آرامگاه حلیمه خاتون مربوط به دوره قاجار است و در شهرستان قزوین، بخش مركزی، روستای عصمت آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۱۱ مرداد ۱۳۸۴ با شمارهٔ ثبت ۱۲۵۹۰ بهعنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.بقعه متبركه امامزاده حلیمه خاتون(س) منسوب به دختر گرامی موسی بن جعفر(ع) در بخش مركزی، شهر قزوین خیابان سلامگاه و خیابان بوعلی، در كوچه شهید فرامرزی(زر گره كوچه) شیشهگرهای شهر قزوین واقع است.
معماری بنای آرامگاه حلیمه خاتون
بنای بقعه سال ۱۳۷۷ در اجرای طرح جامع در حال بازسازی گردید و مرقد مطهر در سردابی به مساحت ۷۰ متر مربع واقع و فضای درون آن به هنرهای كاشیكاری ، آجر كاری و خوشنویسی تزئین شده قرار دارد. حسینیه ای به وسعت ۱۷۰متر مربع در قسمت شرقی حرم احداث گردیده است و تزئینات آن به ویژه كتیبه فوقانی دورادور بنا با اشعاری فارسی و خط نستعلیق بر روی كاشیهای خشتی آبی رنگ در خور توجه می باشند . بر روی سنگقبر كتیبه ذیل حجاریشده است: «هذا المرقد المنور و مضجع الشریف لبنتی الإمام موسی بن جعفر الصادق علیهالسلام، السیدتین حلیمه خاتون و رحیمه خاتون سلاماللّه علیها، دفنتا فی هذا المكان الشریف تاریخ الوضع فی سنة ۱۴۲۴ ه. ق.»
بنای قبلی كه از خشت و گل بود در سالیان قبل تخریب شد و به جای آن بنای با شكوهی پیریزی شد .بنای زیارتگاه شامل حیاط، گنبد، گلدسته، ایوان، ضریح و سرداب است. حیاط زیارتگاه كوچك، ساده و بدون هیچ تكلف و پیرایشی است؛ اما فضای داخلی بقعه مزین به هنر كاشیكاری، آجركاری و خوشنویسی است. وسط اتاق مرقد، ضریح زرینی دیده میشود كه از آبطلا و نقره ساخته شده است. ایوان بقعه رو بهجانب جنوب غرب قرار دارد و توسط سه پلكان از كوچه به مدخل آن راه مییابد. این ایوان به ارتفاع تقریبی ۸ متر است كه سراسر با كاشیهای لاجوردی در زمینه گلوبوته و آیات قرآنی تزیینشده است.
از سبك معماری امامزاده حلیمه خاتون اینگونه برمیآید كه این بنا یكی از مكان های زیارتی قزوین است در دوران قاجاریه ساخته شده و در چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی مرمت شده است.
زائرین این امامزاده بیشتر همسایگان، اهالی زرگر كوچه و محلههای اطراف هستند.
