روستای بناب از توابع شهرستان بندرخمیر و بخش رویدر می باشد و در ناحیه شمال غربی استان هرمزگان قرار گرفته است.نكته جالب توجه مردم روستا بناب در هرمزگان، گویش آنهاست كه به اسم اَچَمی یا اَچُمی معروف می باشد و دوره این زبان به دوره حكومت ساسانیان بر می گردد، البته مذهب مردم روستا شیعه است. جمعیت روستا ۴۵۰ نفر و ۱۳۵ خانوار می باشد.
بناب یعنی بن آب، بناب هرمزگان آب لازم برای نخل های خود روستای بناب و هم روستای رویدار را تامین می كند. به واسطه همین چشمه ها دامنه كوه های نزدیك دارای پوشش گیاهی تقریبا غنی می باشد كه از جمله آن می توان به آویشن، كریشك، گل گاو زبان، گنوزه، مورو و… نام برد. نام روستای بناب رویدر را از خصوصیت طبیعیه آن و چشمه های پر آبی كه به وفور در این منطقه وجود دارد الهام گرفته اند، البته در روستای بناب در رویدر درختانی مانند بركو (بنه) و بادام وحشی و ترشه هم در این منطقه رشد می كنند كه میانگین دو بار در سال به ثمر می نشینند، درختانی مانند انبه، لیمو، نارنج و لیمو ترش نیز در این منطقه وجود دارد.

به همین دلیل نیز اصلی ترین كسب درآمد اهالی روستای بناب از طریق كاشت و پرورش درخت خرما و كشاورزی است. ناگفته نماند كه خرماهای روستای بناب بندرخمیر از بالاترین كیفیت در بین خرماهای دیگر شهرهای استان هرمزگان برخوردار می باشد تا جایی كه علاوه بر مصرف خود روستاییان این محصول به سایر استان ها و كشورهای همسایه خلیج فارس صادر می شود. اصلی ترین نخلستان این روستا كه به محض ورود به آن دیده می شود، از درختانی به نام گُم Gum تشكیل شده است. روستای بناب كه از جاذبه های گردشگری استان هرمزگان محسوب می شود و با وجود چشمه های همیشه جوشان و بركه های خنك، این منطقه حاصل خیز را به جایی دلپذیر برای تفریح و گردش مبدل كرده است.

بر اساس مشاهدات و بررسی های به عمل آمده به واسطه خصوصیات غنی و طبیعی، به گفته ساكنان روستا این منطقه دارای پتانسیل فراوان برای پرورش زنبور عسل و ماهی می باشد. به محض ورود به روستای بناب در میان تنگه ای از صخره ها، دو صخره با ساختار دو لایه سمت شرق و غرب جاده را احاطه كرده را می توان به راحتی دید كه در زبان محلی به صخره سمت شرقی، دول لا پر دركرتو و به صخره غربی، دول لا پرهو ان خو می گویند، از بالای این صخره ها كل روستا قابل مشاهده است.
این روستا را می توان از مهمترین جاذبه های طبیعی هرمزگان بشمار آورد كه به واسطه آبشارهای طبیعی، چشمه ها و نخلستان های سرسبز بستری مناسب را برای استراحت و تفریح بوجود آورده است.

كوه شب جاذبه نزدیك روستای بناب
كمی دورتر از روستای بناب در هرمزگان كوهی به نام كوه شب وجود دارد كه به گویش محلی های این روستا به آن كوه شو هم گفته می شود. علت نام گذاری این كوه به شب هم این بوده به دلیل موقعیت قرارگیری آن كه در یك تنگه است هیچ گونه آفتاب گیری در آن وجود ندارد بنابراین به آن كوه شب گفته می شود. در اطراف كوه شب جانوران وپرندگان مختلفی زندگی میكردهاند كه شامل: آهو، بز كوهی، روباه، خوك، كفتار، شغال، جوجهتیغی و خرگوش بودهاست. همچنین پرندگان مانند: كبك، عقاب، شاهین، بادخور، قُمری، تیهو، فاخته و بلبل وصدها پرنده مختلف دیكر زندكی میكردهاند كه متأسفانه امروزه به دلیل نبود نظارت كافی و شكار بیرویه و غیرمجاز، نسل اكثر این حیوانات در حال انقراض میباشد.








