خانه فخرالدوله یكی از عمارت های تاریخی مربوط به دوره قاجار است كه پس از بازسازی از سوی شهرداری تهران هم اكنون به عنوان خانه مداحان مورد استفاده قرار می گیرد.این كوشك تاریخی دارای مساحتی حدود ۱۳۵۰مترمربع در سه طبقه است؛ به طوركلی خانه فخرالدوله به سبك معماری نئوكلاسیك بنا شده است.
كوشك فخرالدوله متعلق به فخرالدوله همسر امینالدوله قاجاری است. این بنا كه تبدیل به مدرسه روشنگر شده بود، یكی از بناهای به جا مانده از دختر مظفرالدین شاه است كه به دلیل دارا بودن ارزشهای معماری ویژه و سبك خاص تزیینات بنا از اهمیت ویژهای برخوردار است .
از ویژگی های عمده معماری این بنا تزئینات ونمای منحصربه فرد آجری بكار گرفته در سرتاسر نمای بیرونی آن است. آجرها از نوع منقوش قالبی
و تراش بنا با طرح های متنوع به رنگ نخودی، به تعداد ۳۰۰۰۰قالب است؛ همچنین گچبری های زیر طاق با طرح های متنوع رنگی است. گفتنی است كه بناهای قاجاری این محل از معماری اروپائی در یكدوره ی تحولی الگو گرفته اند.
به دلیل اینكه این كوشك هم اكنون به عنوان خانه مداحان مورد استفاده قرار می گیرد برای بازدید از فضای داخلی آن نیاز به هماهنگی دارید اما بازدید از فضای باز عمارت آزاد و رایگان است.
این اثر در تاریخ ۲۵ مهر ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۲۱۴ بهعنوان یكی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. از فخرالدوله به جز این كوشك، سردر باغ امینالدوله، مسجد فخرالدوله و خانهای باقی مانده كه این خانه در حال حاضر به عنوان مهمانسرا مورد استفاده اداره برق قرار می گیرد و این اداره با مرمت و احیا آن توانسته بنا را به خوبی حفظ كند و در عین حال استفاده مناسبی از آن داشته باشد.
مسیر مترو نزدیك ترین ایستگاه مترو به این عمارت ایستگاه دروازه شمیران واقع در تقاطع خطوط دو و چهار مترو تهران است. با كمتر از ۳ دقیقه پیاده روی از این ایستگاه به كوشك فخرالدوله خواهید رسید.
آدرس : تهران، دروازه شمیران، خیابان مصطفی خمینی، خیابان فخر آباد، جنب مسجد فخر آباد