پل بابا محمود در گذشته راه ارتباطی بین شهرتاریخی سهرفیروزان به مسیر خوزستان و فارس بوده كه این موضوع اهمیت این بنای تاریخی را افزون میكند. در دهههای اخیر با توجه به تردد زیاد از روی این پل و برای تردد و رفع ترافیك و از سوی دیگر ضرورت حفظ این اثر ملی درمجاورت آن پلی بتنی احداث شده كه كمك بزرگی به حفظ این اثر تاریخی كرده است.
پل بابا محمود سهروفیروزان مربوط به قرن هفتم، دوران مغول سلطان محمد خدابنده (الجایتو) است و در شهرستان فلاورجان، بخش پیربكران شهر تاریخی سهرفیروزان بر روی زاینده رود واقع شده است. این پل در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۴۵ با شمارهٔ ثبت ۶۳۴ به عنوان یكی از آثار ملی ایران در سهرفیروزان به ثبت رسیده است.
پل بابا محمود فلاورجان مربوط به قرن هفتم، دوران مغول سلطان محمد خدابنده (الجایتو) است و در شهرستان فلاورجان، بخش پیربكران شهر تاریخی سهرفیروزان بر روی زاینده رود واقع شده است. این پل در تاریخ ۲۵ اسفند ۱۳۴۵ با شمارهٔ ثبت ۶۳۴ به عنوان یكی از آثار ملی ایران در سهرفیروزان به ثبت رسیده است.پل بابا محمود سهرفیروزان كه در بین پل های قدیمی استان اصفهان از قدمت بیشتری برخوردار است و دومین پل تاریخی استان به شمار می رود، ساخته شده در دوره ایلخانان مغول (عهد سلطان محمد خدابنده الجایتو) توسط یكی از اهالی، مشاهیر، بزرگان شهر و حاكم لنجانات و از مشاوران الجایتو یعنی بابامحمود سهرفیروزانی در سال ۷۰۴ هجری قمری است و این بنای تاریخی قدمتی بالغ بر ۷۵۰ سال دارد.
مقبره بابا محمود سهرفیروزانی بانی احداث این پل در سهرفیروزان و در آرامستان مركزی روستای سهروفیروزان كه به نام آرامستان بابا محمود شهرت دارد قرار گرفته و مسجدی زیبا با طاق ضربی و بنای سه ایوانی در مجاورت مقبره قرار داشته كه متعلق به قرن هفت هجری و ساخته شده به دست بابا محمود سهرفیروزانی است كه محل بار و دیدار امرا و بزرگان شهر با مردم بوده و از شواهد پیداست كه محل تجمعات مهم و مراسمات خاص نیز بوده است. پل بابا محمود در گذشته راه ارتباطی بین شهرتاریخی سهرفیروزان به مسیر خوزستان و فارس بوده كه این موضوع اهمیت این بنای تاریخی را افزون میكند. در دهه های اخیر با توجه به تردد زیاد از روی این پل و برای تردد و رفع ترافیك و از سوی دیگر ضرورت حفظ این اثر ملی درمجاورت آن پلی بتنی احداث شده كه كمك بزرگی به حفظ این اثر تاریخی كرده است.
پل بابا محمود سهرفیروزان كه در بین پل های قدیمی استان اصفهان از قدمت بیشتری برخوردار است و دومین پل تاریخی استان به شمار می رود، ساخته شده در دوره ایلخانان مغول (عهد سلطان محمد خدابنده الجایتو) توسط یكی از اهالی، مشاهیر، بزرگان شهر و حاكم لنجانات و از مشاوران الجایتو یعنی بابامحمود سهرفیروزانی در سال ۷۰۴ هجری قمری است و این بنای تاریخی قدمتی بالغ بر ۷۵۰ سال دارد. مقبره بابا محمود سهرفیروزانی بانی احداث این پل در سهرفیروزان و در آرامستان مركزی روستای سهروفیروزان كه به نام آرامستان بابا محمود شهرت دارد قرار گرفته و مسجدی زیبا با طاق ضربی و بنای سه ایوانی در مجاورت مقبره قرار داشته كه متعلق به قرن هفت هجری و ساخته شده به دست بابا محمود سهرفیروزانی است كه محل بار و دیدار امرا و بزرگان شهر با مردم بوده و از شواهد پیداست كه محل تجمعات مهم و مراسمات خاص نیز بوده است. پل بابا محمود در گذشته راه ارتباطی بین شهرتاریخی سهرفیروزان به مسیر خوزستان و فارس بوده كه این موضوع اهمیت این بنای تاریخی را افزون میكند. در دهه های اخیر با توجه به تردد زیاد از روی این پل و برای تردد و رفع ترافیك و از سوی دیگر ضرورت حفظ این اثر ملی درمجاورت آن پلی بتنی احداث شده كه كمك بزرگی به حفظ این اثر تاریخی كرده است.

معماری بنا
یكی از ویژگی های این بنا داشتن گرده ای ملایم در حركت معماری پل است كه تقسیم فشار آب را در دو سوی پل تنظیم می كند. این پل با ۱۵۲ متر طول، عرض متغیر ۵ تا ۸ و بیش از ۷ متر ارتفاع از سطح بستر رودخانه در ۲۸ كیلومتری جنوب غرب اصفهان و حدود ۲ كیلومتری پیربكران بر روی زاینده رود و در باغ محمود كه در روستای سهر و فیروزان شهرستان فلاورجان ساخته شده و به پل باغ محمود نیز شناخته می شود قرار گرفته و تاكنون بارها تعمیر و بازسازی شده است. پلان ۱۵ چشمه ای پل بابا محمود با تاق جناغی و دهلیزهای بلند و باریك بر روی پایه ها، آب بر های نیم دایره كه در پایین سنگی است و بر روی آنها آجر و ساروج به كار رفته، فاقد تزئینات است. در معماری این پل میتوان آثاری از دوران صفوی و قاجار را نیز مشاهده كرد كه بعدها بر روی این پل انجام گرفته است.


