ریپورتاژ آگهی
غار صلوات آباد سنندج

غار صلوات آباد سنندج

یكی از جاذبه های گردشگری استان زیبای كردستان غار صلوات آباد سنندج می باشد كه همواره مورد توجه علاقه مندان به غارنوردی بوده
  • 1400/12/23
  • استان : کردستان
  • شهر : سنندج
  • دسته : غارهای ایران
آدرس : كردستان- سنندج -روستای صلوات آباد
تلفن : 66059000-021

یكی از جاذبه های گردشگری استان زیبای كردستان غار صلوات آباد سنندج می باشد كه همواره مورد توجه علاقه مندان به غارنوردی بوده است.این غار در نزدیكی روستایی به همین نام واقع شده است . ارتفاع آن از سطح دریا، ۲۲۳۰ متر می باشد. ورودی غار صلوات آباد درون یك كوه و بسیار تنگ و باریك می باشد. غار به صورت یك چاه بوده و فرود در آن نیازمند به همراه داشتن وسایل و تجهیزات كوهنوردی است. همچنین به دلیل صعب العبور بودن مسیر فرود، توصیه می شود از یك نفر راهنما كه به غار آشناست كمك بگیرید تا اتفاق بدی نیفتد.

 

غار صلوات آباد سنندج-aGpmK9N4EM


غار صلوات آباد كردستان از سه چاه متفاوت تشكیل شده است. ارتفاع چاه ها به ترتیب ۴، ۳۰ و ۱۵ متر می باشد. دیواره غار سنگی و سخت است. پس از فرود اما متوجه می شوید كف غار خاكی نرم دارد. مساحت كف غار نزدیك به ۶۰ متر مربع بوده و آب و هوای داخل غار نیز بسیار مطبوع و دلپذیر می باشد. دیواره های غار صلوات آباد در استان كردستان حالتی خاص دارند و به غار ابهت خاصی بخشیده اند. در داخل این غار می توانید خفاش و مگس هایی كه در اثر نبود نور، چشم خود را از دست داده اند را ببینید.

 

غار صلوات آباد سنندج-n9faIfpwFy

روستای صلوات آباد

روستای صلوات آباد در جنوب شرقی شهرستان سنندج و در ۱۵ كیلومتری جاده ی سنندج – همدان قرار دارد و جمعیتی بالغ بر ۵۰۰۰ نفر دارد. این روستا از بزرگترین روستاهای استان كردستان می باشد. حدود ۱۰۰ سال پیش نام روستای صلوات آباد «نامان» یا «نمان» بوده كه به دلیل وجود افرادی همچون مولانا سید ابراهیم نام این روستا به صلوات آباد تغییر یافته است. مهمترین فامیلی هایی كه در این روستا وجود دارد عبارتند از: صلواتی، ابراهیمی، سلیمی، زندی، منصوری و … كه بیشترین افراد این روستا را صلواتی ها تشكیل می دهند. زبان مردم روستا، كردی و همگی مسلمان و اهل تسنن می باشند.

 

غار صلوات آباد سنندج-Ldo8veFJmN
آرامگاه مشاهیر بزرگی در این روستا واقع شده كه از جمله آرامگاه سید علی اصغر كردستانی و بابا شهاب الدین است. در جنوب این روستا رودخانه ای در حال جریان است به نام «رودخانه صلوات آباد» كه تا چند سال پیش رودخانه ای دائمی به حساب می آمد. آب آشامیدنی روستا از چشمه ای به نام «كانی درویش» تامین می شود. كشاورزی در این روستا و باغداری رونق بسیار زیادی داشته كه محصولاتی همچون: انگور، زردآلو، هلو، گیلاس و آلبالو و محصولات سیفی دارد. جاذبه های طبیعی این روستا عبارتند از: رودخانه ها، كوه های مرتفع و گردنه صلوات آباد می باشد.

 

غار صلوات آباد سنندج-O28nNn77T3

غار صلوات آباد سنندج-PByj3FarVn

غار صلوات آباد سنندج-Ea6TI7GbIz