شهر جدید پردیس در آذر ماه ۱۳۹۱ متشكل از بخشهای بومهن و جاجرود (ارتقا یافته) در تابعیت استان تهران ایجاد شد. شهرستان پردیس با مساحت ۲۷۶ كیلومترمربع از ۵۵ آبادی، روستا، نواحی كارگاهی، مناطق زراعی و دو شهر پردیس و بومهن تشكیلشده است. محدوده جغرافیایی این شهرستان از روستای «تلو» در «سرخه حصار» آغازشده و تا انتهای بخش بومهن ادامه دارد. مطابق تقسیمات كشوری این شهرستان دارای دو بخش (بومهن و جاجرود) بوده و از دو شهر پردیس و بومهن متشكل شده است.
شهرستان ۲۰۰ هزار نفری پردیس از غرب با تهران، از شرق با شهرستان دماوند، از شمال با شهرستان شمیرانات و از جنوب با شهرستان پاكدشت دارای مرز مشترك است. این شهرستان با آغاز اجرای طرحهای مسكن مهر به یكی از قطبهای اجرای این پروژه ملی در كشور و استان تهران تبدیل شد. شهر تازه تاسیس پردیس با قابلیتهای گردشگری – توریستی و سیاحتی، موقعیت خاص طبیعی ، ارتفاعات ، آب و هوای مطبوع و جاذبههای طبیعی، شیب و پوشش گیاهی مناسب با چشمهسارهای جاری در جای جای طبیعت و در چهارفصل سال چشمانداز زیبایی را بهوجود آوردهاست از جمله منطقه آبشار كمرد، منطقه جوزك، منطقه واصفجان منطقه پیست آبعلی، دریاچه سدلار و منطقه لار، دریاچه تار، و بسیاری از مكانهای دیدنی و تاریخی كه با نزدیكی به شهرستان دماوند، میتواند اوقات فراغتی سالم و به یادماندنی در ذهن توریستها، گردشگران و مسافران داشته باشد.
دسترسی به این شهر از طریق بزرگراههای مختلفی كه به آزادراه تهران پردیس متصل میشوند، امكانپذیر است. علاوه بر آن از طریق تاكسی و اتوبوس از ایستگاه مترو فرهنگسرا، چهارراه تهرانپارس و نوبنیاد میتوان به این شهر رفتوآمد كرد. شهر پردیس دارای ۹ فاز است كه ۶ فاز مسكونی، و ۳ فاز دیگر به صنعت، توریست و تحقیقات اختصاص پیدا كرده است.
فاز ۱ شهر پردیس
بافت این فاز مسكونی شامل تركیبی از خانههای ویلایی و آپارتمان است. متوسط قیمت خرید خانه در این فاز به نسبت سایر مناطق شهر پردیس در رده رو به بالا قرار میگیرد. این فاز به دلیل قدمت سكونت افراد و خانهها در فهرست بهترین منطقه شهر پردیس برای سكونت قرار میگیرد. امكانات مختلف رفاهی در این منطقه علاوه بر تراكم نسبی جمعیت سبب رشد آن شده است. لازم به ذكر است كه منظور از خانههای ویلایی در پردیس خانههایی دو یا سه طبقه با حیاط مشترك هستند. وجود امكانات تفریحی مانند سینما و پاركها نیز در این فاز آن را به محل مناسبی برای سكونت تبدیل كرده است. فاز یك بین دو فاز مسكونی ۲ و ۳ قرار گرفته و از لحاظ موقعیتی نیز برتری قابل توجهی به سایر مناطق دارد.

ویژگیهای فاز ۲ شهر پردیس
این فاز نیز یكی از محبوبترین فازها و بهترین منطقه شهر پردیس برای سكونت است. تركیبی از خانههای ویلایی و سازههای آپارتمانی این فاز را در ردیف انتخابهای اول هر بازدید كنندهای قرار میدهد. دسترسی به مراكز خرید و تهیه مایحتاج روزانه یكی از مزایای سكونت در این فاز مسكونی است. اما باید در نظر داشته باشید كه هزینههای خرید و اجاره خانه در این فاز به دلیل افزایش تقاضا بیشتر از قیمت متوسط شهر است.
فازهای ۱ و ۲ به دلیل برخورداری از امكانات شهری بیشتری، بهترین منطقه شهر پردیس برای سكونت هستند كه از بافت تركیبی خانههای ویلایی و آپارتمانی تشكیل شدهاند.
مشخصات فاز ۳ در پردیس
فاز ۳ دارای مراكز خرید و مجتمعهای تجاری متعددی است، كه همین امر در انتخاب آن به عنوان بهترین منطقه شهر پردیس تأثیر دارد. در قسمتی از این فاز شاهد ساختمانهای مسكن مهر هستیم كه امكان سكونت با هزینه كمتر را فراهم میكند. فاز ۳ دارای مجتمعهای مسكونی بسیاری است كه انتخابهای بسیاری را در اختیارتان قرار میدهد. دسترسی به ایستگاه اتوبوس و خیابانهای اصلی نیز یكی دیگر از ویژگیهایی است كه میتوان در مورد این فاز مسكونی ارائه داد.

مناطق مسكونی فاز ۴
فاز ۴ نیز دارای خانههای ویلایی و سازههای آپارتمانی است. این فاز مسكونی دارای یك مجتمع تجاری و پژوهشكده است. اختصاص بیشتر این فاز به مناطق مسكونی میتواند آن را تبدیل به بهترین منطقه شهر پردیس برای سكونت كند. برای خرید یا اجاره خانه در شهر پردیس باید بدانید كه فازهای ۱ تا ۴ دارای متراژهای بیشتر و بالاتری هستند، بنابراین برای پیدا كردن خانههای كوچكتر باید سراغ فازهای ۵،۸،۹ و ۱۱ بروید.
فاز ۸ پردیس و ویژگیهای آن
در این فاز نیز مسكنهای مهر حضور پررنگی دارند و برای كسانی كه با هزینه كمتری تمایل به سكونت در شهر پردیس را دارند، گزینه مناسبی است. با توجه به زمان كوتاهی كه از بهرهبرداری و سكونت افراد در این فاز میگذرد، هنوز امكانات شهری در این فاز به حد استاندارد نمیرسد. بنابراین نمیتوان این فاز را در فهرست بهترین منطقه شهر پردیس برای سكونت قرار داد. گرچه بسیاری از افراد به دلیل مناسبتر بودن قیمتهای این فاز برای خانهدار شدن به آن مراجعه میكنند. همین امر نیز موجب میشود كه به زودی شاهد رشد امكانات و افزایش جمعیت در این فاز باشیم. لازم به ذكر است كه اكثر سازههای این فاز به صورت آپارتمانها و مجتمعهای مسكونی است و خانههای ویلایی در آن به ندرت دیده میشود.
فاز ۱۱ پردیس
این فاز در دو قسمت فاز جنوبی و شمالی ساخته شده است. در این فاز نیز میتوان برای خرید یا اجاره خانههای مسكن مهر اقدام كرد. این فاز توسط شركتی تركیهای ساخته و بخش اعظم آن آماده تحویل است. با توجه به امكانات سازهای و نوساز بودن سازههای آن در كنار قیمت مناسبی كه برای فروش عرضه میشود، افراد بسیاری برای سكونت در این فاز علاقه نشان میدهند. همین امر احتمال تبدیل كردن فاز ۱۱ به بهترین منطقه در شهر پردیس برای سكونت را در آیندهای نزدیك افزایش میدهد. گرچه در مورد امكانات شهری و رفاهی فاز ۱۱ از استاندارد بالایی برخوردار نیست.

آب و هوای شهر پردیس
شهر پردیس تهران به دلیل ارتفاع زیادی كه از سطح دریا دارد (حدودا بین ۱۷۰۰ تا ۲۱۰۰ متر)، دارای آب و هوای سرد و خشك و زمین كوهستانی است. میزان بارندگی در این شهر به طور میانگین ۲۰۰ میلی متر میباشد.
رشد جمعیت در شهر جدید پردیس
این كه میگوییم پردیس در حال پیشرفت است و میتواند كرج دوم برای تهران باشد، حرف بیپایه و اساسی نیست. برای اثبات این موضوع میتوانید به آمار و ارقام منتشر شده از سوی مركز آمار ایران استناد كنید. در سرشماری سال ۸۵، شهر پردیس تنها ۲۵۳۶۰ نفر جمعیت را در خود جای داده بود. بعد از گذشت ۵ سال و در سال ۹۰ جمعیت این شهر به ۳۷۳۶۳ نفر رسید كه رشد فوق العادهای محسوب میشود. اما رشد جمعیت شهر پردیس همین جا متوقف نشد و سال ۹۵ جمعیت آن به ۷۳۳۶۳ نفر رسید تا باعث شود مسئولین نگاه ویژهای به شهر جدید پردیس تهران داشته باشند و این شهر، بیشترین رشد خود را تجربه كند.
پارك های شهر جدید پردیس
از پارك های شهر پردیس میتوان به؛ پارك نور الشهدا، باغ گل، پارك سلامت، بوستان گلها، بوستان ارغوان، پارك ولایت، بوستان الغدیر، پارك مشاهیر و بوستان خلیج فارس اشاره كرد.

مجتمع های تجاری شهر پردیس
پاساژ الماس، پاساژنیما، مجتمع تجاری ایران زمین، مجتمع تجاری گلستان، مجتمع تجاری بهارستان، پاساژ گلها، مجتمع ولیعصر، مركز خرید پردیس، مركز خرید یاقوت، پاساژ امید.
مراكز درمانی پردیس تهران
بیمارستان شفا، درمانگاه كوثر، درمانگاه مهرجرد، مركز بهداشت و درمان پردیس.
مساجد و مراكز دینی پردیس
مسجد خرمدشت، امام زاده سلطان مهر، مسجد جامع الغدیر، مسجد امیرالمومنین.
ادارات شهر جدید پردیس
فرمانداری شهر پردیس، اداره مخابرات، اداره گاز، ثبت اسناد و املاك، اداره پست، كمیته امداد، اداره فنی و حرفه ای، شورای اسلامی، اداره كتابخانه های عمومی، بنیاد حفظ آثار دفاع مقدس، اداره تعاون و كار و رفاه اجتماعی، اداره فرهنگ و ارشاد، اداره منابع طبیعی، اداره امور مالیاتی، كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان، اداره صنعت و معدن و تجارت، سازمان حمل نقل، پارك فناوری پردیس، آموزش و پرورش، دانشگاه پبام نور، دانشگاه آزاد، پلیس راهور، كلانتری، اداره ورزش و جوانان، دادگستری و…

جاهای دیدنی پردیس
رودخانه جاجرود و پل شاه عباسی
یكی از قدیمی ترین آثار تاریخی استان تهران پلی ۸۵۰ ساله ساخته شده بر روی رودخانه جاجرود در روستای “سعیدآباد” این منطقه است. این پل تاریخی باشكوه در ۱۰ كیلومتری شمال شرق استان تهران از آثار دوران سلجوقیان محسوب می شود كه در دوره های صفویه، قاجاریه و پس از آن نیز بارها مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است ،از این رو مردم آن را “پل شاه عباسی” می نامند و به نوشته منابع تاریخی این پل در زمان ناصرالدین شاه قاجار به دست “حاج میرزا بیك نوری” فراش “خلوت شاه” با هزینه بیست و چهار هزار تومان بازسازی شده است.
پل تاریخی شاه عباسی جاجرود كه در فهرست آثار ملی نیز به ثبت رسیده، بعنوان یكی از اصلی ترین بناهای تاریخی استان تهران دارای دو دهانه بزرگ میانی به عرض هفت و طول(از بستر رودخانه) ۱۲ متر و دو دهانه كوچك شرقی و غربی به عرض چهار و طول پنج متر است.
این پل در گذشته بدلیل بالا بودن سطح رودخانه جاجرود هر چهار دهانه یاد شده معبر آبی خروشان بود اما امروزه با احداث سد لتیان و كاسته شدن از حجم این شریان زیبای شمالشرق استان تهران تنها دهانه های میانی به گذرگاه آب تبدیل شده دو دهانه كوچك محل عبور عابرین هستند.
آبشار كمرد
آبشار كمرد بین جاجرود و شهر جدید پردیس و در روستای كمرد واقع شده.این آبشار زیبا در كنار روستای كمرد و در منطقه ای سرسبز و زیبا قرار گرفته است.این مكان با اینكه در استان تهران و در نزدیكی جاجرود قرار گرفته اما منطقه كمتر شناخته شده ای است.در مسیر تهران-فیروزكوه ، بعد از طی مسافت ۲ كیلومتر از شهر جاجرودبه منطقه كمرد خواهید رسید. منطقه كمرد در طول مسیر گسترده شده و كارگاه ها و كارخانه های زیادی است.با رسیدن به این منطقه از اولین دور برگردان برگشته و وارد راه اصلی كمرد شوید.در این راه با طی مسافت ۱۵۰۰ متر به روستای زیبای كمرد میرسید. بعد از رسیدن به روستا میبایستی مابقی راه راپیاده طی نمایید.مسیر زیبا و سرسبز كه از كنار جوی آب میگذرد كمتر از ۱ كیلومتر طول دارد و اكنون به آبشار رسیده اید.
مسیر دسترسی به روستای كمرد به نوعی “كوره راه” است یعنی این راه به جایی ختم نمیشود. منطقه اطراف آبشار دارای درختان تنومند و گسترده ایست كه فضای وسیعی را سایه میاندازد و منظره ای دل انگیز ایجاد میكند.آبشار از صخره ای با ارتفاع كمی به پایین میریزد.البته آب این آبشار متمركز نیست یعنی شامل مجموعه آبشارهای كوچكی است كه با ارتفاع كم از صخره ها سرازیر میشوند. بخشی از صخره آبشار هم تصویری رو ایجاد كرده كه بی شباهت به صورت خرس نیست.
در پشت این آبشار نیز غار كوچكی معروف به “غار چهل دختر” واقع شده كه افسانه های محلی از ورود چهل دختر به غار و برنگشتن آنها حكایت میشه كه آدم رو به یاد افسانه “بش قارداش” در بجنورد میندازه. مردم روستا از همون سرشاخه ، بخشی از آب رو توسط لوله ای به روستا هدایت كرده اند كه بتوانند از آب تمیز و زلال آن در روستا استفاده كنند. روستای كمرد هنوز هم میزبان خانه های قدیمی است . یكی از خانه های قدیمی كه تا كنون حفظ گردیده در ضلع شمالی روستا،امامزاده طیب ابن طاهر است كه در گذشته متعلق به كدخدای ده بوده است. امامزاده دیگری نیز بنام دو برادران در كمرد واقع شده است كه در كنار چشمه كوچكی بنام چشمه ی دوبرادران با تعدادی درخت و تنها با یك سنگ بزرگ مشخص می باشد و در كمركش كوه جنوبی روستا به نام نسوم قرار گرفته بطوریكه تقریبا از تمامی مناطق روستای كمرد می توان مزار آنها را مشاهده كرد.

