روستای دشه در حدود ۱۰ كیلومتری شهرستان پاوه در شمال غربی استان كرمانشاه قرار دارد. این روستا كه از توابع بخش مركزی شهرستان پاوه است، حدود ۲۰۰۰ نفر جمعیت دارد.
جنگل تپهول مشرف بر این روستا است و از قله بروژ چشمانداز سرسبزی بر این روستا نمایان است.
آب آشامیدنی این روستا از چشمه سرتاویران تامین میشود. تعدادی از اهالی دامدار و عده كمی هم باغدار میباشند.
روستای دشه دارای مردمی با فرهنگ و از لحاظ علمی دارای افراد با سواد است. این روستا از نظر آب در یك منطقه معتدل كوهستانی قرار دارد و به همین دلیل دارای چشمههای خدادادی متعددی است.
نام این روستا را می توان از ریشه آن یعنی دژكه به معنی قلعه، مستفاد نمود. زیرا در این روستا، قلعههایی وجود دارد كه شاید مهمترین آنها قلعه پاسكه واقع در شرق روستا باشد كه در بالای آن یك فرورفتگی شبیه به حوض با قدمت تاریخی وجوددارد.
قله “به روژ”(كله قندی) در مرتفع ترین نقطه روستا است كه بر روستا اشراف دارد می توان آنرا به سه قسمت تقسیم كرد در یك قسمت به روستا و در قسمت دیگر به منطقه كرند و در قسمت دیگر به “ده ره تفی” كه یكی از نقاط دیدنی روستاست و در آنجا نیز چشمهای وجود دارد منتهی میشود.
از دیدنیهای دیگر روستا میتوان به منطقه “هیلاو” اشاره كرد كه به دلیل وجود چشمه تا چندی پیش بعضی از مردم روستا در فصل بهار و تابستان به آنجا كوچ میكردند و در آنجا بدلیل وجود چراگاه های مناسب برای چرای دامهایشان دو فصل از سال را به سر می بردند.
همچنین آبشار دشه در دل باغهای گردو و انار روستای دشه خودنمایی میكند و آب این آبشار پس از عبور از رودخانه پاوه رود وارد رودخانه بزرگ سیروان میشود.
از جاهای زیبای دیگر روستا می توان به “ته په وه ل” اشاره كرد كه در روبه روی محل اسكان اهالی روستا، واقع شده است.
از مكانهای ممتاز این روستا می توان به قهوه خانه سنتی “هانه كوان” اشاره كرد. این مكان حاوی چشمه ایست كه شاید در منطقه اورامانات كم نظیر باشد، این مكان هر ساله گردشگرهایی را جذب می كند.
مردم این روستا بیشتر به شغلهای فصلی رجوع می كنند مانند گردوشكنی، سقزچینی و … مشغول هستند، بعضی از مردم زنبورداری میكنند و بعضی دیگر باغدارند و تعدادی از اهالی به شغلهای دولتی مشغولند و بعضی دیگر مشغول شغل آزادند.
از محصولات باغهای روستا میتوان به گردو، توت و انار اشاره كرد.


