كه خود را برای رفتن به قبله دعا آماده كنند. وبه مردم دستور می دهند كه سه روز روزه بگیرند زیرا پیامبر اسلام(ص) فرموده است : دعای روزه دار مستجاب خواهد شد.
همچنین عده ای از مردم قبلاً به قبله دعا می روند .محل برگزاری نماز استسقا را پاك وتمیز می سازند. مردم روزه دار هم به تدریج تاساعت ۸ صبح به محل وارد می شوند . همه مردم پشت سر امام صف بندی می كنند. سپس دو ركعت نماز می خوانند وبعد امام دو خطبه ایراد می فرمایند. وبه درگاه خداوند استغاثه می كنند و مردم آمین می گویند.
مراسم عروسی
از جالبترین اعمالی كه در مراسم عروسی این روستا انجام می شود سرهو وعزبا است كه به توضیح مختصری از هركدام می پردازیم.
سرهو بعدازظهرروزبرگزاری عروسی بعد ازنمازعصرانجام می شود بطوریكه داماد را درماشینی كه ازپیش تزئین شده است قرار می دهند ماشینهای دیگروموتورسواران كه مملوء ازبچه هاست پشت سر ماشین داماد به راه می افتند وداماد نیز ازجاهای دیدنی این روستا دیدن می كند وپس ازاتمام این مراسم همگی برای مراسم عزبا به خانه داماد برمی گرد ند.
واما مرا سم عزبا، این مراسم بعد ا زبازگشت داماد ا زسرهواجرا می شود بطوریكه در میان حیاط منزل پدر داماد چند نفرا زسالمندان روستا به دو صف تقسیم می شوند ورود ررو با هم شعرهایی به زبان عربی می خوانند وداماد در آن مراسم نشسته ودوستان واقوام داماد به او تبریك می گویند. دیگران به تماشای عزبا مشغول می شوند .این مراسم تا اذان مغرب ادامه دارد وپس ازآن مراسم آن در شب مراسم مولود خوانی انجام می شود این مراسم حداقل تا ساعت ۱۲ شب ادامه دارد وپس ازآن به طرف منزل عروس حركت كرده وداماد را تحویل خانه عروس می دهند .