شاید شما هم جزء افرادی باشید كه غواصی كردن را دوست داشته باشید و از آن لذت ببرید از آنجایی كه در شمال و جنوب ایران دریاچه ،دریایی بزرگ داریم شرایط غواصی كردن در این آبها لذت بخش است . پس اگر سوال شما این است كه برای غواصی كردن به كجای ایران برویم ! پیشنهاد می كنیم این مطلب را بخوانید تا به این هدفتان برسید .دنیای شگفتانگیز زیر آب كه اغلب ما یا از قاب تلویزیون به آن چشم دوختهایم یا آنكه با كتاب هایی همچون رمان بیست هزار فرسنگ زیر دریای اثر نویسنده ی معروف «ژولورن» ، خیالمان را سوار بر «ناتیلوس» كرده و به عمق اقیانوس هایش رفته ایم اما آیا تا به حال به لمس واقعی این دنیای اعجاب انگیز فكر كرده اید؟ غواصی، تفریحی ماجراجویانه و هیجانانگیز در جایی زیر آب ها را تجربه كرده اید؟ به دلیل بافت طبیعی دریای جنوب و سواحل ایران، می توان گفت كه یكی از بهترین مناطق برای غواصی تفریحی در اختیار ما ایرانی ها قرار دارد.
وجود ردیفهای مرجانی بكر و زیبا و بافت جانوری گوناگون، غواصی و عكاسی زیر آب در ایران را به شرایطی ایدهآل تبدیل كرده است. سایتهای غواصی كنترل شده ی معینی هم وجود دارند كه شما میتوانید هم برای آموزش و هم برای تجربه این تفریح سراغ آن ها بروید.
سایت های غواصی ایران
غواصی در جزیره كیش
بی شك جزیره كیش یكی از مناسب ترین و بكرترین مكان ها برای غواصی در كشور عزیزمان ایران است. غواصی كردن در آب های نیلگون خلیج فارس آرامش خاصی را به شما منتقل می كند و رویایی را برای شما ایجاد می كند به طوری كه وقتی پای صحبت افرادی كه قبلا تجربه غواصی كردن در آب های كیش را داشتند می نشینیم، می گویند كه: «تجربه غواصی در دریای كیش مثل هم نشین شدن با فرشتگان دریایی است!» غواصی در جزیره كیش در همهی فصول سال امكان پذیر است و سایتهای كم عمق این جزیره برای غواصی، حتی برای افرادی كه تجربه غواصی نداشته اند، بی نظیر است. وجود مراكز آموزشی و تفریحی غواصی در جزیره كیش این مكان را تبدیل قطب غواصی كشور كرده است.
این منطقه از نظر گونه های آبزیان و جانواران دریایی جز غنیترین و زیباترین مكان های غواصی در ایران است. علاوه بر این دریای كیش پوشش مرجانی بینظیری را در سواحل شرقی خود دارد. جزیره كیش سایت های تفریحی و مراكز آموزش غواصی متعددی دارد كه از جمله ی آن ها میتوان به سایت غواصی بیگ كورال ، ژوراسیك پارك ، زوبیچ ، دشت جلبك ، دره ستاره ها ، كنیون ، رویال راك ، سیمرغ ، سمبارون ، كشتی داما ، ساترن كرك ، كشتی یونانی ، الدورادو ، كلبه هور و بسیاری از موارد دیگر اشاره كرد كه در ادامه به معرفی تعدادی از معروف ترین های آن ها می پردازیم.
در غربیترین نقطه كیش، ساحلی با نام كلبه هور وجود دارد كه یكی از بهترین مناطق غواصی در ایران محسوب می شود. در این منطقه نیز انواع ماهیها و آبزیان دریایی زندگی میكنند كه از میان آن ها میتوان به ماهی هامور، سنگ سر، سرخو، انواع صدف ها و لاكپشت ها اشاره كرد. در محل ورود و خروج این سایت یك غار كوچك به طول ۵ متر وجود دارد كه عبور از آن برای غواصان در هنگام مد، بسیار جالب میباشد. عمق سایت كلبه هور برای مبتدیان و افراد غیر حرفهای نیز مناسب است.
سایت غواصی بیگ كورال
بیگ كورال یكی از بهترین سایتهای غواصی برای آماتورهاست كه در شرق جزیره كیش قرار گرفته و دارای اكوسیستم وصف نشدنی، زیبا و غنی میباشد كه خیره كننده چشمان هزاران غواص ایرانی و خارجی در طول سال های اخیر بوده است. محبوبیت این سایت به دلیل مرجانهای متنوعی است كه در امتداد ساحل این منطقه از شمال به جنوب كشیده شدهاند. عمق این سایت حدود ۶ تا ۷ متر است كه در زمان جزر به ۴ متر نیز میرسد. از این رو، برای غیرحرفهای ها بسیار مناسب است. از جمله آبزیان این سایت میتوان به جراح ماهی، فرشته ماهی، اژدها ماهی، سفره ماهی، استون فیش، ملوان ماهی، طوطی ماهی، باراكودا، هامور، ماهی ساردین، ماهی تون و انواع خرچنگ، میگوها، عنكبوتهای دریایی و لاكپشتهای آب شور اشاره كرد. سایت غواصی بیگ كورال در حال حاضر بهترین سایت جزیره كیش است.
سایت غواصی كشتی یونانی
اگر تجربه ی سفر به جزیره كیش را داشته باشید، حتما به بازدید از كشتی یونانی رفتهاید. كشتی یونانی یك كشتی به گل نشسته است كه سالها در این مكان حضور داشته و تصویری زیبا در میان آب، خصوصا در هنگام غروب خورشید، ایجاد كرده است. سایت غواصی كشتی یونانی شاید به اندازهی خود كشتی معروف نباشد، اما برای غواصی مبتدی ها، سایتی بسیار مناسب است. عمق آب در این منطقه حدود ۵ متر است كه نیاز به تجهیزات خاصی نیز ندارد. اگر بتوانید تا عمق ۸ متری این منطقه پیش بروید، لذت بازدید از پروانه این كشتی مشهور به هنگام غواصی در كیش را كه در كنار دیگر آهن آلات و تجهیزات كشتی، بسیار جذاب و دیدنی است. در اینجا شنهای اطراف كشتی را به رنگ سرخ خواهید دید كه به دلیل واكنش اكسید آهن در این منطقه ایجاد شده اند. همچنین بازدید از درون این كشتی نیز از حفره شمالی آن امكان پذیر می باشد. البته ورود به بدنه به دلیل پوسیدگی آن بسیار خطرناك است.

سایت غواصی ساترن كرك
یكی دیگر از سایت های غواصی كیش ساترن كرك است كه آن را می توان بكرترین سایت غواصی جزیره كیش معرفی كرد . این سایت غواصی در یك شكاف در عمق ۱۴ متری دریا واقع شده كه تا عمق ۲۲ متری نیز پیش میرود. ساترن كرك بسیار زیبا بوده، اما به دلیل دور بودن و داشتن فاصله پنج كیلومتری از ساحل، كمتر كسی حاضر به رفتن برای غواصی به آنجا می شود. بلك تیپ، كوسه ماهی، خفاش ماهی و باراكودا از جمله آبزیان این منطقه هستند. ساترن كرك یك سایت غواصی حرفه ایست كه نیاز به تجربه و مهارت بالا و همچنین تجهیزات غواصی دارد.
سایت غواصی كشتی داما
این كشتی باربری سنگالی در عمق ۳۳ متری جنوب شرقی جزیره كیش قرار گرفته است. این كشتی در پاییز سال ۱۳۸۴ از طرف ناخدای اعلام وضعیت بحرانی به دلیل آبگرفتگی موتورخانه اش می شود، اما هیچ كمكی برای جلوگیری از غرق شدن آن صورت نمی گیرد در نتیجه، صبح روز بعد به دلایل نامشخصی كشتی غرق می شود. البته این كشتی اكنون پس از گذشت مدت زمان كوتاهی تبدیل به زیستگاهی برای جانوران و همچنین سایت جدیدی برای غواصی كردن در كیش شده است غواصی در اطراف كشتی داما كه در فاصله ۷ كیلومتری از جزیره كیش واقع شده است نیازی به داشتن تبحر خاصی برای غواصی ندارد اما جهت رفتن به داخل كشتی، فراگرفتن دوره تخصصی كشتیهای غرق شده الزامی است. ورود به بدنه كشتی از طریق پنجره كابین فرماندهی امكانپذیر بوده و عبور از راهروی پشتی كابین فرماندهی، شما را به آشپزخانه و خوابگاه هدایت مینماید. از آبزیان این منطقه میتوان به خفاش ماهیان، باراكودا، انواع سنگسر، سرخو و نیز اژدرماهیان نام برد.

سایت غواصی سمبارون
سمبارون یك سایت غواصی بسیار زیبا در غرب جزیره كیش است. زیباترین ریف های مرجانی جزیره در این منطقه واقع شده و مناظر بسیار دیدنی را برای غواصان و علاقهمندان به نمایش گذاشته اند. علاوه بر این ، گونه های متنوعی از آبزیان نیز در این منطقه به چشم میخورند كه از میان آنها می توان به شیرماهی ها اشاره كرد. عمق این سایت از ۱۶ متر شروع شده و تا ۶۰ متر نیز ادامه دارد.
غواصی در جزیره قشم
یكی دیگر از مقاصد تفریحی برای غواصی در ایران جزیره ی قشم است. این منطقه پر از مرجان های دست نخورده و موجودات زنده دریایی است كه تماشای آن برای غواصان بسیار جذاب و دیدنی خواهد بود. از جمله سایت های غواصی در جزیره قشم می توان به سایت غواصی هرمز ، خلیفه ، باغ مرجانی ، جزایر هنگام ، جزیره لارك ، جزیره ناز ، زیتون و نگین ساحل قشم اشاره كرد كه در ادامه به معرفی تعدادی از این سایت ها می پردازیم.
سایت غواصی زیتون
سایت غواصی زیتون در منطقه ی جنوبی جزیره قشم و مقابل پارك زیتون قرار دارد. این سایت با وجود عمق ۲ تا ۵ متر ، مناسب افراد آماتور نیز هست. ریف های مرجانی روبروی پارك زیتون و نزدیك به ساحل هستند اما بسیار زیبا و دیدنی كه عمق چندانی نیز ندارند. از جمله موجودات دریایی این منطقه میتوان به جراح ماهی، هامور، اسكات، ماهی ساردین، باراكودا، ماهی تون، اژدر ماهی، اسكورپیون، طوطی ماهی، صندق ماهی، فرشته ماهی، خفاش ماهی، ملوان ماهی، سفره ماهی، كفشك، خرچنگ، ماهی مركب و پیرانای آب شور اشاره كرد. این سایت برای دورههای مختلف آموزش غواصی نیز مناسب است.
سایت غواصی ناز
این جزیره حدود یك كیلومتر با ساحل فاصله دارد و در بخش شرقی جزیره قشم واقع شده است. در زمان جزر دریا، برای مدت كوتاهی باریكه ای از خشكی ناز را به قشم وصل می كند. در این جزیره یك سایت غواصی وجود دارد كه امكان شنا و تماشای دنیای زیر آب را برای علاقهمندان فراهم میآورد. شقایقهای دریایی، دلقك ماهی، سفره ماهی، گربه ماهی، منقار ماهی و گونههای مختلف لاكپشت و خرچنگ از جمله آبزیان موجود در این منطقه هستند. عمق این سایت نیز از ۲ تا ۵ متر متغیر بوده و برای غواصان مبتدی مناسب است.
سایت غواصی هنگام
این جزیره , جزیره دلفین ها نام گرفته است.در این جزیره سایت های زیبایی برای غواصی وجود دارد.این جزیره روبروی شیب دراز واقع شده است. در این جزیره تنوع بسیار زیادی از آبزیان وجود دارد.مرجان های زیبا و لاك پشت های بزرگ , كوسه ها و دلفین ها تجربه بسیار خوبی برای یك غواص می باشد.

سایت غواصی باغ مرجانی
باغ مرجانی یا اسپیرینگی یكی از بهترین سایت های غواصی در ایران است كه در بخش جنوبی جزیره قشم و روبروی روستای سوزا قرار دارد. این سایت به دلیل دشت مرجانی عظیم و گستردهای كه دارد، باغ مرجانی نامیده میشود. برای تماشای این دشت زیبا و هیجانانگیز باید تا عمق حدود ۴۰ متری اعماق دریا پیش بروید تا بتوانید تصاویری از مرجان های بادبزنی و گونه های دیگری از آبزیان دریایی را مشاهده كنید. شیرماهی، سفره ماهی، اسب دریایی، هامور، جاش، باراكودا و انواع كوسه، از جمله جانورانی هستند كه در این منطقه خواهید دید. البته توجه داشته باشید كه عمق این سایت بین ۳۲ تا ۶۶ متر است و جریان آب تند و شدیدی نیز دارد. از این رو، برای غواصان مبتدی اصلا مناسب نیست.
سایت غواصی دره ستاره ها
اگر علاقمند به ستاره های دریایی هستید و دوست دارید انواع ستاره های دریایی را در اعماق آب های خلیج فارس به تماشا بنشینید، سایت غواصی دره ستاره ها یك پیشنهاد ایده آل و جذاب برای شماست. در این سایت هیچ ماهی دیده نمیشود، اما تا دلتان بخواهد ستاره دریایی وجود دارد كه در بستر شنی دریا تجمع كرده اند و به روایتی كهكشان زیر آب را تشكیل داده اند. سایت غواصی دره ستاره ها را میتوان یكی از جذاب ترین سایت های غواصی در ایران معرفی كرد كه عمقی بین ۱۲ تا ۱۵ متر دارد.
سایت غواصی كشتی سوخته لارك
آخرین سایت غواصی جزیره قشم كه در این مقاله به شما معرفی می كنیم سایت غواصی كشتی سوخته است. همانطور كه از نامش پیداست، امكان غواصی در یك كشتی را برای شما فراهم میآورد. طول كشتی حدود ۱۰۰ متر است و در عمق ۳۲ متری به پهلوی چپ خوابیده و در روی كشتی انواع آبزیان از جمله باراكودا و هامور وجود دارد. این كشتی در عمق ۱۴ متری و كف آن در عمق ۳۳ متری از سطح دریا واقع شده است. این سایت بین دو جزیره لارك و قشم قرار دارد و امكان ماجراجویی در یك كشتی را به غواصان میدهد. از جمله دیگر آبزیان این منطقه میتوان به شیرماهی، مارماهی، هامور، جاش، گیش و ماهی شهری اشاره كرد.
غواصی در چابهار
قطب بعدی غواصی ایران چابهار است. یكی از زیباترین مناطق توریستی جنوب ایران است كه سالانه گردشگران داخلی و خارجی بسیاری را به سمت خود میكشاند. در آب های این منطقه انواع گوناگونی از آبزیان، مرجان های نرم و سخت گرفته تا ماهیهای رنگارنگ دیده میشوند و امكان یك تجربه فوقالعاده در زیر آب را برای غواصان فراهم میكنند. از جمله سایت های غواصی منطقه چابهار می توان به سایت غواصی كاهاری، انبار نفت، بهشتی، جزیره شیطان، بارج كنارك، بیریس، دره لیپار، زامشدان، سایت غواصی علوم دریایی و كلبه چابهار اشاره كرد.
سایت كلبه غواصی چابهار
معروف ترین سایت چابهار كلبه غواصی چابهار نام دارد. این مركز غواصی دارای سایت اختصاصی از مرجان های كشت و تكثیر شده در دریا و زیستگاه مصنوعی ماهیان در دریا است.كلبه غواصی چابهار با یك ریف بسیار بزرگ در امتداد خط ساحلی دریای عمان است. این ریف در برخی نقاط به فاصله ۳۰۰ متری ساحل و در برخی نقاط دیگر تا فاصله چند كیلومتری و اعماق بیش از ۳۰ متر امتداد دارد. اگر در عمق ۴ تا ۹ متری این سایت غواصی كنید، انبوهی از مرجان های شاخ گوزنی و مغزی را خواهید دید كه در رنگهای سبز و قهوهای كنار هم قرار گرفته و تصاویری جذاب و دیدنی ایجاد كردهاند. سایت كلبه غواصی چابهار به دلیل كم عمق بودن، برای مبتدیان و غیرحرفه ای ها بسیار مناسب است.
